Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benim iki oğlum var.Büyük oğlum Mehmet Yiğit,küçüğün ise Mete Yağız.Bizim için önemli olan isimlerinin anlamı güzel olsun vede ikimizinde sevdiği isim olmasıydı.
Benimde eşiminde sevdiği isimler çok farklıydı 9 ay düşünmüştük :)

aa terbiyesiz adam yaa kötükedihüsokötükedihüso sanki kendi hamile kaldı o kadar ameliyat geçirdi yaa kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

ıkı ısımde cok guzel rabbım uzun omurler versın cocuklarınıza

ben kızımın ısmını koyarken anlamına onem verdım cunku bır kıtaptada okudum ısmıyle yasıyor ınsan bunu kendı ısmınızın anlamı yla kısılıgınızı karsılastırın geRCEktende dogru ....

Canım kayınpeder kayınvalide ismi koymak ne yazıkki anadoluda çok yaygın,hatta çoğu yerde var desem yalan olmazkötükedihüso( Eğerki annenin rızası isteği o aile büyüklerine sevgi ve saygısı varda koymak isterse tamam ne ala....Yok ama böyle zorla oldumu ne yazıkki hiç hoş olmuyor,helede zorlama,diretme,annenin fikrini sormama gibi durumları çok çirkin:1no2:.....
Buna benzer bir olayı yaşamış biri olarak senin adına çok üzüldüm....
Ama istersen sen oğluşuna eren de, kim karışabilirki??:1rolleyes:

bizdede kayınpeder ismi var ama benim babamın eşimin değil kötükedihüso bi kerede bizim dediğimiz olsun değil mi ama hep erkek babalarının ismi olcak değil ya...

bizdede kayınpeder ismi var ama benim babamın eşimin değil kötükedihüso bi kerede bizim dediğimiz olsun değil mi ama hep erkek babalarının ismi olcak değil ya...

Aferimmmmm sanaaaaaaaaakaydirigubbakcemile5:lepi: Tabiki birazda bizim istediğimiz isimler olsun:))kaydirigubbakcemile3:smiley-cool:

kizlar benim henüz cocugum yok ama Yezda ismini cok begeniyorum
internette biraz arastirdim ne anlama geliyo diye ama yezda ismini bulamiyorum
sadece Yezdan diye geciyo ve onunda anlami 1. Zerdüştlerin iyilik Tanrısı. 2. Allah
yani hasa insan kizina Allah ismini koyamaz dimi anlami kötü yani :uhm:
tabi yezda ve yezdan ayni anlama cikiyosa

Son düzenleme:
isminin manasına ve kuranı kerimde gecmesıne özen gösterdim...

bebeğimizin ismini secerken öncelikle anlamına baktık ve belinmedik duylmadık abidük gubidik isimlerden olmasın istedik.-tatlicadiarzu-

kizlar mesaj arkada kalmis ya görün diye öne aliyorum tekrar sırnaşık şey
cevap lütfen

kızımın ismini dedesi koydu VİLDAN kuranda geçiyor
cennetteki huriler melekler kullar köleler anlamına geliyor
ikincimiz olunca bize bırakırlarsa isim koymayı (inşallah bize bırakırlar)
ELVİN koyacam cennet çiçeği anlamına geliyor

Son düzenleme:
canım bende lugat var ona baktım yezda yok yezdan var
onunda anlamı hayırları yaratan hayır ilahı cenabı hak geçiyor

canım bende lugat var ona baktım yezda yok yezdan var
onunda anlamı hayırları yaratan hayır ilahı cenabı hak geçiyor

canim cok tesekür ederim :1hug:
ya anlam olarak bakinca cok güzel bi anlami var ama cocuga koymak iyi olmaz sanirim Allah anlamina geldigi icin :1no2:
cokta begendigim bi isimdi ya :çok üzgünüm:

buarada elvin cok güzelmis insallah koyabilirsin
tabi anlami gercekten cennet cicegiyse
irem ismi icinde cennet bahcesi falan diyolardi ama aslinda kötü anlamli bi isimmis CADIARZU

Son düzenleme:

Canim, Elvin cennet çiçeği anlamına gelmiyor. Internette yazan çogu anlam zaten uydurulmus oluyor, dikkat et bence.
Elvin'in gerçek anlami: renkli, gökkuşağı

Bende yazayım.. daha çiçeği burnunda bir anne adayı olarak yazmak istiyorum; Oğlum olursa adını Mehmet Kuzey.. kızım olursa Şebnem koyacağım..

Şebnem in yanına ne koyacağımızı daha kararlaştıramadık. Mehmet kayınpederimin adı, bu ismi koymayı ben çok istedim, kendisine söylediğimizde çok duygulandı, ağladı, dedi daha modern isimler koyun, benim gönlüm olsun diye yapmayın dedi, işte böyle bir adamın ismi konulmaz mı? Kuzey de bana çok güçlü bir isim geliyor, oğlum olursa ismi gibi güçlü olsun istiyorum.

Şebnem oldum olası istediğim biz kız ismi idi.. bana çok sıcak geliyor, bakalım diğeri ne olacak.. babasına kalmış artık orası da.

eymen Peygamber Efendimizin sahabelerinden birinin ismi, ikra da Peygamber Efendimize gelen ilk vahiy demek bilgilerinize...

ben hem ismin güzel olmasina hemde anlaminin güzel olmasina önnem verdim kizimin ismi tuana-cennete düsen ilk yagmur damlasi ymis ve arapca anca tam olarak bi dini isimmidir bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…