hepinizin adına çok sevindim herkes istediği ismi koymuş, ben 18 yaşımdan beri oğlum olursa adını Eren koycam derdim ama o kadar içten istiyordum ki bu ismi, hatta sitede arkadaşlardan biri isimlere göre ninni olan bi sitenin linkini vermişti bende hemen Eren olanını indirdim ve hamileliğim boyunca dinledim. Ben mecburen sezaryen yaptım evde 3. günümde ben yatarken eşim zorla doğum belgelerini aldı ve birilerine çok büyük sürpriz olacak diyerek gitti. tek isim yani babasının adını koymuş eren yok anlayacağınız. o kadar çok istiyordum ki günlerce ağladım.. neyse hepinizin adına sevindim arkadaşlar eşlerinizin size saygısı ve sevgisi varmış ne diyim..
ıkı ısımde cok guzel rabbım uzun omurler versın cocuklarınızaBenim iki oğlum var.Büyük oğlum Mehmet Yiğit,küçüğün ise Mete Yağız.Bizim için önemli olan isimlerinin anlamı güzel olsun vede ikimizinde sevdiği isim olmasıydı.
Benimde eşiminde sevdiği isimler çok farklıydı 9 ay düşünmüştük :)
Canım kayınpeder kayınvalide ismi koymak ne yazıkki anadoluda çok yaygın,hatta çoğu yerde var desem yalan olmazkötükedihüsohepinizin adına çok sevindim herkes istediği ismi koymuş, ben 18 yaşımdan beri oğlum olursa adını Eren koycam derdim ama o kadar içten istiyordum ki bu ismi, hatta sitede arkadaşlardan biri isimlere göre ninni olan bi sitenin linkini vermişti bende hemen Eren olanını indirdim ve hamileliğim boyunca dinledim. Ben mecburen sezaryen yaptım evde 3. günümde ben yatarken eşim zorla doğum belgelerini aldı ve birilerine çok büyük sürpriz olacak diyerek gitti. tek isim yani babasının adını koymuş eren yok anlayacağınız. o kadar çok istiyordum ki günlerce ağladım.. neyse hepinizin adına sevindim arkadaşlar eşlerinizin size saygısı ve sevgisi varmış ne diyim..
Canım kayınpeder kayınvalide ismi koymak ne yazıkki anadoluda çok yaygın,hatta çoğu yerde var desem yalan olmazkötükedihüso( Eğerki annenin rızası isteği o aile büyüklerine sevgi ve saygısı varda koymak isterse tamam ne ala....Yok ama böyle zorla oldumu ne yazıkki hiç hoş olmuyor,helede zorlama,diretme,annenin fikrini sormama gibi durumları çok çirkin:1no2:.....
Buna benzer bir olayı yaşamış biri olarak senin adına çok üzüldüm....
Ama istersen sen oğluşuna eren de, kim karışabilirki??:1rolleyes:
bizdede kayınpeder ismi var ama benim babamın eşimin değil kötükedihüso bi kerede bizim dediğimiz olsun değil mi ama hep erkek babalarının ismi olcak değil ya...
çok önemli bi konu ism meselesi büyuükler derler ya adıyla büyüsün diye benim kızımın adı YAZEL günahsız kul demek tavsiye edilirr hepimizin çocukları adıyla yaşasın sevgilerrr
a.s.
kizlar benim henüz cocugum yok ama Yezda ismini cok begeniyorum
internette biraz arastirdim ne anlama geliyo diye ama yezda ismini bulamiyorum
sadece Yezdan diye geciyo ve onunda anlami 1. Zerdüştlerin iyilik Tanrısı. 2. Allah
yani hasa insan kizina Allah ismini koyamaz dimi anlami kötü yani :uhm:
tabi yezda ve yezdan ayni anlama cikiyosa
canım bende lugat var ona baktım yezda yok yezdan var
onunda anlamı hayırları yaratan hayır ilahı cenabı hak geçiyor
kızımın ismini dedesi koydu VİLDAN kuranda geçiyor
cennetteki huriler melekler kullar köleler anlamına geliyor
ikincimiz olunca bize bırakırlarsa isim koymayı (inşallah bize bırakırlar)
ELVİN koyacam cennet çiçeği anlamına geliyor
YAAAAA BIRAKINDA KENDİ ÇOCUĞUMUN ADINI KOYUYUM HAYRET BİŞEY
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?