Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
oğluma isim koyarken isim sahibinin gerçekten karakterli olmasına ve ismin hem dinen önemi olmasına hemde türk adı olmasına özen gösterdim .
oğlumun adı Ali Arslan ali hz ali den arslanıda hem türk ismi hemde hz ali ye allahın arslanı denir. yani bir taşla iki kuş misali böyle işte:)

isim çok önemlidir çocuğunuza isim verirken sonradan pişman olmayacağınız isim olmalı ben bir kaç kişiden duydum pişman olduklarını bir tanesi mahkemede tekrar ismini değiştirdi bebeğinin söylenemedi isim sırf farklı olsun diye isim verilmez benim kızımın ismi zeynep zemuszemus

Zeynep ısmını sevmeyen begenmeyen yok

hamileyken kızıma koymayı düşündüğüm isimlerin listesini yaptım, sonra teker teker anlamlarına baktım, anlamı bana göre tabi en güzel olan kızımın ismi, tuana cennete düşen ilk yağmur damlası demekmiş.

kızlar benim oğlumun adı YıĞıT
ben 20 yaşlarındayken bi çocukta duymuştum bu ismi ve kulağıma çok hoş gelimişti
26 yaşında anne oldum ve oğluma hemen koydum,eşimde itiraz etmedi
iyiki yiğit olmuş

hosua giden bi isim olmasina dikket ettim
büyük oglumun adi TUAN bebisin adi ise TAN koyduk
egerki bi kizimiz olsaydi 4 yil öncede THALIA olsun istemistik esim ve ben...... oglumuz oldu
ikincisi kiz olsaydi gene THALIA koycaktik oda oglan oldu :))

Son düzenleyen: Moderatör:
kizimin adi Asli Defne . Asli esimle ortak karardi
hem Turk ismi hemde kulaga hos geliyor. Defne yi de ben seviyorum diye koyduk
Aslinda ben Asli Berra olsun istedim. Cunku Berra bolluk bereket demek kizimizda bize
bereket getirdi ama babasi istemedi.
Ben birde Berrak Duru ve Aden isimlerini istemistim.

benim ikiz kızlarımın adlları da YAĞMUR ve NEHıR..dünyanın mücadele ettiği su sorununa kendi çapımızda bir katkımız olsun dedik..fena mı etmişiz(şaka bi yana doğaya çevreye duyarlıyım ama asıl amaç suyu çağrıştıran isimler hep bana huzur ve sonsuzluk özgürlük hiisi verir)

benim evlenmeme çook var ama ilerde 1 çocuğum olursa cinsiyeti ne olursa olsun ismini devrim koyucam

bende ikinci çocugum olursa devrim koyacagım kız erkek farketnez
ilkinide deniz koyduk ozamanda demiştim kız yada erkek denız olsun diye

devrim ve deniz
ikisi bir arada

bende sencer ismini ilk defa duydum ve çok beğendim canım.. allah uzun ömür versin hepimizin çocuklarına inş.

bu arada benim oğlumun adıda Muhammed Kerem :) babası istedi bende çok beğendim biri peygamber efendimizin ismi biri Allah'ın cc. sıfatı.

Allah bize bir evlat nasip ederse :Saruboceq:;
Kızımın adı Candan olacak ( eşimin tercihi çok seviyor bu ismi )
Oğlum olursa da Doğan Uğur olacak ( bu da benim tercihim; Doğan eşimin 12 yaşında vefat eden ağabeyinin, Uğur ise benim rahmetli babamın isimleri:gitme: )

kızımın adını eşim koydu zeyneb peygamber efendimizin kızının adı kuranda geçsin dedik kulaga hoş gelsin dedik ve zor söylenmesin anlamlı olsun dedik bende göbek adını ada koydum unisex isim olsun die ikisinide nufus kagıdına yazdırdık zeynebada çünküahirette isimlerinden evlatlarımızın bizler sorulcakmışız kuranda geçmesi,ni istedik isminin

benim kızımın isminide eşim istedi annannesinin ismiymiş bende hem kuranda geçiyor hemde güzel isim diye karışmadım erkeke olsaydıda taha yada arda olucaktı bende ela ismini kuranda okurken görüyorum ama çocuğa koyuluyormu yani oluyormu her kuranda geçen isim olmuyor diyorlar ya ela çok var yoksa güzel isim

aaa bu arada musyas arkadaşım geçenlerde kim söyledi hatırlamıyorum torunun ismini zeynep ada koyduk dedi bende edirneliyim sakın o sen olmayasın senin annanler istanbuldamı oturuyor

aaa bu arada musyas arkadaşım geçenlerde kim söyledi hatırlamıyorum torunun ismini zeynep ada koyduk dedi bende edirneliyim sakın o sen olmayasın senin annanler istanbuldamı oturuyor

istanbulda oturuyoda cnm benim annem internete girmezki hiç isim benzerligidir zeyneb ada bli bizimkisi opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…