Çocuk bakmak çok mu zor?

Hayatımıza yeni giren ne var ki kolay olsun.

Eşinizle iletişimini nasıl bence herşeyden önemlisi bu. Evliliğin senesi bebek yapmak için yeterli bir sebep değil, ikili ilişkilerde zorluk anında nasılsınzı birbirinize sarılabilir anlayabiliyor musunuz?

Her bebek aynı zorlukta değil ancak bazısı gerçekten uyku sorunu, yemek sorunu vs yaşıyor yaşatıyor.

Kimisi ise pamuk. Ama ona rağmen gece sürekli uyanıp bakmak, bez değiştirmek, sosyal hayatın kısıtlanması gibi şeyler yaşıyorsunuz.

Kpss tarihlerine göre hamile kaldım sınava gireyim de atanayım diye :D sonra zor bir hamilelik geçirdim sınav yalan oldu giremedim bile.

Ama bebeğim doğdu yakın zamanda. 1 yaşına gelince çalışmak istiyorum eğer iş bulabilirsem. Yani demem o ki zor ama bir süre sonra hayatımıza onlarla adapte olarak yaşayacağız. Eğer çocuk istiyorsanız illa ki bu adaptasyon sürecini yaşayacaksınız.

Hazırım dediğiniz anda bile hazır olmuyorsunuz çünkü gebelikte bebekte sürpriz. Nasıl bir süreç olacağını insan bilemiyor.

Henüz 2,5 aylık bebenin beşiğini sallarken yazıyorum Bu mesajı🙃 evet çok zor bi şey bebek bakmak mesaisi yok çünkü 7/24 çalışıyorsun istifa hakkın yok🙃ama ilk 1 yılı atlatınca rahatlıyorsun

yeğenimi 2 sene ben büyüttüm ablam çalıştı aman aman tövbe dedim ben cocuk yapmayı kesinlikle istemiyorum gittiği yere kadar da diretirim :D aşırı zor ve sürekli ilgilenmen gerekiyor çünkü sana muhtaç

Ben kardeşimin 2 bebeğine bakmış biri olarak 4 5 sene erteledim.simdi.bile hazır miyim bilmiyrum :KK45:

Yani çocuk bakmak kolay diyen varsa çocuğu uslu sesi çıkmayan, karnını doyurup güzelce uyuyan bir çocuktur. Yoksa evet çok zor, ama bunca insan nasıl yaptıysa yapıyorsa siz neden yapamayasınız, hiç anne olmayacak mısınız olacaksanız ertelemeyin bence.
Ayrıca ben de çalışan bir anneyim ve evet ev hanımı için daha zor olduğunu düşünüyorum çocuk bakmanın. Gün boyu çocuğunla olmak inanın yıpratıyor, doğum iznim bitip işime döndüğümde nefes aldığımı hissettim iki sohbet muhabbet ev işi çocuk dışında bir işe yaradığını görmek cidden insana daha iyi geliyor

Teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻 Maddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım
O aşırı hevesli olan eşinizle öncelikle evde iş bölümü yapın , sonra bebek doğduğunda onun da uykusuz kalacağını , altını değiştireceğini , beraber yikayacaginizi falan anlatın .. insan yetiştirmek elbette zor , nasıl kolay olabilir ki ? Ancak bebeği iki kişi yapıyorsa bakımını da iki kişi yapacak , siz önce evinizde var olan mevcut duzeninizi değiştirin sonra bebek düşünün , ve evet çocuk her türlü yorgunluğa ve zorluğa değen bir şey çünkü inanılmaz büyük bir sevgisi var , karşılıksız aşkın kelime anlamı çocuk

Evet çok zor
Fakat biraz daha genç Yaşta çocuk sahibi olmak bence daha kolay enerji açısından , ben de çalışıyorum be 37 yaşında iken bebeğim oldu ve olduğumuz ilde kimse yok , resmen perişan ola ola iki yaşına geldik şimdi kreşe başladı
Değer mi ? : evet …
Çocukları seviyorsan kesinlikle olmalı , yaşın çok geçmeden enerjin yerine iken hatta , ikinci bebeği deli gibi istiyorum duygusal olarak ama tükendim çok … enerjim kalmadı , daha genç Yaşta bebek dahibimolmak isterdim , ikşnci üçüncü çocuk açısından çok avantajlı bir durum genç Yaşta anne olmak …

Düşünüyorsanız yapın zamana bırakmayın
Zamanla her şey rayına giriyor cunku.

Çok zor diyenler genelde 3-5 cocuk yapıyor 😀

Kolay olan bir şey yok
Aynı zorluğu suan çekmeseniz ileride çekeceksiniz ve yas ilerlemeden yapın
Çünkü gebeliklerde problem oluyor ileriki yaşlarda ve enerjik olamıyor anne

Çocuktan çocuğa değişiyor. Zor zamanlarına oluyor çok tatlı zamanları da.

Yooo cok
Kolay😐😂😂

Kolaydan zordan ziyade…esin baba olmayi hak ediyor mu ona bak bence, geri donusu yok cunku😐😂

Evlenen her insan illa birgün çocuk sahibi olmak istiyor.er ya da geç olacak isterseniz biraz gezip daha sonda da yapabilirsiniz eşim çocuk diye tutturmasa ben 3 sene yapmazdım tüm gün evde çocukla koşturmak çok zorrrr ama hayatın kanunu hu

Eğer destek yoksa çok çok zor. Destek varsa çok zor :) Hem çalışıp hem çocuk bakmak yorucudur ama eve kapanıp sadece çocuk bakmak tüketici. Aileler destek olacak mı konusu çok önemli. Kimi zaman aile içinde bundan kırgınlıklar çıkıyor. Bakarım diyenler hiç bakmıyor veya kısa süre dayanabiliyor ya da bakıma dair anlaşmazlıklar çıkıyor. Eşiniz çok istekli olabilir ama bebek olunca ne kadar ortak olacak onu ancak siz tahmin edebilirsiniz - kesin olarak da bilemezsiniz. Çünkü zor bir iş olduğundan en istekliler bile ben yapamıyorum ki, seni istiyor, yarın işe gideceğim demeye başlayabiliyor. Evet çocuk büyük bir sevgi, büyük bir neşe ama bunlar doğduğu anda başlamıyor. Hem duygusal olarak bağlanmak bir süreç hem de bazı şeyler bebek büyüdükçe oluyor. O zamana kadar bebek bakımı anne için bir travmaya dönüşmüş olabiliyor. Uykusuzluk, açlık, yıkanamamak biri anlatınca anlaşılmıyor. Yaşamadan bilinmez yani. Ama zaten çok zormuş diye ertelemek de manalı değil. Erteleyince kolaylaşmıyor. Ha çocuk olursa şunları yapamam, bunlar da içimde kalır dediğiniz şeyler varsa erteleyin. Yoksa zorluk konusunda yapılabilecek şey en zora gerçekçi bir şekilde hazırlanmak (bakıcı aramak, maddi birikim yapmak, babadan, ailelerden gerçekten ne kadar destek gelir bunu netleştirmeye çalışmak, varsa eski travmalar, psikolojik konular, bunları çözmek...)

Kim ne derse desin siz yeterince hazır değilseniz kimsenin cesaretlendirmesine bakmayın. Ki yeterince hazır görünmüyorsunuz. Sadece evet ben hazırım diyeceğiniz anı bekleyin. Tabi bu arada muayene olabilirsiniz siz ve eşiniz. Hormonlarınızı amh filan kontrol ettirebilirsiniz bekleyecek durumda mısınız diye.

hayatda herseyın bır zorlugu var bır kusa bakmanın bıle sorumlulukları var tabıkı kolay degıl
ama
evlılıgı ortalamanın ustunde ıyı gıden maddı sıkıntılar yasamayan kendıne guvenen dogursun
oyle de boyle de zaman gecıyor dogdukları gıbı kalmıyorlar buyuyorlar alısıyorsunuz nelere uyum saglıyor ınsan ona bakarsan en zoru yasamak netıcede yasıyoruz .

Ben daha yeni anneyim nette şey görmüştüm imkanınız varsa baba olun 😅😅 gerçekten babamız sağolsun şuan çok minik korkuyorum diyip kenara çekiliyor büyüyünce de ben vermeyeceğim. Ama bence güzel bir duygu minicik sana muhtaç ve büyümesini görmekte o denli güzel olacak. Her çocuğun bir zorluğu var ama görmek yetiyor bana sadece sağlıklı olsun o üzülmesin yeter.

Back
X