Kararli ol. Cocuk annenin hayatini tamamen degistiriyor. Cocuk yap diyen kimse bu yuku omuzlanmiyor. Baskasinin lafiyla cocuk yapilmaz. Senin yasin daha cok genc. Erkegin yas skintisi yok cocuk yapmak icin hele bir dursun kocan. Sana saygi duymak zorunda.
Bende aynısını 2.çocuk baskısı ile yaşıyorum..Maalesef erkekler değişmiyor baştan nasılsa sonu aynı yani...ne yaparsınız bilmem ama emin olmadan asla çocuk yapmayın bu hayat ikinizin önce sizin fikirlerinize önem vermeyi öğrenmesi gerekliEşime her doğum kontrol hapım bittiğini söylediğimde alsın diye, gerek yok çocuk yapıcaz diyor. Başlıyoruz tartışmaya. Öyle ha deyince mi oluyor çocuk bu oturulur konuşulur iyice dİyorum. Bu yaz yapacağız demedik mi dedi. Hayır ben hiçbir zaman yapıyoruz demedim zaman var kendimi hazır hissetmiyorum şuan dedim. İki senelik evliyiz artık yeter yaşım geçiyor (33) ne zaman hazır olacaksın dedi. Daha borçlarımız var, işe gireceğim, taşınma olayımız var... dedim. Ben bu şekilde istemiyorum dedi. O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim ! Kitlendim kaldım sadece. Biz bazı olaylar yaşadık. Aile meseleleri, eşimin düşüncelerime önem vermemesi, maddi sıkıntılar, eşimin beni çok rahat kırıp üzebiliyor olması... korkutuyor tüm bunlar beni. Zaten bunlar yüzünden kendimi iyi hissetmiyorum bide çocuk deyince tüylerim diken diken oluyor. Neden kendimi ifade edemiyorum ki neden sen önce bunları yap diyemiyorum ki ! Çok isterim bir aile olmak inanın mutlu huzurlu birbirimizin fikirlerine önem veren, faaliyetler yapan... ama ben bunları eşimde göremiyorum. Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın. Bu yani. Benimde yaşım 24. İki senelik evlililiğim ailesine mesafe koymaya çalışmakla ve benimde bir insan olduğum kendime göre düşüncelerim olduğunu kanıtlamaya çalışmakla geçti hala da devam ediyorum eskisine göre çok daha iyi olsada şuan. Şimdi gel bide çocuk yap. Eşim düzelmeden, iyice bir şeyleri fark etmeden istemiyorum. Ne yapacağım eşime ne diyeceğim bilmiyorum. Kendimi çok baskı altında hissediyorum
Bende 19 aylik evliyim ve cocuk baskisi sizinle ayni. Esimle aramda halledemedigim sorunlar var ve bunlari goz ardi ederek cocuk istedigini soyluyor. Bu gerizekali kocalarimiz cocuk olunca ne olmasini bekliyorlar? Sorunlar cozulmuyor ustune sorun ekleniyor. Kv, kp cocuk baskisi da varsa hobaaa gelsin bize psikolojik sorun. Biktim sizi cok iyi anliyorum. En iyi cozum aile terapisti henuz kendimde gitmedim ama gidecegim. Bazi sorunlar cozulmeden ustune cocuk yapma fikri kesinlikle anne adayi icin yipratici. Cocugun temel cogu ihtiyaci maalesef ki anneye ait o yuzden anneni kafa rahatligiyla cocugunu buyutmesi cok onemli. Hayirlisi olsun…Eşime her doğum kontrol hapım bittiğini söylediğimde alsın diye, gerek yok çocuk yapıcaz diyor. Başlıyoruz tartışmaya. Öyle ha deyince mi oluyor çocuk bu oturulur konuşulur iyice dİyorum. Bu yaz yapacağız demedik mi dedi. Hayır ben hiçbir zaman yapıyoruz demedim zaman var kendimi hazır hissetmiyorum şuan dedim. İki senelik evliyiz artık yeter yaşım geçiyor (33) ne zaman hazır olacaksın dedi. Daha borçlarımız var, işe gireceğim, taşınma olayımız var... dedim. Ben bu şekilde istemiyorum dedi. O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim ! Kitlendim kaldım sadece. Biz bazı olaylar yaşadık. Aile meseleleri, eşimin düşüncelerime önem vermemesi, maddi sıkıntılar, eşimin beni çok rahat kırıp üzebiliyor olması... korkutuyor tüm bunlar beni. Zaten bunlar yüzünden kendimi iyi hissetmiyorum bide çocuk deyince tüylerim diken diken oluyor. Neden kendimi ifade edemiyorum ki neden sen önce bunları yap diyemiyorum ki ! Çok isterim bir aile olmak inanın mutlu huzurlu birbirimizin fikirlerine önem veren, faaliyetler yapan... ama ben bunları eşimde göremiyorum. Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın. Bu yani. Benimde yaşım 24. İki senelik evlililiğim ailesine mesafe koymaya çalışmakla ve benimde bir insan olduğum kendime göre düşüncelerim olduğunu kanıtlamaya çalışmakla geçti hala da devam ediyorum eskisine göre çok daha iyi olsada şuan. Şimdi gel bide çocuk yap. Eşim düzelmeden, iyice bir şeyleri fark etmeden istemiyorum. Ne yapacağım eşime ne diyeceğim bilmiyorum. Kendimi çok baskı altında hissediyorum
Bu o kadar ben ki… benim koca kisi de maalesef boyle. Gezmek anlayisi koye gidip onun arkabalariyla vakit gecirmek… istemiyoruz abi illa senin akrabalarinla kavga mi deyim… insani kotu olmaya itiyorlar bu gereksiz kocalar.Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın.
spiral taktirin, her gun hap yutmakla ve bitince esinizden istemekle ugrasmayin. bir kez taktirin cocuk istediginiz zaman da cikarttirirsiniz. kafa rahatligi tamamen.Eşime her doğum kontrol hapım bittiğini söylediğimde alsın diye, gerek yok çocuk yapıcaz diyor. Başlıyoruz tartışmaya. Öyle ha deyince mi oluyor çocuk bu oturulur konuşulur iyice dİyorum. Bu yaz yapacağız demedik mi dedi. Hayır ben hiçbir zaman yapıyoruz demedim zaman var kendimi hazır hissetmiyorum şuan dedim. İki senelik evliyiz artık yeter yaşım geçiyor (33) ne zaman hazır olacaksın dedi. Daha borçlarımız var, işe gireceğim, taşınma olayımız var... dedim. Ben bu şekilde istemiyorum dedi. O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim ! Kitlendim kaldım sadece. Biz bazı olaylar yaşadık. Aile meseleleri, eşimin düşüncelerime önem vermemesi, maddi sıkıntılar, eşimin beni çok rahat kırıp üzebiliyor olması... korkutuyor tüm bunlar beni. Zaten bunlar yüzünden kendimi iyi hissetmiyorum bide çocuk deyince tüylerim diken diken oluyor. Neden kendimi ifade edemiyorum ki neden sen önce bunları yap diyemiyorum ki ! Çok isterim bir aile olmak inanın mutlu huzurlu birbirimizin fikirlerine önem veren, faaliyetler yapan... ama ben bunları eşimde göremiyorum. Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın. Bu yani. Benimde yaşım 24. İki senelik evlililiğim ailesine mesafe koymaya çalışmakla ve benimde bir insan olduğum kendime göre düşüncelerim olduğunu kanıtlamaya çalışmakla geçti hala da devam ediyorum eskisine göre çok daha iyi olsada şuan. Şimdi gel bide çocuk yap. Eşim düzelmeden, iyice bir şeyleri fark etmeden istemiyorum. Ne yapacağım eşime ne diyeceğim bilmiyorum. Kendimi çok baskı altında hissediyorum
Keşke deseydiniz. Eşiniz size değer vermiyorsa neden hala evliliği sürdürüyorsunuz?O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim
Neden sizin hapınızı eşiniz alıyor? Daha onun için bile bağımlı iken aman ha. Çocuk yapmayın cidden. Kaldı ki pek çok başka sorun var ortadaEşime her doğum kontrol hapım bittiğini söylediğimde alsın diye, gerek yok çocuk yapıcaz diyor. Başlıyoruz tartışmaya. Öyle ha deyince mi oluyor çocuk bu oturulur konuşulur iyice dİyorum. Bu yaz yapacağız demedik mi dedi. Hayır ben hiçbir zaman yapıyoruz demedim zaman var kendimi hazır hissetmiyorum şuan dedim. İki senelik evliyiz artık yeter yaşım geçiyor (33) ne zaman hazır olacaksın dedi. Daha borçlarımız var, işe gireceğim, taşınma olayımız var... dedim. Ben bu şekilde istemiyorum dedi. O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim ! Kitlendim kaldım sadece. Biz bazı olaylar yaşadık. Aile meseleleri, eşimin düşüncelerime önem vermemesi, maddi sıkıntılar, eşimin beni çok rahat kırıp üzebiliyor olması... korkutuyor tüm bunlar beni. Zaten bunlar yüzünden kendimi iyi hissetmiyorum bide çocuk deyince tüylerim diken diken oluyor. Neden kendimi ifade edemiyorum ki neden sen önce bunları yap diyemiyorum ki ! Çok isterim bir aile olmak inanın mutlu huzurlu birbirimizin fikirlerine önem veren, faaliyetler yapan... ama ben bunları eşimde göremiyorum. Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın. Bu yani. Benimde yaşım 24. İki senelik evlililiğim ailesine mesafe koymaya çalışmakla ve benimde bir insan olduğum kendime göre düşüncelerim olduğunu kanıtlamaya çalışmakla geçti hala da devam ediyorum eskisine göre çok daha iyi olsada şuan. Şimdi gel bide çocuk yap. Eşim düzelmeden, iyice bir şeyleri fark etmeden istemiyorum. Ne yapacağım eşime ne diyeceğim bilmiyorum. Kendimi çok baskı altında hissediyorum
Çok gençsiniz. Bu durum ne kadar sürüyor peki?Eşime her doğum kontrol hapım bittiğini söylediğimde alsın diye, gerek yok çocuk yapıcaz diyor. Başlıyoruz tartışmaya. Öyle ha deyince mi oluyor çocuk bu oturulur konuşulur iyice dİyorum. Bu yaz yapacağız demedik mi dedi. Hayır ben hiçbir zaman yapıyoruz demedim zaman var kendimi hazır hissetmiyorum şuan dedim. İki senelik evliyiz artık yeter yaşım geçiyor (33) ne zaman hazır olacaksın dedi. Daha borçlarımız var, işe gireceğim, taşınma olayımız var... dedim. Ben bu şekilde istemiyorum dedi. O zaman sende bana saygı duy, aile olduğumuzu hissettir, aileni karıştırma, benim düşüncelerimede önem ver diyemedim ! Kitlendim kaldım sadece. Biz bazı olaylar yaşadık. Aile meseleleri, eşimin düşüncelerime önem vermemesi, maddi sıkıntılar, eşimin beni çok rahat kırıp üzebiliyor olması... korkutuyor tüm bunlar beni. Zaten bunlar yüzünden kendimi iyi hissetmiyorum bide çocuk deyince tüylerim diken diken oluyor. Neden kendimi ifade edemiyorum ki neden sen önce bunları yap diyemiyorum ki ! Çok isterim bir aile olmak inanın mutlu huzurlu birbirimizin fikirlerine önem veren, faaliyetler yapan... ama ben bunları eşimde göremiyorum. Onun faaliyetten anladığı tek şey sülalesi ile içli dışlı olalım köye gidelim kabile gibi sürekli birbirimizi arayalım soralım gidelim. Ben mutfakta yemek yapıyım o çalışsın gelsin yatsın. Bu yani. Benimde yaşım 24. İki senelik evlililiğim ailesine mesafe koymaya çalışmakla ve benimde bir insan olduğum kendime göre düşüncelerim olduğunu kanıtlamaya çalışmakla geçti hala da devam ediyorum eskisine göre çok daha iyi olsada şuan. Şimdi gel bide çocuk yap. Eşim düzelmeden, iyice bir şeyleri fark etmeden istemiyorum. Ne yapacağım eşime ne diyeceğim bilmiyorum. Kendimi çok baskı altında hissediyorum
Güzel demiş.Aamir khan şey demişti "aileyi kurtarmak için çocuk yapmak batacak olan gemiye bir yolcu daha almak gibidir"
Yorumunuza kesinlikle katiliyorum, cok yapıcı bir yorum olmus cok tesekkur ederim.Genetik kodlamamız gereği biz kadınlar anne olmaya, hamileliğe programlanmış olarak doğuyoruz. İstisnalar hariç, üreme içgüdüsü bize bunu çoğu zaman " olması gereken şey" gibi hissettiyor. Bunu söylememin sebebi anne olmayi tercih etmeyen kadınlar da var onlara saygı duymak gerekir. Ama istisnalar dışında bunlar biyolojik iç gudulerden ibaret. Ama işte insanı duygular, modernleşme ve akıl da işin içine girince sizde olduğu gibi bazı sebepler kadınlarda anne olma iç güdüsünü bastırıyor. Hazır değilsiniz çünkü evliliğinizde sorunlar var. Burda aklınız devreye giriyor ve bu iç guduyu haklı olarak baskiliyorsunuz. Eşinizle evlilikteki sorunlarınızi çocuk konusundan bağımsız oturup konuşun. Bu konuyu açtığında değil, gidin ve konuşmak istediğinizi söyleyin rahatsız olduğunuz şeyleri güzelce açıklayın. Kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterin ki empati yapabilsin. Sizi anlamaya başladığını hak verdiğini hissettiğiniz anda işte çocuk konusunu bu yüzden erteliyorum net olamıyorum diye yapıştırın. Sizi hiç anlamayan empati yapmayan biri çocuk istememenizi haksızca bulabilir. Ama sizi anlarsa bence bu konuya da sizin bakış açınızla yaklasabilir diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?