Çocuk böyle olur mu?

Kınamayın başınıza gelir
Ayrıca annelik ayrı öğretmenlik ayrı neden birbirine karıştırıp karşı tarafı itham altına alıyorsunuz

Bu görüşmeleri yapmasanız daha iyi eziyet olmuş sizin için , vazgeçebiliyorsanız erteleyin. Geri adım atamıyorsanız kolay gelsin size bol sabır diliyorum.
İkram için etrafa dökülmeyecek bir menü oluşturun. Önceden hazırlığınızı iyi yapın , ortada bir şey bırakmayın.

Bayramda aynı türden bir çocuk kızımı hırpalayarak severken ağlattı. Afedersiniz anne ve babası m.l gibi bakıyorlar. Surat yaptım biraz anladı mı bilmem. Eşimin kuzeninin çocuğu olduğu için çok da bişey diyemedim. Ne biçim insanlar ya hiç uyarmıyorlar çocuklarını

Analık ve öğretmenliği karıştırıp kadına laf sokulması hiç doğru olmamış. O da en doğru şeyi yapmış kalkmış gitmiş. Ben de uslu çocuk severim her dakika çocuğumun peşinde dolanırım. Ama evime çocuğu yaramaz bi misafir gelince de abuk subuk laf söylemezdim. Ve sormuşsunuz ya böyle çocuk olur mu diye evet hanfendi olur. Bazen ne kadar özen göstersen de çocuk yaramaz olur. Be kınanan şey insanın başına gelir.

Canım annelik ayrı öğretmenlik ayrı .. kınama gelir başına :/

Annelik ile öğretmenlik çok başka şeyler, yanlış söz söylenmiş kadına... Arsız çocuk uslanmıyor ve bunun yüz vermekle alakası olmadığını düşünüyorum. İki tane kuzenim var, küçükken hayatınızda görmeyeceğiniz yaramazlıkları yaptılar en küçük uslu örneğini vereyim. Evin çatısına çıkıp eski çaydanlık içine işer kafamızdan aşağı dökerlerdi. O zavallı yengem panik atak oldu onlar yüzünden. 4 çocuğu var ikisi böyle diğer ikisi de efendilikte kitap yazdırırlar. Böyle çocuk olur mu demissiniz olur valla. Oluyor yani...

Kuzenin çocukları evi tarumar ederken kuzenin ne yapıyor?
Bacak bacak üstüne atıp oturuyor mu?
Görmüyor mu naptıklarını?
İlgilenmiyor mu? Peşlerinden gitmiyor mu?
Çocuk doğurup bu kadar rahat olacaklarsa doğurmasınlar çocuk ya... Sinir oluyorum böyle kişilere.
Şu çocuktur yaramaz olur kırar döker, her şey serbest diyen kişilere de anlam veremiyorum.
Biz de çocuk olduk. Annemizin babamızın dibinden ayrılmadık misafirliklerde.
Tamamen yetiştirme şekliyle alakalı.

Çocuğu yaramaz olan öyle rahat rahat oturup çayını içmeyecek arkadaş. Benim kardeşim biraz hareketliydi annem ya gitmezdi ya da gittiği yerde sürekli kardeşimi kontrol altında tutardı
Dolap camı kırana kadar nasıl müsade ediyor

çocuklar biraz büyük sanırım yani bebeklik çağında değiller bana normal gelmedi, kuzenin alınması da saçma, hem öğretmen hem anne olanlara böyle eleştiriler gerek şaka yollu gerek gerçek anlamda geliyor zaten buna alışık olmalı
ki bence alışıktır yani sana da gelecekler, o yüzden evde kırılcak ne varsa toplayıp, oyalanacağı dikkatinin dağılacağı bi kaç cephane bulunur derim birinden sıkılınca diğerini ortaya çıkarırsın.. yani kırıp döken model çocukları başka türlü durdurmak mümkün değil çünkü
herkesin de böyle çocukları kafasının kaldırması beklenemez yani, kimisine normal gelir kimisi bir dakika tahammül edemez, ama sosyal varlıklarız akrabalıktı arkadaşlıktı, yolu bulunabildiği kadar idare edilecek, yapacak bişey yok

Bazı çocuklar böyle oluyor, sanırım hiperaktif, aslında psikoloğa gitse iyi olur. Büyük konuşmayım kimin çocuğuna bişey desem başıma geliyor onun için olabilir öyle şeyler, Allah kolaylık versin kuzene

Toplantılarınızı dışarıda yapmalısınız bence. Böylece sadece anne babaya iş düşer kimsede rahatsız olmaz.

Bir öğretmen ve anne olarak söylüyorum annelik ve öğretmenlik cok da farklı degil siniflarda cocuklara bilgi yukleyip cikmiyoruz toplum icinde nasil davranması gerektigini de ögretiyoruz.
Hadi çocuk kucuktur yaramazdir bunlar normal seyler asiri hareketleri olabilir ama ikinci vukuuatinda anne peşinde olup onu onlemeliydi bence..
Bu cocuklar resmen ortalığı birbirine katmis soyleyende iyi soylemis daha kendi çocuğuna faydasi olmayan milletin çocuğunu nasil egitsin.
İnsan kendi çocuğunu tanir gittigi yerde ona gore davranir. Böyle sınırsız özgürlükle büyüyen annesinin kendi yaramazligini örtbas etmek icin koca koca insanlara tavır yaptığını goren cocuk da büyüdüğünde evde ailesine, siniflarda da bize bela olur.

Agziniza saglik hocam cok guzel yazmissiniz
Benim sipa da cok yaramaz ve hareketli bir cocuk , duz duvara tirmanir , daha okula adim attigim anda cocugumun isnmini soyleyip annesi gelmis derler cunku tum okul tanir yaramazliklarindan dolayi ama ogretmenleri de bi o kadar sever cunku saygilidir , ders sirasinda susup kimseyi rahatsiz etmemesi gerektigini bilir
Bi arkadasinin evine gittiginde arkadaslarinin anneleri ne uslu cocuk der
Bu evdeki egitimle mumkun oluyor , bir cocuk saygisiz ve terbiyesizse kesinlikle aileden kaynaklidir

Yaramazlik baska birsey zarar vermek baska birsey , eger vitrin camini kirdiginda o cocuk uzulmiyorsa ben sorunu ailede ararim cunku o cocuga o bilinc verilmemis demektir
Yada baskasinin cuzdanini karistiriyorsa bir cocuk yine aile sucludur ogretmemis demektie

Cocuklar toplum kurallarini bilemez , biz onlara ogretiriz , nerde nasil davranmasi gerektigini ogretmezsek disarida boyle cocuklar goruyoruz

Bu arada lafim ufak bebegi olanlara degil , 2 yasindaki cocuk bunlari bilemez ama onlara daha o yastan itibaren anlatilmasi lazim ki ogrenerek buyusunler

Efendim çocuklar Kaç yasında? Belki de bir hastalıkları var bu kadar saldırganlık normal değil bence. Benim de çok tatlı iki yegenim var. Birisi otizmli henüz 3.5 yasında. Her zaman olmasa da bazen sinir krizi geciriyor kendini yerden yere atıyor sacimizi çekiyor falan, ama çocukta başka problem yok gorsen otizmli olduğu anlaşılmaz konusuyor tuvaletini yapıyor bizi anlıyor vs. Uzaktan o kriz anını gören kişi benim yegenim için de "çok saldırgan, çok şımarık " vs diyebilir. Ama durum öyle değil iste. Sizin bahsettiğiniz çocuklarda da hiperaktivite falan olabilir. Yani bu bir rahatsızlık. Kuzeninize bu durumu açın lütfen.

Annelik ayri ogretmenlik ayri bir sey. Anneden cekinmeyip de turlu eziyetler yapabilen bir cocuk okulda ogretmeni karsisinda mum gibi durabiliyor. Biz annelerin tek cocukta beceremedigi seyleri ogretmen okulda 40-50 ogrenciyle becerebiliyor. Kuzeniniz yanlis konusmus.
Bu arada evet gorusmelerinizi disarida yapin. Evler kirlenmesin, tabak canak yerleri degismesin ve yuzler hep gulsun

Kadın alınmakla haklı çünkü anne-ogretmen çok çok farklı şeyler

Ama aile hatayı bence surada yapmış gibi ,çocuğa hayır denmemis ,sehzadem paşam diye sevip çocuk kendini diğerlerinden üstün görmüş haliyle kırarım dokerim havalarında ,her istediği alınmış yapılmış vs örnekleri çoğaltmak mümkün bazen aşırı sevgi bile zararlı oluyor çocuklar kadar kurnaz bir canlı yok :)

eleştirmeyin başınıza gelir çocuğun fıtratında varsa biyerden sonra anne baba etkili olmuyor malesef öğretmenlikle ilgisi gerçekten yok bence

Hic hoslanmam boyle seylerden ogretmenlikle alakasi yok bu isin ama insan cocuguna bi dur der yada yaramazsa gitmicek biyere evimde hayatta istemem ben olsan bile bile neden esyalarima zarar verdircem zaten bayilmiyorum elalemin cocuguna bide etrafa zarar verse annesini iyi haslarim

Geçen bi forumda kadının biri yazmış
"Evimde cizilmedik duvar yok , kirilmadik dolap kapağı , zarar görmeyen eşya" bi de iyi biseymis gibi ballandirmis durmuş neymiş 2 pasasi rahat buyuyomus, zaten apartmana tikilip kalmışlar deşarj oluyomuslar allahım okudukça üstüme geldiler. Bi de yorumları görün aa bravo sabırlı anne, anne dediğin böyle olmalı , onlar çocuk herseyi yaparlar vs vs...
Dayanamayıp yazdım nasıl bu kadar geniş olabiliyosunuz, ben gereken eğitimi kızıma veriyorum birgün olsun duvar çizip, dolap kapağını kiracak konuma gelmesine izin vermedim dedim.
Kadının verdiği cvp dövelim mi çocukları ? Icin rahat edecek mi ? Vay sen ne biçim annesin özgürlüklerini kistliyosun eşyalara tapiyosun
Demek istediğim çocukları yaramazlık yaptıkça bununla ovunen anneler var ne yazık ki. Adları da sabırlı anne oluyor.
Ben çocuğum uslu olduğu halde pek gitmem biyere aman bişey yapar diye , ama maşallah evime gelen çocuklar vitrinin üstüne bile çıkar ..
Malesef herkes evlat yetistiremiyor ve bizahmet boyleleri milletin evine gidip insanlari germesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…