Çocuk böyle olur mu?

Anneliğine +Öğretmenliğine kadar hakarete uğramış kadın resmen, çocukları eğitmeden öğretmenlik yapma ne demek . Bence bu lafı söyleyen de hala eğitilememiş .zamane çocuklarına söz geçmiyor malesef. Ama böyle arsız bir çocuğu herhalde tekrar gezmeye götürmez. Velev ki getirdi toplayacan herşeyini gerekirse kadın alacaktım vs deyip halılarınızı da toplayın.birşey kırılmadıktan sonra dökülmüş saçılmış önemli değil bir süpürgeye bakar

Bende de var oyle bir kuzen. Kendisi öğretmen. Cocuguda 6 yasinda. Tam bir potansiyel psikopat. Siddet egilimi var. Annesine sorsan cocuga birey olmayi ogretmisler kendi kararlari varmis falan. Ileride seri katil falan olacagina eminim. Cunku teyzesine tekme atip burnunu kanatmayi sonrada cok guzel yaptim hak ediyorsun cunku sen demişligine bizzat sahidim.

Umarim sizin kuzen yol yakinken cocugunu egitir. Biz bizimkinden umudu kestik.

Çocuklar çok hareketli yaramaz olabilirler evet.
Ama böyle 2 çocuğun varsa bi zahmet gezmeye gitme otur evinde veya gidersen de peşinden ayrılma çocuğunun.
Mesela o diye çocuğu döverken ne yaptılar bu eğitimci anne baba?
Çocuğunun sevdiği oyuncağı yanında götür mesela oyala bi şekilde dikkatini dağıt.

Kimse senin yaramaz çocuğun yüzünden evinin zarar görmesine katlanmak zorunda değil.
Ayrıca o lafı da hak etmiş kadın ben olsam daha ağır konuşurdum.

Ama bakin bu verdiginiz ornek cok farkli , boyle bir durumda tabi ki kizilmaz ne anneye ne cocuga ama kimse kusura bakmasin kendi cocugum da dahil olmak uzere evime gelen hicbir cocuk cuzdanimi karistiramaz benim
Konu sahibinin anlattigi farkli bir durum , cocul bu tabi ki yetiskin gibi yiyip icemez doker , yanlislikla kirar bunlar cok farkli seyler
Ama cuzdan karistirmak bile bile zarar vermek kusura bakmasin annesi ama bende derim egitememissin cocugunu diye
Cocuklarimizi egitmekle sorumluyuz , dogurup kendi kendilerine yetidmelerini bekleyemeyiz , onlara gorguyu , toplum kurallarini biz ogretmek zorundayiz eger anne ogretememisse ben o anneye soylerim eger evimdeyse

O kadında bunu yapmasını istemezdi. Ne yani evde çocuğun a gittiğin yerden cüzdan karıştır çocuğum demiyor heralde

Yemin ediyorum şu kkdaki tutarsızlıklar beni bir gün öldürecek.

Hiç unutmam yine bir gün böyle bir misafirden dili yanmış bir konu sahibi yaramaz çocukları
yerden yere vurmuştu.
Burada da onu yerden yere vurmuşlardı.
Çocuktur ne olacak yapar.
Çocuk meraklıdır her merak ettiği şeyi elleyerek, her deliğe girip çıkarak öğrenecek tabi.

Rahatsız olan misafir almasın evine. Çocuklu insanların canı yok mu falan..

Çocuklar için bir oyun odası oluştursan böyle olmazdı.
Ayıp biraz çocuk sevgin olsun

Ben bir arkadaşımı çok takdir ediyorum çocuğu ile 2 yaşından itibaren yetişkin gibi iletişim kurdu hep.
Laftan öyle güzel anlayan tutturmayan bir çocuk ki bayılıyorum demiştim..
Ahhh yazık o çocuğa kıyamam bile dediler.

Her kafadan bir ses anlayacağın.

Neyse ben ucu şımarıklığa giden yaramazlığa tahammül edemem.
Evet yetiştirmenin de çok büyük payı olduğuna inanırım.

Belki kadın elinden geleni yapıyor evinde ama disiplini bozan babadır hiç düşündünüz mü?
Sonuçta ebeveynler arasında kararlı bir tutum sergilenmediğinde de ortaya bunlar çıkabilir.

Meslekle ilişkilendirmeyi hep yanlış bulurum.
Bu konuda hatalı olduğunuzu düşünüyorum.

O kadında bunu yapmasını istemezdi. Ne yani evde çocuğun a gittiğin yerden cüzdan karıştır çocuğum demiyor heralde
Hanimefendi ne demek istedigimi anlamiyor ve yanlis yere cekiyorsunuz
8 ve 4 yasindaki cocuklar kimsenin cuzdaninin karistirilmayacagini bilmek zorunda
Anne git cuzdan karistir demez ama onlara kimsenin cuzdani karistirilmaz demek zorunda
Bunun otesi yok , tabi ki annenin sorumlulugu bu

Bazı şeyleri başımıza gelemden anlamıcaz galiba. Neyse

Benim kardeşim de çok yaramazdı hala öyle ama bir yere gittiğimizde gözümüz üstünde olur hep bir sıkıntı çıkmasını önleriz annem ile. Kimse evini 'bireysellestirme' adı altında şımarıklastirilmis cocuklar dağıtsın kırsın kurcalasın diye açmıyor anneler lusura bakmasın ama evet baba şımartiyordur anne sözünü geçiremiyordur belki o zamanda yallah pedagog a işin uzmanına benim çocuğum böyle kırar doker diyerek kenara çekilmek olmaz.

Zamane çocukları diyorsunuz ya buna katımıyorum altı çocuk vardı diğer dördü onlar gibi değildi
17 yıllık evliyim çok misafir ağırladım çok insan tipi bilirim ama kuzenim hatalı bu durumda
Başkası olsa belki iletişimi keserdim ama kuzen olunca kardeş gibi afediyor görmezden geliniyor nazı geçiyor

Son düzenleme:
Bazı şeyleri başımıza gelemden anlamıcaz galiba. Neyse
İşte hata burada başa gelmeden bilemezsin ya niye başa gelsin demekki var bir sorun buda insanların elinde
Çocuklara biraz uslup adap kaide öğretmek çok mu zor eğer yapamıyorsam benim başımada gelsin
Açıyorlar tv akıllı telefonları tabletleri veriyorlar çocukların eline çocuk hipnoz olmuş gibi donuyor bir hatası olduğunda yapma ama paşam
Yapma ! paşam ! çelişkiye bakın
Hatalı anne babalar burada eleştirdiğimiz yetişkinlerdir çocuklar değil
Evet eğer çocukta herhangi bir problem yoksa böyle çocukları olan aileler bir yerde hata yapıyorlar
Kim olursa olsun isterse iki gözümün nuru olsun:)

Ya bence de herseyi topla evde. Halilari bile. Soyulmus ev gibi kalsin :))) O arkadas da gelince kendi cocuklari yuuznden toplandigini anlar. Cok da iyi olur. Hic hazetmedigim anne baba tipi. Cocuguna dur demeyen. Bizim de boyle bir tanidik var. Odumuz kopuyor bize gelecekler diye. Onlardan telefon gelince esimle ikimizde acmayalim duymadik deriz diyoruz :))

9 yasinda bir oglum var cok sukur kimsenin cantasini karistirmaz benimki de dahil , cunku ogrendi zamaninda :)
Kızım kendi evimde canavar dışarıda akıllı bir çocuk. Kimsenin eşyasına dokunmaz anne alabilir miyim diye sorar. Öz yiğenim annesi çocuk kişisel gelişim uzmanı . Benim çocuklarım konusunda da bana çok yardımcı oluyor. Ama kendi çocuğu İnan ben yaparsa yapsın düzene girmiyor ve kadın bıkmış durumda. Bazen olmayınca gerçekten olmuyor. Büyümesini beklemek lazım.

Tamam çocuk yaramazdır durduramıyodur annesi anlarım. Ancak o zaman misafirliğe gitmeyecek. Kimse çocuğun arkasını toplamak zorunda değil

Hı hı hepsi hiperaktif zaten.

Siz şuna ''her dediklerini yapıyoruz'' deyin de gitsin.Ben çocuklarınıza kızın bağırın dövün demiyorum asla.Ama en başta diyorsunuz ya ''söz geçmiyor'' diye,zaten o çocuk doğru şekilde yetiştirilse bir şey söylemenize gerek bile kalmaz.Ne demek dövmek,cüzdandan para çalmak bunun savunulacak çağla falan örnek gösterilecek bir durumu yok.Bu davranışlar yetişkinlerde suç sayılıyor hatırlatırım.

Ve söyleyen kişiyi de tebrik ediyorum.Bence yanlış bir şey söylememiş.

Benim oglum da cok yaramaz onceki sayfalarda yazmistim zaten duz duvara tirmanan cinsinden ama gittigi hicbir evde yaramazlik yapmaz
Cok ufakken basladim ona toplum kurallarini , nerede nasil davranmasi gerektigini ogretmeyi , kurallara uymazsa da yaptirimi olur
Gittigi evdeki anne onunla ilgili en ufak bir sikayette bulunursa bir daha hicbir arkadasina gondermeyecegimi bilir mesela
Bence yegeniniz kendi cocuguyla ilgili birseyleri gozden kaciriyor , cok fazla yaramaz cocuk gordum ama konu sahibinin anlattiklari gibisini gormedim mesela
Zarar veren cocugun ailesinde problem vardir bunu cok net soyleyebilirim , yqramazlik hareketlilik farkli birsey ama bilerek zarar vermek farkli birsey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…