Forumun klasiği değil aslında, ben konuyu okuyorum tecrübem yoksa gereksiz yorum yapmadan çıkıyorum. Benden daha tecrübeli , olayı yaşamış arkadaşlara bırakıyorum yorumları. Mesela o kişi benden hoşlandı ayrıldı mevzularını hiç okumam bile. Neyse iyi gecelerPeki size iyi günler.
Bu forumun klasiği ''senin çocuğun yok'',''sen evli değilsin''.
Siz olaya duygusal bakıyorsunuz bana göre,çocuktur diyorsunuz ama insan psikolojisinde çocukluk çağı önemlidir.Bu çocuk bu yaşta bunları normal sanıp yapıyorsa ileride büyük sorunlar yaşayabilir.Kimse bana bunları her çocuk yapar diye savunmasın şimdi.Dilerim annesi duyduğu lafları oturup biraz düşünür de çocuğuna gereken özeni gösterir.
Insanlarin tepkisi cocuklara degil aslinda.umursamaz annelere.bak benim iki cocugum var buyugu 1.5 yasindayken bi saniye durmazdi.biyere gittigim zaman 1 bardak cay bile icemezdim.buyuyunce akillandi.ama yine de her gittigim yerde kontrol ederdim.cocugu ortaya salip ne kirip dokecek diye izlemek marifet degil.Gerçekten sizin gibi düşünen insanların varlığı beni rahatsız ettiğinden çocuklarımın bu tarz hakarete uğramaması için kimsenin evine giremiyorum kendi evimde misafir ediyorum . Kendi çocukluğunuzu unutmuşsunuz ve onların çocuk olduğunu anlayamıyorsunuz ne yazık ki. Çocuk hanımefendi çocuk. Adı üzerinde. Annesinin yetiştirmemekte suçlamakta nesi. Sizin çocuğunuz olduğunda umarım aynı şekilde tepki görürsünüz
Çocuklar için oyun alanı olan biryerde mi buluşsanız acaba, bu kadar stres yerine, azcık masraf göze alınabilir belki durumunuz müsaitseSelem hanımlar
Bu akşam kuzenler olarak topladık
Yedi kuzen iki kuzen eşi birde dayımızın eşi
Altı tane çocuk vardı aramızda
Bir kuzenin iki oğlu var olmaz böyle dedirten cinsten
Dayımızın evindeyiz şimdi kimse hiçbirşey anlamadı
Bu ufaklıklar kuzenlerden birinin çocuğunu dövdü salonda camlı bir dolap vardı kırdı bir kuzenin cüzdanındaki elli lirayı yırttı
Bu kuzen öğretmen birde ya daha kendi çocuklarına yeteneyen biri nasıl öğretmenlik yapar
Neyse bir kuzen dayanamadı adı ayşe olsun ayşe bence sen bu çocukları eğitmeden öğretmenlik yapma dedi
Alındı ayşe daha çay içmeden kalktı
Hem üzüldüm bu duruma hemde kızıyorum bizim kuzene
Haftaya bendeyiz gelir mi bilmiyorum ama bu çocuklarla ne derim bilemiyorum
Anneliğine +Öğretmenliğine kadar hakarete uğramış kadın resmen, çocukları eğitmeden öğretmenlik yapma ne demek . Bence bu lafı söyleyen de hala eğitilememiş .zamane çocuklarına söz geçmiyor malesef. Ama böyle arsız bir çocuğu herhalde tekrar gezmeye götürmez. Velev ki getirdi toplayacan herşeyini gerekirse kadın alacaktım vs deyip halılarınızı da toplayın.birşey kırılmadıktan sonra dökülmüş saçılmış önemli değil bir süpürgeye bakar
Aynen öyle bir de en mükemmel kendi çocuklarını görüp, millettende çocuğunun hatalarını görmezden gelmeyi beklemeleri hatta bunu hak olarak iddia etmeleri.Insanlarin tepkisi cocuklara degil aslinda.umursamaz annelere.bak benim iki cocugum var buyugu 1.5 yasindayken bi saniye durmazdi.biyere gittigim zaman 1 bardak cay bile icemezdim.buyuyunce akillandi.ama yine de her gittigim yerde kontrol ederdim.cocugu ortaya salip ne kirip dokecek diye izlemek marifet degil.
Cok var oyle insan etrafimizda.yoksa cocuk kiracakta dokecekte.annenin sorumsuz davranmasi bu kadar tepkiye sebep aslinda
Evet cok haklısın.en sinir oldugum insan karakterleri.Aynen öyle bir de en mükemmel kendi çocuklarını görüp, millettende çocuğunun hatalarını görmezden gelmeyi beklemeleri hatta bunu hak olarak iddia etmeleri.
Benimde.Evet cok haklısın.en sinir oldugum insan karakterleri.
neyi anlamamışım hanımefendi herkes çocupuna söz geçiremiyor , geçiremiyorsa evinde otursun , ama kadın rahat illaki de giderim gezmeye bu çocukla diyorsa, ev sahibi de istemeyebilir bende istemem çünkü ama illaki ben kabul edecem diyorsa katlanacak madem öyle toparlayacak evini diyorum. Ha nice arsız çocukla karşılaştık çıkıp annesine hakaret etmedik bu da yanlış diyorum . Anlatabildimmi aynı düşüncedeyiz ama tek kelimelere takılıp kalıyorsunuzHanımefendi anlamadığınız şu; herkesin çocuğu kendine sevimli. Kimse kimsenin çocuğunu sevmek tahammül etmek zorunda değil. Sonuçta kadınlar hamile kalabilme özelliğine sahip canlılar ve her gün milyarlarca bebek doğuyor ama sadece kendi anne babaları için özel oluyor o çocuklar. Bizim için sıradan bebekler sadece o kadar. Bunu kabullenmek niye bu kadar zor? Kimse çocuk sevmek zorunda değil ve zarar vermediği sürece sorun da yok. Ne düşünüyor bazı anneler acaba; bütün dünyanın taptığı bir çocuk doğurduğunu falan mı? Millet niye başkasının çocuğuna tahammül etsin ya! Ha tamam bazıları çok sevecen sabırlı olur onlar tahammül eder ama lütfen kadınların hepsinden bu beklenmesin. Burada ben çocuk sevmiyorum yazan bir sürü kadın var. Bu gayet olağan bir şey. Annelerin birçoğu herhalde eskiden olduğu gibi çocukların çok sevildiğini anlayış gösterildiğini falan düşünüyor ama devir değişti.
Ben yukarıda yazdıklarınız yazdığınız bir mesaj görmedim. Dikkatimden kaçmış olabilir tabii ki. Yukarıdaki yazdıklarınız ise mantıklı.neyi anlamamışım hanımefendi herkes çocupuna söz geçiremiyor , geçiremiyorsa evinde otursun , ama kadın rahat illaki de giderim gezmeye bu çocukla diyorsa, ev sahibi de istemeyebilir bende istemem çünkü ama illaki ben kabul edecem diyorsa katlanacak madem öyle toparlayacak evini diyorum. Ha nice arsız çocukla karşılaştık çıkıp annesine hakaret etmedik bu da yanlış diyorum . Anlatabildimmi aynı düşüncedeyiz ama tek kelimelere takılıp kalıyorsunuz
Dileğiniz çok güzel. Ya bana mı öyle denk geliyor ama yeni nesil çocukların bir çoğunda o masumiyet, sevimlilik yok. Bugün otobüste yan koltuğuma bir kız ve anneannesi bindi. Kız ilkokul öğrencisi hatta belki daha da küçük ama giyimi; kuşamı; konuşması büyük insan gibi. Anneannesine laf sokmalar; bağırmalar falan...O kadar itici geldi ki. Sonra yine başka bir kız 5. sınıfa başlayacakmış ama öyle bir giyimi ifadeleri var ki sanki 20 yaşında. Şimdiki çocukların birçoğunun çocuklukla ilgisi yok bence. Bana mı öyle denk geldi acaba? Bilemedim.Bence öğretmen anne alınmakta haklı.
Kendisine ek olarak, eşi, onlar işe gittiğinde çocuklarina bakandan tut, tv, sosyal çevre gibi pekçok unsur şekillendiriyor çocuklarımızı.
Sizin sözünüz onun hem anneligini hem de diplomasi ile kazandığı kariyerini eleştirmiş oluyor. Hiç yapıcı gelmedi. Aksine çocuğuna duyduğunuz öfkeyi bastirmak için söylenmiş sözler ne yazıkki...
Bir de 3.bebeğini bekleyen bir anne olarak kınamayın demek istiyorum.
Yürekten diliyorum ki hem o öğretmen annenin hem de tüm annelerin yavruları guzel huylu olarak yetişsin...
Ben annelerde üzülüyorum kadın kırk yılın başı bi sosyal ortama girdi belki diye. Çocuklar büyüyünce de yaşlanmış oluyor İnsan. Tabi kontrol etmeli bi yerdeInsanlarin tepkisi cocuklara degil aslinda.umursamaz annelere.bak benim iki cocugum var buyugu 1.5 yasindayken bi saniye durmazdi.biyere gittigim zaman 1 bardak cay bile icemezdim.buyuyunce akillandi.ama yine de her gittigim yerde kontrol ederdim.cocugu ortaya salip ne kirip dokecek diye izlemek marifet degil.
Cok var oyle insan etrafimizda.yoksa cocuk kiracakta dokecekte.annenin sorumsuz davranmasi bu kadar tepkiye sebep aslinda
Sen iyi niyetli dusunuyosun belki kirk yilin basi sosyal ortama girdi diye ama o kadar sorumsuz anneler var ki.dunya yikilsa umrunda olmayan.cocuguna 1 kez olsun dur demeyenBen annelerde üzülüyorum kadın kırk yılın başı bi sosyal ortama girdi belki diye. Çocuklar büyüyünce de yaşlanmış oluyor İnsan. Tabi kontrol etmeli bi yerde
Sen iyi niyetli dusunuyosun belki kirk yilin basi sosyal ortama girdi diye ama o kadar sorumsuz anneler var ki.dunya yikilsa umrunda olmayan.cocuguna 1 kez olsun dur demeyen
Cocuk yaramazsa laftan sozden anlamiyosa yapacak bisey yok.ama yetistirmek cidden cok onemli.bi komsum var kocasi da kendisi de cocuklarini eskiya gibi yetistiriyolar.benim cocugum kiracakta dokecekte o bizim başımızin taci diyolar.daha iki yasinda vurmayi isirmayi cok normal biseymis gibi ogretiyolar.ustune kufurlu kelimeler. Cocuk o kelimeleri soyledikce zevkten 4 kose oluyolar.yarin bu cocuk buyudugu zaman her ortamda dışlanmaya mahkum olacak.ama suc anne baba da tabiki.yoksa evime misafir gelmis kazayla biseyleri kirip dokmusler hic onemli degil.yeter ki onlara bisey olmasin.
Bende ama o cocukla ayni ortamlara girmek zorunda kalacak cocuklara daha cok uzuluyorum.Ben öyle çocuklara üzülüyorum cidden.
Belki herkesi kendim gibi zannediyorum. Kızım kurallı büyüyor ama bazen istem dışı kaçamak yaramazlıkları oluyor yerin dibine giriyorumSen iyi niyetli dusunuyosun belki kirk yilin basi sosyal ortama girdi diye ama o kadar sorumsuz anneler var ki.dunya yikilsa umrunda olmayan.cocuguna 1 kez olsun dur demeyen
Cocuk yaramazsa laftan sozden anlamiyosa yapacak bisey yok.ama yetistirmek cidden cok onemli.bi komsum var kocasi da kendisi de cocuklarini eskiya gibi yetistiriyolar.benim cocugum kiracakta dokecekte o bizim başımızin taci diyolar.daha iki yasinda vurmayi isirmayi cok normal biseymis gibi ogretiyolar.ustune kufurlu kelimeler. Cocuk o kelimeleri soyledikce zevkten 4 kose oluyolar.yarin bu cocuk buyudugu zaman her ortamda dışlanmaya mahkum olacak.ama suc anne baba da tabiki.yoksa evime misafir gelmis kazayla biseyleri kirip dokmusler hic onemli degil.yeter ki onlara bisey olmasin.
Haklısın. Hem de çok haklısın.Bende ama o cocukla ayni ortamlara girmek zorunda kalacak cocuklara daha cok uzuluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?