Benim kızımda çok hareketli çözüm bulabildin mi konuyla alakalı değil ama . 2 yaşında evde nefesim kesiliyor. Evet çok çabalıyor gözümle görüyorum ama çocuk gözünün içine baka baka yapıyor. Meslektaşları çocuğunun çok zeki olduğunu düşünüyormulBenim oglum da cok yaramaz onceki sayfalarda yazmistim zaten duz duvara tirmanan cinsinden ama gittigi hicbir evde yaramazlik yapmaz
Cok ufakken basladim ona toplum kurallarini , nerede nasil davranmasi gerektigini ogretmeyi , kurallara uymazsa da yaptirimi olur
Gittigi evdeki anne onunla ilgili en ufak bir sikayette bulunursa bir daha hicbir arkadasina gondermeyecegimi bilir mesela
Bence yegeniniz kendi cocuguyla ilgili birseyleri gozden kaciriyor , cok fazla yaramaz cocuk gordum ama konu sahibinin anlattiklari gibisini gormedim mesela
Zarar veren cocugun ailesinde problem vardir bunu cok net soyleyebilirim , yqramazlik hareketlilik farkli birsey ama bilerek zarar vermek farkli birsey
Benim oglum 3 yasindayken sirf enerjisini atsin diye trambolin aldim eve , odalarda koyacak yer yoktu mutfaga koymustumBenim kızımda çok hareketli çözüm bulabildin mi konuyla alakalı değil ama . 2 yaşında evde nefesim kesiliyor. Evet çok çabalıyor gözümle görüyorum ama çocuk gözünün içine baka baka yapıyor. Meslektaşları çocuğunun çok zeki olduğunu düşünüyormul
Benim ki ondan da düşer kesinBenim oglum 3 yasindayken sirf enerjisini atsin diye trambolin aldim eve , odalarda koyacak yer yoktu mutfaga koymustum
Zipla coxugum diyodum bi saat ziplatiyodum ustunde anca oyle atiyordu enerjisini
Yok dusmuyorlar , disarida bi mekanda denetin hosuna giderse alin bi tane minik eve inanilmaz faydali , decathlonda var cocuklar zipliyor ustundw orda bi denetinBenim ki ondan da düşer kesin
Bende halılar bembeyaz mobilyslar ahşap cam ve beyazdır
Birsürü kitap sağda solda kitaplıkta vardır kesici eşyalar el önündeki mutfak dolaplarında deterjanlar açık dolaplardadır
Ben bunları nasıl toplarım
Neyse bakacağız bir çaresine:)
Çocuğunuz olursa siz öyle yetiştirirsiniz artık. İnsanlar da terbiye denen birşey kalmamış gerçekten, kalkmış burda anneliğime kaf ediyorsun. Sizin yetiştireceğiniz çocuk ta sizin gibi olacak yazık.Hı hı hepsi hiperaktif zaten.
Siz şuna ''her dediklerini yapıyoruz'' deyin de gitsin.Ben çocuklarınıza kızın bağırın dövün demiyorum asla.Ama en başta diyorsunuz ya ''söz geçmiyor'' diye,zaten o çocuk doğru şekilde yetiştirilse bir şey söylemenize gerek bile kalmaz.Ne demek dövmek,cüzdandan para çalmak bunun savunulacak çağla falan örnek gösterilecek bir durumu yok.Bu davranışlar yetişkinlerde suç sayılıyor hatırlatırım.
Ve söyleyen kişiyi de tebrik ediyorum.Bence yanlış bir şey söylememiş.
Her çocuk bir değil ki, iki kardeş bile birbirinden ne kadar farklı. Kuzeniniz hatalı fazlasıyla rahat.Başedemiyorsa gitmeyecek birinin evine zarar vermek ne demek çok ayıp. Ama kadının duydukları da ağır laflar bence. Ben bunu demek istedim aslında . Çocukları savunmuyorumZamane çocukları diyorsunuz ya buna katımıyorum altı çocuk vardı diğer dördü onlar gibi değildi
17 yıllık evliyim çok misafir ağırladım çok insan tipi bilirim ama kuzenim hatalı bu durumda
Başkası olsa belki iletişimi keserdim ama kuzen olunca kardeş gibi afediyor görmezden geliniyor nazı geçiyor
Odadı baya büyük eşime söyledim al dedi inş faydası olur yYok dusmuyorlar , disarida bi mekanda denetin hosuna giderse alin bi tane minik eve inanilmaz faydali , decathlonda var cocuklar zipliyor ustundw orda bi denetin
Kusura bakmayin da yaramaz çoçuk gidip cam vitrini kirmaz, para yirtmaz. Bunu eğitimsiz, şimarik bir çoçuk yapar.
Ve hatta dikkat ettiğimde ne yalan söyleyim, daha çok öğretmen, doktor gibi eğitimli insanlarin çoçuklari böyle.
Yarim ağiz ile "aa yapma oğluşum" ile çoçuk eğitilmez. Gerekirse oyuncagi elinden alinir, gerekirse bulunan yer terk edilir.
Eskiden biz annelerimizin gözüne bakiyorduk. Evet oda tam doğru değildi, çoçuklara biraz özgür alan taninmali fakat şimdiki ebeveynler özgürlük diye çoçuklari mahv ediyorlar.
Anne babalar farkında değiller,her dediklerini yapalım aman üzülmesin derken çocuklarının kölesi oluyorlar.Bırakın üzülsünler biraz da,ağlasınlar bağırsınlar.İnsani şeyler bunlar.
Bende çocuğum yokken böyle ahkam keserdim , kendimi gördüm sizdeAnne babalar farkında değiller,her dediklerini yapalım aman üzülmesin derken çocuklarının kölesi oluyorlar.Bırakın üzülsünler biraz da,ağlasınlar bağırsınlar.İnsani şeyler bunlar.
Bu mesajdan egitimli kişiler cocuklarina terbiye veremiyor ve hatta çalışan annelerin çocukları şımarık oluyor iması bulunuyor. Kadınların kadınlara yaptığı bu ignemeleri çok ayipliyorum
İkisi de birbirine yakın olabilir ama farklı kavramlar öğretmen okula gidenlere eğitim veriyor.zorunlu eğitim de sadece 8 yıl bir ömür boyu değil.Fakat sizin üslubunuz üst perdeden. Eleştirdiğiniz kişi bir daha görüşmek istemeyebilir bence buluşmaya gelmezler.Olabilir çocuklar olmasada belki torunlar
İki kızım var ikisinide büyütürken kimseden eleştiri almadım hem kız çocuklarının fıtratı gereği hemde yerinde müdahale ettiğimizi düşünüyorum
Annelik ve öğretmenlik çokta ayrı kavramlar değil bence neticede ikiside insan yetiştiriyor
Anne olunca ne oluyor ki farklı olsun?
Insallah :)Odadı baya büyük eşime söyledim al dedi inş faydası olur y
Bende çocuğum yokken böyle ahkam keserdim , kendimi gördüm sizde
Bu mesajdan egitimli kişiler cocuklarina terbiye veremiyor ve hatta çalışan annelerin çocukları şımarık oluyor iması bulunuyor. Kadınların kadınlara yaptığı bu ignemeleri çok ayipliyorum. Dediğim gibi ben de çocuğumun peşinde dolanırım. Ama çocuğu yaramaz diye arkadaşlarımın da kamplarını kırmam. O çocuklar bir kaç yıla büyüyecek bence arkadaşlık baki kalacak. Cuzdanini duzgun yere koyarsin. Vitrinin camı cocugu kesmedi diye sükredersin.hali kirlendiyse yikatirsin. Çocuklardan nefret edercesine yorumlar yapmazsin
Yapmayın Allah aşkına çocuklar her şeyi yapsın. Milletin tepesine çıksın ama herkes onları idare etsin. Yarın öbür gün iş hayatında kimse onları idare etmeyecek ama. Hatalarıyla daha fena bir şekilde yüzleşecekler eğer düzgün davranmazlarsa. Vitrin camı kesmedi diye şükredilecekmiş, cüzdan yerine konulacakmış, halı yıkatılacakmış ama çocuğa dur demek yok. Peki bu çocuk doğruyu yanlışı nasıl öğrenecek? Eşyalara zarar vermek normal değil, başka birinin eşyasını izinsiz almakta normal değil. Vallahi bunları yapan bir çocuğu kimse sevimli bulmaz kusura bakmayın ve bu davranışlar düzelmezse evet ileride dışlanan ve nefret edilen bir birey haline gelir. Çocuk diye herkes her şeyi mazur görmek zorunda değil.Bu mesajdan egitimli kişiler cocuklarina terbiye veremiyor ve hatta çalışan annelerin çocukları şımarık oluyor iması bulunuyor. Kadınların kadınlara yaptığı bu ignemeleri çok ayipliyorum. Dediğim gibi ben de çocuğumun peşinde dolanırım. Ama çocuğu yaramaz diye arkadaşlarımın da kamplarını kırmam. O çocuklar bir kaç yıla büyüyecek bence arkadaşlık baki kalacak. Cuzdanini duzgun yere koyarsin. Vitrinin camı cocugu kesmedi diye sükredersin.hali kirlendiyse yikatirsin. Çocuklardan nefret edercesine yorumlar yapmazsin
Benim de en sinir oldugum seydir.duvar çizip dolap kirmak nedir ya.valla o zaman ben hic sabirli bi anne degilim.oyle bi model gorumce de bende var.bu insanlar ozgurlukle sorumsuzlugu karistiriyolar bence.Geçen bi forumda kadının biri yazmış
"Evimde cizilmedik duvar yok , kirilmadik dolap kapağı , zarar görmeyen eşya" bi de iyi biseymis gibi ballandirmis durmuş neymiş 2 pasasi rahat buyuyomus, zaten apartmana tikilip kalmışlar deşarj oluyomuslar allahım okudukça üstüme geldiler. Bi de yorumları görün aa bravo sabırlı anne, anne dediğin böyle olmalı , onlar çocuk herseyi yaparlar vs vs...
Dayanamayıp yazdım nasıl bu kadar geniş olabiliyosunuz, ben gereken eğitimi kızıma veriyorum birgün olsun duvar çizip, dolap kapağını kiracak konuma gelmesine izin vermedim dedim.
Kadının verdiği cvp dövelim mi çocukları ? Icin rahat edecek mi ? Vay sen ne biçim annesin özgürlüklerini kistliyosun eşyalara tapiyosun
Demek istediğim çocukları yaramazlık yaptıkça bununla ovunen anneler var ne yazık ki. Adları da sabırlı anne oluyor.
Ben çocuğum uslu olduğu halde pek gitmem biyere aman bişey yapar diye , ama maşallah evime gelen çocuklar vitrinin üstüne bile çıkar ..
Malesef herkes evlat yetistiremiyor ve bizahmet boyleleri milletin evine gidip insanlari germesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?