- 14 Kasım 2017
- 1.587
- 932
- 123
- 34
Yaklasimnz Cok guzel bn hamileym suanda. Ne zmn kotu durumda olsam . rabbim olmayanada ver bunnu yasayablmek icin cirpinan insanlar var diyorum. Bgn cok duygusalm surekli cocuk sahibi olmak istyeninsanlari dusunyrm.Allah onlarin yardimcisi olsun. Ve dara dusenlere de Allah sabir versin insallah.Çoçuğu olmayanları yıllarca hastane köşelerinde tedavi gören defalarca tüp bebek yaptırıp tutmayanları bu uğurda ev lüks araba parası harcayanları düşünün inan daha sabırlı olursunuz....pskolog değil yaşına göre pedagog gidin yaşına uygun eğitim çizgi filmleri ve oyuncaklar alın biras düzelme olabilir.. Sabır ve şükür..
Aslında kararlı bir anne babayız, her zaman kararımızın arkasında duruyoruz ve verdiğimiz sözü tutuyoruz ama bağırmak çözüm olmuyor kaç kez tembih etsekte insan içinde bizi çok sinir ediyor, çocuğunuz yüzünden ailelerle tartışmaya başladık ve ben bu duruma çok üzülüyorum, aslında küçükte değil sonuçta okula gidiyor ama dediğinizi uygulamamıştım, eğer şımarmaya devam ederse oturmayı kısa kesip eve dönücez bu işe yarayabilir
Ben hiç bir zaman sadece cocuğumdan kaynaklandığını düşünmedim, düşünmem ona haksızlık olur, aslında sorunun eşimde ve bende olduğunu biliyorum her ne kadar eşim kendini çok iyi baba olarak görsede aslında ikimizde çok mükemmel değiliz hatta beğenmediğim insanlar bile bizden daha güzel çocuk yetiştiriyorÇocuğunuzu tanımıyorum,
oyundaki tepkilerini ve akran-yetişkin iletişimini gözlemlemedim.
Uzaktan,genel/geçer yorum yapmam da doğru olmaz.
Zor mizaçlı çocukların varlığı bir gerçek.
Bununla birlikte sizin diğer konularınızdan da yola çıkarak sorunun sadece çocuğunuzun mizacından değil ebeveyn yaklaşımlarından ve aile dinamiklerinizden kaynaklandığını düşünüyorum.
Sizin kapsamlı bir aile terapisine ihtiyacınız var.
Şu anda buna imkan yoksa,kızınız için en azından okulunuzun pdr servisinden yardım alabilirsiniz.
İsterseniz kitap tavsiyesinde de bulunabilirim.
9 mizaç tipi hakkında da araştırma yapabilirsiniz.
Bakin ne guzel kendinizle ilgili bir sey bulmussumuz. Her seye hayir derseniz gercek hayirlari nasil dikkate alsin ki? Hayir demek ici. Bir kistasiniz olsun ve hep bunu uygulayin. Yaptigi sey kendine zarar vermesine neden olabilir mi? Veya baskasinin alanina giriyor mu?(zorla oyuncagini almak, baskasinin cantasini-dolabini karistirmak gibi) bu iki ögede yoksa hayir demeyin. Birakin yapsin denesin ogrensin. Hayir dediginiz zamn da aciklayin. Bunu yapamazsin cunku tehlikeli canin yanar. Bunu yapamazsin cunku o bizim degil izin almalisin gibi.Ben hiç bir zaman sadece cocuğumdan kaynaklandığını düşünmedim, düşünmem ona haksızlık olur, aslında sorunun eşimde ve bende olduğunu biliyorum her ne kadar eşim kendini çok iyi baba olarak görsede aslında ikimizde çok mükemmel değiliz hatta beğenmediğim insanlar bile bizden daha güzel çocuk yetiştiriyor
Aslında cahil gamsız bir aile değiliz ne araştırdıysam psikolog ve pedagoglar neyi öneriyorsa uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor birşeyler eksik ama ne onu bilemiyorum
Acaba ilgi yetersizliği mi yada eşimle bazen çocuğumuzun önünde tartışıyoruz bu mu bilmiyorum ama her çocuk illaki anne babasının tartışmasına şahit olmuyor mu? Herşeye hayır diyorum acaba kuralcı bir anneyim ama kurallar mı böyle yaptı kızımı bilmiyorum
Psikologlar çok uçuk ücret istiyor, ev kredisi ödediğimiz için buda bizi kasıyor, kendimiz dikkat etsek ya da nerede yanlış varsa onu düzeltesek kızımız da düzelicek gibi geliyor ama
Kitap tavsiyesi, yada başka tavsiyeler neyse yapmaya hazırım yeterki kızım sakin bir çocuk olsun
1 kere sözel olarak uyarı verinAslında kararlı bir anne babayız, her zaman kararımızın arkasında duruyoruz ve verdiğimiz sözü tutuyoruz ama bağırmak çözüm olmuyor kaç kez tembih etsekte insan içinde bizi çok sinir ediyor, çocuğunuz yüzünden ailelerle tartışmaya başladık ve ben bu duruma çok üzülüyorum, aslında küçükte değil sonuçta okula gidiyor ama dediğinizi uygulamamıştım, eğer şımarmaya devam ederse oturmayı kısa kesip eve dönücez bu işe yarayabilir
Ben hiç bir zaman sadece cocuğumdan kaynaklandığını düşünmedim, düşünmem ona haksızlık olur, aslında sorunun eşimde ve bende olduğunu biliyorum her ne kadar eşim kendini çok iyi baba olarak görsede aslında ikimizde çok mükemmel değiliz hatta beğenmediğim insanlar bile bizden daha güzel çocuk yetiştiriyor
Aslında cahil gamsız bir aile değiliz ne araştırdıysam psikolog ve pedagoglar neyi öneriyorsa uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor birşeyler eksik ama ne onu bilemiyorum
Acaba ilgi yetersizliği mi yada eşimle bazen çocuğumuzun önünde tartışıyoruz bu mu bilmiyorum ama her çocuk illaki anne babasının tartışmasına şahit olmuyor mu? Herşeye hayır diyorum acaba kuralcı bir anneyim ama kurallar mı böyle yaptı kızımı bilmiyorum
Psikologlar çok uçuk ücret istiyor, ev kredisi ödediğimiz için buda bizi kasıyor, kendimiz dikkat etsek ya da nerede yanlış varsa onu düzeltesek kızımız da düzelicek gibi geliyor ama
Kitap tavsiyesi, yada başka tavsiyeler neyse yapmaya hazırım yeterki kızım sakin bir çocuk olsun
Ablacım her çocuk konusunu çocuk sahibi olamayanlara mı bağlayacak şu guruh?Çoçuğu olmayanları yıllarca hastane köşelerinde tedavi gören defalarca tüp bebek yaptırıp tutmayanları bu uğurda ev lüks araba parası harcayanları düşünün inan daha sabırlı olursunuz....pskolog değil yaşına göre pedagog gidin yaşına uygun eğitim çizgi filmleri ve oyuncaklar alın biras düzelme olabilir.. Sabır ve şükür..
Kesinlikle katilıyorum. Parkta misafirlikte cikan tartismalara en etkili cozum. Ama bunu tehditkar bir tavirla, ceza verir gibi yapmayin. Bu onun davranisinin sonucu. Bu sonucu yasamak istemiyorsa oyle davramamali. Davranirsa yine ayni sey olur. Tamamen sebep sonuc iliskisi.1 kere sözel olarak uyarı verin
Arkadaşına zarar vermeye devam edersen eve döneceğiz diye
2. Defa tekrarladığı anda hiç zaman kaybetmeden alın ve dönün
Dur sus yapma yerine etkili bir çözüm olacağını düşünüyorum.
Evet haklısınızKesinlikle katilıyorum. Parkta misafirlikte cikan tartismalara en etkili cozum. Ama bunu tehditkar bir tavirla, ceza verir gibi yapmayin. Bu onun davranisinin sonucu. Bu sonucu yasamak istemiyorsa oyle davramamali. Davranirsa yine ayni sey olur. Tamamen sebep sonuc iliskisi.
Ceza ise tamamen farkli bir sey. Ornegin kuzeninle kavga edersen eve giderken dondurma almayiz derseniz bu cok alakasiz, cocugun hic bir mantik kuramayacagi bir yaptirim olur.
Alakam olabilir de ne yapmalıyım nasıl düzelir onu da yazsaydınız, ben zaten bizden kaynaklı olduğunu biliyorum ama çözüm ne onu bilmiyorumHocamla benzer birsey yazacagim bende , eski konularinizi biliyorum , cocugunuzun boyle olmasiyla dizin cok alakaniz var , siz kendinizi toparlarsaniz cocugunuz da duzelir , hicbir cocuk anne babadan , ev ortamindan ayri degerlendirilemez
Bizim de, dişlerini fırçalaması, yatması, yemeği herşeyi sorun bazen birşey söylemeye korkuyorum inanın o kadar sinirimi bozuyor ki bazen dişlerimi sıkıyorum sinirden ve şu an 3 yaşında olan oğlunuz böyle devam eder çünkü inatçı olan bir çocuk değişmiyorAyni sekilde oglum.3 yasinda ama her konuda inatlasiyor. En en en basir şeyler bile inada biniyor bizim evimizde.
Çok zor bir süreçten geçiyorum ben de sayesinde. Allah ömrünü versin bu bayram baya baya yordu beni
Ama bu defalarca yazildi size , bi kere anne babaniza olan takikliginizi birakin , hayata pozitif bakin , sizin disinizda olan olaylara bu derece uzulmeyi ve dusunmeyi birakmaniz lazim , bunlarin hicbiri saglikli degilAlakam olabilir de ne yapmalıyım nasıl düzelir onu da yazsaydınız, ben zaten bizden kaynaklı olduğunu biliyorum ama çözüm ne onu bilmiyorum
-kendi iradesi var ve diretiyorlar, tum cocuklar hemen hemen boyleMerhabalar, ilkokul 1. Sınıfa giden kızm var, küçüklüğünden beri çok inatçı ve dediğim dedik bir çocuk hatta doğduğunda hemşireler bile yandınız demişti.
Küçükken bu kadar olmasa da zor bir çocuk, her hareketinde zorlanıyoruz, hiç bir şekilde dinlemiyor bağırmadan istediğimizi yaptıramıyoruz, sınıfta öğretmenden çok şikayet geldi, yanında ki arkadaşından kaynaklandığını düşünsekte öyle olmadığını anladım çünkü kuzeniyle oynarken de sürekli onu ağlatıyor
Aslında vurması kırması kaba konuşması yok fakat insan içinde olduğunuz zaman hiç laf dinlemiyor ve başkalarına karşı çok takıntılı, misafir geldiği zaman arkalarından çok ağlıyor, kuzeniyle birlikte oynarken sürekli tartışıyorlar, ve onların arkasından çok ağlıyor ama kuzeni hiç ağlamıyor
Benim kızım niye böyle neden böyle yapıyor anlamıyorum, insanlar artık bizimle görüşmek istemiyor, kızım yüzünden başkalarıyla tartışıyorum, evden dışarıya çıkmadan önce anlaşıyoruz yaramazlık yapmak yok diye tamam diyor ama biyere gittiğimizde bizi çok sinir ediyor inanın kolunu sıkasım geliyor sinirden.
Psikoloğa götürdük ama oda baya pahalı devamlı götüremiyoruz, yani nasıl düzelebilir, nasıl davranmalıyız
Çocuklu ailelerden fikirler bekliyorum, benim çocuğum gibi var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?