Çocuk büyümekte zorlanıyorum

Yetersiz ilgi kadar aşırı ilgi de,
Kuralsızlık kadar otoriter ve aşırı kuralcı yaklaşım da çocukta davranış sorunlarına yol açar.
Çocuğun yanında tartışmaktan daha olumsuz sonuçlara sebep olan davranış ise çocuğa yaklaşım konusunda anne ile babanın farklı tavırlar sergilemesi.
Siz anne-baba olarak rutinler,kurallar,
sosyal ortamlardaki davranışlar vb hususunda ortak bir dil konuşup,birbirinizle tutarlı tavırlar sergilemiyorsanız çocuk haklı olarak kimi dinleyip,uyacağını şaşırır ve uygun davranış kalıplarını kazanamaz.

Ayrıca çocukların kişiliği 7 yaş civarında büyük oranda şekillenmiş olur.
7-13 yaş arası kısmen düzelme ve etkilenme sözkonusuyken 13-15 yaş arasında kişilik gelişimine çok az etki edilebilir.
15 yaş sonrasında ise çocuklarımıza davranış ve kişilik gelişimi noktasında nerdeyse hiç etkimiz olamaz.
Bu yaştan sonra akran-arkadaş etkisi sözkonusudur.

Önceki konularınızı düşündüğümde,
kızınızın ciddi davranış problemleri olduğunu söyleyebilirim.
Bu konuda bahsettiğiniz sorunlar,bence,
diğer konunun yanında daha önemsiz.
Kızınızın hem yetişkin-akran iletişiminde,
hem de toplum kurallarına uyum noktasında önemli sorunları var.

Bu sorunların altında yatan sebepleri ve kaynağını tespit etmedikçe çözüm noktasında ilerleme sağlamak mümkün değil.
Ne yazık ki sorunlarınızı,bu platformdaki
kişisel tecrübeler ve tavsiyeler ile çözebileceğinizi düşünmüyorum.
Sizin kaliteli ve belli bir rutinde sürecek,
profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var.
Zaman aleyhinize işliyor,bilginize.

Öncelikle.cocuga vurmak ve bagırmak varsa da artik olmasin . Cocuk arsizlasiyor. Ne yapacaksiniz. Acik acik sunlari soyleyin vurmak.yok , atmak yok gibi. Sonra baktiniz yaramazlik.yapiyor. uyarmayin cocugu ortamdan uzaklastirin ve yaptiginin yqnlis oldugunu bunun sonucunda ortama.bi sure gidemeyecegini soyleyin gerekirse eve geri donun

Cocuk bunu niye yapiyor muhtemelen uyum saglayamiyor ortama ve kendimi.gostermek.icin yapiyor.. ilgi.daha cok ilgi vr kaliteli vakit ve dogru yonlendirme gerekiyor. Cocugu spora muzige bi yetenegine yonlendirin

Bağırarak ağlayarak istedigini elde etmeyi öğrenmiş.... davranış haline gelmiş. Kendini yerden yere atsa da aglamadan bağırmadan istemeden yapmayacaksınız dediğini. Daha mı bağırıyor daha da yapmayacaksınız. Sinirlenip onu mutlu etmeyeceksiniz. Umrunuz da değil gibi yapacaksiniz...

Bu kızım beni çok sinir ediyor nasıl düzelticez biz bu kızı
Kendimde de hata buluyorum ailemi çok kafama taktım ama artık takmıyorum da bu akşam yine dışarıda cebelleşirken burnuma kafası geldi çok fena kanadı kırıldı sandık film çekildi Allahtan kırık yoktu
Gidelim diyoruz gitmiyor,geç oldu gidelim derken kafası burnuma çarptı heryer kan oldu, korktu ama inanın beni çok üzüyor artık tahammül edemiyorum kızımın hareketlerine
Kuzenine iftira atıyor yalan konuşuyor, ne kadar kötü huyu varsa hepsi onda ve ben artık kızımı başkalarına karşı savunamıyorum, birşey söylemeye korkar oldum herşeyi inat
Eşime kızdım ilgi göstermiyorsun sevgi eksikliği var senin yüzünden diye
Canım çok acıdı ama inanın en çok canımı acıtan kızımın yalan konuşması, nasıl bir çocuk oldu böyle

Geçmiş olsun
derin sularda yazmış sizin profesyonel ve uzun süreli yardıma ihtiyacınız var
Bu sırada eşinizle birbirinizi de suçlamayı bırakıp ikinizin de ne yapabileceğinize dair adımlar atmalısınız. Ev kredisi yüzünden yardım alamıyoruz demişsiniz. Bu dünyada yapacağınız yatırımlarsan en önemlisi şu an çocuğunuz olduğu için şartları zorlamanız lazım. Allah korusun fiziksel bir hastalığı olsa evi barkı satıp tedavi için kullanacaktınız değil mi? Psikolojisi de bedensel sağlık kadar önemli..bir an önce yardım almaya başlayın lütfen.

kiziniz bence cok ozel bir cocuk belli ki de duygusal cunku birilerinin arkasindan agliyorsa onlara karsi sevgi duydugu icin diye anliyorum
unutmayin o daha cocuk ve cocukla cocuk olmayin yani kiziniz inatci diye siz de kizinizla inatlasmayin madem
bugun kiziniza yapacaganiz her yanlis kizinizin aklinda kalacak ve yillar sonra siz yaslandiginizda o da aynisini siz yapacak kolunu falan sikacaksaniz yapmayin yani
insanlar da artik sizinle gorusmek istemiyorsa da hic onemli degil yani siz yaslandiginiz zaman o insanlar sizin yaninizda da olmayacak zaten sadece kiziniz olacak... o yuzden baska insanlara vakit ayiracaginiza kizina vakit ayirin derim nacizane fikrim

Eğer bulunduğunuz yerde Ergoterapi varsa, oraya götürün. Ben de Ergoterapistim. Ruhsal ve zihinsel yardım edecekler, işlerini biliyorlarsa. Hırçınlığı zamanla duracak, ancak ona enerjisini atabileceği birşeyler lazım. Mesela yorucu şeyler. Hamak asılıp sallanarak sevdiği nesnelere ulaşmalı, ya da kaykaya karın üstü uzanıp bir uçtan diğer uca git gel yapmalı, mesela bir uçta ip var, diğer köşede boncuk var, teker teker onu alıp dizmeli gitgel yaparak. Ondan ziyade mesela dışarıda tebeşir ile halka çizin, üçgen, kare vs. Hangisine atlamasını gerektiğini söyleyin, ama her defasında yapmaması gerektiği şeyi de hatırlatın.

Yalnız olduğu için arkadaş istiyor ondan böyle huysuz.. ikinci çocuğu düşünmez misiniz?
Onada arkadaş olur huyu değişir emin olun.. yalnız kaldığı için kuzeninin gitmesini istemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…