Bende avmde daha bikac aylik bebeklerin kucakdaki halini goruyorum mis gibi uyuyor hepsi:) genelde hep uyuyor bebekler yani yatakta biraksan kendi kendine bile duruyor sanirim cok huysuz cocullar azinlikta bu kdr zor bu kadar dayanilmaz olsa insanlar cevresinden gorur ve yapmaz yani:) ben arkadasima dogumdan 1 ay sonra gittim kiz butun hazirliklarini yapmisti gitti uyuttu geldi yanima hic ne agladi ne huzursuzluk yaptiBen hayatla ilişki kesildiğini düşünmüyorum.
kimse olmasa bile eş akşam rve geldiğine göre verilir kucağına girilir duşa kaşta bıyıkta alınır. Gündüzde maske de yapılır çocuk suratı emmiyo ya ! Geri kalan kıl tüy işide hsonu randevu alınır yine çocuk eşte gidilir ağdaya.
Sonrada gelinir çıkılır hep birlikte dışarı.
Bir çanta sadece dışarısı için hazır tutulur içinde bezi ıslak mendili önlüğü emzirme örtüsü al çık .
Bende avmde daha bikac aylik bebeklerin kucakdaki halini goruyorum mis gibi uyuyor hepsi:) genelde hep uyuyor bebekler yani yatakta biraksan kendi kendine bile duruyor sanirim cok huysuz cocullar azinlikta bu kdr zor bu kadar dayanilmaz olsa insanlar cevresinden gorur ve yapmaz yani:) ben arkadasima dogumdan 1 ay sonra gittim kiz butun hazirliklarini yapmisti gitti uyuttu geldi yanima hic ne agladi ne huzursuzluk yapti
yok canım aslında ben birebir de gordum ablamda kalıyordum enistemde cok ilgilenmezdi ama ablamın vakti bolca kalıyordu zaten cocuklar sakindi gercekten bebekle alakalı bu durumBiseyin icine girilmeyince bilinmiyor cnm zorlugu
Uzakdan davulun sesi hos geliyor
Rahat olanlar esleri yardimci olanlar
Benim enistem aksam 8 de gelir cocuk yatana kadar bakar haftasonu tatil hep bakar ohh ne guzel
Ben hic goremedim oyle esimin uyumaya vakti yok o yuzden cook zorlaniyorum
Bende avmde daha bikac aylik bebeklerin kucakdaki halini goruyorum mis gibi uyuyor hepsi:) genelde hep uyuyor bebekler yani yatakta biraksan kendi kendine bile duruyor sanirim cok huysuz cocullar azinlikta bu kdr zor bu kadar dayanilmaz olsa insanlar cevresinden gorur ve yapmaz yani:) ben arkadasima dogumdan 1 ay sonra gittim kiz butun hazirliklarini yapmisti gitti uyuttu geldi yanima hic ne agladi ne huzursuzluk yapti
ben hic cevremde yasamadım bunları ya:) oyuzden bana hep kolay gelmistir bebek bakmak hele yigenim 7-8 aylık halleri yaza gelmisti cocuk oturuyodu bizle ya sessiz sakin:) umarım oyle olur benim cocugum da 8 ay sonra gorcez artık:))iyi de 1 aylik bebek kolik degilse zaten surekli uyur bu cok normal, 2. ay gozleri aciliyor acilis o acilis..hele ki dis cikarma donemlerinde ki bu genelde 6 aya denk geliyor, uykular bozulmaya baslar ta ki 3 yasina kadar deliksiz uyku cok nadir olur.
bebekle disari cikilir evet ama gezdirmek zorundasin genelde yada kanguruda anneye temasli olunca uyurlar.
bebekli hayat kolay degil, hele tek cocuk bana daha zor gelmisti, bana yapismisti oglum ama simdi kardesiyle oynuyor oyuzden ben tek cocuk daha zor diyenlerdenim
Ben aynen böyleyedimBen hayatla ilişki kesildiğini düşünmüyorum.
kimse olmasa bile eş akşam rve geldiğine göre verilir kucağına girilir duşa kaşta bıyıkta alınır. Gündüzde maske de yapılır çocuk suratı emmiyo ya ! Geri kalan kıl tüy işide hsonu randevu alınır yine çocuk eşte gidilir ağdaya.
Bir çanta sadece dışarısı için hazır tutulur içinde bezi ıslak mendili önlüğü emzirme örtüsü al çık .
Eşi öğretmen erken gelebiliyor eve yada eşi geldikten sonra yapıyordur. Açıkçası sormadım :) evde kızımla ilk yalnız kalacağım gün. Kızım 21 günlüktü kalktım erkenden eşim gitmeden yemeğe ne lazımsa hazırladım masaya koydum. Soğanı falan doğrayıp hazırladım. Kızım durmazsa zorlanırım diye :)Uyanıkken girebilir olmadı akşam eşi gelince girer. Yemeği nasıl yapıyo dışardan mı söylüyolar
Benim olayim biraz farkliydi.İyide canım bebek kucağında mı yaşıyodun ?
Öyle bile olsa koyarsın anakucağına hazırlarsın kahvaltını yersin ağlıyosa öylede ağlar böylede.
Ahır derken dağınıklık anlamında mı ?
Benim 6 yasinda bir kizim 50 günlük de bir oglum var.
Bir onceki mesajda yazdim,kahvalti icin esimi bekliyordum.
Ama fotograflara bakiyorum tirnaklarimda french manikur var. Deliydim zaar
Karnimi doyurmakyan acizdim ama susumden geri kalmamisim
O kadinlarin mutlaka bir yardimcisi vardir.
Diger turlu mumkun degil.
Ben de ojeyi ne ara surmusum bilmiyorim
oje iyiymiş ya ben tırnaklarımı eşim bebegi tutarken kesebiliyorumBenim 6 yasinda bir kizim 50 günlük de bir oglum var.
Bir onceki mesajda yazdim,kahvalti icin esimi bekliyordum.
Ama fotograflara bakiyorum tirnaklarimda french manikur var. Deliydim zaar
Karnimi doyurmakyan acizdim ama susumden geri kalmamisim
O kadinlarin mutlaka bir yardimcisi vardir.
Diger turlu mumkun degil.
Ben de ojeyi ne ara surmusum bilmiyorim
Benim olayim biraz farkliydi.
Kizim emmiyordu, sagip biberonla veriyordum.
Ama onda da sıkıntı vardi, sadece uyurken biberonu tutuyordu.
Yani uyanik oldugu sürede sut sagip uyuduğu zaman da sutunu iciriyordum. Likir likir icmiyordu başında oturuyordum.
Bu benim ozel durumumdu ama her bebegin ayri bir huyu oluyor.
Ahiri dağınık anlaminda soyledim evet :)
Aynen katiliyorum . Yok kitap okuyup uyku efitimi ile bir gunde duzen oturtturanlar. Annenin basarisi degil bebegin basarisi bebegin sakinligi. Dr larin dedigi her bebek bir olmaz . Ne kadar kitap okursan uyku. Bebejler robot degil . Hepsi farkliysa yontem hepsine tutmaz. Saglikli olsun uykusuzluk kosturmaya alisiyor insan. Ama bakmakla is bitmiyor . Kres okul gunleri geldiginde yanimizda olmayacak basina ne geldi berde aklimiz hep onda kalacak . Nerde okuycak kimlerle arkadas . Sorumluluk aliyorsun. Cok derin dusunce aliyor. Gozunden sakınıyorsun onu . Buyuklerin dedigi buyuduklerinde daha zor kucukken yaninda gozunun onunde oluyordu. Annelik hic bitmez.Ağızlarının ortasına kürekle çarpsam ancak rahatlarım.
Sabah 9 da uyanıp,öğlen 3,5 saat yatan,uyanık olduğu saatlerde usul usul yemeğini yiyen çocuğuyla hayatın ve çocuk büyütmenin çok rahat oldugunu söyleyen bir komşum vardı. Her zaman makyajlı bakımlı idi. Üstü başı özenliydi.
Bense gunduz 10 dakika ile yarim saat uyuyan bir bebekle hep mağaradan çıkmış vaziyetteydim.
Boş boş konuşmak ne kadar da güzel.
Ne gusel anlatmissin cnm ama herkes oyle olamiyor malesef bende zar zor dusa girenlerdenimBen hayatla ilişki kesildiğini düşünmüyorum.
E tabiki bebeklede cok alakali benim oglum tuvalete gitsem bile mizikliyor kahvalti yapiyorum yanima aliyorum mama sandalyesibe onune yigiyorum oyuncak 5 dk oynuyo daha kahvaltiya hazirlayip baslarken basliyo miziklamaya kahvaltim zehir oluyo uyusada gun icinde en fazla yarim saatyok canım aslında ben birebir de gordum ablamda kalıyordum enistemde cok ilgilenmezdi ama ablamın vakti bolca kalıyordu zaten cocuklar sakindi gercekten bebekle alakalı bu durum
Malum yeni hamileyim ve hormonlarin da etkisiyle bir mutlu bir huzunlu aglamakli falan ilerlemekteyim:) ama bazi instagram profillerine denk geliyorum bebekleri olmus annelerin devamli olumsuz tavirlarini goruyorum.. iste cocuk dogdu dus almayi gezmeyi dolasmayi ozluyorum vucudum deforme oldu falanlar filanlar bu kadar zor mu.. cocugunuz olduktan sonra herseyden mahrummu kaliyorsunuz cevremde anne olanlar da var ama onlardan pek boyle seyler duymadim ben de devamli bakimli olur sporumu yapar istedigimde bebegimi alir cikarim gezerim diye dusunuyordum:) hayalmi bunlar yoksa bazi kadinlar fazla mi depresif olduklarindan anne olmanin hayatindan vazgecmek demek oldugunu dusunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?