Cocuk buyutmek bu kadar zor mu

Bebekle disari cikmak zor soguk sicak ruzgar derken ilk bir yili kafadan silin cocugunuz mizmizsa gezmeyi hepten unutun evde is yapmk icin uyumasini beklersiniz tabi az uyuyan bebeginiz varsa is falan yapamazsiniz sinema vs. Zaten gidilmiyor ama dunyanin en guzel seyi anne olmak herseye deger

Zor tabi okul çağına kadar ateş ve hastalık bitmiyor ki çalışan anne için çok zor hem kariyer hem çocuk büyük bir yalan ki ilk okula başlayınca işi bıraktım ve lise yıllardada işten çıktım kızımı dahal iyi takip edebilmek ve ilgilenmek için yoksa okumaz hemen evlenirdi elindede meslek olmazdı bazı fedakarlıklar şart

Evet zor duş ada yemeğe Dr vakit bulamadığın oluyor uyku ya hasret kaldığın çok zorlukları var ama inan o doğduktan sonra Ra onun bir gülümsemesi herşeyi sana unutturuyor şimdi oğlum uyuyor yanımda onun yüzüne bakınca herşeye değer diyorum canı sağolsun

İlk 4 ay gazı guzu sıkıntılı bi dönem ama onda bile çok kış ve soguk değilse gezersin bazıları çok abartıyor evet çocuk hayatını değiştiriyor ama 1%100 değil

Her anneye lazım diye bir kitap var hamileyken ve sonrasında okunacak bütün dualar yazıyor gerçektende her anneye lazım bi kitap almanınzı tavsiye ederim

1,5 ay oldu doğuralı.
Yeri geldi deli gibi gezdim, rahat duş aldım, yemek yaptım, temizlik yaptım... Yeri geldi tuvalete bile gidemedim. Bir gün diğerini tutmuyor aslında. Misal 50 gündür uyuyan çocuğum 51. Gün uyumadı.

Genel olarak abartılacak bir şey yok ama.

Benimde çocuklarım şımarık ama ne banyomdan ne gezmeden geri kalmıyorum. Özellikle büyük oğlum felaket çok bilmiş ama çocuklar olunca onlarla yaşamayı öğrenmeli elbet onlarda büyüyecek. Ben birazda çocuklarımi serbest bırakıyorum. Huysuzlük yapınca ilgileneceği alan bulmaya çalışıyorum.

Yani şimdiki yasamınız gibi olmıcak tabikide
bebek kusabiliyor altını tasırabiliyor.
uyku gaz problemleri oluyor.
eşiniz yardımcı olursa rahat edersiniz diğer türlü zor.

Çocuk bakımı zor ama bu zorluk annenin ışığı ile de alakalı. Mesela ben çocuklarım olmadan asla bi şey yapmazdım. Onları ise gidislerim dışında hiç yanımdan ayırmazdim.
Yani kendime asla vakit ayırmazdim haliyde çok zor zamanlar geciriyordum. Mesela eşim çocukları alır sen dinlen der dışarı çıkarırdı. Ama ben öyle kuruntu yapardım ki o boş zamanı kendime zehir ederdim. Acaba iyiler mı, eşim ya bakamazsa, ya çocukların başına bir şey gelirse diye gerilirdim. Bu da hayatımı zorlaştırırdi.

Benim kız ilk 6 ay kolicti. Evet duş almakta hatta tuvalete bile gitmekte çok sıkıntılar yaşadım. Şimdi bir yaşında uyku sorunumuz var. Çok ilgi istiyor, nazlı, inatçı. Gerçekten zor bir bebek. Ama bütün bu zor şeylerin yanında o uyuduğunda ders calismaya çalışıyorum. Yani her ne olursa olsun zor bebek olduğu halde ders çalışabiliyosam kendine vakit ayırabilirsin diye düşünüyorum. Zorluğunu değil değilde güzel tarafini düşünmek lazım sanırım yoksa moral bozukluğu sinir stres oluyor insan ve eşin de seni öyle görünce huzursuz oluyor. En güzeli bebeği olamayanları düşünüp onlar için dua etmek ve haline sukretmek. Ne bilim bardağın dolu tarafından bakmak lazım her zaman yoksa hayat çekilmiyor. Bebek ne kadar zor olursa olsun. Bir bebeğinin olması sana gülen gözlerle bakması kadar güzel bir şey yok. Dusunsene senden bir parça sana anne diyor. Çok güzel bir şey :)

Bu muhabbet oldukça içimi sikardi hamileyken doğunca görürsün vs gibi sözler çok sikici gelirdi bana ama üzgünüm çok haklilarmis bilmiorum benim bebeğim çok yaramaz bir çocuk belkide bundan ama solenenler çok doğru evet tamda bu şekilde hatta esimle bile özel hicbisiyimiz kalmadı

iki çocuk annesin olarak yazıyorum :)
bizler evli iken gayet özgür ve istediği anda çantasını koluna takip çıkan kadınlarız.
tabiki cocukmolunca bazı özgürlükler kisitlanacak. ama.siz bunu bilerek kendinizi hazırlayın ki , sonradan kötü hissetmeyin. Diğer konulara gelince , ne vücudun umrunda oluyor nede başka şeyler. Anne olmak hayatta başına gelecek en güzel şey. benim hayatımin anlami oglum ve kızım. vücud yapın ne olursa olsun. hamile iken Ekmek ten şekerden abur cuburdan uzak durdugun sürece kilo almazsin. ve bundurumda doğumdan sonra vermek zorunda olacağın 20 , 25 kilo fazlaliginda olmaz. ben 2 doğum yaptım elhamdulillah kilom.yok. çünki hep dikkat ettim. hem ikiside sezeryan. mecburen oldum ama bazi insanlar swseryan da göbek kalıyor cs diyor ya oda doğru değil. yolun çok basindasin ama hayatın çok renklenecek ve gzuellesecek :)

Bebeğe göre değişir benim 15 aylık bebeğim şuan çokta hareketlidir ama eşimde yardım eder yani öle herşeyimi yaparım gezerimde eş önemli bence :)

Kendimden ornek veriyorum cocugum ilk dogdugu zaman hem memleket degisikligi yaptim hem bir aylik cocuk kimsem yoktu yasadigim yerde esim sabah is aksam ev di gercekten dusa giremiyosun oyle her an cocuk uyaniveriyo uyurken kusarmi edermi diye arada bakiyosin usurmu ddiye disari cikamiyosun falan hepsi oluyo ama ben aslinda suan afalladim inanin cocuk buyudu heryere gidiyoz benden bi farki kalmadi yani bebeklik donemler bitti ben ne yersem onu yiyo yatarken beraber falan cok eglenceli suan her isimi rahat yapabiliyorum inanin su durumlarin hepsi gecici sadece bikac yil sabir edin sonrasi gercekten guzel ben diyorum simdi iyiki bu bicirik var yoksa asil simdi cok bunalirdim

Zaten gaz sancısını annenin sakinliği geçiriyor, bebeğin uykusunu falan annenin sakinliği getiriyor :)

Sakin bebek annelerinin çok bilmiş olanlarını hiç dinlemiyorum

Son düzenleme:
9.5 aylik kızım var. Annelik kolay değil evet ama tek çocukla dünyanın en zor şeyi de değil. Nasıl alınırsa öyle olur lafına kısmen katılıyorum. Kızım yaz bebegiydi her yere götürürdüm insanlara alışık çok huysuz değil. Ama geçici zor dönemler oluyor. İlk aylar gaz sonrasında dış çıkarma derken zaman geçiyor.

Şimdi 2 aylık hamileyim tekrardan, işte asıl cümbüş ondan sonra başlayacak hayatımızda.

yorumlardan cıkardıgım evet zor:) ama kimine gore oyle abartılcak birsey degikl kimine gore bugunlerini cok arıycan cinsden:) sanırım cocugun yapısı ve annenin yaklasımıyla alakalı ben simdiden egitim kitapları okuyım en azından ilerde neyle karsılasırsam ona gore davranmasını bilirim:) yapı itibariyle stresi sevmeyen evde takılmayı seven haftada bir dısarı cıkan bir insanımdır zaten cok gezme tozma derdim yok ama sporum ve bakımım bunlar onemli bunlarıda bir sekilde rayına oturtunca benim icin sorun olmayacak sanırım geceleri aglamasıda sıkıntı olmaz calısan biri degilim gunduz vakit bulursam ondan dinlerim:) ekim bebegi olucagı icin yaza dogru 7-8 aylık olucak kendine gelmis olur zorlu zamanları gecer:) aile de yaramaz cocuk yoktu bebeklikte hic hatta kız yigenim biblo gibi nereye koysak orada durur cok ozeniyorum insallah oyle bir cocugum olur:)

Canim bebege ve aileden bir yardimci yada bakici varsa degisir. İnstamom annelerine gore bebekle hayat kolay . Surekli bebegi giydir giydir foto cek. Oglum bir yasinda kabiz ve reflulu bir bebek. Lavoboya gitsem agliyor . Dusa girdem agliyor . Dusa girmek ne on dakikaniz dami yok diyemler. Uyumuyormu diyenler. On dakika bana gore bir saat. Bebege gore degisiyor . Bende rahat evi supuren dusuna akana hayret ediyorum . hem ilgi yaninda istiyor az uyuyan bir bebek . Ama annem haftanin bir kac gunu yardima geliyor. Ama eskisi gibi gezeyim annem baksan durumu yok . Disari da gezdirirince mizlanip agladigi oluyor. Arabada durmak istemez bazen. Sakin bir bebekse arabada uyuyanlar bile oluyor. Benimkinde hic olmadi. Ama bunlara ragmen annelik gizel bir duyguydu. Herkesin hayati ayni olacak diye bir kural yok. Cok rahat olsnlarda var bebegine bagli.

50 gun uyumuş şükredin.nazar degmesin hep öyle gitsin uykusu.benimki 50 gundur yenı uyuyor:)ilki üç yaşında hala geceletı uyanır .biraz çocugun tabiatı biraz alıştırmak ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…