ÇOCUK BÜYÜTMEK GERÇEKTEN BU KADAR ZOR MU?

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.062
1.483
133
Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?

Hazir hissettiginiz zaman anne olun. Bu en önemlisi. Evet cocuk büyütmek dünyanin en zor isi bana göre..kendinle yüzlestigin gibi bu cocugu en iyi sekilde yetistirmeye calisiyorsun. Kolay mi degil? Deger mi? Kesinlikle. Cocuklarimi dünyaya getirdigime asla pisman degilim, ama dünya cocuklara layik bir yer oldugundan artik emin degilim

E zor tabii ki. Kolay diyen çıkmaz. İşinizin zorluğu, kişiliğiniz çok önemli faktörler; çocuğunuzun karakteri de çok önemli. Tek bir değişken yok. Şu an en zor şey benim için çalışmak, çocuğumun yanında olmadığım için aşırı üzülüyorum. Beden yorgunluğu umrumda bile değil mesela.

o kadar kadın yapıyorsa demekki yapılabilir bir şey. Ama ben çocuğun annesinin yanında yetişmesi taraftarıyım.En azından ilk 2,3 sene böyle olmalı. Çocuğa bakmak zor mu derken. Çocuğa göre değişir, anneye, babaya göre değişir. Ayrıca çocuğa bakmak var bakmak var. Ağzına yemeği verip , altını temizlemekte bakmak. Gelişimi için onunla ilgilenmek, onun yaşına inmek, ahlakı için uğraşmakta çocuk bakmak. Ne kadar emek verirseniz tabi ki aldığınız karşılık o kadar güzel olur inşallah. 2 Kızım var biri 3 buçuk yaşında diğeri 6 aylık. Çalışmıyorum. Tabi zorlukları var ama değer.

Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?

Neden en fazla 2 sene?
Bence daha gençsiniz. Hayatta yapmak istediğiniz şeyler varsa onlra öncelik verin. Eğitim kurs kariyer. 33 yaşımda anne oldum. Şimdi 6 aylık evet zormuş ama bence çalışırken daha kolay. İşe döneceğim önümüzdeki ay. Artık evden çıkmak istiyorum gerçekten. Sürekli evde oturma çocuk bakma fikri yorucu olan. Annenize şimdiden kolaylıklar diliyorum 😬

Anne olmak zor ama gülüşü yeteeeer 🎶🎶🎶♥️

Ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman düşünün. Benim kızım 2.5 yaşında çok şükür eziyetli bir çocuk değil bebekken de öyleydi gazı, dişi sıkıntıları elbette oldu ama hepsi geçici.

Anne olmak buyuk bir delilik..Cocuk buyutmek dunyada sirat koprusunden gecmek gibi birsey bana kalirsa. Iki tarafi ates yurudugun yol
Ise hz. Ali’ nin kilicindan keskin...ilk defa baska bir varlik icin yasadigin anlardan ibarettir… belki her anne boyle hissetmiyor olabilir.. ama surekli aklinda olmasini dusun.. ne yedi ne icti? Uyudu
Mu? Hasta olunca iyilessin diye dualar ediyorsun..eskisi gibi olan deli cesareti var ya, ölümden korkmadigin zamanlar onlar olmuyor..cunku hem onlari korumak istiyorsun hemde bana birsey olursa onlar ne yapar? Dusuncesi kapliyor beynini.. sorumluluk hissi cok agir basiyor..

Korkutmak icin soylemiyorum bunlari sana, zaten bunlar benim
Kisisel dusuncelerim.. belki
Sen ayni seyleri hissetmezsin…

Ben şurada yerimi alayım. :) Bende öyleyim korkularım ağır basıyor. Yaşımız da aynı 2 yıl olcak evleneli hala korkuyorum.

Dünyaya bir insan evladı getiriyorsunuz, zor tabi ki. Onun gelişimi, duygu dünyası, algıları, karakteri.. bakın öz bakım zorluklarından bahsetmiyorum. Uyumuş, uyumamış, diş çıkarmış, yemiş, yememiş.. 4 yaşına doğru halloluyor bunlar en geç genelde. Ancak işin bir insan yetiştirmek kısmı inanılmaz bir mental savaş.

Annelik her daim endişe ve yetersizlik hissinin ensenizde bittiği bir manevi ağırlık. Zor yani, işin manevi kısmı çok zor.

Ben pişman mıyım. Asla. Yine olsa yine yaparım, mantık dışı bambaşka bir olay. Ama salim kafayla düşününce de akıl karı olmadığını kabul etmek gerek.

Ben bekarken uyudum mu kimse beni uyandıramazdı, annemin ambulans çağırmışlığı var ben uyanmadığım için. Aşırı düşkündüm uykuya, uykumun bölünmesi kavga sebebiydi. Anne olduğum an bitti bu 🤭 Geçen cumartesi 3.5 yaşında kızım rahatsız, yanımda uyuyor. Kalkıp yatakta oturmasına bilincim açıldı, anne demesinden kusacağını anladım, daha gözümü açmadan yatağın yanındaki kovayı alıp ona tuttum kussun diye. Sabaha kadar yatmadım sabah hastanelik olduk artık. Cumartesi geceyi 3 saatlik uykuyla kapattık ve hastanedeyken 3 saat iyidir ya hiç uyumayadabilirdim diyordum 🤭 Ben yapamam, olmaz ya beceremem, bilmiyorum nasıl olacak kavramları hayatımdan çıktı. Bir şekilde hallederiz , yolunu buluruz moduna girdim. Sanki içinde böyle gizli bir güç var , anne olunca açığa çıkıyor ama zamanla tabi. Bence şimdiden çocuğuna layıkıyla bakabilir mi diye endişe eden kadın gayette güzel anne olur 😊

Ben bekarken uyudum mu kimse beni uyandıramazdı, annemin ambulans çağırmışlığı var ben uyanmadığım için. Aşırı düşkündüm uykuya, uykumun bölünmesi kavga sebebiydi. Anne olduğum an bitti bu 🤭 Geçen cumartesi 3.5 yaşında kızım rahatsız, yanımda uyuyor. Kalkıp yatakta oturmasına bilincim açıldı, anne demesinden kusacağını anladım, daha gözümü açmadan yatağın yanındaki kovayı alıp ona tuttum kussun diye. Sabaha kadar yatmadım sabah hastanelik olduk artık. Cumartesi geceyi 3 saatlik uykuyla kapattık ve hastanedeyken 3 saat iyidir ya hiç uyumayadabilirdim diyordum 🤭 Ben yapamam, olmaz ya beceremem, bilmiyorum nasıl olacak kavramları hayatımdan çıktı. Bir şekilde hallederiz , yolunu buluruz moduna girdim. Sanki içinde böyle gizli bir güç var , anne olunca açığa çıkıyor ama zamanla tabi. Bence şimdiden çocuğuna layıkıyla bakabilir mi diye endişe eden kadın gayette güzel anne olur 😊
En son bi konuda anne baskadir demistim herkes amaann ben anneysem o da babasi dendi.. kabul ama bak o kovayi yetistiremezdi babasi bence ortalik batardi😐😂 bazi seyler icgudusel.. ama dunyanin en guzel nimetlerinden mi? Kesinlikle

En son bi konuda anne baskadir demistim herkes amaann ben anneysem o da babasi dendi.. kabul ama bak o kovayi yetistiremezdi babasi bence ortalik batardi😐😂 bazi seyler icgudusel.. ama dunyanin en guzel nimetlerinden mi? Kesinlikle
Geçenlerde yorganın üstünde oturuyor babası, miniki gıdıklıyor , oynuyorlar falan. Durdu bir bizimki, bak kusacak o çocuk dedim. Ne kusması dedi. O çocuk kusacak dedim kovayı arıyorum deli gibi. Sende iyice takıntı yaptın, abartmasan mı diyordu ki böğğ diye bir kustu benim kız. Eşimin üstü ,kendi üstü, yorgan ,çarşaf her yer. Bana bağırıyor kusacak dedin kustu çocuk diye ama yanağında kusmak var 🤣🤣🤣 Reflülü çocuk sahibi olmanın yan etkileri 🤣 Bence ortalık batardı demişsin ya direk yaşadık onu yani 🤭

Zor ama iyi ki var kızım bende çalışan bir anneyim ona bir sarılınca bütün iş yorgunluğum geçiyor.
Valla olmasa her şey çok yarım olurmuş hayatım da .
Ay evimin neşesi o valla özledim kızımı.
Tabi ki zorluğu var ama çocuk büyüdükçe hayat düzene giriyor size yardımcı bir eşinizde varsa inanın daha kolay çok şükür eşim çok yardımcıdır bana. Dünyan çocuğun oluyor ama inan bunu severek yapıyorsun. İlk Yıllar belki kendine zamanda ayıramayacan ama inan büyüdü mü kendine de zaman ayırıyorsun hatta arkadaş oluyor sana evladın o kadar zevk alıyorsun ki beraber vakit geçirmekten.

Geçenlerde yorganın üstünde oturuyor babası, miniki gıdıklıyor , oynuyorlar falan. Durdu bir bizimki, bak kusacak o çocuk dedim. Ne kusması dedi. O çocuk kusacak dedim kovayı arıyorum deli gibi. Sende iyice takıntı yaptın, abartmasan mı diyordu ki böğğ diye bir kustu benim kız. Eşimin üstü ,kendi üstü, yorgan ,çarşaf her yer. Bana bağırıyor kusacak dedin kustu çocuk diye ama yanağında kusmak var 🤣🤣🤣 Reflülü çocuk sahibi olmanın yan etkileri 🤣 Bence ortalık batardı demişsin ya direk yaşadık onu yani 🤭
Ya ama zaten cocukla sen sakalassan o kadar gidiklayip
Kontrolden cikarmazdin… anne baba farki bana gore bu tarz seyler.😂 benim
Cocugumda cok kusardi neler cektim neler cok zor.. benimkinede reflu dediler sonra ogrendim ki cocugun midesi agir isliyormus

Zorlukları elbet var. Ama güzellikleri daha ağır basıyor. Bebek dünyaya gelince ne kadar zor olsa da başarcak gücün oluyor. Bir süre sonra gözünde büyüyen şeylere teslim olup bir yolunu buluyorsun🤣🤣 Yani ilk önce soğuk ama girince alışıyor insan🤣🤣🤣

Ya ama zaten cocukla sen sakalassan o kadar gidiklayip
Kontrolden cikarmazdin… anne baba farki bana gore bu tarz seyler.😂
var ya geceleri babası da kalksın seninle dönüşümlü, bir gün sen yemek yaparsan bir gün babası yapsın, siz izin vermediğiniz için erkekler bu halde çetesi😂 gerçi çocukları yok galiba bunları yazanların. Yazdıklarımı gerçekleştirseydim çocuğun gelişimi gerilerdi sanırım😂😂

Daha kucağıma almadım ama karnımdayken bile o kadar güzel hisler yaşatıyor ki.
Hele dokunup sevince karnında oynaması ben buradayım anne diyor bana.
Zor mu zor şuan karnımdayken bile zorlukları var.
Kilo aldım, nefesim daralıyor, mide bulantısı, yanması, ekşimesi maddi olarak hiç yazmıyorum bile ama dediğim gibi onu kucağıma alacağım anı iple çekiyorum.
Beni şuan bile bu kadar mutlu eden evladım doğunca kim bilir neler hissettirecek.
Bence zorluğunu kılınabilir yapan da o zaten.

Sevgisi olmasa çekilmesi çok zor olurdu ama korkmayın :)

var ya geceleri babası da kalksın seninle dönüşümlü, bir gün sen yemek yaparsan bir gün babası yapsın, siz izin vermediğiniz için erkekler bu halde çetesi😂 gerçi çocukları yok galiba bunları yazanların. Yazdıklarımı gerçekleştirseydim çocuğun gelişimi gerilerdi sanırım😂😂
Iyide onlar bakim.. yemek yedirme alt degisme.. resmen anne olarak hissediyorsun ne zaman kusacagini.. bizimde kalp gozumuz acik degil yani, hal ve hareketlerini daha iyi taniyorsun

Back
X