- 25 Aralık 2020
- 6.802
- 24.394
- 298
- 42
maalesefHe o kısımı bilmiyorum tekrar nikah şartı var mı yok mu ama varsada çok saçma yani belki evlenmeyecek ama cinsel ilişkisi devam edecek, boşandığı kişiyede haksızlık bedavadan çocuk gelicek kütüğüne sonra mahkemeler uğraşsın dursun
İşte hamilelik vs olmaması için bu süre yani ilişki ve sevgili vs olabilir ama hamile kalmak deli cesaretitamam bunu anlıyorum zaten biliyorum da
ama kadın evlenmemiş işte tekrar
tekrar evlenmek istemediğin sürece
can sıkıntısından mahkmeye gidip, ben hamile değilim kiiii, diyerek iddet kaldırtamıyorsun, onu diyorum ben...
Öyle oluyor aynen bu yüzden babalık davası açılması lazımEğer boşandıktan sonra iddet muddetinin kaldırılması ile ilgili bir başvurunuz yoksa bu durumda bebek zamanında da doğsa eski eşin üzerine yazılır gibi...Ben öyle anladım
Zor bir durum Allah yardımcısı olsunÖyle oluyor aynen bu yüzden babalık davası açılması lazım
Zaten alamaz canım iddet süresinde hamile kalmış zaten 18 e kadar çocuk eski eşe kayıtlı sonrsı da mahkemeSevgiliniz çocuğu üzerine almazsa ne yapacaksınız
Bende genelde kaldırıp evlenenleri duydum hep ama evlenmesede bunu yapabilmesi lazım, kadın sevişecekse evlenecek kuralı gibi bir şey olmuş, erkeklere hiçbir bekleme kural kaide yokmaalesef
iddet kaldırtmak "ben tekrar evlenecem, eski kocamdan hamile olmadığımı kanıtlamak istiyorum" demek. tekrar evlilik durumuyla başvurmadan iddet kaldırtmak diye bişey ben hiç görmedim. davasını bile açamıyordur muhtemelen.
ki bu da hep vardı medeni kanunda tee 90'larda Gülay bilmem ne diye bir belediye başkanı vardı o yapmıştı, hatırlıyorum. 4 ay sonra mı ne tekrar evlenmişti.
emin değilim benEğer boşandıktan sonra iddet muddetinin kaldırılması ile ilgili bir başvurunuz yoksa bu durumda bebek zamanında da doğsa eski eşin üzerine yazılır gibi...Ben öyle anladım
Bende duydum çok zor ve uzun oluyomuş dna testi kısmına getirmek bile, babalık davası olacak soyad değişecek bir sürü işAynen öyle oluyor benim bir tanıdık var çocuk eski eşine kaydoldu alamadılar hatta öteki adamla da evlendi ama çocuk halen eski eşte kayıtlı mahkeme şuan izin vermiyo DNA testşne
18 yaşına kadar mı anlayamadımZaten alamaz canım iddet süresinde hamile kalmış zaten 18 e kadar çocuk eski eşe kayıtlı sonrsı da mahkeme
iddet süresi hamile kalmaya değil doğum yapmaya göre hesaplanıyor. o süredeiçinde bebek doğarsa otomatik olarak eski eşe kaydediliyor, o tamamZaten alamaz canım iddet süresinde hamile kalmış zaten 18 e kadar çocuk eski eşe kayıtlı sonrsı da mahkeme
İnşallah benim dediğim gibi değildir ama neden iddet muddeti denen süre 300 gün o zamanemin değilim ben
doğum esnasında 300 günü 1 ay geçmiş olacakmış (zamanında doğarsa)
bu durumda kan bağı otomatik kurulmuyor ve nüfusu otomatik geçmiyor olabilir
zira bu durumda kan bağı otomatik kuruluyor olsa o zaman iddet süresi neden var?
o zaman 5 sene sonra doğan çocuk da (kadın başkasıyla evli olmadığı sürece) otomatik son evli olduğu kişiye yazılırdı? niye yazılmıyor öyleyse?
okiddet süresi hamile kalmaya değil doğum yapmaya göre hesaplanıyor. o süredeiçinde bebek doğarsa otomatik olarak eski eşe kaydediliyor, o tamam
ama bu kadın iddet süresinden sonra doğum yapmış oluyor, kendi dediği bu.
yahu işte 300 günİnşallah benim dediğim gibi değildir ama neden iddet muddeti denen süre 300 gün o zaman
yahu değil işte:Hayır . Hamilelik başlangıcı iddet süresinde
Teşekkür ederim doğrusunu öğrendim. Dediğiniz gibiyahu değil işte:
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı. Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır. Bu süre geçtikten sonra doğan çocuğun kocaya bağlanması, ananın evlilik sırasında gebe kaldığının ispatıyla mümkündür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?