• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk eski eşimin üstüne geçmez değil mi?

benim arkadaşımın abisinin karısı başkasından çocuk yaptı boşanma davaları uzun sürdü sonra anlaşmalı boşandılar kadın doğurunca babası farklı olmasına rağmen arkadaşımın abisine geçti dava açtı daha da sormadım ne oldu

Var hepsi var ama işte böyle insanlar bu sefer başkalarını üstüne salıyor ama şikayetçi oluyorum her defasında basta korkuyordum ama canima kastedemeye kalkınca benden değerli değil dedim
Boşanmaya nasıl ikna ettiniz
Allah korumuş yine ama böyle biriyle yaşadıktan sonra hemen 1 yıl sonra başkasından hamile kalmak için niye acele ettiniz? (5 aydır tanıdığınızi var sayıyorum 3 aylık hamilelik)
Bu konuda takıntı haline getirip size zarar vermeye kalktı mı ?

Boşandım iddet günüm dolmadan hamile kaldım doğumdan bir ay önce iddet günüm doluyor çocuk eski eşimin üstüne geçmez dimi yani nişanlım çocuğu üstüne alabilir diye düşünüyorum lütfen biri açıklayabilirmi olurunu olmazini
Boşanma davasının kesinleştiği tarihten itibaren başlar iddet süresi ona dikkat edin. Çocuk iddet süresi içinde doğarsa eski kocanın nüfusuna kaydedilir. Nüfusa kayıttan sonra babalık davası veya soybağının reddi davası açılması gerekiyor.

O işler öyle değil canım hepsinin süresi var yani bebek doğunca şak diye test yapılıp üstüne alamaz
İşte öyle olmalı diye akıl yürütüyoruz ama öyle değil. Baya dümdüz eski kocanın üstüne geçiyor. Sonra onu düzeltmek için dna tetsi VS yıllarca uğraştırıyorlar.

Bende genelde kaldırıp evlenenleri duydum hep ama evlenmesede bunu yapabilmesi lazım, kadın sevişecekse evlenecek kuralı gibi bir şey olmuş, erkeklere hiçbir bekleme kural kaide yok
Sevişmek icin değil;
bu gibi hamilelik durumlarinda soybağının karışmamasi ve yaşanabilecek hukuki sorunlara yol acilmasin diye deniliyor

sizin dediğiniz durumda adam muhtemelen direkt soybağının reddi için de dava açmıştır, belki bebek doğmadan bile açmıştır zira zaten mahkemeleri varmış süren.

yoksa evet, yasal olarak, adam kadınla evliyken ve boşandıktan sonra 300 gün süreyle doğan her çocuk otomatik olarak o erkeğin oluyor isterse kadın 500 kişiyle yatsın isterse çocuğun babası kim belli olmasın,

fark etmez devlet bunu kaale almıyor.

hatta şöyle sorunlar var: adam ölmüş, çocuğun adamın olmadığı sonra ortaya çıkmış ama çocuk adama mirasçı zira soybağının reddi davasını baba görünen kişinin açması lazımdı, düşüremiyorlar mirastan falan filan. baya çetrefilli konular.
Eski komşumuz var bazen ortadan kayboluyor ama bize anlattığı bir derdi vardı. Kadının eşi evliliğin ilk zamanı ölüyor 2 yıl geçmesine rağmen nufüsta ölüm kaydı düşürülmüyor. Kadın sokaklara düşüyor aklı gidiyor. Birkaç sene sonra başkasından bebek oluyor. Kimden olduğundan emin değil. Adam yaşıyor gözüktüğü için direk ölü eşin üstüne yazılıyor. Oğlu büyüyor 20 yaşlarına gelince kadın sırf oğlunu adamın üstüne alırım sadece çocuğumun kütüğü düzelsin diye evlilik yaşıyor. Fakat evlilik yürümüyor kütüğü alamıyor. Para etmeyen toprak kalıyor ilk eşten. Kadın red davasıyla mirası kendinden düşürüyor mirası fakat çocuktan daha düşmüş değil. Kadın bu durumdan dolayı tekrar delirecek gibiydi. Vefat eden eşin ailesi toprağın birini başkasına parasız vermek istiyorlarmış kadını arayıp duruyorlar. Kadın üstüne borç kalacak sandığı için her imzadan korkuyor. Bu kadın veya oğlu soybağı düzeltme davası açsa. Mirası reddetse. Yinede karşı tarafon ailesi karşıt tazminat vb. Dava açabilir mi? 20 senedir 1 kere görüşmüşler başka görüşme veya konuşma olmamış. Normalde müdavim üyeleri yoracak yorumlardan sakınırım ama bu işin ucunda kadın soybağını düzeltirken ceza alırsa hapiste 1 gün dayanacak tip değil ve cidden mazlum birisi
1-Sizce dava açsa ne olur?
2-Çocuğu mirastan feragat ederse öbür aile şüphelenip karşıt dava açarsa?
3-20 yaşı(yılı) geçti oğlu şuan ceza verilebilir mi yinede?

Boşandım iddet günüm dolmadan hamile kaldım doğumdan bir ay önce iddet günüm doluyor çocuk eski eşimin üstüne geçmez dimi yani nişanlım çocuğu üstüne alabilir diye düşünüyorum lütfen biri açıklayabilirmi olurunu olmazini
Iddet suresinde oldu ise eski ese kaydoluyor tekrar dava acilmasi lazim falan bir suru sey

Eski eşinizin üstüne geçecek tabi ki, iddet süresi içerisinde hamile kaldığınız için doğurduğunuz tarihin bir önemi zaten yok.
Ayrıca iddet süresini kararın yazıldığı yani duruşmanın olduğu tarihten değil, kararın kesinleştiği tarihten itibaren hesaplayacaksınız.

Son düzenleme:
tamam bunu anlıyorum zaten biliyorum da

ama kadın evlenmemiş işte tekrar
tekrar evlenmek istemediğin sürece

can sıkıntısından mahkmeye gidip, ben hamile değilim kiiii, diyerek iddet kaldırtamıyorsun, onu diyorum ben...
Yok herhangi birsey soylemek zorunda degil iddet suresi kaldirmak istiyorum deyip kaldiriyorlar hastane raporu ile arkadasimda oyle yapti ve evlenmedi

Eski komşumuz var bazen ortadan kayboluyor ama bize anlattığı bir derdi vardı. Kadının eşi evliliğin ilk zamanı ölüyor 2 yıl geçmesine rağmen nufüsta ölüm kaydı düşürülmüyor. Kadın sokaklara düşüyor aklı gidiyor. Birkaç sene sonra başkasından bebek oluyor. Kimden olduğundan emin değil. Adam yaşıyor gözüktüğü için direk ölü eşin üstüne yazılıyor. Oğlu büyüyor 20 yaşlarına gelince kadın sırf oğlunu adamın üstüne alırım sadece çocuğumun kütüğü düzelsin diye evlilik yaşıyor. Fakat evlilik yürümüyor kütüğü alamıyor. Para etmeyen toprak kalıyor ilk eşten. Kadın red davasıyla mirası kendinden düşürüyor mirası fakat çocuktan daha düşmüş değil. Kadın bu durumdan dolayı tekrar delirecek gibiydi. Vefat eden eşin ailesi toprağın birini başkasına parasız vermek istiyorlarmış kadını arayıp duruyorlar. Kadın üstüne borç kalacak sandığı için her imzadan korkuyor. Bu kadın veya oğlu soybağı düzeltme davası açsa. Mirası reddetse. Yinede karşı tarafon ailesi karşıt tazminat vb. Dava açabilir mi? 20 senedir 1 kere görüşmüşler başka görüşme veya konuşma olmamış. Normalde müdavim üyeleri yoracak yorumlardan sakınırım ama bu işin ucunda kadın soybağını düzeltirken ceza alırsa hapiste 1 gün dayanacak tip değil ve cidden mazlum birisi
1-Sizce dava açsa ne olur?
2-Çocuğu mirastan feragat ederse öbür aile şüphelenip karşıt dava açarsa?
3-20 yaşı(yılı) geçti oğlu şuan ceza verilebilir mi yinede?
Merhaba,

konuyu sabote etmek gibi olmasa benim için uzun yazmanızın bir mahsuru yok, okurum yani
ancak ben avukat değilim hukuk fakültesinin önünden bile geçmedim
ben genetikçiyim bu babalık testlerini bizim laboratuvarlar yapıyor -ben piyasada çalışmasam da biliyorum çok eskilerden beri nasıl bir talep olduğunu.
hukuka biraz ilgim var biraz da uzun yıllardır da kendi işimi yürüttüğüm için ister istemez başta iş hukuku belli konulara aşinalık kazandım yoksa eğitimimle bir alakası yok, zatn hep belirtirim de bunu ama herhalde size denk gelmedi.

keşke yardımcı olabilsem ama anlattığınız türde bir dava beni çok aşar maalesef

yine de sadece fikir belirtmek için diyorum:
bahsettiğiniz karşıt dava/ceza/tazminat konularının neye binaen söz konusu olacağını düşünüyorsunuz ben onu anlamadım, adamın ailesi neyin tazminatını isterler mesela ? (diyelim isteyecek olsalar?)

çocuk ne yapsın devlet babasını zamanında nüfustan düşürmeyip de onun üzerine kaydedildiyse? çocuğun burada ne kusuru var ne de bir çıkarı var.

aynı şekilde kadın taraf için de soybağı meselesinde herhangi bir cezai yaptırım olduğunu ben hiç duymadım. kadın yalan beyanda bulunmuş, sahte evrak düzenlemiş, tehdit etmiş vs vs değil ki...devlet otomatik yazmış.

mirastan bağımsız söylüyorum bunları miras hukukumuz evlere şenlik zaten.

Back
X