• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

sarilimoncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
2.129
4.988
63
Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Konuyu takipteyim ben de bu konuda tedirginim daha çocuğum yok ..

Eğer evlilik sağlam bir temele dayanmıyorsa bebek olunca o evlilik biter. Ben bazen akşam onda eşimin suratına baktığımı farkediyorum. Eskiye ait çoğu şey gider. Ama sevgi ve aradaki sağlam bağ bunun üstesinden gelir ve belli bir süre sonra bu keyifli bir hal alır. Zaten bu bağa güvenmiyorsanız da hiç bebek düşünmeyin.

İlk 1 2 yıl özellkle zor. Ve dengeler şaşıyor biraz ki nasıl şaşmasın. Her yeri kusmuk olmuş gün içinde rahatça 5 dk bile tuvalete gidememiş bir kadından ay eşim geliyor parfüm sıkayım gelsin yüzüne gözüne bi öpücük kondurayım gibi bir şey beklemek imkansız. Gelse de çocuğu azcık alsa üstümden diye bakıyor insan eğer bebeği gerçekten bir sn inmiyorsa kucaktan. Ama güzel bir haberm var 3 ten sonra yavaş yavaş eskiye dönüyor 6 dan sonra hele etkisi bile kalmıyor. Özellikle annelik hakkını vermeye kalktığında insanüstü bir çaba gerektiriyor.

Ve ek olarak bence bebek küçükken eşinizle ne kadar iyi arkadaşsanız o kadar kolay atlatılıyor.

Çocuğun evliliği kurtardığına zerre inanmıyorum aksine birçok evliliği bitirir
Ve gerçekten kendine güvenen sorumluluk bilinci gelişmiş insanlar çocuk yapmalı
Evlilik kurtulmaz,insanlara daha çok yük biner ve kağıt üzerinde zorunlu devam eder. İletişime dayalı evliliği kurtarmak için de çocuk yapılmaz çünkü çocukla iletişim bir süre biter zaten:)

Çocuğun evliliği kurtardığına zerre inanmıyorum aksine birçok evliliği bitirir
Ve gerçekten kendine güvenen sorumluluk bilinci gelişmiş insanlar çocuk yapmalı
Size katılıyorum. Sorumluluk alamayan anneler babalar yüzünden çocuk olunca kavgaların büyüdüğü çok evlilik görüyorum

Eğer evlilik sağlam bir temele dayanmıyorsa bebek olunca o evlilik biter. Ben bazen akşam onda eşimin suratına baktığımı farkediyorum. Eskiye ait çoğu şey gider. Ama sevgi ve aradaki sağlam bağ bunun üstesinden gelir ve belli bir süre sonra bu keyifli bir hal alır. Zaten bu bağa güvenmiyorsanız da hiç bebek düşünmeyin.
Güvenmemek değil ama korkum sadece bu bahsettiğiniz bağ gerçekten tekrar toparlamaya yeter mi? Yada yetiyor mu? Diyorlar ya birkaç yıl işte birbirinizi görmüyorsunuz. Bu noktadan sonra evliliğin o tatlı zamanlarına dönmek mümkün mü. Bu arada 6 aylık falan evli değilim. 5. Yıla giriyorum

İlk 1 2 yıl özellkle zor. Ve dengeler şaşıyor biraz ki nasıl şaşmasın. Her yeri kusmuk olmuş gün içinde rahatça 5 dk bile tuvalete gidememiş bir kadından ay eşim geliyor parfüm sıkayım gelsin yüzüne gözüne bi öpücük kondurayım gibi bir şey beklemek imkansız. Gelse de çocuğu azcık alsa üstümden diye bakıyor insan eğer bebeği gerçekten bir sn inmiyorsa kucaktan. Ama güzel bir haberm var 3 ten sonra yavaş yavaş eskiye dönüyor 6 dan sonra hele etkisi bile kalmıyor. Özellikle annelik hakkını vermeye kalktığında insanüstü bir çaba gerektiriyor.

Ve ek olarak bence bebek küçükken eşinizle ne kadar iyi arkadaşsanız o kadar kolay atlatılıyor.
Umut verici bir yorum olmuş. Teşekkür ederim. ❣️

Cinsellik büyük sekteye uğrar.

Surekli ağlayan bir çocukla ve yok olan cinsellikle tahammül seviyeler düşer.

Çocuk yetiştirme konusunda anlaşmazlıklar yaşanır.

Bir gün boşanmaya karar verilirse çocuk ile bu süreç zorlaşır.

Yazarken bile içim şişti.

Gideyim de dogum kontrol hapımı içeyim.:KK55:

Eger erkekler bebek bakiminda sorumluluktan kacinirsa kadin gergin, uykusuz, huzursuz oluyor. Bir yandan calis, bebege bak, ev isi, yemek derken adamin yuzunu goresi bile gelmiyor kadinlarin. Ama iyi örneklerde var.
Benim esim bebege baktigi icin ne uykusuz ne de bakimsiz kaldim. Mutluyum, mutlu oldugum icin ilgiliyim. Tabii ki eskisi kadar cinsellik olmuyor yorgunluktan bayiliyoruz ama duygularimiz degismedi

Merhabalar
Ben de çok tedirgindim açıkçası , iki kişilik hayatımız çok huzurlu, çocuk olunca insanlar kendi benliklerini unutup ana baba figürüne daha çok kapılıyor sanırım.eşimizden ve kendimizden yana eminsek çocuk sahibi olmalıyız. Benim çok zor oldu . Olmaz diye de hiç üzülmedi eşim bu sebeple rahatım sanırım. Sadece baba değil kendi olarak kalmaya devam eder inşallah. Açıkçası ben de çok korkuyorum 🥹

Cinsellik büyük sekteye uğrar.

Surekli ağlayan bir çocukla ve yok olan cinsellikle tahammül seviyeler düşer.

Çocuk yetiştirme konusunda anlaşmazlıklar yaşanır.

Bir gün boşanmaya karar verilirse çocuk ile bu süreç zorlaşır.

Yazarken bile içim şişti.

Gideyim de dogum kontrol hapımı içeyim.:KK55:
😂😂😂
Çevremde gördüğüm çocuktan sonra yaşanan tüm sorunları özetlediniz 🫣

Back
X