• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

Ben çocuğun evliliğe atılmış bir bomba olarak görüyorum…iyi bir çift ise sarsıntı yaşıyor ama zaten anlaşmazlıklar ufaktan varsa yıkılıyor..çocuk hastalansa kavga,çocuğu uyutup öyle çamaşırları yıkayacam desen kavga,çalışıyorum işten gelene kadar sen bak kavga…2 çocuğum var ve zaten sallantıda olan ilişkimiz şu an yerle bir çocuklarım diyip evden gitmiyor ee bende Gül gibi evimi bırakıp gitmiyorum velayet konusunda da anlaşamadığımız İçin evde ciddi manada 1 aydır 2 yabancıyız ve bir ömür böyle gidecek bayağı kötü bi örnek oldu ama iyiler yazacaktır muhakkak evliliğinizde sıkıntı yoksa hafif sarsıntı ile atlatırsınız inşallah
Çok teşekkürler. Hakkınızda en iyisi hayırlısı olsun 🙏🏼

Size katılıyorum. Sorumluluk alamayan anneler babalar yüzünden çocuk olunca kavgaların büyüdüğü çok evlilik görüyorum
Sürüyle bdv konusu okudum çocukların mağduriyetiyle ilgili
İnanın anne babalar zerre umrumda değil
Eşimden tiksindim diye bir konuda şimdi bdv nin ilk sayfasında var
Arkadaşım yazık değilmi o kuzulara
Anne sorumsuz baba sorumsuz
Yazık günah

Ilki 4 yasinda ikinci henuz dogmadi az kaldi. Ilk zamanlar cok zor. Ama esleri asil uzaklastiran cocuk degil. Ebeveynligin tek tarafa yuklenmesi. Anne baba esit dagilim yaparlarsa altindan kalkiliyo. Ama bebek aglayinca kalkip salonda yatan ya da al cocugu git uyyicam diyen adamlar gordu bu gozler. Cinsellik olarak da ilk zamanlar uykuyu tercih ediyosun dogru. Ama gece uykusuz kalan baba da uykuyu tercih ediyo zaten😁 bebegin uyku saatleri uzadikca da gersey yoluna giriyo. Biz herseyi birlikte yaptik evet evliligimiz eskisi gibi degil. Ama bence suan anne baba olarak daha guzel bana kalirsa
Ben mesela ayrı yatan eşleri burada gördüm hep ve çok şaşırdım. Çok haklısınız hep anneye yüklenen babalar yüzünden birçok sorun maalesef. Şimdi tek taraflı bakmak istemiyorum ama birçok sorunun sebebi erkekler bu konuda

Balayı diyemeyiz çok değişiklik var tabii ama gerçekten güzel bir evliliğim var şükür. Allah herkese nasip etsin 🥰🥰
5 yılda çocuktan sonra değişecek, tuhaf davranışlar sergileyecek ebeveynler olacağınız mutlaka anlaşılırdı. Çocuk ilk doğduğunda biraz tepe taklak oluyorsun doğru ama 2 yaşından sonra rahatlama oluyor. 6 yaştan sonra da tamamen ayrı bir birey oluyorlar hemen hemen diyelim 🥰Bana kalırsa bu konuda en önemli nokta, anne ve babanın yetiştirme tarzının aynı olması. Örneğin benim bazı kırmızı çizgilerim vardır çocuklarım konusunda. Yanlarında asla kimseye sigara içirtmem. Youtube izletmem. Her boş zamanlarımda onlarla gezerim. Eşimde bu konularda benimle hemfikir olmasa çok kötü bir evliliğimiz olurdu. Ayrıca baba rolünde yok ben bez değiştiremem, kıyafet giydirmek duş aldırmak bana göre değil demiyor ve anne de kendine vakit ayırabiliyorsa bence gayet de başarılı devam ediyor evlilik.
Ancak; bir konu var ki anne ve baba olmak çılgınlık, geriye dönüşü olmayan bir sorumluluk. Şu anki aklımız olsa biz çocuk yapmaz sarılır sarılır gezerdik. Ama kendi çocukluğumun yaralarını onlarla sarıyorum resmen. Bu bana çok büyük mutluluk veriyor.

5 yıl sevismissiniz güzel bir skala 😁 2 yıl en fazla sekteye uğrar onda da yine sevisilir yani hiç yok değil. Önemli olan cocuga yetebilecek iyi bir gelecek verebilecek misiniz. 😁
Yorumlara baktım da cinsel açlığın afrikasi mi deniyordu neydi o, gerçekten de öyleymisiz 😂
5 yıl sadece sevişelim diye çocuğu ertelemedik tabii canım 😂
Gelecek ve olgunlaşmamızı da çok düşündük. Erken evlendik. İstesek bile erteledik ki daha olgunlaşalım hem maddi hem manevi olarak hazır olalım.

Çocuk olduktan sonra o evlilik sinaniyor bence. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü iki taraf da sık sık tahammulsuzlesiyor, iletişim asgariye düşüyor ve tek konu çocuk oluyor, cinsellik falan üçüncü beşinci planda kalıyor.. Bütün gün çocuğuna bakan anne akşama kendini yatağa zor atıyor ya neyin cinselligi🤣🤣 ben doğum yapalı 1 sene oldu hala zombi gibiyim, bı turlu kendime gelemedim 😀

K
5 yılda çocuktan sonra değişecek, tuhaf davranışlar sergileyecek ebeveynler olacağınız mutlaka anlaşılırdı. Çocuk ilk doğduğunda biraz tepe taklak oluyorsun doğru ama 2 yaşından sonra rahatlama oluyor. 6 yaştan sonra da tamamen ayrı bir birey oluyorlar hemen hemen diyelim 🥰Bana kalırsa bu konuda en önemli nokta, anne ve babanın yetiştirme tarzının aynı olması. Örneğin benim bazı kırmızı çizgilerim vardır çocuklarım konusunda. Yanlarında asla kimseye sigara içirtmem. Youtube izletmem. Her boş zamanlarımda onlarla gezerim. Eşimde bu konularda benimle hemfikir olmasa çok kötü bir evliliğimiz olurdu. Ayrıca baba rolünde yok ben bez değiştiremem, kıyafet giydirmek duş aldırmak bana göre değil demiyor ve anne de kendine vakit ayırabiliyorsa bence gayet de başarılı devam ediyor evlilik.
Ancak; bir konu var ki anne ve baba olmak çılgınlık, geriye dönüşü olmayan bir sorumluluk. Şu anki aklımız olsa biz çocuk yapmaz sarılır sarılır gezerdik. Ama kendi çocukluğumun yaralarını onlarla sarıyorum resmen. Bu bana çok büyük mutluluk veriyor.
çok haklısınız. Eşimle ara ara çevremizde yeğenlerimizde gördüklerimizi konuşuruz. İşte ablam şöyle yaptı ama sence nasıl doğru mu gibi. Şuan için aynı düşüncedeyiz birçok konuda. Dediğiniz gibi 5 yıl bekleme sebebimiz gerçekten biraz olgunlaşalım biraz toparlanalım maddi olaraktı. Umarım yanılmam ama bende 5 yıldır gördüğüm kadarıyla sorun yaşayacak bir eş görmüyorum karşımda. İnşallah tabii

Bana öyle bir yazmışsınız ki şu an hamileyim kara kara düşünmeye başladım o kadar zor mu olacak gerçekten diyeceğim de zorluğunu biliyordum zaten ama bu kadar her şeyi sekteye uğratacak mı onu bilmiyordum. Bence eşin anlayışı çok önemli çocuk konusunda ben böyle düşünüyorum

Çocuklarım ilk doğduğu zaman aslında farketmesem de şimdi geri dönüp baktığımda evet, etkilendiğini itiraf edebiliyorum kendime. Ama bunu normal bir süreç olarak görüyorum. Tabi ki bebek anneye çok muhtaç oluyor. Emzirme vs.. Saçma sapan şeylere takılıyorsunuz. Özellikle tekseniz ikinci hamilelik daha zor geçiyor, yine kendi adıma böyleydi.
Sanırım bizim artımız zaten çok geç yatan bir çift olmamız. Yani çocuklar uyuduktan sonra birbirimize zaman ayırmaya vakit buluyoruz. Ki benim bu şehirde hiç bir aile ferdim yok. Tabi ki bazı şeylere engel oluyorlar. Ani planlar yapamıyorsunuz. Akşam hadi şuraya gidelim, şunu yapalım diyip o dakika yola koyulamıyorsunuz.
Çocuklar üzerinde güzel bir iş paylaşımımız var ev üzerinde olmasa da😀
Bir takım olabiliyoruz. Birbirimizi suçlamıyoruz ve çocuklarımızın yanında gerçekten kavga etmiyoruz ki pekte kavga etmiyoruz zaten.
Yatakları hiç bir zaman ayırmadık, bence bu alışkanlık yapan ve çiftleri soğutan bir durum gördüğüm kadarıyla.
Benim libido sağolsun hiç düşmüyor zaten🫠😂

Eğer sağlam bir evliliğiniz varsa çocuklardan sonra çok farklı olacağını düşünmüyorum ben. Hali hazırda bir takım sorunlar varsa onlar daha çok gün yüzüne çıkabiliyor.
Yani diyeceğim o ki ben kendi adıma çocuklar olmasaydı da farklı bir çift olacağımızı sanmıyorum.

(Konudan uzun yazmama kaç puan?)😂😂

Ben gerçekten iyi anlaşan, hayatı her anlamda paylaşan, sorumluluk sahibi eşlerin çocuk sonrası hayatlarının, ilişkilerinin çok kötü olacağına inanmıyorum açıkçası.
Çocuk öncesi alttan alınan, idare edilen yanlışlıklar, sorumluluk almamalar, iletişim bozuklukları çocuk sonrası idare edilemeyince evlilik elde patlatıyor gibi geliyor bana daha çok.

Bunlarla beraber çocuklu hayat elbette çocuksuz hayat gibi değil. İlk zamanların zorluğu, yorgunluğu ayrı sonraki zamanların getirdikleri ayrı.
Eşle ilişkide farklı boyut alıyor ama bu olumsuz anlamda değil.

Bana öyle bir yazmışsınız ki şu an hamileyim kara kara düşünmeye başladım o kadar zor mu olacak gerçekten diyeceğim de zorluğunu biliyordum zaten ama bu kadar her şeyi sekteye uğratacak mı onu bilmiyordum. Bence eşin anlayışı çok önemli çocuk konusunda ben böyle düşünüyorum
Kız n'alakası var. Caat bebe kolik oldu diyelim napacanız 🤣

Çocuklarım ilk doğduğu zaman aslında farketmesem de şimdi geri dönüp baktığımda evet, etkilendiğini itiraf edebiliyorum kendime. Ama bunu normal bir süreç olarak görüyorum. Tabi ki bebek anneye çok muhtaç oluyor. Emzirme vs.. Saçma sapan şeylere takılıyorsunuz. Özellikle tekseniz ikinci hamilelik daha zor geçiyor, yine kendi adıma böyleydi.
Sanırım bizim artımız zaten çok geç yatan bir çift olmamız. Yani çocuklar uyuduktan sonra birbirimize zaman ayırmaya vakit buluyoruz. Ki benim bu şehirde hiç bir aile ferdim yok. Tabi ki bazı şeylere engel oluyorlar. Ani planlar yapamıyorsunuz. Akşam hadi şuraya gidelim, şunu yapalım diyip o dakika yola koyulamıyorsunuz.
Çocuklar üzerinde güzel bir iş paylaşımımız var ev üzerinde olmasa da😀
Bir takım olabiliyoruz. Birbirimizi suçlamıyoruz ve çocuklarımızın yanında gerçekten kavga etmiyoruz ki pekte kavga etmiyoruz zaten.
Yatakları hiç bir zaman ayırmadık, bence bu alışkanlık yapan ve çiftleri soğutan bir durum gördüğüm kadarıyla.
Benim libido sağolsun hiç düşmüyor zaten🫠😂

Eğer sağlam bir evliliğiniz varsa çocuklardan sonra çok farklı olacağını düşünmüyorum ben. Hali hazırda bir takım sorunlar varsa onlar daha çok gün yüzüne çıkabiliyor.
Yani diyeceğim o ki ben kendi adıma çocuklar olmasaydı da farklı bir çift olacağımızı sanmıyorum.

(Konudan uzun yazmama kaç puan?)😂😂
Çok güzel yazmışsınız. Çok teşekkürler. Bizler de böyle oluruz inşallah 🥳

Konuyu okuduktan sonra elimdeki folik asiti yavaşça yere bıraktım teşekkürler. 😆😆😆😆

Biz de dokuz senedir edi ve büdü olarak yaşıyoruz hayatımızdan da mutluyuz çok şükür ama arada rahat batıyor ve çocuk isteyesimiz geliyor. Hoş bu seferki daha başka ikimiz de dokuz yılda artık maddi manevi hazırlandık bebek fikrine ve anne baba olmak çok da istiyoruz ama işte bu değişen evlilikler ilişkiler konusu beni de çok korkutuyor. Eşimi uyandırıp ben vazgeçtim diyeyim bari gözüm korktu valla 😵😵🤭🤭🤭

Siz daha evli bile değilsiniz sorgulamya evlilik nasil bi şey ile başlayın . Coluk cocuk sonraki mevzu

Çocuk olduktan sonra o evlilik sinaniyor bence. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü iki taraf da sık sık tahammulsuzlesiyor, iletişim asgariye düşüyor ve tek konu çocuk oluyor, cinsellik falan üçüncü beşinci planda kalıyor.. Bütün gün çocuğuna bakan anne akşama kendini yatağa zor atıyor ya neyin cinselligi🤣🤣 ben doğum yapalı 1 sene oldu hala zombi gibiyim, bı turlu kendime gelemedim 😀
En fenası da ilk yollar diyorlar. Kolay gelsin 😂
Konuyu okuduktan sonra elimdeki folik asiti yavaşça yere bıraktım teşekkürler. 😆😆😆😆

Biz de dokuz senedir edi ve büdü olarak yaşıyoruz hayatımızdan da mutluyuz çok şükür ama arada rahat batıyor ve çocuk isteyesimiz geliyor. Hoş bu seferki daha başka ikimiz de dokuz yılda artık maddi manevi hazırlandık bebek fikrine ve anne baba olmak çok da istiyoruz ama işte bu değişen evlilikler ilişkiler konusu beni de çok korkutuyor. Eşimi uyandırıp ben vazgeçtim diyeyim bari gözüm korktu valla 😵😵🤭🤭🤭
haahahha. Bende yarın başlıyordum folik asite. Ama çok olumlu yorumlar da var. Bana iyi geldi iyi ki sormuşum. Daha çok olumsuz duyar daha çok gözüm korkar mı diye düşünmüştüm yazmadan ama ☺️

Back
X