• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği etkiler mi

Biz cocuklarimizla cok güzel bir aile olduk bence. Bebek oldugu ilk sene yorucu oluyor..insan uykusuz kaliyor haliyle. Ama evliligimizin zarar gördügünü düsünüyorum. Esim cok iyi bir baba. Onu öyle görünce sevgim ve saygim daha da artdi. Insan beraber gecirebilecegi zamani iyi degerlendirirse esler arasindaki iliski de zedelenmez. Bizim bazen "hadi biraz sohbet edelim" diye ikimizin de koltukta uyuya kaldigimiz olmustur yorgunluktan ama olsun. Cok sükür evlatlarimiz var diyorum her gün

Güvenmemek değil ama korkum sadece bu bahsettiğiniz bağ gerçekten tekrar toparlamaya yeter mi? Yada yetiyor mu? Diyorlar ya birkaç yıl işte birbirinizi görmüyorsunuz. Bu noktadan sonra evliliğin o tatlı zamanlarına dönmek mümkün mü. Bu arada 6 aylık falan evli değilim. 5. Yıla giriyorum
Sizin balayı 5 yıldır sürüyor sanırım 🤣

Cinsellik büyük sekteye uğrar.

Surekli ağlayan bir çocukla ve yok olan cinsellikle tahammül seviyeler düşer.

Çocuk yetiştirme konusunda anlaşmazlıklar yaşanır.

Bir gün boşanmaya karar verilirse çocuk ile bu süreç zorlaşır.

Yazarken bile içim şişti.

Gideyim de dogum kontrol hapımı içeyim.:KK55:
Bana mesaj atsana bi.

Eger erkekler bebek bakiminda sorumluluktan kacinirsa kadin gergin, uykusuz, huzursuz oluyor. Bir yandan calis, bebege bak, ev isi, yemek derken adamin yuzunu goresi bile gelmiyor kadinlarin. Ama iyi örneklerde var.
Benim esim bebege baktigi icin ne uykusuz ne de bakimsiz kaldim. Mutluyum, mutlu oldugum icin ilgiliyim. Tabii ki eskisi kadar cinsellik olmuyor yorgunluktan bayiliyoruz ama duygularimiz degismedi
Çok teşekkürler. Ne tatlı bir yorum. Dilerim herkes böyle olur. 😍

Ben de çok tedirgindim açıkçası , iki kişilik hayatımız çok huzurlu, çocuk olunca insanlar kendi benliklerini unutup ana baba figürüne daha çok kapılıyor sanırım.eşimizden ve kendimizden yana eminsek çocuk sahibi olmalıyız. Benim çok zor oldu . Olmaz diye de hiç üzülmedi eşim bu sebeple rahatım sanırım. Sadece baba değil kendi olarak kalmaya devam eder inşallah. Açıkçası ben de çok korkuyorum 🥹
Umarım korktuklarımızı yaşamayız. Sağlıkla doğsun büyüsün inşallah 🫶🏻

Yani tabi ki bir şekilde etkiliyor. Eskisi kadar özgür ve kafa rahat olmuyor. Eşinizle ilişkiniz de eskisi gibi olmuyor. Cinsel anlamda mesela tam ilişkinin ortasında bebek uyanıyor. Ya da daha sessiz olmak zorundasınız. Daha çabuk olmak zorundasınız 🤣. Gelecek planı yaparken çocugunuz göre plan yapıyorsunuz. Tatil planı yaparken amaan kafa nereye biz oraya diyemiyorsunuz. Ama büyüdükçe düzen oturuyor. İlk 2 yıl zor. Bütün odak noktanız çocuk oluyor. Sonra biraz daha normale dönüyorsunuz. Ama gün sonunda çocugu uyutup eşinizle başbaşa kaldığınızda konuştuğunuz tek şey çocugunuzun güzelliği oluyor. Erken çocuk yapılmasına karşıyım. Ama çocuk dünyanın en güzel ve masum şeyi

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Ben çocuğun evliliğe atılmış bir bomba olarak görüyorum…iyi bir çift ise sarsıntı yaşıyor ama zaten anlaşmazlıklar ufaktan varsa yıkılıyor..çocuk hastalansa kavga,çocuğu uyutup öyle çamaşırları yıkayacam desen kavga,çalışıyorum işten gelene kadar sen bak kavga…2 çocuğum var ve zaten sallantıda olan ilişkimiz şu an yerle bir çocuklarım diyip evden gitmiyor ee bende Gül gibi evimi bırakıp gitmiyorum velayet konusunda da anlaşamadığımız İçin evde ciddi manada 1 aydır 2 yabancıyız ve bir ömür böyle gidecek bayağı kötü bi örnek oldu ama iyiler yazacaktır muhakkak evliliğinizde sıkıntı yoksa hafif sarsıntı ile atlatırsınız inşallah

Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Ilki 4 yasinda ikinci henuz dogmadi az kaldi. Ilk zamanlar cok zor. Ama esleri asil uzaklastiran cocuk degil. Ebeveynligin tek tarafa yuklenmesi. Anne baba esit dagilim yaparlarsa altindan kalkiliyo. Ama bebek aglayinca kalkip salonda yatan ya da al cocugu git uyyicam diyen adamlar gordu bu gozler. Cinsellik olarak da ilk zamanlar uykuyu tercih ediyosun dogru. Ama gece uykusuz kalan baba da uykuyu tercih ediyo zaten😁 bebegin uyku saatleri uzadikca da gersey yoluna giriyo. Biz herseyi birlikte yaptik evet evliligimiz eskisi gibi degil. Ama bence suan anne baba olarak daha guzel bana kalirsa

Biz cocuklarimizla cok güzel bir aile olduk bence. Bebek oldugu ilk sene yorucu oluyor..insan uykusuz kaliyor haliyle. Ama evliligimizin zarar gördügünü düsünüyorum. Esim cok iyi bir baba. Onu öyle görünce sevgim ve saygim daha da artdi. Insan beraber gecirebilecegi zamani iyi degerlendirirse esler arasindaki iliski de zedelenmez. Bizim bazen "hadi biraz sohbet edelim" diye ikimizin de koltukta uyuya kaldigimiz olmustur yorgunluktan ama olsun. Cok sükür evlatlarimiz var diyorum her gün
Ne kadar güzel. Çık mutlu oldum. İyi baba iyi eş olup dengeyi kuran adamlar her zaman eşlerini mutlu ediyorlar. Mutlaka azınlık vardır ama kadınların çoğu da ilgiyle muhabbetle sevgiyle dünyanın en mutlu kadını oluyor zaten.

5 yıl sevismissiniz güzel bir skala 😁 2 yıl en fazla sekteye uğrar onda da yine sevisilir yani hiç yok değil. Önemli olan cocuga yetebilecek iyi bir gelecek verebilecek misiniz. 😁
Yorumlara baktım da cinsel açlığın afrikasi mi deniyordu neydi o, gerçekten de öyleymisiz 😂

Yani tabi ki bir şekilde etkiliyor. Eskisi kadar özgür ve kafa rahat olmuyor. Eşinizle ilişkiniz de eskisi gibi olmuyor. Cinsel anlamda mesela tam ilişkinin ortasında bebek uyanıyor. Ya da daha sessiz olmak zorundasınız. Daha çabuk olmak zorundasınız 🤣. Gelecek planı yaparken çocugunuz göre plan yapıyorsunuz. Tatil planı yaparken amaan kafa nereye biz oraya diyemiyorsunuz. Ama büyüdükçe düzen oturuyor. İlk 2 yıl zor. Bütün odak noktanız çocuk oluyor. Sonra biraz daha normale dönüyorsunuz. Ama gün sonunda çocugu uyutup eşinizle başbaşa kaldığınızda konuştuğunuz tek şey çocugunuzun güzelliği oluyor. Erken çocuk yapılmasına karşıyım. Ama çocuk dünyanın en güzel ve masum şey
Peki büyüdükçe oturan düzen eskisi gibi güzel oluyor mu? Yani eşinizle birkaç yıl belki cinselliği belki duygusallığı tam yaşayamayınca eskiye dönüş daha böyle heyecansız mı oluyor yoksa gerçekten çocuktan önceki zamana dönüyor musunuz. Anlatabildim mi tam da bilemiyorum

Evlilik kurtulmaz,insanlara daha çok yük biner ve kağıt üzerinde zorunlu devam eder. İletişime dayalı evliliği kurtarmak için de çocuk yapılmaz çünkü çocukla iletişim bir süre biter zaten:)
Hani çoğumuz duymuşuzdur
Kötü giden evliliklerde
Yapın bir çocuk belki düzelir ilk yapılır düzelmez ikinciyi yapın derler
Çocuk çok fazla sorumluluk isteyen birşey
Herkes katlanamaz
Özellikle erkekler bu konuda çok zayıflar
Annelik çok kutsal birşey lakin hiöte dışardan gözüktüğü gibi olmayabilir
Uykusuz geceler
Dağınık ev
Uyku düzeni yeme düzeni
Eğitimi
Kendine vakit ayıramama
BUnların hepsi sorun
Dünyada 7 milyar insan var bu bir sonraki nesil 14 milyar olarak geliyor
Bu dünya için bir felaket
O yüzden beceremeyen kendibe güvenmeyen çocuk sahibi olmasın lütfen

Çocuk olduğunda evliligimiz yokuş aşağı hızla uçuruma dogru yuvarlaniyordu .tamam dedim bitti toparlanmaz sonra birden ayni hizla yukarı doğru tırmanmaya başladık.cidden zor bir bebekse ciddi sınavlar veriyorsunuz her konuda.oglum ilk doğduğunda eski resimlerinizi bakıp ' bir daha eskisi gibi olamayacak miyim ?" Diye hüngür hüngür ağladım.eskisi gibi olmadi ama etkisinden daha güzel oldu.ama oğlum hala zor bir çocuk.sinavimiz ise hala bitmedi .🤭

Back
X