Eskiden niye hiç bizim gibi kişiler yokmuş bilmem.ben etraftan hiç çocuğu olmayan kişi duymadım çocukken falan.yediklerimizden diyeceğim de sadece üreme sistemini mi etkiliyor bu yediklerimiz? Gayet sağlıklı enerjik bir insanım.zaten kan değerleri, hormonlar ortada.şehir hayaina alıştığımız için beynimiz mi şartlanıyor diyeceğim ama olanın nasil oluyor o zaman?tuhaf bir sistem valla.sağlıklı bir sistem niye çalışmaz ya.
yahu bilmem kaaaç bin sene önce Hz İbrahim'in kıssası var eşi Sare gebe kalamıyormuş, cariyesi Maria'yı almış kocasına (bu urfada kocasına kuma alan kadın fenomeni tee ibrahim zamanından beri var, kültürde var yani, ama o ilk eş olarak asıl kadın olarak kalıyor, diğerleri figüran filan) sonra da kıskanmış genç kadını bebesiyle çöle sürdürmüş falan filan...
nasıl eskiden yokmuş sizin köyde yoktu diye koskoca insanlığın bilerce yıllık infertilite hikayesini yediniz yuttunuz maşşallah
eskiden de bal gibi insanların çocuğu olmuyormuş ama özellikle kadından dolayı olmuyorsa erkek 2. 3. kere eş alıyormuş bu çoğu kültürde var, kadınların en özgür olduğu vikinglerde bile var çok eşlilik.
kadınlar ise gebe kalmaya çok daha müsait oldukları 15 20 bilemedin en geç 25 yaşında çoktan doğuruyorlarmış şimdiki gibi 30lu yaşları beklemiyorlarmış, zaten saraydaki cariyelerin bile ömür ortalaması 40 seneyi bulmuyor...şimdiki çoğu kadın da 20 yaşında çocuk yapabilse muhtemelen yapabilir ama mecbur beklior bu sırada gebe kalma yetenekleri çok azalıyor.
benim etrafımda ben çocukken de vardı çocuksuz evli insanlar
koca koca amcalar vardı çocukları olmayan, -yüksek ihtimalle erkek yüzünden çocukları yoktu zira kadın yüzünden olsa yeniden evlenirlerdi.
çook eskilerden (ben çocukken bile hayatta olmayan) yani şu anda yaşasa 150+ yaşında olması gereken teyzeler de var çocuksuz, hikayeleri anlatılır yörük obalarında, bebeği olmamış kendini doğaya, şifacılığa filan vermiş ya da el sanatlarına vermiş bişeyler üretmiş onun nakışı, onun işi vs. diye adları geçer...
hepsini geçtim sizin zaten istenmeyen gebelik öykünüz yok mu? derdiniz nedir her ilişkide gebe kalmak mı?