• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk için doğru zaman

Benim de kafamı karıştıran konu yaş meselesi, ileride geç kalırsam çocuklara yetemem diye endişeleniyorum. Annemle benim aramda çok yaş farkı var mesela, bu nedenle annemin bana yetemediğini hızlı yaşlandığını her konuda hissettim. Çocuklarım da benim için aynı şeyleri hissederlerse gerçekten üzülürüm.

Mühendislik değil de normalde hukuk mezunuyum, iş yerinde uğraştığım alanla birebir uyumlu olduğu için ve keyif de aldığım için işletme yüksek lisans bölümünü seçtim. Sınavına da çok severek hazırlanmıştım hatta. Akademisyen olma hedefim yok dersleri seviyorum sadece, çocuk olursa derslere yetişemem sonra bırakır pişman olurum diye korkuyorum. 3 seneymiş derken uzatma almazsam 3 sene olacakmış, uzatma alırsam 4 seneyi bulacakmış anlamında söyleyecektim şimdi fark ettim cümleyi eksik kurmuşum. 4 sene sonra çocuk için geç kalır mıyım aklımda bunlar var işte kısacası…
33 yaş ilk cocuk ıcın geç bı zaman

Selam hanımlar, eşim de ben de 29 yaşındayız. 1,5 yıldır evliyiz ve 5 yıldan fazladır sevgiliyiz. İşlerimiz iyi çok şükür. Maddi bir sıkıntımız çok yok gibi, sadece birimizin maaşıyla ev kredisi ödüyoruz onun da 5 yılı kaldı. Arabamız da var orta halli bir şey işte. Geleyim asıl kısma, ikimiz de bebek istiyoruz hatta kısmet olur mu bilmem ama hayalimiz hep 2 evlat sahibi olmak. Sadece aklıma takılan şey bu sene yüksek lisansa başladım bilimsel hazırlık da dahil 3 seneymiş okul. Hamilelikte ve sonrasında bebekle nasıl olur, yapılabilir mi bilemiyorum. Doğru zaman ne zaman kafam karışık. Bir yanım istiyor bir yanım bunun geri dönüşü yok diyor. Kamuda çalışıyorum o açıdan sıkıntı olmaz ama okul durumları kafamı karıştırdı. Siz ne zaman karar verdiniz çocuk sahibi olmaya? Tam emin miydiniz her şeyden yoksa biraz da oluruna mı bıraktınız bir şeyleri? Yaşım konusunda da kararsızım bir yanım tam zamanı diyor bir yanım daha gençsin diyor. Çok değişik duygulardayım kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Birinizin maaşı krediye gidiyorsa. Bebeğinizi doğumdan itibaren izniniz bitince yani bakıcıya mi vereceksiniz. Beş yıl bir maaşa ipotek çok ciddi bir ekonomik erken. Bu şartlarda Bebek bakicisa olsa çok zor olur. Manevi olarak da zorlanırsınız. E işi biraksaniz eve beş kuruş kalmaz. O kısmı anlamadım.

Birinizin maaşı krediye gidiyorsa. Bebeğinizi doğumdan itibaren izniniz bitince yani bakıcıya mi vereceksiniz. Beş yıl bir maaşa ipotek çok ciddi bir ekonomik erken. Bu şartlarda Bebek bakicisa olsa çok zor olur. Manevi olarak da zorlanırsınız. E işi biraksaniz eve beş kuruş kalmaz. O kısmı anlamadım.
Ben de buna benzer bir yorum yapmıştım ama başka kimse maddiyatı düşünmemiş.

O kısmı tam yazmamışım eşimin maddi geliri bana kıyasla baya iyi. Kendi işini yaptığı için ben yarı zamanlı çalışmaya geçersem sabahtan bebeğe bakabilir sonra ben öğlen gelirim o da işe gider gibi düşünmüştük. Bakıcı işini yukarıda bir üye söyleyince araştırayım düşüneyim dedim ama biraz baktım da epey pahalıymış. Yarı zamanlı çalışmaya geçmem bizim için daha uygun gibi.

Ben de buna benzer bir yorum yapmıştım ama başka kimse maddiyatı düşünmemiş.
Yorumunuzu görmemişim, az önce bir üyeye açıkladım eşim benden daha iyi kazanıyor hem kendi işi. Ben yarı zamanlı çalışırsam eşim sabahtan bebeğe bakar sonra öğlen ben gelirim gibi düşündük. Bakalım hayırlısı. Elbette iyice planlayacağız maddi durumları bu devirde çocuğuna iyi imkanlar sunmak için çabalıyor herkes

Yorumunuzu görmemişim, az önce bir üyeye açıkladım eşim benden daha iyi kazanıyor hem kendi işi. Ben yarı zamanlı çalışırsam eşim sabahtan bebeğe bakar sonra öğlen ben gelirim gibi düşündük. Bakalım hayırlısı. Elbette iyice planlayacağız maddi durumları bu devirde çocuğuna iyi imkanlar sunmak için çabalıyor herkes

Bu sartlarda bana gayet olur gibi geldi... memursunuz dogru mu, izniniz ve yarim zamanli calisma hakkiniz var sanirsam? Biraz zamani ayarlarsiniz, olur bence ikisi bir arada gider gayet.

Bu sartlarda bana gayet olur gibi geldi... memursunuz dogru mu, izniniz ve yarim zamanli calisma hakkiniz var sanirsam? Biraz zamani ayarlarsiniz, olur bence ikisi bir arada gider gayet.
Evet memurum bildiğim kadarıyla doğumdan sonra 13 hafta ücretli izin var, sonrasında yeni çıkan düzenlemeye göre çocuk ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma hakkı var. Makul gibi geldi. Teşekkür ederim yorumunuz için 🥰

O kısmı tam yazmamışım eşimin maddi geliri bana kıyasla baya iyi. Kendi işini yaptığı için ben yarı zamanlı çalışmaya geçersem sabahtan bebeğe bakabilir sonra ben öğlen gelirim o da işe gider gibi düşünmüştük. Bakıcı işini yukarıda bir üye söyleyince araştırayım düşüneyim dedim ama biraz baktım da epey pahalıymış. Yarı zamanlı çalışmaya geçmem bizim için daha uygun gibi.
Ya açıkçasi şu dönem zaten bir bebek yapiyiruz genelde. Onun da en güzel zamanlarını bakıcıya vermek pek iyi değil zaten. Zorunda kalanları tabiki tenzih ediyorum zorunda bırakanlar utansın. Ama bu kadar düşünüp düşünüp Bebek yapıyorsanız da cidden en azından ikibucuk sene anne ya da babası ölsün yanında. Sonra da yarım gün kreş.

Selam hanımlar, eşim de ben de 29 yaşındayız. 1,5 yıldır evliyiz ve 5 yıldan fazladır sevgiliyiz. İşlerimiz iyi çok şükür. Maddi bir sıkıntımız çok yok gibi, sadece birimizin maaşıyla ev kredisi ödüyoruz onun da 5 yılı kaldı. Arabamız da var orta halli bir şey işte. Geleyim asıl kısma, ikimiz de bebek istiyoruz hatta kısmet olur mu bilmem ama hayalimiz hep 2 evlat sahibi olmak. Sadece aklıma takılan şey bu sene yüksek lisansa başladım bilimsel hazırlık da dahil 3 seneymiş okul. Hamilelikte ve sonrasında bebekle nasıl olur, yapılabilir mi bilemiyorum. Doğru zaman ne zaman kafam karışık. Bir yanım istiyor bir yanım bunun geri dönüşü yok diyor. Kamuda çalışıyorum o açıdan sıkıntı olmaz ama okul durumları kafamı karıştırdı. Siz ne zaman karar verdiniz çocuk sahibi olmaya? Tam emin miydiniz her şeyden yoksa biraz da oluruna mı bıraktınız bir şeyleri? Yaşım konusunda da kararsızım bir yanım tam zamanı diyor bir yanım daha gençsin diyor. Çok değişik duygulardayım kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Size 3 yıl dediklerine bakmayın bilimsel hazırlık surecinden sonra dersleri 2 dönemde bitirin. Sonraki sene tez yazma olayı ki doktoradn sonra yüksek lisans tezine o kadar kafa yordum diye kiziyrm bazen kendime.
Çok rahat yazılır yüksek lisans tezi hatta ders alırken konu ve içerige biraz baslarsnz biter bile.
Bence çocuğu ertlemeyin ben yok yurtdışına gideyim yok doktora teze geçeyim derken her şeyi ama her şeyi erteledm hayatımda. Siz memursnz sakın takılmayin yüksek lisans olayına ama yumurtalrnza baktırın yaşla ilgisi olmadan da azalablyr muayenennzi olun.

Önceliğinizin ne olduğuna bağlı bence tamamen bu kararınız. 28 yaşımın sonlarından beri çocuk hayalimizin peşinde sürükleniyoruz. sürükleniyoruz diyorum çünkü bazen de hoop dedin mi olmuyor o bebekler malesef. 6 ay deneyip olmayınca doktora gitmemle başlayan maceramız bizi bambaşka yerlere savurdu bugün baktığımda. 2 hafta sonra 32 oluyorum. Bu uğurda da sayısız tahlil test tetkik operasyon ve tedavi geçirdim. 2 ay önce de 7 aylık gebeliğim ölü doğumla sonlandırıldı. Yani biz plan yaptık kader bize güldü malesef. O yüzden diyorum önceliğiniz nedir diye. Bazen malesef ki hayat hiç ummadığımız sınavlarla çıkıyor karşımıza. Benim başıma gelen yüzde 1 in bile altında bir olaydı gerçekleşmesi fakat oldu bakın ben bizzat yaşadım bunu. Benim acımdan bakıldığında önceliğin ne olduğu çok belli. Ama bu sizin için böyle olmak durumunda değil tabikii. Benim yaklaşık 3 sene mücadele etmemi gerektiren bir meseleye dönüştü annelik. Şanslıysanız ki umarım öylesinizdir çünkü kimsenin bununla sinanmasini dilemem, bir kaç denemede gebe kalırsınız ve 30 yaşında anne olabilirsiniz. Çok da harika bir yaş. Ama ikisini aynı anda yürütmekle ilgili tecrübem yok çünkü ben gebelikte işimi bile bıraktım. 5 ay tavana bakarak mide bulantısı çektim örneğin. Dilerim her şey planladığınız gibi olur 🙏🏼
Eskiden niye hiç bizim gibi kişiler yokmuş bilmem.ben etraftan hiç çocuğu olmayan kişi duymadım çocukken falan.yediklerimizden diyeceğim de sadece üreme sistemini mi etkiliyor bu yediklerimiz? Gayet sağlıklı enerjik bir insanım.zaten kan değerleri, hormonlar ortada.şehir hayaina alıştığımız için beynimiz mi şartlanıyor diyeceğim ama olanın nasil oluyor o zaman?tuhaf bir sistem valla.sağlıklı bir sistem niye çalışmaz ya.

Eskiden niye hiç bizim gibi kişiler yokmuş bilmem.ben etraftan hiç çocuğu olmayan kişi duymadım çocukken falan.yediklerimizden diyeceğim de sadece üreme sistemini mi etkiliyor bu yediklerimiz? Gayet sağlıklı enerjik bir insanım.zaten kan değerleri, hormonlar ortada.tuhaf bir sistem yani.
Aynen dediğiniz gibi. Eşim hayatında sigara içmemiş, liseden beri spor yapan aşırı sağlıklı yaşayan biri. Sperm faktörü yüzünden tüp bebek yaptık biz günün sonunda ama. Benim de çocuk denerken cikolata kıstım oluştu ansızın. Abuk subuk ne varsa bizi buldu derken bir de ani bebek ölümü yaşadık. Ben olduğumuz kovid asilarini şüpheli buluyorum bir de

Aynen dediğiniz gibi. Eşim hayatında sigara içmemiş, liseden beri spor yapan aşırı sağlıklı yaşayan biri. Sperm faktörü yüzünden tüp bebek yaptık biz günün sonunda ama. Benim de çocuk denerken cikolata kıstım oluştu ansızın. Abuk subuk ne varsa bizi buldu derken bir de ani bebek ölümü yaşadık. Ben olduğumuz kovid asilarini şüpheli buluyorum bir de
Bazı insanlar nasıl korunacağını şasırıyor bir de bize bak.haa bir de geri çekilme bir korunma yöntemi değildir.1000 sene geri çekilme yapsam yine hamile kalmam.🤣🤣 böyle şeylere de gıcık oluyorum artık.

Bazı insanlar nasıl korunacağını şasırıyor bir de bize bak.haa bir de geri çekilme bir korunma yöntemi değildir.1000 sene geri çekilme yapsam yine hamile kalmam.🤣🤣 böyle şeylere de gıcık oluyorum artık.
Benim en sevdiğim düşünmeyi istemeyi bırakınca oldu diyen tayfa 😂

Benim en sevdiğim düşünmeyi istemeyi bırakınca oldu diyen tayfa 😂
Hahahaha evet.bir de dünya kadar kadınsal sağlık sorunu sayıp, doktor hamile kalman mucize falan filan dedi deyip ilk aydan hamile kalan tipler.haa bir de emzirirken hamile kalıp ne yapacağım ben diye ağlayan tayfa.ulen o kadar yüksek prolaktinle nasıl hamile kalıyorsunuz?.bir de peşpeşe oldular falan diye anlatıyorlar.gerçekten akla zarar bizim gibiler için.

Hahahaha evet.bir de dünya kadar kadınsal sağlık sorunu sayıp, doktor hamile kalman mucize falan filan dedi deyip ilk aydan hamile kalan tipler.haa bir de emzirirken hamile kalıp ne yapacağım ben diye ağlayan tayfa.ulen o kadar yüksek prolaktinle nasıl hamile kalıyorsunuz?.bir de peşpeşe oldular falan diye anlatıyorlar.gerçekten akla zarar bizim gibiler için.
Şey de var, tüp bebek görüşmesine gittiğinde usg de hamile olduğu çıkanlar :) herkes o kadar şanslı olmayabiliyor günün sonunda malesef. Bir de malesef mesele hamile kalmak değil onunla bitmiyor onu yaşadığım için dibine kadar ben artık çok başka bakıyorum olaya. Eskiden tek mevzu hamile kalabilmekti 🥲 o 40 haftayı sağlıkla sorunsuzca tamamlayabilmek daha büyük dertmis meğer

Şey de var, tüp bebek görüşmesine gittiğinde usg de hamile olduğu çıkanlar :) herkes o kadar şanslı olmayabiliyor günün sonunda malesef. Bir de malesef mesele hamile kalmak değil onunla bitmiyor onu yaşadığım için dibine kadar ben artık çok başka bakıyorum olaya. Eskiden tek mevzu hamile kalabilmekti 🥲 o 40 haftayı sağlıkla sorunsuzca tamamlayabilmek daha büyük dertmis meğer
Evet.aaa nasıl oldu anlamadık cart curt.bir de hep adet görmeye devam ederler.btantana.menepoza girdim sanıp hamile çıkan 40 li yaşında kadınlar falan anlatıyor doktorlar.ne diyelim tamamen kader işte.ama yine de arada gıcık olmaktan kendimi alamıyorum.

Eskiden niye hiç bizim gibi kişiler yokmuş bilmem.ben etraftan hiç çocuğu olmayan kişi duymadım çocukken falan.yediklerimizden diyeceğim de sadece üreme sistemini mi etkiliyor bu yediklerimiz? Gayet sağlıklı enerjik bir insanım.zaten kan değerleri, hormonlar ortada.şehir hayaina alıştığımız için beynimiz mi şartlanıyor diyeceğim ama olanın nasil oluyor o zaman?tuhaf bir sistem valla.sağlıklı bir sistem niye çalışmaz ya.
yahu bilmem kaaaç bin sene önce Hz İbrahim'in kıssası var eşi Sare gebe kalamıyormuş, cariyesi Maria'yı almış kocasına (bu urfada kocasına kuma alan kadın fenomeni tee ibrahim zamanından beri var, kültürde var yani, ama o ilk eş olarak asıl kadın olarak kalıyor, diğerleri figüran filan) sonra da kıskanmış genç kadını bebesiyle çöle sürdürmüş falan filan...

nasıl eskiden yokmuş sizin köyde yoktu diye koskoca insanlığın bilerce yıllık infertilite hikayesini yediniz yuttunuz maşşallah

eskiden de bal gibi insanların çocuğu olmuyormuş ama özellikle kadından dolayı olmuyorsa erkek 2. 3. kere eş alıyormuş bu çoğu kültürde var, kadınların en özgür olduğu vikinglerde bile var çok eşlilik.

kadınlar ise gebe kalmaya çok daha müsait oldukları 15 20 bilemedin en geç 25 yaşında çoktan doğuruyorlarmış şimdiki gibi 30lu yaşları beklemiyorlarmış, zaten saraydaki cariyelerin bile ömür ortalaması 40 seneyi bulmuyor...şimdiki çoğu kadın da 20 yaşında çocuk yapabilse muhtemelen yapabilir ama mecbur beklior bu sırada gebe kalma yetenekleri çok azalıyor.

benim etrafımda ben çocukken de vardı çocuksuz evli insanlar

koca koca amcalar vardı çocukları olmayan, -yüksek ihtimalle erkek yüzünden çocukları yoktu zira kadın yüzünden olsa yeniden evlenirlerdi.
çook eskilerden (ben çocukken bile hayatta olmayan) yani şu anda yaşasa 150+ yaşında olması gereken teyzeler de var çocuksuz, hikayeleri anlatılır yörük obalarında, bebeği olmamış kendini doğaya, şifacılığa filan vermiş ya da el sanatlarına vermiş bişeyler üretmiş onun nakışı, onun işi vs. diye adları geçer...

hepsini geçtim sizin zaten istenmeyen gebelik öykünüz yok mu? derdiniz nedir her ilişkide gebe kalmak mı?

Size 3 yıl dediklerine bakmayın bilimsel hazırlık surecinden sonra dersleri 2 dönemde bitirin. Sonraki sene tez yazma olayı ki doktoradn sonra yüksek lisans tezine o kadar kafa yordum diye kiziyrm bazen kendime.
Çok rahat yazılır yüksek lisans tezi hatta ders alırken konu ve içerige biraz baslarsnz biter bile.
Bence çocuğu ertlemeyin ben yok yurtdışına gideyim yok doktora teze geçeyim derken her şeyi ama her şeyi erteledm hayatımda. Siz memursnz sakın takılmayin yüksek lisans olayına ama yumurtalrnza baktırın yaşla ilgisi olmadan da azalablyr muayenennzi olun.
Rahatlattınız beni teşekkür ederim 🌺

Gerçi üyelik iptali yapmışsınız görür müsünüz bilmem ama yine de moral oldunuz bana sağ olun ☺🥰

Back
X