Cocuk icin ideal yaş kaçtır?

bencillik değil düşüncende çok haklısın 25 yaş ve üstü çocuk için en ideali bence de zira eşimle aramızda 8 yaş var ben 26 yaşındayım, çevreden e yaşı geçiyor gibi baskılar,söylemler var sağlı sollu can sıkıyor haliyle..nişanlın kendi ağzıyla söylemiş sen etraftan duymamışsın bu bir artı
bu işleri iyice konuşun halledin sonra milletin ağzını kapayamazsınız canın sıkılır boş yere..bu ciddi bir mesele.

Neden her şeyi kalıplara sokar ki insanlar anlamam gerçekten.
Evlilik için yaş sınırı, okumak için yaş sınırı, anne olmak için yaş sınırı.
20 yaşında birisinin kendini anneliğe hazır hissetmemesi çok normal.

böyle şeyler düşünüp psikolojinize daha fazla darbe vurmayın,bu bir ders değil olsa olsa imtihan olur o bebeğin düşmesi sizin için hayırlıymış ki öyle olmuş ana düşünce bu olmalı lütfen inşallah hayırlısıyla sağlıkla yeniden bu mucizeye nail olursunuz moralinizi bozmayın/bozdurtmayın.

Bence 23 24 yaş ideal anne olmak için tabii,onun öncesinde evlenip 1 sene cocuk yapmamak lazım evliligin tadini cikarma mevzusu, 1 sene dolmadan insan cocuk çalışmalarina başlamak istiyor zaten

İki yıl sonra ne hissedeceğinizi şimdiden Nasıl biliyorsunuz, iki yıl sonranızı şimdiden Nasıl öngörüyorsunuz... Kulun bi planı varsa Allah'ın da var derler. Siz o anı yaşamaya bakın gerisi Allah'tan. Bencillik konusuna gelince; hepimiz benciliz zaten. Belki de çocuk yapmak dünyanın en büyük bencilliği...

1. Eşini aynı evin içinde tanımak için1 yıl yeterli. Ve erkeklerin evrim geçirme aşamaları var. Sevgili nişanlı evli çocuk sahibi diye ilerliyor hicbirini yasamadan bilemezsin.

Ben23 te evlendim27 de anne oldum keske24 te olsaydım diyorum. Nekadar genç okadar dinamik oluyor insan ve cocuk olmadan hiçbir zaman evet ben yapabilirim diyemiyor insan.
Bence de 2 yıl yeterli. 2 yılda denemeler başlasa23 te annesiniz mis gibi26 da 2. Yi yaparsınız. Bak ben27 de yaptım cocugu yaşım31 2. Den korkuyorum yaşım geçti diye

imtihan olduğu biliyorum.. ama şu ki büyük konuşmamak lazim bu hayata ben hayata bunu öğrendim..rabbim kucagimiza almaya nasip etsin banada.. olmayanlara inş.

benim babaannem bile 23 yaşında evlenmiş 40lı yaşlarda da çocuk yapmış (öncekileri daha erken doğurmuş tabi)
üstelik biz trakyalı yahut göçmen çerkez filan değiliz (bu topluluklarda genelde daha geç evleniyorlar, gördüğüm kadarıyla)
babaannem okula bile gitmemiş, köylü, cahil bir kadın
demem o ki o zamanlar bile (yani 80 sene önce) yok o yasta mı evlenilir, yok bu yaşta mı doğurulur, öyle bir sorun yokmuş.
valla sülalemi sevmem ama bazen böyle şeyler okuyunca kendimi şanslı hissediyorum. babaannem öldüğü güne kadar köşesine çekilmedi, hep enerjikti, hep çalıştı.

benim annemler teyzemler de 50'li yaşında daha tarlada çalışan, cam silen, halı yıkayan, her yere yürüyerek giden insanlar. 40 yaşında yaşlanıyor musunuz? ne münasebet yahu. 20 sene evvel babam 40 yaşındayken biz onunla düğünlerde karşılıklı göbek atıyorduk...sahilde futbol oynuyorduk. pazardan kilo kilo sebze meyve patates soğan karpuz alıp eve yürüyerek taşıyorduk.

bence mesele kafa yapısı. eşiniz evlenince göbeği salıp, salona tıkılıp koca adam olma triplerine girecekse, sadece çocuk yetiştirmek adına değil pek çok şey adına yazık olur.

sizin yaşınız çok erken ve bence bu karar sizin hazır hissetmenize bağlı.

Ne gibi mesela acar misiniz biraz?

3 yil bekleyememesi de bana gore bencillik

benim eşim 31 yaşında
ben de 26
4.5 yıla yaklaştı evliliğimiz.
çocuğumuz yok

4-5 sene sonra olabilir diye konuşuyoruz. yani eşim konuşuyor. bende öyle bi düşünce yok :)

Yapmama sebebiniz ne peki?

uğraşasım yok.
öyle bi istek gelmiyor.
bebeklere kanım kaynamıyor.
ailelerden uzağız. bakacak kimsemiz yok.
işimle ilgili durumlar var daha okuyorum.

ama en büyük sebep sürekli hayatımızda olacak olması, o kadar büyük bir sorumluluğu alacak olma düşüncesi beni ürkütüyor.

senin tarifine göre ben öliim yaş 34 :)) daha koca bulamadım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…