Çocuk için mecbur muyum?

HayatBuysaUstuKalsin

...
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
57
39
8
Nerden başlasam ne anlatsam bilemiyorum. Konu evliliğim.

4 yıllık evliyim, 2 yaşında çocuğum var. Eşimle bir buçuk yıllık flört sonrası evlendik. Son 2 yıldır sürekli olarak boşanma fikri var aklımda.

Ben bu evlilikten yana mutlu değilim. Eşimle 5 yıl sonrasını bile düşünemiyorum artık. Tek düşündüğüm şey ise oğlum. Eşimle bana birlikte sarılıp ikimizi de öpüyor oğlum, işte o an o tabloyu bozacağımı düşündükçe şimdiden pişman oluyorum.

Biz boşansak çocuğum büyüdüğü zaman beni suçlar mı, annesi babası ayrı diye sıkıntılar yaşar mı, bunlardan korkuyorum.

Özellikle boşanmış annelere, annesi babası boşanmış olan üyelere soruyorum, sadece çocuk için evlilik devam etmek zorunda mı? Ne gibi zorluklar yaşarım? Yani içimde bir sürü şey var soruya bile dökemiyorum

Probleminiz ne eşinizle? Yalnızca ilerisini görememeniz mi? Yeterli bir neden değil bu boşanmak için. Şiddetli geçimsizlik,fikir uyuşmazlıkları falan mı yoksa aşkınız bitti de o yüzden mi?

Probleminiz ne eşinizle? Yalnızca ilerisini görememeniz mi? Yeterli bir neden değil bu boşanmak için. Şiddetli geçimsizlik,fikir uyuşmazlıkları falan mı yoksa aşkınız bitti de o yüzden mi?

Bana ilk küfürünü ettikten sonra hayal kırıklığı yaşadım. Sonra bunların devamı geldi. Kavga ettiğimiz zaman öfkelenince gözü dönüyor mesela. O an özellikle nefret ediyorum ondan, küfürler saçıyor ve beni dövmekle öldürmekle tehdit ediyor.

Bana ilk küfürünü ettikten sonra hayal kırıklığı yaşadım. Sonra bunların devamı geldi. Kavga ettiğimiz zaman öfkelenince gözü dönüyor mesela. O an özellikle nefret ediyorum ondan, küfürler saçıyor ve beni dövmekle öldürmekle tehdit ediyor.
Eşinizle bu rahatsızlık duyduğunuz durumları konuştunuz mu? Konuşmadıysanız paylaşın rahatsızlık duyduğunuz sorunları. Düzelme yoksa da yapılacak şey belli.
Dövmekle ve öldürmekle tehdit ediyorsa da zaten o erkeğin zihniyeti belli.
Evlilik karı ve kocayı ilgilendirir bence çocuk elbette düşünülmeli ama sırf çocuk için böyle bir evlilik yürütülmez.

Boşanmış aileyi bilmem ama boşanması gerekirken boşanmayan aile çok kötü.
Olan hep bize oldu. Kavga gürültüyle yaşadık, sinirlerini bizden çıkardılar, itilip kakıldık, hep arada kaldık. Birine haklısın desek diğeri sinirlendi. Erkek kardeşim yıllardır ilaç tedavisi görüyor. Kız kardeşim hala olanları hatırlayıp ağlar.

Eşinizle bu rahatsızlık duyduğunuz durumları konuştunuz mu? Konuşmadıysanız paylaşın rahatsızlık duyduğunuz sorunları. Düzelme yoksa da yapılacak şey belli.
Dövmekle ve öldürmekle tehdit ediyorsa da zaten o erkeğin zihniyeti belli.
Evlilik karı ve kocayı ilgilendirir bence çocuk elbette düşünülmeli ama sırf çocuk için böyle bir evlilik yürütülmez.

Evet konuştuk. O sinirliyken ediyormuş küfürü, sinirlenince herşeyi söyleyebilirmiş susacakmışım. Yani düzelmiyor. Boşanmaya da yanaşmıyor. Öyle bi seçeneğim de yokmuş.

Boşanmış aileyi bilmem ama boşanması gerekirken boşanmayan aile çok kötü.
Olan hep bize oldu. Kavga gürültüyle yaşadık, sinirlerini bizden çıkardılar, itilip kakıldık, hep arada kaldık. Birine haklısın desek diğeri sinirlendi. Erkek kardeşim yıllardır ilaç tedavisi görüyor. Kız kardeşim hala olanları hatırlayıp ağlar.

Allah yardımcınız olsun :(
Ben de berbat bi çocukluk geçirdim. Keşke benim ailem de boşansaydı diyorum.
Ama kendimle kıyaslayınca benim yaşadıklarım hafif kalıyor. Bu yüzden tereddüt ediyorum çocuğuma kötülük mü yapıyorum iyilik mi evli kalarak, bilmiyorum. .

Bizim millet her şeyi acıklı hale getiriyor yanlış anlamayın ama.
Anne baba yaşıyorsa çocukla da ilgileniyorsa üzülmesi için pek bir problemi kalmaz çocuğun.Ha gönül ister anne baba birbirini hep sevsin hiç kavga etmesin ama öyle bir evlilik daha yok sanırım.

Aslinda bahsettiginiz seyler iletisim problemi.
Çözüm icin elinizden gelen herseyi ama herseyi yapın. Bosanmak en son olsun. Çünkü bosanmak çözüm değil. Aldatma siddet vs bunlar daha zor konular düzeltilmez.
Umarım siz de esinizle el birligi ile cozebilir de cocugunuzu daha eksik duygularla basbasa birakmazsiniz.
Cocuk ikinizin ve doya doya yasatmak sizlerin elinde.. esiniz inşallah karsilikli biz çözüm yuna girer.

Aslında bu biraz çocuğunuzun kişiliğine bağlı.
Kimisi der ki ; anne ya keşke hiç boşanmasaydın aile kalsaydık der.

Kimisi de ; neden bosanmadin ki bu adamdan mutsuz evli anne babayla büyüyeceğime, mutlu ayrılmış anne ve babamla buyurdum der.
Yani bu tamamen sizin çocuğunuzun düşünce yapısı ile alakalı.
Ama şuan daha çok küçük bunları idrak edemez.
Allah kolaylıklar versin inşallah size.

Ben olsam ayrılırdım, çocuk bu şekilde daha kötü etkilenir. Sinir, küfür, tehdit...Bunlar çok daha kötü şeyler.

Ama eşinizin bu tehditkar tavrı, boşanamazsın falan demesi de ayrı bir sıkıntı. Korkutucu yani. Can güvenliğinizi sağlamaya odaklanın bence ilk önce.

Bir sürü sebebi var. Eşimin bana ara ara küfür etmesi, sorumsuzlukları, söz verip tutmaması, birlikte birşey yapamayışımız.. Birbirimizi anlamıyoruz artık. Ben çok yoruldum

herkesin nedeni kendine ağırdır,,

nedenleriniz de sizin için geçerlidir ,,,

bildiğim bir şey var ki ben mutluysam ,benden olanda mutludur

mutsuzluğun olduğu yerde mutluluk nasıl olur?

mutluluklar dilerim,evladınlaa

Arkadaşlar teşekkür ederim dün çıkmak zorunda kaldığım için yazamadım.

Dün akşam bi yere iftara davetliydik. Diğer misafirler arasında eşinden ayrılmış olan bi kadın vardı. Yanında da 10 yaşlarında oğlu.. Oğlu o kadar efendi ki maşallah, bana umut oldular.

Back
X