Cocuk illa sart mi?

MissCandy

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
138
1
16
Diğer
Arkadaslar, cocuk illa sart mi? Muhakkak yapmali mi?
Ben bugune kadar cocuk yapmayi cok istiyordum, hatta esimle denemelere basladik bile 2 ay once.
Ama bugun iki bayanla tanistim, muhabbet ediyorduk. Birinin 6 aylik digerinin 3 yasinda cocuklari var. Ben dedimki, bizde esimle cocuk istiyoruz insallah olur, dedim. Ikisi birden sakin yapma, cok zor, herseyimizi kisitladi, keske cocuk yapmasaydim, uyku bile uyutmuyor, gezmek zaten yok unut, omur boyu 24 saat suren sorumluluk falan gibi seyler soylediler. Birden beni negatif etkilediler, bir anda bebek yapma fikrinden sogudum. Esime daha birsey demedim, gerci esim de bebek pek istemiyor sirf ben istiyorum diye kabul etti.
Diyorumki acaba bebek yapmasam mi? Bebek sart mi sizce?
Offf aklimi celdi bugunku bayanlar

EK; 19/08/2013 23:13
Hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum cevapladiginiz icin. Haklisiniz, cocuk bakmak ozveri gerektiriyor. Ben bu ozveriye hazirim, uykusuzluga da hazirim. Cocuk sahibi olmayi cok istiyorum. Yasimi soranlar olmus, yasim 32. 4,5 yillik evlilikten sonra artik yasim da gecmeden bir bebek sahibi olmak en buyuk arzum. Ama bahsettigim bayanlar, beni baya korkutmustu. Sayenizde moral buldum :)
Ama bazen dusunmuyor da degilim, zamanimi yapmak istediklerimi cok kisitlar mi diye. Ben evcil bir insanimdir, yurtdisinda yasiyorum, burada gorustugum veya bana misafir gelen pek insan yok. Cocuk bakarken cok isime yarayacak bu, rahat rahat cocugumla ilgilenebilirim. Tek luksum esimle haftada bir restauranta gidip yemek yemek, ardindan bir cafede oturmak. Bir de yillik izinlerdeki tatillerimiz. Acaba cocuk sosyal yasantimizi cok etkiler mi? Kuafore bile gidemiyorum demis bir arkadas. O derece mi ya Ayda bir kuafore gitsem bebegi de alip, olmuyor mu? Veya gunluk kisisel bakimini yapamayanlar varmis. Ne bileyim, cocugu yurutecine koyup o sirada yarim saatlik kisisel bakim yapilmaz mi? Aklima takiliyor bu sorular. Cunku ben kisisel bakimima da esimle olan sosyal yasantima da duskunumdur biraz. Bunlardan taviz vermek uzer beni her ne kadar bebegimin olacagina sevinsem de.

Son düzenleme:
ay bu olumsuz düşünceli tipler nerden bulmuşlar bırbırlerınıde butun hevesınızı kırmışlar

zamanında onlarada demişlerdir çocuktan bişi yapamıyorum dıye ama dınlemeişler yapmışlar sızde dınlemeyın

bu durum aynen şuna benzıyor hanı evliler hep derya ah bekar kalsaydım evlenmesem dıye bütün evliler bu lafı eder ama hiç bekarda dınlemez

Saçmalamışlar resmen
Benim de herşeyimi kısıtladı ,sosyallik sıfıra indi diyebilirim
Gece hiç uyuyamadığım günler oldu,gözlerimden uyku akarak dolaştığım
Ama hiç bir zaman pişman olmadım fıstığımı doğurduğuma
O benim evimin neşesi,can yoldaşım,bitanem ,herşeyim
Gülüşüne ömrümü vereceğim melek
Boşversene konuşmuşlar işte sen kalbin ne istiyorsa ona göre davran
Yıllar sonra ahh etmektense dinle kalbini

bence kesinlikle evliliğinizle alakalı bir sıkıntınız yoksa ,eşinizlede bu konuda anlaşmışsanız çocuk yapmalısınız,tabiki çocuk büyük bir sorumluluk ,gece uykusuzlukları ,zorlukları tabiki var ama herşey için değer,üstelik sizi olumsuz etkileyen o hanfendilerin ,yıllar sonra tekrar rastladığınızda keşke çocuk yapsaydınız böyle yalnız kalmazdınız deme ihtimali de yüksek ,çocuklarım benim hayatımın yazı ,kışı ,baharı bu duyguyu sizinde tatmanızı öneririm,sevgilerimle

Canım o lafları söyleyenler bencil sadece kendini düşünen insanlar"bence",ne demek "hayatımız kısıtlandı" yada"uyku yok??"...rahatlarımı bozulmuş hanımların çocuk olunca??ahhhhh ahhh ölüyorum çocuk için ama olmuyor malesef bi olsa,hiç uyumayayım sorun değil..eve tıkılı kalayım sorun değil

inşallah en yakın zamanda ALLAH nasip eder

canim onlar cok cabuk kavusmuslar heralde ve hic zorlanmamislar heralde doktor filan gezmemisler cok belliki
"cocuk elbet sart cocuksuz ev hep yalnizliklarla dolu olur".....
"cocuk huzur mutluluk gulucukler getirir insanin hayatina"....
"cocugunu koklaya koklaya uyumakdan guzel uyumakmi olur"...
"onun kucucuk yuzunu sevmekden guzel sevmekmi olur"...
"anne olmakdan guzel hissmi olur bu dunyada"
benimde yok hasretim bir olsa dunyalari veririm onun bir anne demesi icin

sen onlari bos ver dusun goruceksin
"bir kadinin en buyuk mutlulugu anne olmasidir" bence

bu başkalarının çocuk ile ilgili sıkıntılarından ziyade senin kişiliğinle ilgili bir durum bence.
ağrı eşiği gibi çocuk bakma eşiğin nasıl
evlendik çocuk ne zaman sorusunu cevaplamak için ezberden mi çocuğun olsun istiyorsun
gerçekten anne olmak istiyor musun?
annelik sorumluluğunu üstlenmek istiyor musun?
bunların sendeki cevabına göre düşün bence canım.

12 sene oldu ben evleneli. hala da içim bebek sahibi olmak gelmiyor.
rahatıma da düşkünüm biraz.

yavrularım ıcın hep ıyıkı olmuşlar dedım hayatımdaki tarıf edılemez en güzel duyduları yasattılar bana devamde edıyorlar bı bebegı gazı kakası yemegı bı aguşu gece uykusuzlukları arasındaki ufacık bı tebessüm ınsanı tarıf edılemezz kadar mutlu ederken
o bayanlar nasıl bu duygulardan uzak çocuk buyutuyorlar anlamadım uykusuz geceer hayatıdakı bıkac kısıtlama fıkrı senı bu kadar korkuttuysa bence ane olma zamanı gelmemıs cnm herseyı göze aldığında bence çalışmalara baslayın

Ne kadar yanlış bir düşünce ne kadar acı laflar onlar öyle.
Yaptığımıza pişman olduk dediklerinde Allah evlatlarını gözleri önünde alıverseydi,yada o an bir araba çıkıp çocukları üzerine gelseydi o Anne sıfatlı hanımlar ne yaparlardı bilmiyorum.
Bu forumda ve şu dünyada çocuk hasreti ile yanan nice insan varken böyle bir soruyu düşünmen bile hata arkadaşım.
Her güzelliğin her kolaylığın elbette bir zorluğu olacak ki onun kıymeti bilinsin.
Çocuksuz ev,
-Susuz bahçedir
-Bomboş hayattır
-Yanlızlıka geçen ömürdür
-Sevgisizliktir
-Gençlikte Rahatlığın yaşlılıkta pişmanlığın fayda etmediği zamanlardır.

Elbette anne olmak herkese nasip olmadığı gibi,nasip olanında bunu engellemesi ne acıdır.Bunların hepsi birer imtihandır.Sen çocuklu anneleri değilde yıllardır evlat hasreti ile yanıp tutuşan annelerin çektiği acıları dinleseydin Allahın biz kadınlara nasıl bir lütufta bulunduğunu anlardın.
Geceleri ağlayacak kalkacaksın,çünkü sen ANNESİN...O minik ellerini göğsünde gezdirdiğinde uykusuzluğun aşka dönüşecek.İyiki seni dünyaya getirmişim diyeceksin.
Sana ilk kez anne dediğinde tekrar söyletmen için karşısında belkide bir palyaço gibi şekilden şekile gireceksin.
Gülerken gülecek ağladığında yanağından süzülen gözyaşlarını yere düşürmemek için sen heder olurken o iyiki benim bir ANNEM var diyecek.
Bir evladını toprağa koyan bilir ANALIĞI birde hiç evladı olmayan gecelerce bir patiğe sarılıp uyuyan koca yürekli ANALAR....
Ben bir anneyim ama anneliği ana olamayanlardan evladını elleri ile toprağa koklayarak koyanlardan öğrendim.
Hayat bu acısı tatlısı olacak.
Analık gibi birşey var mı ki yapsam mı yapmasam mı diye düşünecek fırsatı kendine veriyorsun.Yeni evli değilsen (ki ben ilk gece hamile kalmıştım kızıma.10 yıl sonra oğlumu kucağıma aldığımda KEŞKE dedim 5 yıl evvel seni doğursaydım.)evladını dünyaya getirmek için bahane bulma kendine canım.

Bak buda yıllarca anne olmayı arzu etmiş bir kadının yazısı

Daha o kadar çok şey var ki yazacak..Ama sustum yeter bence.

Nerden buldunuz merhamet yoksunu bu bayanları...??? kolay cocuk sahibi oldukları belli ben onlara naylon anne diyorum Allah akıl versin

Bu fikri en doğru şekilde karar verecek olan sen ve eşin... biraz bu düşünceyi zamana bırak istersen belliki aklın karma karışık ve burdaki aldığın iyi yada kötü cevaplarda seni etkileyecek... herkesin fikriyle cocuk sahibi olunmaya karar verilmez
cocuk başta merhamet sevgi emek ister ama siz bunlara bile hazır değilsiniz bu soru kafanızda oluştuğuna göre

hiçbir şeyle ölçülemeyek kadar yüce birşeye sahip olmaktır ağacın meyvesi gibidir çocuk bir insan için. varlığınızın ispatı arkanızda bıraktığınız izdir her türlü sıkıntısına rağmen mutluluk kaynağı yaşama sevincinizdir

anneler gününde kimseden hediye alamayacaksın
80li kilolara cıkıp tartıyı kırma eylemi gösteremeyeceksin
cocuk doktorlarıyla ilişkin sokaktaki tabelalardan ibaret olucak... okuyup geciceksin...
40 derece ateş seni yakıp kavurmayacak
anneni anlamadan cekip gideceksin bu dünyadan
otobüse bindiğinde kimse yer vermiyecek
lohusa kurdelalı fotoların olmayacak

neyse bu liste uzar... sen en iyisi birde bu yönden bak ha ne dersin

Öyle öyle. Ilk 2 sene uyumayı unut zaten, o çocuk susmayacak. Ha sen her halükarda bu duruma tolere edebileceksin belli bir süre ama ondan sonra kafayı yeme aşamalarına geleceksin. Değil eğlencene, sosyal hayatına kendine, kişisel bakımına vakit ayıramayacaksın. Kuaför nedir unutursun muhtemelen :) Öte yandan zaten ortalamanın üstünde şartların yoksa ve eşine çok çok iyi bir baba olacağına dair inancın tam değilse bulaşma derim. Sen elbette çocuğuna gerekli özveriyi ve ilgiyi gösterirsin de kendinden de çok şey gider. Yaşını bilmiyorum ama ağırdan al derim. Özellikle kocandan emin olman çok önemli, erkeği etkilemez çocuk. Erkekler bekar modunda takılıyorlar zaten genelde iş ortamı olsun, arkadaş ortamı olsun.

Daha 19 yaşındayım, henüz çocuğum yok. Ama tanıdıklardan(ve annemden) duyduğum kadarıyla çocuk bakmak çok zor ve büyük sorumluluk isteyen bir şeymiş. Sizin çok iyi bir anne olarak gördüğünüz kişiler bile zaman zaman çıldırma noktasına gelebilirmiş.Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, sizin yapınız çocuk büyütmeye, o çileyi çekmeye müsait değildir belki. Ama şöyle de bir gerçek var ki çocuk ne zorluğu olursa olsun dünyanın en güzel şeyi =) İnsan çocuğunu kendinden daha çok severmiş. Bir de düşününce bunun yaşlılığıda var ilerde pişman olabilirsiniz çocuk yapmadığınıza. Bence denemeye değer. Bir şey kaybetmezsiniz, en fazla sizden ve eşinizden olan bir bebek dünyaya gelir =)

Allah nasip ederse onumuzde ki aylarda bizde insaAllah bebek sahibi olmak istiyoruz.

Endiselereimiz korkularimiz tabii ki var. Iyi ebeveynler olabilecekmiyiz. Hayirli evlat yetistirebilecekmiyiz. Sorumlulugu tasiyabilecekmiyiz.

A M A

Annelik zor zanaattir. Zira bu yuzden 'Cennet annelerin ayaklari altindadir.'

Kolay olsaydi Allah cenneti ayaklarimizin altina serermiydi? Biz kimiz ki yoksa? Aciz ve muhtac kullariz.

Bu arada bu bayanlar turk degiller, yabancilar. Turk annelerden boyle laflar hic beklemem zaten.

Bati kulturunde aile kavrami degersizdir. Evlat sorumlulugu agir geldiginden hayvan beslemeyi tercih ederler.

Bu dusunceyi bizlere de enjekte etmeye calisiyorlar.

Cocuk senin hayatini ve ozgurlugunu elinden alir diyorlar.

Bilmiyorlar ki insan asil Allahin verdigi o mucize ile hayat bulur ozgurlesir.

böyle insanları çevrenden uzak tut canım
hiç olur mu öyle şey ya...
madem öyleymişte kendileri niye yapmış
bak gör ikinciyede hamile kalır yakın zamanda böyleleri
hem kolay olan ne var şu hayatta... ona bakarsan herşey zor diyip insanlar otursunlar evlerinde yiyip içip yatsınlar...
biz 7 aydır deniyoruz da olmuyo 2 ay diyosun bak hemen olmuyo ki öyle çocuk
birde bunun 9 ay hamileliği var... Ben şuan sadece evlat istiyorum ama olmuyor o kadar kötü bir durum ki isteyip te olmaması.. em sen aklına hiç böyle şeyler getirme Allah'ın gücüne gider....

Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah...
banada dua edin lütfen,
benim 7 ay oldu 7 yıl bekleyen bayan gibi ruh halim şimdiden
çok zor bi imtahan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…