Cocuk illa sart mi?

Annelik elbette zor koay değildir,ama o bebeği ilk kucağınıza aldığınız anda vede emzirdiğinizde o duyguyu anlatmak kelimelere yetmez bile.Geceleri uyanmak bezini değiştirmek karnını doyurmak heleki uykusuz geçen günler,ama hepsine değer mis gibi kokuları varken birde..
Siz sakın başkalarının etksi altında kalmayın,kendinizi hazır hissediyormusunuz ilk başta bunu değerlendirin..
Sorumluluk elbette çok büyüktür.

öyle cocuk olduktan sonra hersey dıken ustunde
mesela kahve ıceceksın zırt telefon geldı o kahvenı yanına almalısın
balkon yıkıcaksın cocuk uyurken yapmalısın kovanın ıcıne gırebılır cocuk

diken üstünde bır yasam
3.5 senedır soyle aksam normal saalerde yatıp sabah 11 kadar uyuyamadım elbette cocugun annemde oldugu zamanlarda oldu ama alıskanlık
tercıh meselesıdır bence
kısıler o sekılde bır bunalıma gıreceklerse bunu bastan dusunup tasınıp ona gore cocuk sahıbı olmalılar
cunku cocuk oldu oldu olmadı barınaga gerı gonder seklınde bır hayvan degıldır ki
acaba cocuk yapmasak bıle demek yeterınce cocuk sahıbı olmayı ıstemedıgınızı gosterır,

bunu soyleyen kısılerın cok cabuk cocuk sahıbı oldugunu dusunuyorum ben suanda 3.5 yasında olan oglum ıcın 3 sene doktor kapısı aşındırdım o yüzden derimki
Bir evin en güzel süsü ne kartonpiyer ne alcı ne lamınat ne dolap
en güzel süsü cocuktur

Son düzenleme:
bana göre çocuksuz evlilik hep eksik kalır.. evliliği tamamlayan çocuktur.. zor evet, ama onun sevgisi olmasa neden ikinci çocuğu yapsın ki kadınlarımız.. ilkinde yaşamış sıkıntılarını, zorluklarını ikinci bebek için uğraşıolar... verdiği sevginin yanında o zorluklar göze gözükmüyor bile... ben 9 aylıkken kızıma hamile olduğumu öğrendim.. başta şaşırdım hatta üzüldüm, oğlum küçüktü, yaramazdı, yemek yemezdi sonra kendi kendime senin üzülmeye ne hakkın var.. yat kalk şükret ki allah sana bu lütfu vermiş diye düşündüm.. bi yere kahve içmeye gittiğimde, oğlumun okul saati yaklaşıo die kalktığımda, ayy dedikodumuzda erken bitti, bu çocuk elimi kolumu bağladı yerine, oğlumu çok özledim, gelsin de bi sarılayım, diye diye kalkıorum gittiğim yerden..

saçma sağan konuşmuşlar çocuksuz yuvamı olur tabikide herşeyde olduğu gibi bebeğin büyümesinde bi zorluğun sorumluluğun olucak

Kadınların çocukların hayatı nasıl etkiledikleri ile ilgili düşünceleri doğru ama mesele sonucu nasıl yorumladıkları bence. Bunu herkes farklı yorumlar. Bence de çok zor. Brnim kızım çok rahat bir bebek allah bozmasın, 1 yaşında gece hiç kalkmaz mesela, zırt pırt ağlaması yoktur, gaz sorunumuz olmadı, diş sorunumuz olmadı. Ama hayatım tümüyle değişti. Kendime ayıracak hiç vaktim kalmadı, tabii bunda çalışıyor olmamın da etkisi büyük. Ama allah yokluğunu göstermesin. " yokluğunu" kelşmesini yazarken bile içim burkuldu. Hayatım ondan önce daha mı güzeldi? Hayır sadece daha rahattım. Ama bu yerine hiçbir rahatlığın koyulamsyacağı bir duygu.

Annelik gönüllü esarettir, benim gözümde.

Burada asıl önemli olan senin ve eşimin bu değişime göstereceğiniz tutum. Kaldı ki , iki kişinin lafıyla bundan vazgeçmen bana tuhaf geldi. Böyle olduğunu biliyor olman zaten. Yaşamadan nasıl olduğunu tam bilemesen de, herhalde kimse çok kolay, koyuyorsun uyuyor dememiştir.

İyice düşünüp karar vermen lazım canım. Hayatında hiçbir zaman hiçbir şekilde yaşayamayacağın bir duygu çocuğunun olması. Ama yokken zaten yoksunluğunu hissetmiyorsun. O yüzden eğer evliliğinde yaşamanız gereken balayı dönemini yaşadıysanız, eşine güveniyorsan düşünebilirsin buna hazır mıyım diye.

Allah gönlüne göre verdin inşallah.

ben de su an cocuk fıkrıne sıcak bakanlardan degılım oncelıkle onu soylyeyım, ozellıkle de arkadaslarımın cougunun cocugu var ve yasadıkları zorlukları gordukce acaba dıyorum daha da ertelesem mı.. ama acıkcası bana bu kadar olumsuz fıkırlı arkadasım denk gelmedı, hepsı de evet cok zor ama cok buyuk bır mutluluk oldugunu soyluyor.. buyuzden ılerıde dusunecegım, bence kestırıp atmayın ama acele de etmeyın, dogru zamanı gelecektır.kac yasındasınız

Benimde 6,5 yaşında dünya tatlısı bir kızım var çalışan bir bayanım.İşten eve gelince kızım kapıda karşılar bizi eşimle kızım öpüp sarılınca ogün yorgunluktan ayaklarım ağrısa bile bütün yorgunluğum kuş olup uçar gider annecim dedi mi içimin yağları erir yemek yiyorsak ve ben çok yorgunsam yada regli ve sinirliysem eşim seve seve kızıma yemek yeme konusunda yardım eder.geceleri halen kızımla beraber yatarız ben yatmazsam eşim yatar kızımla beraber.18 yaşında evlenip 19umda kızımı kucağıma aldım 2.5 yaşına kadar kimselere baktırmadım kızımı diş konusunda çok çektik gaz konusunda da(acemilik işte).gezme ve sosyallik açısından faaliyetlerimi hep kızıma göre ayarladım ben.markette bile hiç şunu istiyorum dediğini duymadım ben(market listemizi evde yapar öle çıkarız param yoksa sorun etmez kızım benim) bazı çocuklar gb markette çarsıda vs. ağlayıp zırlamaz.Ama iyiki kızım dünyaya gelmiş 1 ''ANNECİM'' lafı uğruna canımı veririm ben. 2. bebeğimizi istiyoruz 9 aydır ama mayıs ayındaki düşüğüm dışında gebeliğim oluşmadı malesef(((

Herkes bana çok sabırlısın derler.6.5 yıldır tek şaplak dahi atmamışımdır kızımın poposuna (şiddete ailece karşıyızdır)ona istinaden kızımda çok uysaldır kısacası BİRBİRİMİZ TAMAMLARIZ.hep çok kalabalık ailem olsun isterdim 3-4 çocuk istiyorum.

İnşallah en kısa zaman da 2. çocuğumu kucağıma almaya nasip etsin ALLAHIM

32 yasindayim su an

o sorumluluğu almak banada çok zor geliyo ama onun kadar güzel bişeyde yoktur diye düşünüyorm şart tabiki bebeksiz ev olurmu ama hemen olmamalı :) Allah hepimize hayırlı evlatlar versin

anne olmayı başaramamış anne müsveddeleri onlar.
evlat yahu var mı ötesi, sırf iki gün sağda solda gezilebilsin diye vazgeçilecek şey midir?

Elbette ki hayatımıza kısıtlama getiriyor AMA evliliğimden pişmanlık duyarım çocuğumun varlığından ASLA . .

cocukların boyle bırseyı var bende ne yasarsam yasayayım oglumun gozlerınde o masumıyetı goruyorum ya acayip bişey , gecen gün bana durup dururken yanaklarımı tutup gerçekten cok güzelsin anne dedi 3.5 yasında
oglum sanki benim saplantılı aşkımmış gibi geliyor tabiki bende onu çok seviyorum annem babam olmasada olur ama evladım olmadan asla diyorum

henüz çocuğum yok ama yorumum insanın kendini hazır hissetmesi ile alakalı bir kavram.

ayrıca o çocuğu olan arkadaşların normalde hep mi dışarıda geziyorlarmış, çok sosyallerdi de birden mi böyle yaşamışlar. her güzelliğin bir zorluğu da vardır.

doğru evlilikte çocuğun o yuvaya daha da aşk katacağına inanırım

sadece sen hazır mısın ? eşin hazır mı ?

nasıl ki elimizin parmakları bile bir değil insanlar da öyle. kimisi rahattır ona külfet gelir, ben öyle ahım şahım hayata etki edeceğini sanmıyorum..

yok çocugun olunca gezemezsin yok tatile gidemezsin. yahu oteller 3 -4 cocuklu yabancı turistlerle kaynıyor. onlar nasıl bakıyor. sadece eşler de bilinçli ve sevgi var..

hamile kaldım ve sezeryan olup yavrumu kucağıma verdiler o minicik gözleri beni görene kadar nasıl ağlıyor hastane inliyor beni gördü sustu ve onu ilk emzirişim dünyada paha biçilemez en güzel duygu tarifi imkansız
sen hiç kakasını gazını yapamadığı diye birisi için ağlar mısın yavrun olunca ağlarsın
yemek yemedi diye sende yiyemezsin boğazından geçmez
ateşler içinde yanarken yavrun dünyadaki tüm güzellikleri verseler gözün görmez
annelik dünyanın en güzel duygusu o yiyince mutlu olunca gülünce ağlayınca sanki sen ağlarsın sanki sen gülersin sanki sen mutlu olursun
evet ilk iki sene zor şimdi yavrum 3 yaşında okadar rahatımki
sakın kendini bu güzel duygudan mahrum bırakma tabiki mutlu bir evliliğin varsa en önemlisi bu

kesinlikle katılıyorum ben oglumla defalarca tatile gece kuluplerine konserlere gitmiş biriyim ama 2 cocukla nasıl olur gerçekten bilemiyorum :26: onumuzdekı sene maddi durum el verirse once 1 hafta eşimle sonrada cocuklarla tatıle gıtmeyı dusunebılırım
tek cocuk hıc bısey benım gozumu ıcımde bulundugum cok korkutuyor ayrıca oglum kadar sevebilirmiyim kafamı fazlasıyla kurcalıyor , şimdiye kadar oglumdan baskasına yer yokmus gıbı gelırdı suandada kafamda netlesmıyor nasıl sevebılırım onuda bılmıyorum buda ben merak ediyorum gerçekten cocuklar aynımı sevilir, bilmiyorum

Evlat duygusunu tatmayı istemiyor musunuz ömrünüz boyunca?
Eğer öyleyse yapmayın bence de..Ama önünde sonunda çocuk sahibi olacaksanız, yaşınız geçmeden yapın derim..

Benim de çevremde var "sabahlara kadar uyumadım, ağlaması kesilmedi, beni kısıtlıyor markete bile çıkamıyorum" diyenler ama sonunda da ekliyorlar "ama tüm bunlara değer o annelik duygusu"

Karar sizin..

herkesin yaşantısı, duygu ve düşünceleri farklıdır. herkesin hayatı ve ekonomik seviyesi farklıdır. ben şimdi çocuk yapsam etrafımda kimse olmayacak bana yardım edebilecek, başkası ise kaynannam mı baksın annem mi yoksa kardeşim mi diye düşünür. kimisinin kocası yardım eder diğeri tek başına büyütür çocuğunu. o yüzden başkalrının söyledikleri değil kendi hayatınınz ve düşüncelerinizden yola çıkmalısınız

Bence cocuk sahibi olmak iyidir ama psikolojik olarak hazir oldugunda.

Ben 26yim, hayatimda kimse yok. Hayatima biri girerse de onunla iyice gezmek, farkli yerlere gitmek, tek basimayken tat almadigim seyleri yapmak istiyorum. Ben gezmeyi cok severim, bu konudan hevesimi almadan cocuk sahibi olmak istemem, cunku cocukla hicbir yere gidilmiyor.

Siz kac yasindasiniz sekerim ? Yasla alakali acele etmeniz gereken bir durum yoksa, acele etmeyin ve iyice oturup bir dusunun ben kendi hayatimdan vazgecmeye hazir miyim diye. Zira bir kere cocuk oldu mu tum ilgini ona vermek durumundasin, kendi istek ve beklentilerinin onemi kalmiyor, bu yuzden hayattan beklentilerinin karsilandigindan emin olduktan sonra bu ise gir derim.

bence baskalarinin yasadiklarini kendine olabilecekmis gibi düsünme, cünkü böyle düsünürsen ozaman hayatinda verecegin bütün kararlarda hep ilk önce baskalarini düsünürsün...
eger sen ve esin bir cocuk icin kendinizi hazir hissediyorsaniz, bence bu karariniza baskasinin karismasina izin vermeyin:)
hem Rabbim zaten nasip ederse insallah olur
bence cocuk evlilikde huzur verendir, sevginizin bir parcasidir :)
Rabbim insallah bütün kadinlara bu mutlulugu nasip eder <3

Altına imzamı atarım, kesinlikle doğru...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…