• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemek ve istememek. Ben ne yapacağım?

onu da düşündüm de anneannemde vardı dayımın çocuklarında da var maalesef yani erkek olsa bile geçiyor
Erkeklerde daha kabul görebiliyor en azından ya bence yine de anne olma hakkından kendinizi mahrum etmeyin evlenip zaman geçtikçe siz de istersiniz zaten.

Tamam yahu ikna oldum, yapmasin cocuk falan. Killi olmak dert mi dedim diye nasil kotu bir insanmisim evet killi olmak buyuk bir der killilar cocuk yapmasin, genetigini aktarmasin, bitti uzatmayin :)
Bahsedilen kıl yoğunluğunun boyutlarından anlamadığınız belli , bence de uzatmayalım belli ki kişiyi anlamaya çalışmıyorsunuz zaten.

Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.

Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?
Ben de yıllarca çektim ve hala çekiyorum. Bu konudaki yorumlardan da anladığım kadarıyla yaşamayanın anlayabileceği bir şey değil. Aa nolcak be çıkınca ağda yaparsın sonra da gönderirsin lazere. Diyenler olmuş. Ben 9-10 yaşlarında ilk hatırlıyorum arkadaşlarımın kıllarımla dalga geçmeye başladığını. 9 yaşındayken hatırlıyorum kendimden utandığımı neden böyleyim diye ağladığımı geceleri. Buraya yazan annelere de soruyorum çocuğunuzun böyle olmasını ister misiniz? 9 yaşındaki çocuğunuza ağda yapmak ister misiniz? O acıyı daha çocukken diğer arkadaşları herşeyden habersiz mutlu mesut dışarda oynarken koca koca kadınlarla beraber ağda yaptırılmasını mı istiyorsunuz? Tabii ki istemiyoruz ama napalım hayat işte diyenleri de düşünmeye davet ediyorum. Eğer genetikse ve büyük ihtimalle çocuğunuzun kaderi bu olacaksa ben bunlara rağmen çocuk yapcam banane banane demeyi bencillik olarak görüyorum. Bu çok büyük bir karar hayata yeni bir insan getiriyorsunuz. O sizden hayata getirilmeyi istemedi. Ve hayatı boyunca çekeceği şeyleri de paket yapıp eline veriyorsunuz. E o zaman ne yapsın hiç anne olmasın mı böyle bir sorun var diye. Ben onu savunmuyorum. İyi bir anne olacaksa tabii ki olsun. Ama illa kendi genetik materyalinden çocuk olmak zorunda değil. Annesini babasını kaybetmiş veya bakamayacak durumda olan bir sürü çocuk var. Onlardan birine veya birkaçına umut olabilir. Bir çocuğa annelik yapmak bir derece güzelse, öksüz yetim siz olmasanız düzgün bir hayata sahip olamayacak bir canı kurtarmak ona annelik yapmak on derece güzeldir. Evlat edinmek neden bu kadar yüce bir şeyken bu kadar kötü karşılanıyor hiç anlamam. Neyse konu sahibi seni bunları düşünerek ciddi şekilde çocuk sahibi olup olmamayı sorguladığın için kutlamak istiyorum. Gerçekten bencil olmayan ve ince bir düşünce. Soruna gelince de evlenirsin birbirinizi seversiniz çok çok da mutlu olursun inşallah. Ancak çocuk yapma konusunda bence bu durumda yapmaman gerektiğini düşünüyorum. Soran olursa yargılar diye açıklamak istemezseniz olmadı olmuyor dersiniz biter gider. Ancak eğer anne olmak istersen bundan da geri kalmamanı öneririm. Lütfen evlat edinin. Size ve ailenize uygun bir çocuk kesinlikle bulursunuz. Çünkü hali hazırda çok fazla var ve her geçen gün yenileri ekleniyor.

kaç tane endokrinoloji uzmanına gittim bir bilseniz. Aldactone, doğum kontrol ilaçları hepsini yıllarca kullandım ama testlerde bir sorun yok her şey normal hatta fazla doğurganız, sadece sebebi belli olmayan kıllar var. İğneli işe yaradı neyseki yüzümde ama lazer yaramıyor haklısınız o konuda
Aldactone adlı ilacı kullanmışsınız sanırım tüylerinizde nasıl etkisi oldu paylaşırmısınız doktor bnada verdi ama kullanmaya korktm bırakınca tekrar eskisi gibİ olurum dye

bu tarz problemlerin lazer ile bittiğini biliyorum acaba başka bir yere dahamı gitseniz ?

Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.

Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?
1- erkek kardeşimin eşi de senmin gibi.
2- cok cok cok yakın kız arkdaşımda senin gibi.
3- ikiside evlendi. ikisininde eşleri kıllarını tüylerini bilir.
4- hepsi ilaclar işe yaramıyor der. ama ilaçlar 1 senede degil cok cok uzun vadede iyi gelir.( örneklerini gördüm kılları gercektenm azalan, hatta cıkmayanlar biliyorum )
5- bu kıl işini evlenme teklif eden kimse ona söylemeyi deneyebilirsin. cunku bence saklanacak birşey degil. veya hergun sagına soluna agda yapıştıracak degilsin. elbet cıkacak uc verecek vs.. sorun ettigin her ne ise ( bu kıl olur, selülit olur, ne biliyim kaşının olur, vb ) bu evlenme kararı alan çiftlerin konuşması bence iyi olur. yarın bunu sorun der mi ? edecek mi? bununla nasıl başa cıkarız? gibi..
6- cocuk senin kıl genetigini almöaya da bilir. bunun hiç bir zaman garantisi yok. mesela cok yakın ark. kızı daha cok küçük 5 yaşında ama öyle kıllı olacak gibi durmuyor. neden cunku burada baba faktorude var. iki gen birleşiyor ve genelde en iyi model dunyaya gelir.
7- erkek kardş. de cocuıgu oldu. oda küçük kıllı olacak gibi dıurmuyor. ama gözünde kıl kisti ile dogdu.
kıl yuzunden cocuk dogurmak istemez isen seni anlarım. ama buna çözümler aramak varken kendini eve kapatmanı anlamam.

bu tarz problemlerin lazer ile bittiğini biliyorum acaba başka bir yere dahamı gitseniz ?
Bn iğneli epilasyon yaptırdım yaptırdığım yer dışında tüylerim çıktı hormonal bir problemim olduğunu düşündüm doktora gittim testesteron ve tsh hormonlarım yüksek çıktı aldactone adlı ilacı verdi doktor ama bu kesin çözüm mü bırakınca ne olck bndan korkyrm siz kullandınız mı bu ilacı

Bn iğneli epilasyon yaptırdım yaptırdığım yer dışında tüylerim çıktı hormonal bir problemim olduğunu düşündüm doktora gittim testesteron ve tsh hormonlarım yüksek çıktı aldactone adlı ilacı verdi doktor ama bu kesin çözüm mü bırakınca ne olck bndan korkyrm siz kullandınız mı bu ilacı

Yok kullanmadım benim böyle bir problemim olmadı etrafımda duymuştum ondan söyledim bende..
Umarım kurtulursunuz bir an önce :(

iğneli de çok acıtıyor ya kıyamıyorum ya benim yüzümden gencecik yaşta o acıyı çekmesine :KK43:
diane 35 kullandım bir ara yasmin de kullandım aldactone la birlikte
Aldactone adlı ilacı kullanmışsınız sanırım tüylenme için tüylerinizde nasıl bir etkisi oldu

Bu sorun sadece sizde yok ki.
Evet caninizi sıktığını anlayabiliyorum ama bunun icin evlenmekten veya cocuk sahibi olmaktan vazgecilmez.

Back
X