Ben anne olmamayı hic düşünmedim ama annelerin annelik hakkında abartılı hatta efsanevi söylemlerde bulunduklarını düsünürdüm.
Yapmışlar bir bebe, kendilerini telkin edecekler işte yok uyusa özlerim de yok bir saat sonra özlerim de diyerek şeklinde fikirlerim vardı.
Amaaaa anne olunca işler değişti ya.
Aynen onlar gibi oldum :)
Hayattan tek beklentim bebe değildi ama bile isteye seve seve hayatımın en merkezine ben yerlestirdim.
Bu yuzden hayattan tek beklentin çocuk sahibi olmak mi bla bla'cılar da samimiyetsiz ve kendini üst gömlekte göstermek isteyenler gibi geliyor zira tek amacımız çalışmak da degil ama mesleğimiz var, di mi?
Evet, büyük ve sürekli bir sorumluluk ama mutluluğuna da paha biçemiyorum.
Bir örnek vereyim, duygusallaşmamin sebebi kabilinde ;
Ağlama numarası yapıyordum, doğduğundan beri temastan hoşlanmayan bir defa olsun başını omzumuza dahi koymayan kucağımızda yatmayan kızım, geldi ve sarıldı bana, minik ellerini doladı boynuma :)
Bunu asla asla asla kelimelerle ifade edemem.
Hasılı kelam bence güzel ya.
Arada yoruluyor arada keşke tuşu olsa da kapatsak diye düsünüyorsunuz :) ama güzel.
Allah isteyen ve hakkını vere vere büyüteceklere versin insallah.
Anneliğe methiye adındaki postumu bitirirken

şu vakayı da anlatayım;
50'li yaşlarında hic evlenmemis, cok zengin, işi hobileri partileri arkadaşlıkları vs olan bir akrabam keşke hicbir seyim olmasaydı ama bir evladim olsaydi, demistir.
Beni de etkileyen ve cocuga iten sebeplerden biri buydu.
Çok sükür, gayet mutluyuz.
Siz haklıymışsınız ey analar :)