Çocuk istemeyen eş

biraslankadini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2020
368
839
33
29
Merhaba arkadaşlar,
Bu forumu uzun süredir üye olmadan takip ettim. İlk defa yazmak istedim o yüzden üyelik açtım.
Bu başlığa hepimiz aşinayız. Lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim.
Ben 25 yaşındayım, eşim 34. Bir buçuk senedir evliyiz. Evlenmeden önce eşim çocuk istiyordu. O zamanlar hiç böyle bir düşüncem yoktu.
Evliliğimizin ilk zamanlarında çok maddi zorluk yaşadık. Şimdi maddi kısmı toparladik diyebilirim. Ancak eşime ne zaman çocuk lafı açsam tartışır olduk. Duymak bile istemiyor.
Çevremiz ve ailelerimiz bana sürekli çocuk yok mu, düşünmüyor musunuz diye soruyor. Bu durumlara çok üzülüyorum.
İlk zamanlar batmayan 9 yaş farkı artık batıyor. Çünkü mevzu çocuk olunca 15 sene sonra 50 yaşına girecek bir adam düşünmek zorunda kalıyorum. Eşimin bir çeşit eklem rahatsızlığı var. Şimdi bile çok atak değilken hem çocuğun hareketli zamanlarında yalnız kalmaktan, hem de eşimin kendini uzun vadede kötü hissetmesinden korkuyorum açıkçası.
Çok mu evham yapıyorum? Zamana mı bırakmalıyım?
Gelecek tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Çok uzun yazdiysam kusura bakmayın lütfen.

Bence evhamlarınız mantıklı gibi. Bir yaştan sonra çocuk büyütmek zor oluyor diyorlar ama hakkınızda hayırlısı olsun eşinizi zorlayarak yapabileceğiniz bir şey de değil. Mecburen onun da istemesini bekleyeceksiniz gibi duruyor. Ya da bir aile terapistine gidebilirsiniz.

Çocuk iki tarafında istemesiyle olmalı. Çünkü öyle değişiyor ki hayat karı koca ilişkisi öyle değişiyor ki anlatamam hazır olmadan olmaz istemiyorsa zorlamayın deri
İstememesiyle de olmaz olmamalı. Adam başta istiyorum demiş bu kandırmak.

İstememesiyle de olmaz olmamalı. Adam başta istiyorum demiş bu kandırmak.
Ama belki sonradan fark etti ki babalık adama göre değil olamaz mı? Belkide kandırmadı hayatın zorluğunu fark etti maddi sebepleri varmış zaten başta adam yetişemeyeceğini fark etti kötü istemeyen yardım etmeyen bir baba olmasındansa hiç baba olmaması daha mantıklı

Bu konuda kendilerini Naz’a çeken erkeklerde son zamanlarda moda oldu.
Gerekçesi neymiş ? Neden istemiyor ?

Birkaç şey söylüyor.
Malum pandemiyi öne sürüyor bunu anlayabiliyorum.
Maddi olarak daha iyi durumda olmamız gerektigini düşünüyor. Bunu da anlıyorum.
Bir de benim genç olduğumu düşünüyor. Olgunlaşmam gerekiyormuş
Ama yine de bunlar ucu acik kalan şeyler gibi geliyor bana. Maddi anlamda yeterli olmanın bir sonu yok ki.
İnsan hayatı sonuçta. Her zaman zorluklar olacak diye düşünüyorum.
Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.

Birkaç şey söylüyor.
Ama yine de bunlar ucu acik kalan şeyler gibi geliyor bana. Maddi anlamda yeterli olmanın bir sonu yok ki.
Doğru düşünüyorsunuz bence. Mantıklı sebepler değil eşinizin söyledikleri. Başka bir sebebi vardır belki. 25 yaş anne olmak için gayet uygun bir yaş bence. Anne olmadan anneliğin verdiği olgunluğu yaşayamayacaksınız sonuçta. Her şeyi yaşayarak kazanıyor insan.

Birkaç şey söylüyor.
Erkekler biraz korkuyor.
Kadınlar kadar hevesli olmuyorlar.
24 yas çok küçük değil zaten şimdi olsa 2 seneyi bulur. Çocukla beraber anne baba da büyür.
Pandemi geçerli bi sebep ama en azından zaman verebilir.
Maddi durumunuzu bilmiyorum , borç mu var kredi mi var ya da kirada mısınız ?
Onlar etken olabilir.

Kızıp konuyla ilgili doğru dürüst bir şey söylemeden kapatması istemiyor olmasından daha can sıkıcı benim için. Çünkü herkesin hayatıyla ilgili belli planları olur gerçekleştirmek istediği. Mesela üniversiteye tekrardan hazırlanmak istiyorum eğer çocuk düşünmüyorsak dedim geçenlerde bozuldu gibi hissettim.

Erkekler biraz korkuyor.
Kadınlar kadar hevesli olmuyorlar.
24 yas çok küçük değil zaten şimdi olsa 2 seneyi bulur. Çocukla beraber anne baba da büyür.
Pandemi geçerli bi sebep ama en azından zaman verebilir.
Maddi durumunuzu bilmiyorum , borç mu var kredi mi var ya da kirada mısınız ?
Onlar etken olabilir.
Kiradayiz ve bu pandemi dönemi verilen ertelemeli krediden çekti bana fikrimi sormadan. Yani şimdi odemesek de birkaç ay sonra odeyecegimiz bir borcumuz oldu.

Merhaba arkadaşlar,
Bu forumu uzun süredir üye olmadan takip ettim. İlk defa yazmak istedim o yüzden üyelik açtım.
Bu başlığa hepimiz aşinayız. Lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim.
Ben 25 yaşındayım, eşim 34. Bir buçuk senedir evliyiz. Evlenmeden önce eşim çocuk istiyordu. O zamanlar hiç böyle bir düşüncem yoktu.
Evliliğimizin ilk zamanlarında çok maddi zorluk yaşadık. Şimdi maddi kısmı toparladik diyebilirim. Ancak eşime ne zaman çocuk lafı açsam tartışır olduk. Duymak bile istemiyor.
Çevremiz ve ailelerimiz bana sürekli çocuk yok mu, düşünmüyor musunuz diye soruyor. Bu durumlara çok üzülüyorum.
İlk zamanlar batmayan 9 yaş farkı artık batıyor. Çünkü mevzu çocuk olunca 15 sene sonra 50 yaşına girecek bir adam düşünmek zorunda kalıyorum. Eşimin bir çeşit eklem rahatsızlığı var. Şimdi bile çok atak değilken hem çocuğun hareketli zamanlarında yalnız kalmaktan, hem de eşimin kendini uzun vadede kötü hissetmesinden korkuyorum açıkçası.
Çok mu evham yapıyorum? Zamana mı bırakmalıyım?
Gelecek tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Çok uzun yazdiysam kusura bakmayın lütfen.
Soran herkese eşim istemiyor deyin o zaman. Bu damat ailesi de soracakları her soruyu oğullarına değil geline soruyorlar. Sinir oluyorum. Git oğluna sor hani çocuk diye. Ama yok illa gelini darlamak lazım.

Soran herkese eşim istemiyor deyin o zaman. Bu damat ailesi de soracakları her soruyu oğullarına değil geline soruyorlar. Sinir oluyorum. Git oğluna sor hani çocuk diye. Ama yok illa gelini darlamak lazım.
Eşimin iki kardeşinin çocuğu olmuyor. O yüzden kayınvalide kayınpeder değil de daha çok onların akrabalarından bu tip sorular alıyorum

Back
X