Çocuk istemeyen eş

Evlenmeden önce istiyorum deyip şimdi istemiyorum demesi sinir bozucu tabiki. Buraya yazdığınız gibi kendinizi net şekilde ifade ederseniz o da size çocuk istememesinin altındaki sebepleri daha net açıklar belki bir planlama yaparsınız hayatınız hakkında ( çocuk, eğitim, ekonomi vs gibi)

Ben de 3 senedir evliyim 30 yaşındayım. Öncesinde konuştuk 3 yıl çocuk düşünmeyelim diye. Birbirimize alışalım bi düzen kuralım dedik. Ki bizim evlilik masrafı denen olayı biz çok çabuk bitirdik ve maddi olarak bir sıkıntımız yok. Bize de 3 yıldır soruyor herkes. Gerçekten artık bıkmış durumdayız. Artık eşime diyorum ki çocuğumuz olmadığını falan düşünüyordur herkes :KK8: Ki çocuğumuz olmama ihtimali de olabilir. Kimin ne yaşayacağı belli olmaz. Millet böyle sorunca gaza geliyor bi insan:spor: Sonra diyorum o çocuğa bakacak olan yetiştirecek olan benim ve nasip olacaksa ben buna hiç bir şekilde engel olamam.
Genç anne olmak genç baba olmak çocukla daha çok vakit geçirebilmek bunları düşünmek planlamak tabiki iyi birşey ama kimin ne kadar süre yaşayacağını nasıl yaşayacağını bilemeyiz. Doğumda vefat eden anneler var mesela. Ya da hastalıklı zor bir yaşam geçirmek vs.
Allah herkesin gönlündekini içine hayır güzellik katarak nasip etsin inşallah.
Biz 6 ay sonra için istediğimize karar verdik :KK9: Bu 6 ayda yapılacak işlerimiz var. Bu 6 ayı ön hazırlık gibi düşündük. Daha sağlıklı beslenme spor yapma var olan sağlık problemlerini halletme ( diş kontrolü vs) çocuk eğitimi ile ilgili araştırma, bilgi edinme, kitap okuma vs böyle birtakım şeyler.
Aslında ben şu sıralar istiyordum (geçen aylarda planlamıştım) ama pandemi ve eşimin bazı sağlık sorunları sebebiyle erteledik. Hastanelere de gidip gelmeye cesaret edemiyoruz tabi şimdi. Hayırlısı bakalım.
Hayırlısı olsun hakkınızda 🥰

peki o parayı ne yaptı ne için çekti

yani diğer gerekçeleri bana gerekçeleri makul geldi

özellikle de siz gençsiniz

birkaç yıl sonra maddi olarak kenara atıp daha makul bir şekidle bebek sahibi olunabilir
Haklısınız. Yorumlarınız beni rahatlattı açıkçası. 🥰Evham yapıyor olabilirim 😣 zamana bırakmak en iyisi olacak

Bu konuda kararsızım aslında. Hayatımda çocuk olmazsa olmaz diyemiyorum ama ileride çocuk sahibi olmamak beni pişman eder mi onu da bilemiyorum. Eşimi seviyorum. Çocuk için ondan ayrılır mıyım bilmiyorum.
Ucu açık bir şekilde ileriye atılan bir çocuk planindansa net bir şekilde hayır istemiyorum demesini tercih ederim çünkü hayat akıp gidiyor. Gerçekleştirmek istediğim hayallerim var. Ama anne olacaksam hayatımı buna göre planlamak ve mümkünse çok da ileriye atmadan bunu yaşamak isterim.
Fikrini sabit bulmamıştır. O da dışardaki laflardan dolayı kötü hissettiğini düşünüyordur. Bu x rujun 10 numarasını mı 20 numarasını alayım gibi bir karar değil çünkü. Kararının sana ait olduğunu düşünmüyordur. Anlatabildim mi?

Fikrini sabit bulmamıştır. O da dışardaki laflardan dolayı kötü hissettiğini düşünüyordur. Bu x rujun 10 numarasını mı 20 numarasını alayım gibi bir karar değil çünkü. Kararının sana ait olduğunu düşünmüyordur. Anlatabildim mi?
Anladım sizi. Ama karar nasıl bana ait değilse tek başına ona da ait değil. Kestirip atmasını, konuşmak istememesini anlayamıyorum. Zaten gelen yorumlardan da anladım belki de boşa canımı sıkıyorum. Zamana bırakmak en iyisi olacak gibi bı sure için.

Anladım sizi. Ama karar nasıl bana ait değilse tek başına ona da ait değil. Kestirip atmasını, konuşmak istememesini anlayamıyorum. Zaten gelen yorumlardan da anladım belki de boşa canımı sıkıyorum. Zamana bırakmak en iyisi olacak gibi bı sure için.
Zamana bırakmak daha iyi. Şu durumlarda radikal kararlar vermek hiç mantıklı değil

Birkaç şey söylüyor.
Malum pandemiyi öne sürüyor bunu anlayabiliyorum.
Maddi olarak daha iyi durumda olmamız gerektigini düşünüyor. Bunu da anlıyorum.
Bir de benim genç olduğumu düşünüyor. Olgunlaşmam gerekiyormuş
Ama yine de bunlar ucu acik kalan şeyler gibi geliyor bana. Maddi anlamda yeterli olmanın bir sonu yok ki.
İnsan hayatı sonuçta. Her zaman zorluklar olacak diye düşünüyorum.
Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.

ben cok mantikli buldum esinizin gerekcelerini sahsen.

1,5 senelik evlilikte çocuk düşünmemek normal. Bende 1,5 senelik evliyim ikimizde istemiyoruz. Bence zamana bırak çocuk çiftler kendini maddi manevi hazır hissedince yapılır eşin haklı

Yine gencmissiniz ne güzel, ve kocaniz size istemediğini açıkça söylemiş. Otuz yaşındayım, son üç yıldır cocuk istedigini ve sadece inşallah maşallah diyerek çocuk olacağını düşünen biriyle evliyim.bosanmak istiyorum çok seviyorum su bu diyor ve cocuk istedigini söyleyerek yıllardır oyalıyor.acikca istemiyorum bile diyemiyor.istiyorsan anne olmalısın, hele ki gençsin ne guzel.

Back
X