• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemeyen nişanlı

Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 27 yaşındayım nişanlım henüz 48 oldu.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Yinede şu Ramazan gününde derdimi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ya söyleyenleri boşgeç sana kötü yorum yapanlar belki zina yapıyor belki gıybet bunöar günah seninki değil böyle düşün. Ben bu hayatta hep mantıktan yanayım duygular insanı Üzer genelde bana göre çok zor bir durumun içindesin bundan 7.08 sene sonra ya da on sene sonra her şey çok daha zor olacak. Sen gezmek tozmak eğlenmek isteyeceksin ama karşında böyle birini bulamayacaksın. Bunları odaklan ayrıca bence çok hassas bir mevzu çocuk onun bir çocuğu olabilir. Ama senin yok ve bu hakkını elinden alamaz sana haksızlık etmiş oluruz Bence Evlilik için defalarca daha düşün geleceğinde çok büyük zorluklar seni bekliyor şimdiden

Ya söyleyenleri boşgeç sana kötü yorum yapanlar belki zina yapıyor belki gıybet bunöar günah seninki değil böyle düşün. Ben bu hayatta hep mantıktan yanayım duygular insanı Üzer genelde bana göre çok zor bir durumun içindesin bundan 7.08 sene sonra ya da on sene sonra her şey çok daha zor olacak. Sen gezmek tozmak eğlenmek isteyeceksin ama karşında böyle birini bulamayacaksın. Bunları odaklan ayrıca bence çok hassas bir mevzu çocuk onun bir çocuğu olabilir. Ama senin yok ve bu hakkını elinden alamaz sana haksızlık etmiş oluruz Bence Evlilik için defalarca daha düşün geleceğinde çok büyük zorluklar seni bekliyor şimdiden
Arada gozume carpiyor yorumlariniz hep zina gunah vs. Bu konularda acigi olanlar genelde baskalarina zina yapiyorsun gunah isliyorsun derler de. Gencecik kiza yasli adamla evlenme diyoruz diye biz niye gunahkar ve zina yapan kisiler oluyoruz ne alaka ne mantik yani?

20 yaş çok fazla arkadaşım. Eşimle aramızda 10 yaş var. Ben 24 eşim 34 yaşında iken tanıştık biz. Eşimin de 1 çocuğu var. Biz deli-dolu yaşadık. Bizim de 1 çocuğumuz var, e Şii m ölüyor, bitiyor amenna ama hep bende sorumluluk. Başı kaldırmıyor adamın inan. Erken yaşta öldüreceksin beni der. Eşim çocuk istemiyordu ama evlilik yoluna gidince işler seninde olmalı demişti, sen de anne liği tatmalısın. 20 yaş çok ama arkadaşım.

Yazıldı mı bilmiyorum ama ben asıl olayların başlamasını merak ettim yani 27 yaşında kız ile 48 yaşındaki adam birbirlerini tanıdıktan sonra nasıl aşık olmaya karar verir? Aradaki yaş farkı zevklerin, hayat beklentisinin, kararların, düşünce yapısının farklı olmasına vesile olur. Hadi bunlar şimdilik çok iyi uyuştu diyelim ki evlendikten sonra aranızdaki farkları daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Ben eşimle aynı yaştayım, bizim bile anlaşamadığımız bir sürü konu oluyor. Aslında düşününce olgun bir erkek olaylara daha sakin ve anlayışlı yaklaşabilir diyorum. Peki ya olgunluk sadece yaşla mı oluşur? Bence sizin psikolojik olarak bazı boşluklarınızı doldurmuş bu kişi. Babaya olan özlem mi desem, görülmemiş bir baba sevgisi mi desem bilemiyorum. İlişkiniz hakkında yorum yapmak bana düşmez ama ilk iş bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim. Ayrıca anne olmak her kadının hakkı, hı tabii istemeyenler de var saygı duyarım. Bence siz içten içe bunu çok istiyorsunuz. İstemeseniz umursamazdınız, bunları hiç düşünmezdiniz. Nişanlanmış olmak demek her şey bitti geri dönemem anlamına gelmiyor, iyi ölçün biçin. Hayat sizin hayatınız. Şu iki günlük dünyada kimin ne dediğini umursamadan, dilediğince yaşamak en iyisi. Kararlarından pişman olmayacağın güzel bir hayatın olmasını diliyorum.

Nişanlı olmanız ayrılamıyacağınız anlamına gelmiyor? Henüz 1 aylık süreçten bahsediyorsunuz , yaş farkına değinmeyi düşünmüyorum fakat çocuk konusunda bayağı üzülceğinizi düşünüyorum. Çünkü karşı tarafın 1 çocuğu var özlem duymaz.. ama siz ? İlk heyecanlar , ilk evlilik ? Bunları düşünmeden hareket etmeyin bence. Daha başlamadan, boşanmayı gördüm sizde .. hakkınızda hayırlısı..

Madem din konusunda bu kadar hassassınız size hakkımı helal etmeyişimide hoş karşılarsınız. Hepimizi zina ve gıybet yapan kişiler olarak etiketlemişsinizya hani!!!

o yaşlardaki erkekler yeni evliliklerinde çocuk istemiyor genelde. çocuk enerji istiyor sonuçta, emekli olacağı yaşta çocuk üni döneminde olacak, sürekli çalışmak zorunda vs.. yani benim duyduğum örnekler hep böyle düşünüyor.
fikrinin değişeceğini sanmam.
kandırarak hamile kalmanında iyi bir seçenek olmadığını düşünüyorum.

incitmek istemem ama sanırım anne baba yokluğundan dolayı o boşluğu doldurmuşsunuz. ne olursa olsun 21 yaş çok fazla ve sağlıksız bana göre.
hayatınıza karışamam ama sizin yerinizde olsam hele ki çocuk konuşması üzerine bir kez daha düşünürüm.

Adam ununu elemiş eleğini asmış. Sıfırdan çocuk olayına girmek onu sıkıyordur.

Adam şöyle haksız; bu kadar genç ve çocuk isteyebilecek biriyle değil, kendi yaşına yakın ve çocuğu olan bir kadınla beraber olmalıydı.

Böyle rezil bir dünyaya çocuk getirmek doğru mu? O da tartışmaya açık.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Bence yaş farkınız gerçekten fazla, dolayısıyla evlilikten ve hayattan beklentilerinizin farklı olması normal. Misal, nişanlınız sizi ikinci baharı olarak görüyordur, hayat telaşını önemli ölçüde aşmıştır, maddi durumunu oturtmuştur, demiştir ki “sevdiğim kadınla, önceki telaşlarım olmadan rahat rahat yaşayayım, gezeyim tozayım” ve o ebeveyn olma duygusunu tatmış; ama siz anladığım kadarıyla ilk evliliğinizi yapacaksınız, daha çok gençsiniz, anne olmayı istemeniz çok doğal, siz bu süreci daha önce yaşamadınız ki. Hayattan daha farklı beklentileriniz var.. 48 yaş baba olmak için geç mi değil mi, göreceli. Ama, belki takati yoktur, göze alamıyordur, sonuçta bebek ilgi ister şefkat ister, ister de ister. Ama nişanlınızın dediği gibi, düşünceler değişebilir. Belki o sıcak bakacak bebek fikrine sonradan? Kesinlikle istediğinizden ve onun kesinlikle istemeyeceğinden eminseniz -ki emin olmak zor- tekrar değerlendirin derim.

adam istememekle sonuna kadar haklı.sen bu adamı seviyorum diyeceksin ama sonunda annelik isteğin bastıracak seni.düşün taşın.21 yaş diyorsun sen gençliğinin adam andropozun baharında

Arada gozume carpiyor yorumlariniz hep zina gunah vs. Bu konularda acigi olanlar genelde baskalarina zina yapiyorsun gunah isliyorsun derler de. Gencecik kiza yasli adamla evlenme diyoruz diye biz niye gunahkar ve zina yapan kisiler oluyoruz ne alaka ne mantik yani?
Ben en cok nisanlı cıftlerın sevısmesının zina olmadıgını soylemsıne takıldım.
Nisanlı olanların kı zina degıl, evlenme diyen bekarlarınkı zina 😂😂 cehalet... En Sevmedıgım.

öyle ya da böyle çocuk sahibi olursanız neredeyse tüm sorumluluğu üstlenmeye hazır mısınız onu düşünmelisiniz bence. bir gün eşinizin fikri değişse bile yaşıtınız bir erkek kadar koşturması yaşı dolayısıyla mümkün olmayacaktır. henüz belli olmayan bir gelecek yüzünden ilişkinizi bitirin denmemeli bence ama umarım kararlarınızdan pişman da olmazsınız.

Şuan seviyor olabilirsin ama evlilik sonrası işler değişecektir. Ve uçuk bir yaş farkınız var cidden:/
Bu konuyu mantığınızı ön planda tutarak bir daha düşünün derim.
Çünkü kaybeden siz olacaksınız karşı tarafın kaybedeceği ne olabilir ki?
Kendinizi önemseyin bakın adam kendi fikrini önemsiyor halbuki evliliklerde ortak fikirler alınır değil mi? :KK64:

yorumları sinirlenmemek için okumadım...
ben de eşim de evlenmeyi de çocuk sahibi olmayı da istemiyorduk. ama değişiyor düşünceler canınızı hiç sıkmayın.
Allah ailenize rahmet eylesin. buradaki yorumlara aldanmayın 27 yaşında yetişkin bir kadınsınız. ister 20 yaşında ister 50 yaşında biriyle olursunuz, kendi kararınız.
benim babamla aramda 50 yaş var
annemle 40
ikisinin de ilk evliliklerinden çocukları var ama dememişler ki tamam yeter. Ortak bir çocuk hayal etmişler ben olmuşum.... iyi ki de onlar benim annem babam olmuş.
nişanlınız şu an öyle düşünüyor olabilir ama ikinizden bir parça görmek isteyecektir eminim sadece baskı kurmadan sabredin.
Siz konuyu anlayamamissiniz
Benim esim de 46 yasindayken kizim dogdu , ben 38 yasindaydim
Sorun gec yasta cocuk sahibi olmak degil ki bence gec cocuk sahibi olanlar daha iyi anne baba oluyor
Sorun konu sahibi ile sevgilisi arasindaki yas farki , bir evlilik icin 21 yas cok buyuk fark
Yine yastan bagimsiz biri cocuk istemiyor digeri istiyor bunlar xok onemli mevzular ve evlenmeden once hemfikir olmak lazım
Ben cocuk istiyordum ve esimle de konustuk bende istiyorum dedi , istemeseydi evlenmezdim belki de
Konu kac yasinda cocuk sahibi olacaklari degil , hatta bunun hic alakasi bile yok

Back
X