Konuyu buraya kadar okudum, devamındaki yorumlardan haberim yok onu belirteyim öncelikle.
Benim de 50 yaşında olup çok enerjik, fit, genç görünümlü tanıdıklarım var ama hiçbiri çocuğu yaşındaki kızlara yan gözle bakmıyor. Saygı duymak konusuna gelirsek, mesela magazinde veya çevremizde zengin insanların hayatlarında benzer evlilikler görüyoruz, gencecik kız (hatta bazen 18ini yeni doldurmuş) babası yaşında adamla evleniyor. Bu tür kızlar kaçın kurası oluyor ama, hiç yaşı küçük demeyelim seni beni sulu götürür susuz getirir, rahat hayata kavuşmak için ecnebi tabiriyle gold digger oluyorlar, onaylamasak bile saygı duyarız alan razı veren razı sonuçta bize ne. Veya hiç rastlamasam da iki taraf da belli olgunluğa erişmiştir ne yaptıklarını bilerek yaş farkını göze alıp bir evlilik yapar ve bunu sağlıklı olarak sürdürürler (hiç görmedim valla örneğini).
Konu sahibi kardeşimiz ise belli ki anne babasızlığın ruhunda yarattığı boşlukları doldurmak için böyle bir adamla birlikte ve sonuçlarını ön göremiyor. Amcalı sapıklıklı ağır yorumlar yapmak istemedim, saygısızlık gibi geldi ve üzmek istemedim. Öte yandan konusunda sormadı ama yine de uyarmayı bir borç biliyorum, yanlış yapıyorsun kardeşim evlenmekle. Hadi sen duygusal olarak zayıfsın da bu adamla birliktesin, aklı başında bir adam en başından evladım git işine der senle olmazdı. Hem annelik hakkını elinden alıyor, hem egosunu tatmin ediyor, takmış genç güzel kadını koluna ona hayat güzel tabi. Ben bu ilişkide gerçek bir sevgi göremedim üzgünüm. Annelik bir yana, sana 10 yıl sonra olacakları söyleyeyim. Sen tabiri caizse gençliğinin ve kadınlığının zirvesindeyken bu adam sana ruhen, bedenen ve cinsel anlamda yetmeyecek. Bir mağazada kıyafet denerken görevli gelip hanımefendi çantanız babanızda diyecek. Sokakta babanız sananlara eşim dediğinizde göz devirenleri görmeye alışacaksın. Fıldır fıldır gezmek isteyeceksin adamın kafası götürmeyecek. Cinsel anlamda tatmin olmamaya başlayacaksın. Sana yetemediğinin kendisi de farkında olduğu için kompleks yapacak ve sana iyi ihtimalle psikolojik şiddet uygulayacak. Sen hala genç ve güzel olduğun için kıskançlık krizlerine girecek ve seni kısıtlamaya başlayacak. Tüm bunların yanında eğer anne de olamadıysan şimdiki güzel hislerinin yerini öfke alacak. Şaşmaz yani bunları yaşaman hiç kötümser deme bana.
Normalde pek vaktim yoktu ama bunları yazmak istedim içim el vermedi çünkü annesiz babasız bir kızın böyle bir hataya düşmesine. Çevren saygı duymakla sana iyilik yapmamış.20aşımdayken benzer bir durum başıma gelmişti, böyle yaş farkının olduğu bir adam bana epey ilgi göstermişti, çiçekler hdiyeler iltifatlar, ailelerle tanışmaktan evlilikten söz ederdi hep. Boylu poslu fit biriydi baksan yaşını tahmin etmezdin, zengindi havalı bir işi vardı. Ne yalan söyleyeyim gözüm boyanmıştı, adamı fasulyeden nimet sanmıştım gururum okşanmıştı. Halbuki matah biri olsa benim gibi bir kız çocuğuyla ne işi olurdu. Neyse ki birlikte olmak gibi bir hataya düşmedim allah korusun, aynı sana bu yazdıklarımı aklıma getirip kestim attım. Ama uzun bir süre ruhsal dengemi bozmuştu bu durum, iki üç sene sonra geriye baktığımda adamın ne kadar karaktersizce davrandığını anlamıştım, yani ben evet desem bana vereceği ruhsal zarar umurunda olmayacaktı.
Sen artık yetişkin bir kadınsın, ruhundaki boşlukları kendin onarabilirsin ki kesinlikle böyle yapmalısın. Onar ki böyle yanlış ilişkilere kapılma. Anneliği tadacağın sağlıklı bir ilişki kurarsın ileride.