çocuk istemiyor

xkalebur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
357
505
103
merhaba forumu uzun zamandır takip ediyorum üye olmak şimdiye nasip oldu.
1 yıldır evliyim. çocuk istiyorum ama eşim kabul etmiyor. sebebi ise şeker hastası olması. "çocukta ya şeker hastası olursa" diyor. doktora gideriz tedavisi falan var" diyorum. kabul etmiyor. "tedavi dediğin, insülin vericek sonra ömür boyu iğne vurulacak. iğne vururken benim canım acıyor onunki daha çok acır. şekerini ölçecek her gün. parmağını kanatacak iğneyle. bi daha çocuk çikolata isticek, pasta isticek bir sürü tatlıyı yemek isticek. napıcak? sadece bakacak mı? " diyor. sözlerine hak veriyorum. ama bende anne olmak istiyorum. kaldım arada nasıl ikna edebilirim? veya etmeliyim?

Eşimin şeker hastalığı genetik değil. 14-15 yaşında obezmiş. sonradan şeker hastası olmuş. genetiğine baktıklarında şeker hastası kimse yok. alayı kalpten gitmiş. çocuğun şeker hastası olma olasılığını merak ediyorum. doktora gidecektim ama durumlar malum. Kronik rahatsızlığı olduğu için tüm işlerini evden yürütüyor. dışarı çıkmıyoruz ikimizde. Fikirlerinizi bekliyorum.

Genetik kan tahlili yaptırın. Tam olarak bilmiyorumda yeni duydum. Kan tahlilinden çıkıyo her şey. Çocukta çıka bilecek sorunlar da.

Eşin saçmalamış resmen genetik olup olmadığını doktorun söylemesi size yol göstermesi lazım. Kocan kafasına göre karar veriyor. Bana çocuk yapmaya niyeti yok gibi geldi. Kendi de çocuk istese doktora gider araştırır bir yolunu bulmaya çalışırdı. evlenmeden öncede söylemedi dimi

Çocuk istemediğini size evlenmeden önce söylemiş miydi?
Söylemişti. bende istemiyordum o xamanlar. ama sebebini sormamıştım. yani bilmiyordum çocuk yapmama sebebi, hastalığı olduğu.

evet söylemişti.
bende istemiyordum o zamanlar. ama sebebini sormamıştım. yani bilmiyordum çocuk yapmama sebebi, hastalığı olduğu. genetik olup olmadığını doktordan öğrendik. gen haritası gibi bir şey yaptılar. bir sürü tahlil almışlar. ailende de almışlar. ama genetikte çıkmamış. obeziteye bağlamışlar olayı. bu olaylar yani tahlil falan 15-16 yaşlarında oluyor.

Alayı kalpten gitmişAllahım yarabbim ya

Evlenmeden konusup ortak karar vermissiniz , su anda kararinizdan cayan sizsiniz , haksiz olan sizsiniz
Ama tek sebep bu ise ki bana bahane gibi geldi , zamana birakin , bir doktora gidip doktor gorusu alin , ama esiniz akilli , egitimli bir adamsa zaten bunlari biliyordur ve size bahane olarak sunuyordur cocuk istememesini

Arkadaşım şeker hastası, daha yeni doğum yaptı. Çocuk da var mı yok mu bilmiyorum ama anne olarak bile tereddüt etmedi.

Söylemişti. bende istemiyordum o xamanlar. ama sebebini sormamıştım. yani bilmiyordum çocuk yapmama sebebi, hastalığı olduğu.

evet söylemişti.

Ama ablacim adam bastan soylediyse siz cok hakli sayilmazsiniz ki. Adam o zaman da derdinin ne oldugunu pesinen size soylemis, simdi de aynisini soyluyor. Hani adam mantiksiz da diyemem, ben her gun seker ignesiyle ilaciyla ugrasiyorum, obeziteye de yakalandim baska bir insan evladi da cekmesin diyor, yani kulaga cok da mantiksiz gelmiyor. Tabi ki kadinlar fikir degistirebiliyor zamanla, ama adamin derdi hala ayni. Bilemedim yani adami haksiz bulmadim.

Doktorlar eşlerin ikisindede aynı rahatsızlık olursa çocukta da olur tekinde olursa olmaz diyor
Bizim bi tanıdık şeker hastası 3 yaşındaki kızındada çıktı. Eşinde yok ama. Arkadaşta çok üzüldü benim yüzümden diye. Büyük çocuklarında yok küçük çocuklarında çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…