bir çocuk sahibi olmak çok ciddi bir karardır gerçekten istemiyorsanız ve emin değilseniz yapmamanız en mantıklısı bence, eşinizle anlaşmışsınız bence eşinizle açık açık konuşun gerçekten isteyip stemediğine karar versin ve sizi böyle zor bir durumda bırakmasın. Kadınların dünyaya çoğalmak maksatlı geldiklerine inanmıyorum bir birey olarak kadın topluma sadece çocuk doğurarak faydalı olmaz birçok meziyetleri vardır eğer kendinizi sadece ve sadece anneliğinizle tanımlıyorsanız bu sizin seçiminizdir fakat bu yolu seçmeyenleri küçük görüp aaa sen bilmiyorsun tadınca anlarsın daha muhteşem bir duygu yok demek bence biraz küstahlıktır, her insanın mutluluğu aynı şekilde olacak diye bir şart yok herkes seçimleriyle mutlu olabilir bütün yolların sonunda bir cennet çıkabilir bu kadar sabit fikirli olmayın
burcun nedir canım??
KOVA burcuyum canım
bir çocuk sahibi olmak çok ciddi bir karardır gerçekten istemiyorsanız ve emin değilseniz yapmamanız en mantıklısı bence, eşinizle anlaşmışsınız bence eşinizle açık açık konuşun gerçekten isteyip stemediğine karar versin ve sizi böyle zor bir durumda bırakmasın. Kadınların dünyaya çoğalmak maksatlı geldiklerine inanmıyorum bir birey olarak kadın topluma sadece çocuk doğurarak faydalı olmaz birçok meziyetleri vardır eğer kendinizi sadece ve sadece anneliğinizle tanımlıyorsanız bu sizin seçiminizdir fakat bu yolu seçmeyenleri küçük görüp aaa sen bilmiyorsun tadınca anlarsın daha muhteşem bir duygu yok demek bence biraz küstahlıktır, her insanın mutluluğu aynı şekilde olacak diye bir şart yok herkes seçimleriyle mutlu olabilir bütün yolların sonunda bir cennet çıkabilir bu kadar sabit fikirli olmayın
yalnız değilsin canım, ben de çocuk istemiyorum yapmayı da düşünmüyorum. şimdiye kadar kulağıma laf gelmedi ama eşimin ailesi bunun lafını ediyor olsalar bile kulağımı tıkarım. biz eşimle, üremek için evlenmedik. birbirimizi çok sevip ayrı kalmak istemediğimiz için evlendik. 6 senelik evliyiz. eşim çocuk sevmez oldu, ilk yıllarımızda düşünüyordu çocuk. şu an açıkçası sesine bile tahammülü yok. çocuk istememek garip bir durum değil. herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.
anne olan arkadaşlar ne güzel övüyorsunuz bende imreniyorum ama sadece imreniyorum göze alamıyorum şimdi anne olunca bu duyguların gider diyorsuunz ama ben nasıl riske atıp anne olunca annelik havasına girip doğurayım . Bazen diyorum elimden geldiğinde çabuk hamile kalıp kurtulayım bu dertten bazende asla olmaz diyorum sanırım kafam karışık
Cocuk istemememeniz tamam da sesine bile tahammül edemiyor lafi kirici ve itici. Hamile kalmak, dogurmak, büyütmek bana göre degil, ben o sorumlulugu almak istemiyorum düsüncesini anlayisla karsilarim. Ama cocuk sevilmeyecek bir varlik da degil. Cocuk yapmayin ama cocuklar hakkinda da bu kadar negatif düsünmeyin lütfen. Bu konuda biraz daha esnek olmanizi tavsiye ederim.
Benim sana önerim, acele etme ve bekle..
Eğer kendini hazır hissedersen anne olursun..
Eğer hissetmezsen..olmaman en doğrusu zaten..
Zorla olmaz..
Benim de burcum kova..
Biz biraz özgürlüğümüze düşkünüz sanırım
Bende 3 yıl sonra çocuk sahibi olmaya karar verdim..
Bizler burada yorum yaptık hepsi bu..
Hayat senin..Karar senin..
Bize..herkese..ancak saygı duymak düşer..
Rahat ol..Baskı kadar kötü şey yok dünyada..
her kadında içgüdüsel olarak annelik/anne olma isteği olduğu nereden çıkmış ki? bu psikolojik şartlanma.
kadının hayattaki en önemli işlevi doğurmak öyle mi... dünyaya gelen bir kız çocuğunun hayattaki en önemli işi/işlevi çocuk doğurmak? ... yapabileceği en en en mükemmel şey çocuk doğurmak?
kusura bakmayın da çocuk doğurmak kutsal değil, sadece herkesin çocuğu ''kendisine'' kutsal ve kıymetli. bir sürü kadın çocuk doğuyor işte, kadın ve erkeğin ilişkiye girmesi ile oluşan/gelişen/doğan bir canlı bu. özel bir durum değil. siz de ben de öyle doğduk ne oldu yani, milyar tane insan var dünyada.
anne olunca daha şefkatli, fedakar da olunmaz bence. insan şefkatli ise şefkatlidir zaten, fedakarsa fedakardır. öyle olmasa, çocuğuna eziyet edenler de olmazdı herkesin anneliği bir mi? annelerin hepsi aynı mı sanki? her anneye aynı çeşit bir nur mu iniyor? yooo, o kadının karakteri nasılsa anneliği de öyle oluyor işte. sizin çocuğunuz size kutsal sadece, diğer annenin çocuğu o'na kıymetli, hepsi bu.
kadın kadındır, doğurmak bir insanı bir üst seviyeye taşımaz. sadece kendi içinde büyüttüğü canlıya olan hisleri doğal olarak yoğundur ve böylece onu çok benimser. temel nedeni de egodur aslında biraz da, zira ona muhtaç bir canlı çıkar birden ortaya. hiç düşündünüz mü niye yetişkin kedi/köpek yerine yavru kedi/köpekleri severiz, eve almak isteriz? çünkü onlar muhtaç haldedir, biz de onlara bakıp besleyerek kendimizi güçlü hissederiz.
benim fikirlerim bunlar. çocuk yapmak istiyor muyum? 30'uma geldiğimde belki 1 tane olabilir. o yaşımdaki hayat şartlarıma bağlı. bir insanı çok iyi/saygın yetiştirebilecek şartlarım olursa, güzel bir insan yetiştirmek isterim. doğurmasam da olur, önemli olan o değil zaten..
konuyu acan arkadasım asla cocuk istemiyorum değilde
çocuk yapmak beni ürkütür korkutur,sorumluluk alamam diye başlık acacaksın ozaman. ikisi cok farklı biz bunu anlatamıyoruz galiba.yoksa bizene ya ister doğur ister doğurma allah her kadına bahşetmez zaten bu güzel duyguyu.rabbim cocuk diye yanıp kavrulanlara versin evlat sevgisiz bi ortamda büyüteceklere vermesin inşallah.
hayır efendim anne olunca daha sefkatli ve daha fedakar olunur .siz hiç kendiniz yada bir başkası için gecenin üçünd eukunuzdan uyandınızmı.insan sadece evladı için uyanır bu saatte
Burada yorum yapan anneler hep şunu savundular:
"Anne olmayan kadın yetersiz kadın demek değildir..Eğer anne olmayı istemiyorsanız bu sizin seçiminiz"
Kimse konu sahibine saygısızlık etmedi..
Fakat bizler anneyiz..Siz nasıl çocuk istemediğinizi ve sevmediğinizi açık açık ifade etme özgürlüğüne sahipseniz, biz de anne olmanın güzelliklerini ifade etme özgürlüğüne sahibiz..
Zira konu sahibi konuyu açarken "çocuğu olanlar yorum yapmasın" diye bir şart koşmadı..
Üstelik kendisi rahatsız değilken, siz niye rahatsız oldunuz..Ben de bunu anlamadım:26:
hayır efendim anne olunca daha sefkatli ve daha fedakar olunur .siz hiç kendiniz yada bir başkası için gecenin üçünd eukunuzdan uyandınızmı.insan sadece evladı için uyanır bu saatte
benim çocuğum yok, istemiyorum da zaten. çocuk doğursam mı, çocuk nasıldır acaba diye soran hiç bir arkadaşıma ben yorum yapmıyorum, doğurma demiyorum asla.
ama her nedense, çocuğu olanlar bu kadar saygılı ve sınırlarını bilecek şekilde davranmıyorlar.
biri nasıl istemezsin der, biri doğur der, biri sanki bu bir hastalıkmış gibi geçer ilerde der. n'oluyoruz ya
neden rahatsız olduğumu anlayamadıysanız, yazmamla da anlamayacaksınız demektir.
çocuk istemiyor diye kapı önüne koyarlar yazan bile oldu. hep söylüyorum, kadının kadından başka düşmana ihtiyacı yok.
çocuk istememek ya da sevmemek bireyin kendisine kalmış bir karardır. zaten konu sahibi, evlenmeden önce eşiyle konuşmuş bu konuyu. 3-4 tane çocuk yaparız vaadiyle evlenip, sonradan caymış değil. demek ki içinde anne olma isteği yok. demek ki kendini heba, feda etmek istemiyor tek tek sebep yazmaya aslında gerek yok. is-te-mi-yor. daha basit nasıl anlatabilir ki?
neden rahatsız olduğumu anlayamadıysanız, yazmamla da anlamayacaksınız demektir.
çocuk istemiyor diye kapı önüne koyarlar yazan bile oldu. hep söylüyorum, kadının kadından başka düşmana ihtiyacı yok.
çocuk istememek ya da sevmemek bireyin kendisine kalmış bir karardır. zaten konu sahibi, evlenmeden önce eşiyle konuşmuş bu konuyu. 3-4 tane çocuk yaparız vaadiyle evlenip, sonradan caymış değil. demek ki içinde anne olma isteği yok. demek ki kendini heba, feda etmek istemiyor. tek tek sebep yazmaya aslında gerek yok. is-te-mi-yor. daha basit nasıl anlatabilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?