Çocuk istemiyorum ama ..

parkon ve karaca83 arkadaşlar alıntıyla cevap veremedim ama nickinizi yazdım sözlerim sizi kırdıysa üzgünüm gerçekten, ben kişisel olarak sizin söylediğiniz sözlerden yola çıkmamıştım genel bir tavırdan bahsetmiştim ve sizin yazdıklarınızla benzer olduğunu düşünmemiştim bile üzdüysem kusura bakmayın. Daha büyük bir mutluluk yok sözünü biraz küstahça buluyorum dedim çünkü evlilikte ve yaşamda çeşitli sevgiler ve mutluluklar yaşıyoruz bunların hiçbiri diğerleriyle kıyaslanıp en üstün ilan edilemez demek istedim bir insanın eşine duyduğu sevgi, annesine duyduğu yakınlık evladına duyduğu sefkat hepsi başka başka mutluluklar tabi ki allah her isteyene nasip etsin dilerimki, umarım kendimi ifade edebilmişimdir belki küstah sözcüğü yanlış bir seçimdi yerine koyacak başka bir sözcük bulamadım. iyi günler dilerim
 

Çok haklısın canım
Öyle konular açılınca bende aynısını söylüyorum sonuçta oda bir anne , evlendik diye çocuğundan ayıracakmıyız onu.
Valla ben bebeğimi şimdiden kıskanıyorum
Evlendiğinde asla evliliğine müdahale etmem ama en az iki günde bir konuşmak isterim
Yanımdada kocasıyla içli dışlı oturamaz ne yapayım bende böyleyim damadımda beni böyle kabul edecek peşin peşin söylicem
Yanımda kızıma benden başka kimse yılışamaz
 

genelleme yapmamın 1. sebebi, kimseyle tartışma ortamına girmek istememem, tartışmaların sonu gelmiyor, hatta çirkinleşebiliyor. kimseye karşı kabalaşmak istemiyorum, kimse de bana kabalaşsın istemiyorum.
2. sebebi ise, hemen hemen yazılmış çoğu msjı saygısızca buluyorum. konuyu açan bayan istemediğini söylüyor hatta diretiyor. ancak inatla anne ol, ilerde geçer olmak istersin, kapının önüne koyuverirler, eşinin çocuk olma hakkını engelleyemezsin... vs şeklinde yorumlar yazılıyor. bunlar bana saygısızca geliyor zaten. saygısızlık illa küfürle, hakaretle olmaz. bu şekilde de olur. ne yapsın yani, ortada olmayan bir çocuk için eşinden mi ayrılsın? istemeye istemeye hamile mi kalsın?
lütfen herkes kendine bir dur desin.

karaca83 ya da sadece karaca... benim saygısız kelimeler kullandığım yazımı gösterirseniz memnun olurum.
 
kendi teyzemden örnek vericem,teyzemin boy boy 3 çocuğu var ilk bebeğini de kaybetti yani 4 kez rahmine can düştü,evlat acısınıda tattı yani, ama sabah 11den önce uyanmaz çocuklar aç bilaç uyansın diye beklerler artık öğrenmişler kapıyı açıp yan apartmana anneannemlere gidiyolarmış, ya biri alsa gitse çocukları? anlatıyoruz söylüyoruz ama değişen bişey yok kendi kendilerine büyüyolar, genç kızkende hatırlıyorum saatlerce saçlarını yapardı keyfine düşkündü anne oluncada değişmedi hala keyfine düşkün nur falan inmedi, iyi bi kadın ama iyi bi anne değil
 
İyide filtrekahve,yazdığınız mesajlar bütün anneleri genelliyor ve sizde hepimize saygısızlık yapmış oluyorsunuz.
Önce kendi mesajlarınızı bir okuyun sonrasında etrafınızı saygısız olmakla suçlayın.
 
Arkadaşlar konu daha fazla sapmasın tartışma da olmasın insanlar farklı görüşlerde olunca kavga çıkabiliyor . Ben bugüne kadar evet asla annelik düşünmüyordum . Sırf eşime olan sevgimden burdan sizinde fikirlerinizi almak istedim konuda beni birtek kadınsın doğurmalısın kadınlar doğurursa kadındır gibi yorumlar üzdü onun dışında diğer olumlu olumsuz yorumlara karşı eşit mesafeliyim .
 

Karaca yeterlidir..

"neden rahatsız olduğumu anlayamadıysanız, yazmamla da anlamayacaksınız demektir"

cümlesini bana yazdınız..öyle değil mi?

Ben bu cümleyi size yazsam siz ne anlarsınız bu cümleden?

Bakın, sizinle bir yerde aynı fikirdeyim..Tartışak istemiyorum zira bu tartışılacak bir konu değil..
Ben anne olmaktan memnunum..Siz anne olmak istemiyorsunuz..
Bu ne beni sizden üstün yapar, ne de sizi benden..
Herkes kendi seçimleriyle hayatını idame ettirir..
Bu sizin hayatınız..Ben de sizin seçiminize saygı duyuyorum..

Size bir önceki mesajımda da söyledim..Ben konu sahibi ile birbirimizi anladığımızı düşünüyorum..Sizin sinirlenmenizi gerektirecek bir durum yok ortada..
Eğer saygısız yaklaşmışsam kendisine, rica edeceğim bunu kendisi söylesin bana ,siz değil..

Umarım bu sefer anlaşmışızdır..
 

bakın, "anne olmak zorundasın, doğurmak zorundasın, nasıl istemezsin, kadınsan doğuracaksın.." vs şeklinde yorum yazdıysanız, üstünüze alınabilirsiniz. benim şikayetçi olduğum illallah dediğim o tip insanlar.
 
miss cix arkadasım daha önceki açtığın konularda adetinin geçtiğini hatta cocuk sahibi olmak istediğini bunun için artık korunmadığını yazmışsın demekki anne olmak arada sırada istenebiliyor.

aman ya doğurmazsan doğurma ne edelim o duygudan mahrum kalırsın hepsi bu.demek düşer bizede:)

anne olmayanlarda herşeyi kolay yorumladılar ben anne olan arkadaşların beni anladıklarını umuyorum.arkadaşım eşin için uyanırsında evlat tadı verirmi.annelik öyle duygu ki yaşamayan bilemez tekrar söylüyorum allah isteyene yaşatsın istemeyene yaşatmasın bu güzel duyguyu.bir canlıyı doğurup hazır olmadan bakacaksanız hiç doğurmayın daha iyi.
 

onla alakası yok bu degil bununla alakası yok neyle alakası var anlatda bilelim.
 
filtrekahve kullanıcısından alıntı
benim çocuğum yok, istemiyorum da zaten. çocuk doğursam mı, çocuk nasıldır acaba diye soran hiç bir arkadaşıma ben yorum yapmıyorum, doğurma demiyorum asla.
ama her nedense, çocuğu olanlar bu kadar saygılı ve sınırlarını bilecek şekilde davranmıyorlar.
biri nasıl istemezsin der, biri doğur der, biri sanki bu bir hastalıkmış gibi geçer ilerde der. n'oluyoruz ya
filtrekahve kullanıcısından alıntı
neden rahatsız olduğumu anlayamadıysanız, yazmamla da anlamayacaksınız demektir.
çocuk istemiyor diye kapı önüne koyarlar yazan bile oldu. hep söylüyorum, kadının kadından başka düşmana ihtiyacı yok.
çocuk istememek ya da sevmemek bireyin kendisine kalmış bir karardır. zaten konu sahibi, evlenmeden önce eşiyle konuşmuş bu konuyu. 3-4 tane çocuk yaparız vaadiyle evlenip, sonradan caymış değil. demek ki içinde anne olma isteği yok. demek ki kendini heba, feda etmek istemiyor tek tek sebep yazmaya aslında gerek yok. is-te-mi-yor. daha basit nasıl anlatabilir ki?



Ben bu konuya yorum dahi yapmadım,zira kişilerin kararlarına saygım vardır.Sizin bu mesajlarınızı bir anne olarak üstüme alındım ve hakaret olarak algıladığım için cevap yazdım.
Etrafınızı suçlamadan önce bir kendinize bakın kütfen.
 

evet denemiştim ama hamile olduğumu zannedince çok korkumuştum o konudada yazmış olmam lazım..
 
Allahım şu kk da ilk kez benim gibi çocuk istemeyen birini görüyorum Ben de senin gibiyim, çocuk bakacak özveriyi kendimde görmüyorum, yaşım gelmiş olmasına rağmen hala çok erken olduğunu hissediyorum (29 yaş)...Ben de bütün kadınlar çocuk istiyor bende mi bir problem var diyordum, neyse benim gibi biri daha varmış

Herkes bebek baskısı yapıyor, ben daha çocuğum diye geçiştiriyorum Allahtan minyon tipliyim de bu sözüm millete çok batmıyor

Vallaha Allah yardımcın olsun. Ben korunuyorum, korunduğu halde hamile kalanlar olabiliyor. Öyle bir şey olursa doğururum ama özellikle çocuk yapacağımı hiç sanmıyorum Bir ara hamilelik belirtileri gösterdim ödüm koptu
 
Son düzenleme:
evet denemiştim ama hamile olduğumu zannedince çok korkumuştum o konudada yazmış olmam lazım..

hah işte bende onu diyyorum hani deöişsiniz ya eşimle en başta konustuk cocuk yapmıcaz demişsiniz ya ama annelik içgüdüsü oluşmuşki korunmayı bırakmışssınız.neyce yahu zaten anne olmadan anlamayacaksınız anne de olmak istemediğinize göre hiç anlayamayacaksınız.ama umarım bu muhteşem ötesi duygudan hiçbir kadın mahrum kalmaz
 

tamam teşekkürler, size göre saygısızlık gibi gelen yerleri de renklendirmişsiniz, ancak yanlış anlamışsınız. çünkü ilk kırmızı yazıda ne demişim ben, çocuğu olmayanları asla yönlendirmiyorum yapma-etme-doğurma diyerek, bunu ne ile bağlamışım, ben çocuk sevmiyorum-istemiyorum ile. yani ben çocuk istemiyorum diye başkalarının da aklını bu fikre yönlendirmeye çalışmıyorum, ama çocuğu olanlar istemediğini söyleyenlere bile nasıl doğurmazsın nasıl istemezsin diyorlar. burada anlatmaya çalıştığım buydu. herkesin kendi fikrini kendi edinmesini gerektiğini düşünerek saygılı duruyorum, sınırımı koruyorum ve çocuk doğurma diye yönlendirmiyorum.

2. kırmızı olan kısımsa, buna neden tepki duydunuz bilemedim ama ben sayısı kaç olursa olsun, çocuk doğurmanın, büyütmenin kendini feda etmek anlamına geldiğini düşünüyorum. gerek hamilelik dönemi olsun gerek hayatınızı askıya almak olsun. yurt dışındaki gibi bir adetimiz yok bizim, 18 oldu mu hadi artık eyvallah olmuyor. ömür boyu sürecek bir şey bu. siz dünyanın en güzel olayı diye düşünüyorsunuz ben de kendini feda etmek diye düşünüyorum. hele ki çocuğu olup boşanmak zorunda kalanların durumunda da heba etmek olarak.
 
Çocuk sahibi olmak istememenin neresi garip ben de anlamadım, yukarıda da bir arkadaş yazmış, evlenmenin amacı üremek değil ki.

Bir de şu var, konu sahibini tenzih ederim, insanlar doğuruyor ediyor da gerisini getiremiyor bazen. Doğan çocuğun rızkını Allah verir, ama terbiyesini, ahlakını, dini bilgisini de ailesi özellikle de annesi verir. Bu yükün kaldıramayacak olan birinin çocuk sahibi olmak istememesini anlarım. Ben de bazı konularda kendimi hazırlayıp o şekilde anne olmak isterim. Ki benim çocuğumun adı bile 20 yaşımdan beridir hazır, en çok istediğim şeylerden biridir anne olmak. Ama çocuğumu hayırlı, ahlaklı bir insan olarak yetiştiremeyeceksem de anne olmak istemem. İnsan yetiştiriyorsunuz, o her zaman agu gugu yapılacak bebek olarak kalmıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…