benim çocuğum yok, istemiyorum da zaten. çocuk doğursam mı, çocuk nasıldır acaba diye soran hiç bir arkadaşıma ben yorum yapmıyorum, doğurma demiyorum asla.
ama her nedense, çocuğu olanlar bu kadar saygılı ve sınırlarını bilecek şekilde davranmıyorlar.
biri nasıl istemezsin der, biri doğur der, biri sanki bu bir hastalıkmış gibi geçer ilerde der. n'oluyoruz ya
benim çocuğum yok, istemiyorum da zaten. çocuk doğursam mı, çocuk nasıldır acaba diye soran hiç bir arkadaşıma ben yorum yapmıyorum, doğurma demiyorum asla.
ama her nedense, çocuğu olanlar bu kadar saygılı ve sınırlarını bilecek şekilde davranmıyorlar.
biri nasıl istemezsin der, biri doğur der, biri sanki bu bir hastalıkmış gibi geçer ilerde der. n'oluyoruz ya
Eşinle öncesinde anlaşmış olman birşeyi değiştirmez, birini 5 yıl 10 yıl bile bekletebilirsin ama böyle birşeyden mahrum edemezsin, sadece eşini değil, ailesini dahi torun sahibi olamamaktan, çünkü tek oğulları var.
Bence bu kadar kesin olma, ben de senin gibi düşünüyordum, nasıl bir anne olurum vs. ama bir anda içime zamanı geldi hissi geldi ve anne olmaya karar verdim. Hala korkularım var, ancak bebeğim karnımda her kıpırdadığında günlerin çabuk geçmesini, ona kavuşmayı, kokusunu içime çekmeyi, ileride onu örnek iyi bir insan olarak yetiştirmeyi hayal ediyorum.
Annenin yapmadığını sen yapabilirsin, çocuğuna örnek bir anne, topluma örnek bir birey yetiştirebilirsin, herşey senin elinde.
Burada yorum yapan anneler hep şunu savundular:
"Anne olmayan kadın yetersiz kadın demek değildir..Eğer anne olmayı istemiyorsanız bu sizin seçiminiz"
Kimse konu sahibine saygısızlık etmedi..
Fakat bizler anneyiz..Siz nasıl çocuk istemediğinizi ve sevmediğinizi açık açık ifade etme özgürlüğüne sahipseniz, biz de anne olmanın güzelliklerini ifade etme özgürlüğüne sahibiz..
Zira konu sahibi konuyu açarken "çocuğu olanlar yorum yapmasın" diye bir şart koşmadı..
Üstelik kendisi rahatsız değilken, siz niye rahatsız oldunuz..Ben de bunu anlamadım:26:
hepsi bunu savunmadılar be canım,kadın çocuk doğurmak için dünyaya gelmiştir anlamına çıkan bi yorum oldu, nasıl istemezsin diyen oldu,her kadının içinde annelik duygusu vardır diye dolaylı yoldan kadınlık sorgulamasına girenler oldu
annelik iyidir güzeldir ama bi tercihtir,bazıları istemez konu sahibini bilemem belki zamanla ister belki iyice soğur bu fikirden,düşünce yapısına göre ya eşi istiyo diye çocuk doğurur,ya ayrılırlar ya da ikisinin isteği bi noktada kesişir ve çocukları olur, bu senaryoların hepsi doğaldır,olasıdır olağanüstü anlamlar yüklememek lazım
Ben "kadın dünyaya çocuk doğurmak için gelmiştir" diyen bir yorum okumadım..Gözümden kaçmış olmalı..
Annelik muhakkak ki bir tercihtir..
Fakat anne olmanın güzelliklerini yazmak "saygısızlık ve sınır aşmak"değildir bana göre..
Üstelik dediğim gibi, konu sahibi herhangi bir tepki göstermedi yazılanlara..
Ben 5 yıllık evliyim..11 aylık bir oğlum var..
İlk 3 yıl bende çocuk sahibi olmayı düşünmedim..
Yine söylüyorum..
Bir kadın anne olmak istemiyorsa bu onu yetersiz veya değersiz yapmaz..
Ve her zaman dendiği gibi..önemli olan doğurmak değil, gerçekten iyi bir anne olabilmek..
Muhakkak ki olağanüstü bir anlamı yok doğurmanın..
Kesinlikle cok dogru!
Belkide cocuk düsünmeyen herkes bir de bu yönden düsünmeli, o eksikligi cocuguna anne sevgisi tattırarak doldurabilir..
Anne olacak insanın bu duyguyu dorukta yasaması gerektigine inanıyorum..
Hayalleri olmalı cocuguna dair, yetistirmesine dair, ne bileyim ask gibi belkide asktan daha öte bir duygu olmalı icinde.
Bunu hissetmeli, hissettirmeli cevresindekilere..
Bazı hanımlar anne olmanın ne demek oldugunu bilmeden, sorumluluklarını hic düsünmeden cocuk istiyorlar, neden istiyorsun deyince de; istiyorum! Cevap bu kadar basit iste! Ya da evlendim iste, neden evlenir ki insan cocuk yapmayacaksa? Adama cocuk vermezsen kapının önüne kor vallahi.
Sadece evliligin getirisi olarak görüp sadece buna odaklanıyorlar. 1 doguruyor, 2 doguruyor, 3 doguruyor hatta hızını alamayıp 5'i gecenler de var..
Bakabilir miyim? Yetebilir miyim? Anne olmaya hazır mıyım? Yetistirebilir miyim? Bu düsünceleri aklının ucundan gecirmiyorlar..
Belkide cok film izledim bilmiyorum, gerci kadınlar kulübünde hamile veya cocuklu arkadasları görünce tamda dedigim seyi hissettigime, anne olmanın, cocuk sahibi olmanın nasıl bir duygu oldugunu gercekten hissettirdiklerine inanıyorum..
Tabii kendini hazır hissedene..
yorumları tırnak içinde veremiyorum ama doğuran kadın üretkenliğini hissediyo falan gibi bi yorum daha vardı, bu bence çok sağlıksız bi düşünce, Allah aşkına bi kadın sadece doğurduğu içinmi üretkendir, ben de çocuk için deli olan bi insanım ama kendimi atomu parçalamış gibi falan hissetmem yani
anne olan arkadaşlar ne güzel övüyorsunuz bende imreniyorum ama sadece imreniyorum göze alamıyorum şimdi anne olunca bu duyguların gider diyorsuunz ama ben nasıl riske atıp anne olunca annelik havasına girip doğurayım . Bazen diyorum elimden geldiğinde çabuk hamile kalıp kurtulayım bu dertten bazende asla olmaz diyorum sanırım kafam karışık
anne olan arkadaşlar ne güzel övüyorsunuz bende imreniyorum ama sadece imreniyorum göze alamıyorum şimdi anne olunca bu duyguların gider diyorsuunz ama ben nasıl riske atıp anne olunca annelik havasına girip doğurayım . Bazen diyorum elimden geldiğinde çabuk hamile kalıp kurtulayım bu dertten bazende asla olmaz diyorum sanırım kafam karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?