Çocuk istemiyorum ama ..

miss_cix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
233
5
118
Kızlar ben çocuk istemiyorum başta eşime de söyledim bunu oda kabul etti ama ailesi özellikle annesi ve ablaları sürekli eşime baskı yapıyor yok çocuksuz evlilik olmaz falan diye eşimde çok üzülüyor hatta bir ara tamam olsun dedim ama sonradan korktum istemediim . Bir süre sustular ama yine başlamışlar doldurmaya ben istemiyorum çocuk hazır değilim anne olucak özgüveni özveriyi kendimde görmüyorum ama eşimde üzülüyo benide üzmek istemiyor ama kaç gündür konumuz çocuk çok sıkıldım artık akıl verin bana eşimi nasıl bu sevdadan vazgeçirticem

Bekarsan ne zaman evlencen derler, evlenirsin çocuk ne zaman diye sorarlar, çocuk yaparsın, ikinciyi düşünmüo musun diye sıkıştırırlar bu sefer...
Anlayacağın sürekli konuşur dururlar... eşine söyle kendimi henüz hazır hissetmiyorum, ailen sorduğu zaman lütfen bana destek çık ve özelimize bu kadar müdahale edilmesine izin verme de... eşin karışmayın çocuk bizim, bakacak olan biziz, bu konuyu bi daha açmayın dediği zaman, eskisi kadar ısrarlı olacaklarını zannetmiyorum...
Ne kadar süredir evlisiniz, uzun bi süre olduysa baskılarda artar çevreden çünkü

Bekarsan ne zaman evlencen derler, evlenirsin çocuk ne zaman diye sorarlar, çocuk yaparsın, ikinciyi düşünmüo musun diye sıkıştırırlar bu sefer...
Anlayacağın sürekli konuşur dururlar... eşine söyle kendimi henüz hazır hissetmiyorum, ailen sorduğu zaman lütfen bana destek çık ve özelimize bu kadar müdahale edilmesine izin verme de... eşin karışmayın çocuk bizim, bakacak olan biziz, bu konuyu bi daha açmayın dediği zaman, eskisi kadar ısrarlı olacaklarını zannetmiyorum...
Ne kadar süredir evlisiniz, uzun bi süre olduysa baskılarda artar çevreden çünkü

Aynen öyle canım 3 yıl oldu çok fazla da olmadı eşimde aslında istemiyordu hep ailesi yüzünden aklına geldi sürekli evde küçük bir çocuk olsa neşemiz yerine gelir gibi imalarda buluyor benid üzüyor bu eşimi seviyorum bu yüzden de tartışmak istemiyorum birde ablası şimdi 3. ye hamile sürekli onu örnek falan gösteriyorlar can sıkıcı yani

çocuk hiç mi istemiyorsun, şimdi mi istemiyorsun?

Kendinizi hazır hissetmiyorsanız,yaşınız kaç olursa olsun kesinlikle başkaları istiyor diye çocuk yapmayın.Annelik zor buna hazır olmadan anne olmak daha da zor bir hale sokar sizi.En iyisi,konusunu açanlara hakkettikleri şekilde cevabını vermek olur.

bence kendinizi hazır hissetmeden çocuk sahibi olayın.başkalarının sesi kısılsın diye çocuk sahibi olunmaz.hem cocugunuz olsa bu seferde buna kardeş lazım yapin beraber büyüsünler ilerde rahat edersin derler.yani her türlü konuşmaya devam ederler. eşinizede henüz hazır olmadığınızı, hazır olunca zaten kendinizın çocuk isteyeceğini soyleseniz yeterlidir bence.

Bu dünyaya bir çocuk getirmek bana çok korkutucu geliyor.
Hadi çocuk yapalım diyerek yapılacak bir şey değil. En iyi evlilikte bile çocuktan sonra travmalar yaşayabiliyor ebeveynler.
eğer hazır hissetmiyorsanız (maddi ve manevi olarak) millet ne der'i bırakıp hayatınıza bakın. eşine de bunu güzel dil ile anlat. çevreden etkilenmiş kendisi.

Yorumlarınız için teşekkürler kızlar bende sizin gibi düşünüyorum yani ben şimdi değil hiç çocuk istemiyorum belki ilerde hazır olurum onu bilemem ama ben zaten söyledikleri zaman ağızlarının payını veriyorum ben yokken eşimi dolduruyorlar onunda yaşı 30 oldu çocuk istiyor haliyle eve gelsin bir konuşucam tekrardan

bir kadın için hiç çocuk istemiyor olmak cokta normal birşey değil.haa suan istemiyorsanız anlarım ve gerekçelerinizide sunarsanız anlarım ama kadın analık için doğmuştur diyorum çocuk sahibi olan birisi olarak.su da var eger bir gün cocugunuz olursa suan cok saçma düşündüğünüzü anlarsanız.hem birde neden bunu kayınvalidenizin gözüne sokuyorsunuz çocuk istemıyorsanız suan hazır değilim yada kısmet yada hayırlısı olsun diyerek geçiştirmek varken neden cocuk istemiyorum şeklinde katısınız insanları bu şekilde cok itersiniz başlığınız bile bu yönde.belki biraz dobra oldum ama dost acı söyler:)

Hic cocuk istememek farkli bir olay bana gore.
bastan esinizle anlasmis olabilirsiniz ama anlasilan esiniz fikrini degistirmis.
Babalik fikri sicak gelmeye baslamis.
Bu konuda esinizide ailesinide suclayamayacagim.
Her anna baba birgun evladinin cocugunu yani torununu kucagina almak ister.
Eger esiniz cocuk istiyor ve siz kesinlikle istemiyorsaniz ileride daha cok baski ve daha ciddi
Problemler yasayabilirsiniz.
Konuyu biraz zamana birakip sonra tekrar konusmakta karsilikli istekleri ortaya koymakta fayda var diye dusunuyorum
Sahsen ben kocami cok sevsemde cocuk istemiyorum ben sende bu yuzden anne olamayacaksin dese bir dakika
Dusunmezdim acikcasi.

Son düzenleme:
eşinizle henüz hazır olmadığınızı yeniden konuşup, zamana bırakın bence. bu konuyu kapatın. siz de kendinizi hazır hissetmeden böyle bir yola girmeyin derim.

yalnız eşinizin ailesinin bu denli özelinize karışmasına izin vermemeniz lazım. eşiniz bir şekilde onlarla uygun bir dille konuşup, sizin üstüne gelmemelerini sağlamalı.

yalnız değilsin canım, ben de çocuk istemiyorum yapmayı da düşünmüyorum. şimdiye kadar kulağıma laf gelmedi ama eşimin ailesi bunun lafını ediyor olsalar bile kulağımı tıkarım. biz eşimle, üremek için evlenmedik. birbirimizi çok sevip ayrı kalmak istemediğimiz için evlendik. 6 senelik evliyiz. eşim çocuk sevmez oldu, ilk yıllarımızda düşünüyordu çocuk. şu an açıkçası sesine bile tahammülü yok. çocuk istememek garip bir durum değil. herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.

bende aynı kafadayım sizlerle eşimde bnde istemiyoruz cocuk ama cevre beni cok bulantıyo bebek yokmu bebek nerede demelerinden bıktım artık 4 yıl olcak evlneli yok cocuk olmzmış ilerde off banada bi akıl verin kızlar hee bu arada benden sonra gelen eltim hamile dahada konusmaları arttı ....

ya galiba bu sizin mizacınızla ilgili, yani laf söylemeleri. ben eşimin tüm akrabalarına, ailesine güler yüzlü, esprili ve saygılı davranırım. ama yeri geldiği zaman kimsenin ağzını açtırmayacağımı, lafımı esirgemeyeceğimi bilirler. bu yüzden de "e hani bebek, e hadi, ne zaman" gibi laflar etmezler bize, bana. tavrınızı takının. yoksa yumuşak buldukça tepeye çıkmalar artıyor. bir çizginiz olduğunu, kararın size ve eşinize ait olduğunu belli edin derim.

tmm canım ama ben kimseyi kıramıyorum benim yapımda bu kişilik yok yeri geldimi tavrımı koyuyorum ama olmuyo işte..

daha evlenmedim ama şimdiden kavgasını yapıyoruz ben istemiyorum sevgilim istiyor ailesi ondan çok istiyor ne olucak bilmiyorum bide şu illa yapıcaksın çocuksuz olurmu herkes ister gibi yorumlara fitil oluyorum 31 yaşındayım neyi isteyip istemedimi bilmiyomuyum evlenince fikrim değişirmiş pehhh :36:

tmm canım ama ben kimseyi kıramıyorum benim yapımda bu kişilik yok yeri geldimi tavrımı koyuyorum ama olmuyo işte..

ben de insanları kırmamaya dikkat ederim, hele ki eşime laf gelecekse, sonuçta akrabalar onun akrabaları. yanlışı ben yaparım ama benle birlikte eşim de kınanır, bizim toplumda böyle maalesef. ancak başkalarını kırmamaya çalıştıkça, bizi kırmalarına ortam sağlıyoruz. nasıl olsa yumuşak başlı, nasıl olsa bir şey demez diye düşünüyorlar galiba. hani anlatmaya çalıştığım şey, diş gösterin değil. sadece yeri geldiğinde, önemli konularda size baskı yapamayacaklarını bilsinler.

Bu konuda benim söyleyeceğim şey kayinvalide vs ne diyor değil asla.. onlar ne derse desin..
Çocuk yap yapma da diyemem, yapacak olsan bile nasibinde yoksa zaten allah vermez..
Bana garip gelen, eşin ve sen farklı ideallere sahipken nasıl idare edeceksiniz hayatınızı.. çocuk, kariyer gibi meseleler yaşamın yaşam tarzının temeli. Bu konuda bi mutabakata varmaniz önemli. Yoksa kim ne derse desin zaten önemli değil. Önce eşinizle ideal birliğini yakalayın..

evin en güzel süsü cocuktur bence..
Hiç cocuk ıstememek bana cok yabancı acıkcası
cocuk olmayınca sabah yat aksam kalk ıstedıgın gıbı bır hayat dagıtan doken olmaz her daım duzenlı tertıplı olursun
ama asla evın bı yuva sıcaklıgını almaz aydınlanmaz evın
dısarı cocuksuz rahat cıkarsın ıcmeyede eglenmeyede arkadaslarınla ıstedıgınce ozgurce gıdebılırsın ama asla kucagında pamuk tenlı bır cocukla otobuse bınıp ona gordugun agacları evlerı ogretemezsın

mesela canın cocuk sevmek ısterse cocugun varsa evde hazır cocugun vardır hep aynı cocuga yatırım yaparsın

2.5 yasında tüp bebekle oldu benım oglum dısarı cıkıp arabasını hazırlamak uzerını gıydırmek saatını takmak sacını jolemek ve onunla yolculuk yapmak benım en guzel en sevdıgım seydır
her zaman 1 saatlık ısı cocukla 2.5 saatte halledersın ama canın sıkılmaz
bazen anneme gonderıyorum co cugu hafta sonu temızlıgımı rahat yapayım dıye 1 saatın sonunda canım sıkılmaya baslıyor
yanı uzgunum ama ben hıc anlyamam sızı o sebebten esınızı nasıl vazgecırırsınız onuda bılmıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X