Çocuk istemiyorum ama ..

birisi istiyor dıye çocuk sahıbı olma fıkrıne karşıyım ama bır kadın nasıl olurda çocuk istemez anlamıyorum herhalde bakımından dolayı değildir çocuk istememeniz .neden istemedınızı hiç anlamadım

her kadın annelik duygusuyla ve anne olmak için doğmuştur diyen bendim halada diyorum
rabbim isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın istemeyende istemez zaten..anne olunca kadın oldugunuzu üretken olduğunuzu anlıyorsunuz. anne olunca merhametiniz en üst seviyeye ulaşıyor anne olunca fedakarlığın ne boyuta geldiğini öğreniyorsunuz,anne olunca hayatın zorluklarını ve mutluluklarını daha iyi anlıyorsunuz kısacası hayatı öğretti bana anne olmak öncesinde ne kadar boş yaşamışım diyorum.ha anne olmayanlar bu yazdıkalrımı masal gibi okuyacaktır ama anne oldukları anda anlayacakalrdır beni.rabbim hiçbir kadını annelik duygusundan yoksun bırakmasın.sizden bir parça daha olacak hayatta annelik babalık bu işte.aynı zamanda dünyanın en meşakkatli işi.
bu dünyaya en büyük eserinizi bırakacaksınız.
bu yazdıklarım sadece beni enterese eder herkes kendi düşüncesini yazmakta özgürdür

dediğim gibi henüz anne olmayanlar bazı karşıt cümleler kuracaktır ama onlara eğer hayattalarsa sadece annelerine onu ilk gördüğünde ne hissettiğini sorsunlar.bence en güzel cevabı ozaman alacaklar.

konu sahibi arkadasımda eğer cocuk istemiyorsa eşinin ailesinin yanında bu konuyu dillendirmemesini konu açılınca gülüp geçmesini öneririm.yoksa bu konu kafasını kurcalar durur.

birisi istiyor dıye çocuk sahıbı olma fıkrıne karşıyım ama bır kadın nasıl olurda çocuk istemez anlamıyorum herhalde bakımından dolayı değildir çocuk istememeniz .neden istemedınızı hiç anlamadım

Gerçi sorunun muhatabı konu sahibi ama bir kaç cümle söylemek isterim bu konuda..

Sanıyorum esas çocuk istememe sebebi o sorumluluğu alamayacağına inanmak..
Çocuğunuz olduğu vakit bütün düzeniniz değişiyor..
Hayatınızın odak noktası çocuğunuz oluyor..Bu bir gerçek..
Tabi bu demek değil ki sadece o var, artık başka birşeyin anlamı yok..
Muhakkak ki bir süre sonra tekrar bir düzen kuruluyor..
Ama o düzen kurulurken de hep çocuğunuz için en iyi olan neyse o ön planda oluyor..
Kendinizden öte tutuyorsunuz onu..
Ama bunu isteyerek, severek yapıyorsunuz..
Çocuk sevgisi asla ifade edilemez ancak yaşanır:69:
İnanılmaz bir duygu..

Ama bir kadın bu sorumluluğu almaya henüz kendini hazır hissetmiyorsa bu onu yetersiz bir kadın yapmaz tabi..
Her kadın aynı duygulara sahip olmalıdır diye bir kural yok..
Bakarsınız bugün en "istemem" diyen kadın zamanı gelince mükemmel bir anne oluvermiş:34:

konuyu açan arkadaşın şunu açıklığa kavuşturması gerekir asla çocuk istemiyormu yoksa şuan mı istemiyor bence bu çok önemli ikisi çok farklı çünkü asla diyorsa gerçekten bi sorun var ama hazır olmadıgını düşünüyorsa bu hepimizin zaman zaman yaşadığı bir duygu.dediğiniz gibi istemem diyenler gün gelip çocuklarını yere göge sığdıramaz oluyorlar..

Konu sahibi çocuk istemiyor, çevresinden baskı gördüğü için bu konuda dertli ve topik açmış. Ama gördüğüm kadarı ile burada da konu sahibine çocuk sahibi olması için tavsiye veriliyor. :61:

Son düzenleme:
Henüz düşünmüyorum deseydiniz sizi anlardım zamanı gelınce ıstedınız zamanda olması sızın kararınızdr bunu anlaayabılıırım ama su bır gercekkı esınız kabul ettı demısısnız kabul etmesı demek ıstememesı anlamına gelmıyor zamanla bırlıkte ısteyebılecegınızı dusunmus olabılır yanı sız bu konuda nasıl boyle kesın konusmussanız karsınızdakınınde oyle olması gerekırdı sadece sız ıstemedıgınız ııcın kabul etmesı bıle yeterlı ve mantıklı gelmıoyr bana
esınız aılesınınde baskısında kalıcak zmanla kendısıde ısteyecek vee hayatınızda bu durum hep gundemde olacak ılerde belkı artık bunalıp ıstesenızde olmadıgında mutlu olmayacaksınız garıp bır durum sızı anlamaya calsııyromm ama anlayamıyrmm en azından bence tam sıızın gıbı dusunen bııryle evlenmelıydınız dıye dusunmuyorum aıleler baskı yapıcak ustunuze gelıcek bu sorun smdı kapansada hıc tam kapanmıcak

sevgili anneciğim bana hep derdi ki ''üzme beni ,sende anne olunca ne demek istediğimi anlayacaksın '' hep asilik yapardım ,off ya banane olmıycam ben anne filan ,seni de anlamıycam ,ne var sanki izin versen ,ne var sanki arkadaşımla şuraya buraya gitsem derdim ,

ANNEYİM ,kızımın saçının teline zarar gelse yakarım dünyayı ,hafiye gibi peşinde olurum ,göz açtırmam diyorum şimdilerde,kıskanıyorum onu :)) hayatım onun üzerine kurulu ,dünyam onunla dönüyor ,can atıyorum akşam işten çıkıp eve gitmek için,tabiki bu benim hayatım ...

siz bunları yaşamak istemezsiniz o ayrı ,ama dünyada en güzel kokan çiçek evlattır ,onu kucağına aldığın ana kadar aslında yaşamadığını anlarsın ..
tecrübeli bir anneden tavsiye..

sevgili anneciğim bana hep derdi ki ''üzme beni ,sende anne olunca ne demek istediğimi anlayacaksın '' hep asilik yapardım ,off ya banane olmıycam ben anne filan ,seni de anlamıycam ,ne var sanki izin versen ,ne var sanki arkadaşımla şuraya buraya gitsem derdim ,

ANNEYİM ,kızımın saçının teline zarar gelse yakarım dünyayı ,hafiye gibi peşinde olurum ,göz açtırmam diyorum şimdilerde,kıskanıyorum onu :)) hayatım onun üzerine kurulu ,dünyam onunla dönüyor ,can atıyorum akşam işten çıkıp eve gitmek için,tabiki bu benim hayatım ...

siz bunları yaşamak istemezsiniz o ayrı ,ama dünyada en güzel kokan çiçek evlattır ,onu kucağına aldığın ana kadar aslında yaşamadığını anlarsın ..
tecrübeli bir anneden tavsiye..

ama oldumu bu şimdi, insanı heveslendiriyosunuz valla yapcam ben de bi tane :1:

şimdi ben durup burda çocuğun bir aile için ne kadar önemli olduğunu yada evliliğin asıl maksadının ne olduğunu anlatmayacağım.çünkü bir köpeği bile oğlum kızım diye sevip bir çocuğa aman öf uzak olsun diyen insanlarda tanıdım.bu herkesin kendi bileceği bir mevzu.heralde rabbim dağına göre kar veriyormuş.neyse.asıl şunu diyeceğim ben şimdi şurda tam tersi "eşim çocuk istemiyor onu nasıl ikna edebilirim" diye bir konu açılmış olsaydı şayet yorumlar nasıl 90 derece dönerdi.aa olurmu efendim senin anne olma hakkını nasıl elinden alır gibi.peki aynı hakka baba aday adayıda sahip değilmidir.evlenmeden önce bazı şeyleri hesaplayıp karar vermek bana çok saçma geliyor.bunların içindende en önemlisi çocuk yapma isteğidir.evlenmeden önce baaaakk ben çocuk istemiyorum haaaa diyosun karşındaki bunu ne kadar ciddiye alıp da sana aaa tabi bende istemiyorum diyebiliyor onuda anlamıyorum.kimse yuva olmanın çekirdek aile olmanın şartı çocuk olduğunu inkar edemez.bu içten gelen ve bazen engellenemeyen bir duygudur.

Son düzenleme:
biri 7 diğeri 2 yaşında iki oğlum var.onlardan önce yaşamıyormuşum meğer,mutluluk nedir sonsuz bir sevgiyle kalbimin kapılarını aç amamışım.bunu annelik öğretti bana :69:
bu duyguları yaşamak varken tabi bir sağlık sorunu yoksa bir kadın neden çocuk istemez anlamadım.gezmek tozmak yemek içmek rahatından taviz vermemek nereye kadar?

biri 7 diğeri 2 yaşında iki oğlum var.onlardan önce yaşamıyormuşum meğer,mutluluk nedir sonsuz bir sevgiyle kalbimin kapılarını aç amamışım.bunu annelik öğretti bana :69:
bu duyguları yaşamak varken tabi bir sağlık sorunu yoksa bir kadın neden çocuk istemez anlamadım.gezmek tozmak yemek içmek rahatından taviz vermemek nereye kadar?

katılıyorum arkadaşım sana.konu sahibi şimdi bizi kovacak burdan ama benimde 2 yaşında oğlum var bir haftalığına annemin ısrarı üzerine köye gönderdim.annem gönder bakalım bizle kalırmı alışırmı doğum yapınca biraz alırım yanıma demişti öyle gönderdim.eşim sitem etti bende aaa ne var canım anneannesine gördim emin ellerde falan dedim dedim ammaaa gel görki banyoya girene kadar sürmüş.banyoda havlusunu görünce başladım ağlamaya.:))))

Kızlar biz eşimle başta çocuk olmayacak diye anlaşatık o da istemiyor aslında ikimizde çocukları sevmiyoruz hani millet bbebek falan görünce sever ama biz hiç öyle değiliz ve bu dünyaya bir bebek getirmek istemiyorum şartlar malum her evli çocuk sahibi olucak diye birşey yok ki ben kendi annelik için yeterli görmüyorum o içgüdüler bende yok neden manevi anlamda yetemeyecegimi bildiğim halde dogurayım ki saçma geliyor bana dediğim gibi aslında eşimde istemiyor eşim millet laf yapıyor diye istiyormuş gibi gözüküyor . Ne yazııkki ailesinede hiç çocuk düşünmüyoruz demiş birde tek çocuk aileside karşı falan çıkmış benim ailesiyle pek aram yok bayramdan bayrama yani . Ama eşimin ailesi istiyor diyede ben çocuk doğurmak istemiyorum doğur sen çalışırsın biz bakarız diyorlar bu da bana saçma geliyor ...

bence her kadın anneliği tatmalı çok güzel bir duygu.sende eğer ilerde çocuk sahibi olursan burda bayanların ne anlatmak istediğini anlarsın.konuna gelince belli ki eşin fikrini değiştirmiş artık baba olmak istiyor bundan dolayı ilerde daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.bence eşinle konuşup ortak bir karar almalısınız:31:ama çocuk fikrine soğuk bakma kendini hazır hissettiğinde neden olmasın ki:31:

Kızlar biz eşimle başta çocuk olmayacak diye anlaşatık o da istemiyor aslında ikimizde çocukları sevmiyoruz hani millet bbebek falan görünce sever ama biz hiç öyle değiliz ve bu dünyaya bir bebek getirmek istemiyorum şartlar malum her evli çocuk sahibi olucak diye birşey yok ki ben kendi annelik için yeterli görmüyorum o içgüdüler bende yok neden manevi anlamda yetemeyecegimi bildiğim halde dogurayım ki saçma geliyor bana dediğim gibi aslında eşimde istemiyor eşim millet laf yapıyor diye istiyormuş gibi gözüküyor . Ne yazııkki ailesinede hiç çocuk düşünmüyoruz demiş birde tek çocuk aileside karşı falan çıkmış benim ailesiyle pek aram yok bayramdan bayrama yani . Ama eşimin ailesi istiyor diyede ben çocuk doğurmak istemiyorum doğur sen çalışırsın biz bakarız diyorlar bu da bana saçma geliyor ...

istemiyosan istemiyosundur bu kadar basit, ben anne olmayı çok istiyorum ama eşimde beni frenliyo o istemeden ben nasıl hamile kalabilirim, benim istemem ne kadar normalse senin istememende o kadar normal ,ailesi istiyo diye eşinin seni bu şekilde bunaltması çok sinir bozucu, burda herkes babalık vurgusu yaptı ama adamda istemiyomuş madem eş dost çarşı pazarda görsün diye çocukmu yapılır, sen çalış biz bakarız ne demek kedimi bu

acaba doğuştan mı olur bir kadının kalbinde annelik duysusu?bunu sorguluyorum şimdide.sonradan illaki anne olunmalı kadın dediğin doğurmalı mantığı ne kadar doğru......................?bilemedim .kadının kalbinde yoksa(ki bence az rastlanır buna)çocuk sevgisi anne olmasın daha iyi

konu amacını aştı ,anneliğin ne kadar kutsal olduğuna geldi ,
elbette çok kutsal çok güzel bir duygu ,
fakat onu içinde hissetmeyen kişiler olabilir ,anlamak zor tabi anne olana ama var böyle kişiler konu sahibi gibi ,
saygı duymak lazım ,çocuk sevmeyebilir ,rahatını bozmak istemeyebilir,kusmuk ,kaka temizlemek işine gelmeyebilir ,
sonrasında onun eğitimi ,geleceği konusunda endişeleri olabilir ,
maddi veya manevi olarak destek olamayacağını düşünebilir,
bir çok insan bunları düşünmeden çocuk sahibi oluyor ve sızlanmaya başlıyor ,
çocuk sahibi olmayı bu çerçeveden değerlendiren pek yok gibi ,
genel olarak çevre isteği ,eltiyi kıskanma ,kayınvalide dırdırı gibi sebepten çocuk yapan çok toplumda

tam olarak iyi bir ebeveyn olacağına inanılıyorsa ve bu istek içlerinde varsa tabiki dünyanın en güzel şeyi

Kaç senelik evlisin? Yaşın kaç? Çalışıyor musun? Eviniz kendinizin mi? vb. unsurlara göre eşinin haklı veya haksız olduğunu söyleyebilirim.
Ama her sağlıklı erkek, evliliğinin bir noktasında çocuk sahibi olmak ister.
Sen hiç mi çocuk sahibi olmak istemiyorsun? Yoksa şu an hazır olmadığın için mi? :31:

Rabbim hayırlısını versin inşallah, sonuçta çocuk sahibi olmak, anne olmak en kutsal meziyetlerden biri bana göre.
Bende bir gün anne olmak istiyorum elbette, fakat senin dediğin gibi ŞU AN anne olmak bana çok uzak...
İnşallah vakitli, sağlıklı, güzel evlatlar nasib eder Rabbim... Hakkında hayırlısı olsun...
:34:

3 yıllık evliyiz 27 yaşım eşim 30 şuan çalışmıyorum ama başlayacağım yakın zamanda eşimin ailesinin evi kira vermiyorz ama

annelik doğuştan gelen bir duygudur
bu her kadın için geçerlidir.

evlenirken ''çocuk yapmak yok'' diye anlaştınız? çok garip :26:

bende evliliği sadece çocuk için düşünüyorum.
ileride ki yaşlı halim için düşünüyorum
yanlız başıma ölmemek için düşünüyorum.

bebek sevilmez mi yaa:26: yolda bir bebek görünce
onu yıyesın gelmıyor yani:26:

halamın eşi de baştan söylemişti,çocuk sahibi olmak istemiyorum,çocukları sevmiyorum diye
ikisinin de yaşı 30u geçkindi.
beş altı yıllık hırlı gürlü aile(?) yaşantılarından sonra halam hamile kaldı,hani yaş geçmesin hesabı,her eve bi çocuk lazım mantığıyla...
Ama eşi babalık yapmadı bir gün bile ...
yani çocuğa da yazık etmemek gerek diye düşünüyorum.böyle bir his içinde yoksa yoktur.
'Kucağıma alayım da elbet fikrim değişir' gibi büyük bir kumar oynayacağınıza,kendinizden emin olana kadar beklemek en mantıklısı...

(işin özü bi kızım olsun çok çok isterim ama besle büyüt ergenliğinden itibaren sana karşı çıkmaya ,seni beğenmemeye başlasın.. biraz özgürlük için başka şehirde okumak istesin,sevgilileriyle buluşup sana yalanlar söylesin,çoğu zaman seni ayakta uyutsun...Bunları düşününce de olmaz olsun diyorum..21 yaşındayım,bazen yakın çevremdeki gençlerin anneleri olduğumu hayal ediyorum da :52::52: düşüncesi bile korkunç...)

Back
X