COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

esesrara84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
374
463
23
41
biraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ben de esim de cocuk istemiyoruz. ben aklim erdi ereli cocuk sevmedim. sevmedim derken nefret edip dovmuyordum cocuklari. ama konusulur ya kucukken benim 2 cocugum olsun erkek olsun kiz olsun vs. ben hep istemedim. hic kimsenin cocuguna agucuk gugucuk minikmtontik hanimis falan yapamadim. kiyamam tabiki allah herkesin cocugunu bagislasin uzun omurlu saglikli olsun herkesin evladi. ama ben gercekten hic istemedim. evlenince istersin dendi hep dogru olabilir dedim. ama evlendim yine istemiyorum. pinpirikli bir insanim. yigenime baktim annemle beraber 3 sene. univ yeni bitirip ankaraya dondugumde ablam dogum yapip ise baslamisti. mamasini yedirdim altini degistirdim hasta oldu ablam uyurken ben uyanik saniye uyumadan basinda bekleyip saga dondu ustunu orttum sola dondu ustunu orttum. uzerini degistirirken kurutma makinesiyle isitip giydirdim. yatagina kurutma makinesi tutup isitip oyle yatirdim.kisaca sevmeyip iskence yapmiyorum cocuklara bunun icin acikladim.ama omrumce birinin sorumlulugunu almak istemiyorum.buyuyecek hep kalbim agzimda aman hasta oldu mu aman dustu mu aman biri itti de bi yerini kirdi mi. sonra okul..aman univ okunsun aman is bulsun. sonra baslayacak evlenecegi insanlar nasil olucak bilmemne derken omrum boyu hep onu dusunecegim.ben zaten zor bir hayat yasadim ( herkesin derdi kendine buyuk kimse yanlis anlamasin kimse pamuklar icinde buyumuyor ) ama artik kafa dinlemek esimle gezmek esime bakmak istiyorum sadece. o bana yetiyor. asla tahammulum yok artik cocuk aglamasina simarmasina. anne olmak istemiyorum.ama insanlar bezdiriyor. benim ailem biliyor istemedigimi saygi da duyuyorlar. esim de istemiyor. ama onun ailesi ozellikle eltilerim beni bezdiriyor. simdi olmuyor sanacaklar oysaki korunuyoruz hem de hem hapla hem kondomla.ama insanlar istiyor diye cocuk yapamam. zerre istemiyorum ve 31 yasindan sonra da isteyecegimi sanmiyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye. istemek dogal da istememek neden degil? esim mutlu ben mutlu insanlara ne ? ozur dilerim uzattim ama gercekten bezdiriyor insanlar. bekarlara derler ne zaman evlilik evliye derler ne zaman cocuk diye. iste o misal ....

Neden tuhaf olsun ki..
Bu tamamen tercih meselesi çocuk istemek ne kadar normal bir durumsa istememekde o kadar noraml bence
Sonuçta hayatı değişecek olan sizsiniz
Hayatınıza katacağınız yada katmayacağınız herşey sizi ilgilendirir

istememen tabiki kendi tercihin ama hamile gorunce elinin duvara gitmesi Allahım sen koru diyecek kadar istememende normal gelmedi bana bu derece korkunc birsey oldugunu neden dusunuyorsun ..bende henuz istemiyorum biraz daha evliligimi yasıyım cocuk icin uygun maddi manevi ortamı saglıyım istiyorum ama olursada tabiki uzulmem ama daha zamanı var diyorum sen neden bu derece soguksun cocuklara karsı bence cocugun olursa cokda iyi bakarsın yigeninle ilgilenmenden belli

Istememek en dogal hakkiniz. Ama istemeyeceginizi bilmiyorsunuz. O yuzden bi gun bu imkaniniz kalmadiginda isterseniz ne yapabilirsiniz alternatif bulmalisiniz. Bi gun isterim diye cocuk sahibi olunmaz. Ama o zmn pismanliklada yasanmaz. Bu sizin seciminiz tek gereken her ihtimali dusunmeniz. Insanlari ciddir almayin uzulmeyin.

çok doğal ve normal, herhangi bir şeyi istemek ne kadar olağansa istememek de o kadar olağan.
zaten çocuk sahibi olmak hayatta verilebilecek en zor ve en önemli karar, başka hiçbir şeyle kıyaslanamaz bile. düşünsenze dünyaya yeni bir birey getirmek ve hayatının geri kalanını onun maddi manevi sorumluluğuyla geçirmekten daha ciddi ne olabilir ki hayatta?

Kesinlikle tuhaf değil. Olabilir. Benim 3 yaşında bir oğlum var allah bağışlasın ama şuan ikinciyi yap baskıları var üzerimde. Tabiki kesinlikle istemiyorum. Sorumluluk bana göre değil. Çok çocuklu annelik ew hanımlığı bana göre değil. Anneliği içime koymamış allahım ne yapayım. Bir tane var zaten sağlık versin rabbim o bana yeter. Benim kontenjan 1 bebişlik :)

Senin tercihin bu tabi ki,
Sorgulamak kimseye düşmez,
Rabbim anne olmayı isteyen,anneliği hakedecek herkese nasip etsin inşallah....

Ne için tuhaf olsun.
İstemıyorsan yapmazsın..
Bende suan ıstemıyorum ama hep ıstemıcem anlamına gelmez :)

Ben de benzer duygular içindeyim.
Hayatımı kendimden başkasına adamak istemiyorum şu an için.
Yaşım 26 olmak üzere ve bu hislerim 15 yaşından beri aynı.
Eşim saygı duyuyor ama ileride istersen sevinirim diyor.
Bana çevreden böyle bir baskı yok şimdilik.

Bence ailelerinize ya çocuk sahibi olmak istemediğinizi açıkça söyleyin ama anlayış göstermez diyorsanız ikinizde de bir sağlık sorunu olduğunu, ve çocuğunuzun olamayacağını söyleyin (ama bunda da sürekli tedavi konusunda akıl verirler)
olivia ile tanışın :)
onun böyle bi konusu var

herkesin evladını Allah bağışlasın benim 16 yaşında bir kızım var sizin bu saydığınız sebeplerden ikinciyi istemedim ,eşiniz isteyip siz istemeseydiniz zor olurdu ama ikinizde aynı fikirdesiniz ,dışarıdakilere ne oluyor,nasipte olacaksa zaten Allah o isteği verir size bir gün.

Yalniz degilsin, bende aynen sizin gibiyim.
Cocuk sahibi olmak demek gelecekte bir sey yaptiginizda iki kez dusunmek, Bir baskasinin sorumlulugunu almak demek. Cevremdeki insanlar illa yapmak zorundaymisim gibi yaklasiyorlar, bazi arkadaslarim tedavi goruyorlar cocuk sahibi olmak icin bana karsi kirici tavirlari var. "nasil istemezsin" gibi aslina bakinca bende onlarin neden istediklerini anlamiyorum bir kismi ben gidince arkamda dunyaya biraktigim bir miras olsun dusuncesinde bir kismi da ego tatmini bak benim evladim boyle demek icin.

sızın gıbı cocuk sahıbı olmak ıstemeyen cok ınsan var, benım gıbı evlılıgı bır gereklılık olarak gormeyen ınsanlarda cok var, cocuk olmazsa olmaz dıyenler de....
bu tamamen kısının kendı kararı ve dusuncesı..
ıstemıyorsanız acıkca soyleyın bız cocuk ıstemıyoruz ve yapmıyoruz diye...
sonucta cocuk olacaksada bunun kararını verecek olan sızsınız....
ben sahsen cocuk ısteyen, cocugun evlılıgın olmazsa olmazı olduguna ınananlardanım.. ama Allah onunda hayırlısını, saglıklı ve bahtı açık olanını versın.
size de saygım sonsuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…