- 6 Kasım 2014
- 374
- 463
- 23
- 41
- Konu Sahibi esesrara84
-
bir de demiyorlar mi yanindaki cocuklari gosterip ama bak simdi bunu sevmiyor musun diye? tabiki seviyorum yigenime canimi veririm.ama annesi babasi var ben onu sadece seviyorum bu kadar.sorumluluk bende degil. tum cocuklari seviyorum hepsi gercekten melek. ama sevmekle yapmak ayni sey degil ki. bide baslayacaklar simdi olmuyor diye. hatta esimle dedik ki olmuyor mu desek. hani sussunlar diye .bu sefer de bosa uzucek insanlari .bide doktor tavsiyeleri baslayacak iyice arapsacina donecek hersey. esim 43 yasina giricek gelecek ay. eltiler de ama bak "h..nin yasi buyuk yapin diyor. iyi be beni mi bekledi evlenseydi o zaman demek istiyorum. tamam iyi niyetliler zaten bunda kotu niyet olamaz ama zorlandikca iyice sogursun ya benimki de o misal. biz boyle mutluyuz. esim buyuk ama aslinda zaten benim cocugum gibi yetiyor bana artiyor bile. :)Kesinlikle tuhaf değil. Olabilir. Benim 3 yaşında bir oğlum var allah bağışlasın ama şuan ikinciyi yap baskıları var üzerimde. Tabiki kesinlikle istemiyorum. Sorumluluk bana göre değil. Çok çocuklu annelik ew hanımlığı bana göre değil. Anneliği içime koymamış allahım ne yapayım. Bir tane var zaten sağlık versin rabbim o bana yeter. Benim kontenjan 1 bebişlik :)
çocuk sahibi olmak istememeni doğal karşılıyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye
biraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ben de esim de cocuk istemiyoruz. ben aklim erdi ereli cocuk sevmedim. sevmedim derken nefret edip dovmuyordum cocuklari. ama konusulur ya kucukken benim 2 cocugum olsun erkek olsun kiz olsun vs. ben hep istemedim. hic kimsenin cocuguna agucuk gugucuk minikmtontik hanimis falan yapamadim. kiyamam tabiki allah herkesin cocugunu bagislasin uzun omurlu saglikli olsun herkesin evladi. ama ben gercekten hic istemedim. evlenince istersin dendi hep dogru olabilir dedim. ama evlendim yine istemiyorum. pinpirikli bir insanim. yigenime baktim annemle beraber 3 sene. univ yeni bitirip ankaraya dondugumde ablam dogum yapip ise baslamisti. mamasini yedirdim altini degistirdim hasta oldu ablam uyurken ben uyanik saniye uyumadan basinda bekleyip saga dondu ustunu orttum sola dondu ustunu orttum. uzerini degistirirken kurutma makinesiyle isitip giydirdim. yatagina kurutma makinesi tutup isitip oyle yatirdim.kisaca sevmeyip iskence yapmiyorum cocuklara bunun icin acikladim.ama omrumce birinin sorumlulugunu almak istemiyorum.buyuyecek hep kalbim agzimda aman hasta oldu mu aman dustu mu aman biri itti de bi yerini kirdi mi. sonra okul..aman univ okunsun aman is bulsun. sonra baslayacak evlenecegi insanlar nasil olucak bilmemne derken omrum boyu hep onu dusunecegim.ben zaten zor bir hayat yasadim ( herkesin derdi kendine buyuk kimse yanlis anlamasin kimse pamuklar icinde buyumuyor ) ama artik kafa dinlemek esimle gezmek esime bakmak istiyorum sadece. o bana yetiyor. asla tahammulum yok artik cocuk aglamasina simarmasina. anne olmak istemiyorum.ama insanlar bezdiriyor. benim ailem biliyor istemedigimi saygi da duyuyorlar. esim de istemiyor. ama onun ailesi ozellikle eltilerim beni bezdiriyor. simdi olmuyor sanacaklar oysaki korunuyoruz hem de hem hapla hem kondomla.ama insanlar istiyor diye cocuk yapamam. zerre istemiyorum ve 31 yasindan sonra da isteyecegimi sanmiyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye. istemek dogal da istememek neden degil? esim mutlu ben mutlu insanlara ne ? ozur dilerim uzattim ama gercekten bezdiriyor insanlar. bekarlara derler ne zaman evlilik evliye derler ne zaman cocuk diye. iste o misal ....
ama ben allah korusun derken hamile birinin yuzune demiyorum.ay ne guzel allah uzun monur saglik sans versin diyorum.icimden diyorum suan allah korusun diye. ben neden hamile birini gorunce kalkip duvara vuriyim mecazen dedim sadeceBu sizin tercihiniz oldugu icin kimseyi ilgilendirmez. Merak ettigim tek bisey var. Istememe nedeninizin sorumluluk almak surekli birini dusunerek yasamak istememeniz oldugunu soylemissiniz. Hayat ne getirir bilmiyorum gercekten allah korusun ama varsayalim esiniz bir rahatsizlik veya sakatlik gecirdi. O zaman da omur boyu sorumluluk bekliyor sizi. Yani bu bir ornek sadece. O yuzden hamile gorunce duvara vurmak yerine hasta muhtac birini gorunce bu hareketi yapmaniz daha mantikli olurmus gibi geliyo. Cunku hamile kalmamak zaten sizin elinizde ama saglik malesef degil. Hamilelik de bi hastalik degil insanlari mutlu eden birsey. Yani kisaca cocuk istememeniz gayet dogal oz iradenizle istediginizi yapin ama beklediginiz hassasiyeti siz de gostererek. Farkinda olmadan hamileligi size sevdirmeye calisanlarin yaptklarini siz de onlara yapmis oluyorsunuz.
Ciddi bu duygular oluyor mu?Şimdi hamile kalırım, ya bende o duygular ve istek olmazsa, dönüşüde yok ki:))Rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun inşallahZamani geldigi zaman isteyeceksin. Ozellikle supriz bi sekilde ana rahmime düşmuş olsun. Ogrendigin andan sonra hayatin degisiyo. Birden anne oluysn allah herkese yasatain bu duyguyu bende 5 sene istememm diyordm supriz oldu bi baktim hamileymisim olmadi tabi sonlandi. Ama cift cizgiyi gordgm anda ben benlkten ciktim o minicik mercimegim benm vucudumu degistiriyor agrilari o kadar tatli geliyorduki her agrim oldugunda ben mutluluktan ucuyordum. 6 haftalikken sonlandi. Kimse seni yadirgamaz merak etme ama oluruna birak korunma bence dikkat et sadece esinle de gezebilirsin bu senin gezmene engel degil... 1.5 senedir istiyoruz 1 sene 7 aydir evliyim. Ama olmadigi sure zarfinda esimle yapmadigim sey kalmadi.
bir de demiyorlar mi yanindaki cocuklari gosterip ama bak simdi bunu sevmiyor musun diye? tabiki seviyorum yigenime canimi veririm.ama annesi babasi var ben onu sadece seviyorum bu kadar.sorumluluk bende degil. tum cocuklari seviyorum hepsi gercekten melek. ama sevmekle yapmak ayni sey degil ki. bide baslayacaklar simdi olmuyor diye. hatta esimle dedik ki olmuyor mu desek. hani sussunlar diye .bu sefer de bosa uzucek insanlari .bide doktor tavsiyeleri baslayacak iyice arapsacina donecek hersey. esim 43 yasina giricek gelecek ay. eltiler de ama bak "h..nin yasi buyuk yapin diyor. iyi be beni mi bekledi evlenseydi o zaman demek istiyorum. tamam iyi niyetliler zaten bunda kotu niyet olamaz ama zorlandikca iyice sogursun ya benimki de o misal. biz boyle mutluyuz. esim buyuk ama aslinda zaten benim cocugum gibi yetiyor bana artiyor bile. :)
biraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ben de esim de cocuk istemiyoruz. ben aklim erdi ereli cocuk sevmedim. sevmedim derken nefret edip dovmuyordum cocuklari. ama konusulur ya kucukken benim 2 cocugum olsun erkek olsun kiz olsun vs. ben hep istemedim. hic kimsenin cocuguna agucuk gugucuk minikmtontik hanimis falan yapamadim. kiyamam tabiki allah herkesin cocugunu bagislasin uzun omurlu saglikli olsun herkesin evladi. ama ben gercekten hic istemedim. evlenince istersin dendi hep dogru olabilir dedim. ama evlendim yine istemiyorum. pinpirikli bir insanim. yigenime baktim annemle beraber 3 sene. univ yeni bitirip ankaraya dondugumde ablam dogum yapip ise baslamisti. mamasini yedirdim altini degistirdim hasta oldu ablam uyurken ben uyanik saniye uyumadan basinda bekleyip saga dondu ustunu orttum sola dondu ustunu orttum. uzerini degistirirken kurutma makinesiyle isitip giydirdim. yatagina kurutma makinesi tutup isitip oyle yatirdim.kisaca sevmeyip iskence yapmiyorum cocuklara bunun icin acikladim.ama omrumce birinin sorumlulugunu almak istemiyorum.buyuyecek hep kalbim agzimda aman hasta oldu mu aman dustu mu aman biri itti de bi yerini kirdi mi. sonra okul..aman univ okunsun aman is bulsun. sonra baslayacak evlenecegi insanlar nasil olucak bilmemne derken omrum boyu hep onu dusunecegim.ben zaten zor bir hayat yasadim ( herkesin derdi kendine buyuk kimse yanlis anlamasin kimse pamuklar icinde buyumuyor ) ama artik kafa dinlemek esimle gezmek esime bakmak istiyorum sadece. o bana yetiyor. asla tahammulum yok artik cocuk aglamasina simarmasina. anne olmak istemiyorum.ama insanlar bezdiriyor. benim ailem biliyor istemedigimi saygi da duyuyorlar. esim de istemiyor. ama onun ailesi ozellikle eltilerim beni bezdiriyor. simdi olmuyor sanacaklar oysaki korunuyoruz hem de hem hapla hem kondomla.ama insanlar istiyor diye cocuk yapamam. zerre istemiyorum ve 31 yasindan sonra da isteyecegimi sanmiyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye. istemek dogal da istememek neden degil? esim mutlu ben mutlu insanlara ne ? ozur dilerim uzattim ama gercekten bezdiriyor insanlar. bekarlara derler ne zaman evlilik evliye derler ne zaman cocuk diye. iste o misal ....
bende hic evlenemezsem degil cocuk eşim bile olmadan nasıl yaslılık gecer die düsünüyom bazen.Sanırım kafayı yedimOlabilir.bi arkadasimin annesinin arkadasi var onunda cocugu yok 50 kusur yasinda.esiyle birlikte mutlular lakin.cok yalniz..yasitlari hep kizinin evine gider torunlariyla zaman gecirir..o ise esiyle birlikte bu durumdan sikilmis.ve sanirim pismanlar..ben hissettim o duyguyu o kadinla..cok iyi dusunun yinede
Yeminle aynı duygular.biraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ciddi bu duygular oluyor mu?Şimdi hamile kalırım, ya bende o duygular ve istek olmazsa, dönüşüde yok ki:))Rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah
Çocuklar hayatta ki izinizdir kısa ve öz. Elbet zor hayat hep endişe üzerine gidiyor çocuk olduktan sonra, ama biraz bencil düşünüyorsunuz anneniz babanızda bu şekil bencil bir düşünce içinde olsaydı sizin gibi bir evlada sahip olamayacaklardı. Hayatı şartlanarak yaşamayı sevmiyorum, bende kendime sormuyor deilim evlenmek ve sonrasında çocuk yapmak şart mı bu düzen illa ki böyle mi gidicek diye. Evlenmeden önce hayatımın evlendikten sonra biteceğini zannediyordum çünkü önceki hayatıma alışmıştım evlilik yolun yarısı gibi geliyordu bana sonrasında onu aştım, sonrasında çocuk olunca hayatım biticek sanıyordum bu sefer öyle bir endişe içine girdim çocuklu kadın hayatı bitmiş kadın demek geliyordu bana ama bebeğim oluncada onun da ne kadar boş bir endişe olduğunu anladım. O varken yaşladığımı bile fark edemicem sanırım çünkü hayatımın hepsi eşim ve çocuğum oldu . Yaşamım aksine bitmiyor ömrüme ömür ekleniyormuş... Yemyeşil bir ağaç gibi hayata başlayıp kuru bir yaprak gibi yitip gitmek istemiyorum bu yüzden çocuğum ardımdan kalan tek fidanım olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?