COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

bir de demiyorlar mi yanindaki cocuklari gosterip ama bak simdi bunu sevmiyor musun diye? tabiki seviyorum yigenime canimi veririm.ama annesi babasi var ben onu sadece seviyorum bu kadar.sorumluluk bende degil. tum cocuklari seviyorum hepsi gercekten melek. ama sevmekle yapmak ayni sey degil ki. bide baslayacaklar simdi olmuyor diye. hatta esimle dedik ki olmuyor mu desek. hani sussunlar diye .bu sefer de bosa uzucek insanlari .bide doktor tavsiyeleri baslayacak iyice arapsacina donecek hersey. esim 43 yasina giricek gelecek ay. eltiler de ama bak "h..nin yasi buyuk yapin diyor. iyi be beni mi bekledi evlenseydi o zaman demek istiyorum. tamam iyi niyetliler zaten bunda kotu niyet olamaz ama zorlandikca iyice sogursun ya benimki de o misal. biz boyle mutluyuz. esim buyuk ama aslinda zaten benim cocugum gibi yetiyor bana artiyor bile. :)

Zamani geldigi zaman isteyeceksin. Ozellikle supriz bi sekilde ana rahmime düşmuş olsun. Ogrendigin andan sonra hayatin degisiyo. Birden anne oluysn allah herkese yasatain bu duyguyu bende 5 sene istememm diyordm supriz oldu bi baktim hamileymisim olmadi tabi sonlandi. Ama cift cizgiyi gordgm anda ben benlkten ciktim o minicik mercimegim benm vucudumu degistiriyor agrilari o kadar tatli geliyorduki her agrim oldugunda ben mutluluktan ucuyordum. 6 haftalikken sonlandi. Kimse seni yadirgamaz merak etme ama oluruna birak korunma bence dikkat et sadece esinle de gezebilirsin bu senin gezmene engel degil... 1.5 senedir istiyoruz 1 sene 7 aydir evliyim. Ama olmadigi sure zarfinda esimle yapmadigim sey kalmadi.

ama ben allah korusun derken hamile birinin yuzune demiyorum.ay ne guzel allah uzun monur saglik sans versin diyorum.icimden diyorum suan allah korusun diye. ben neden hamile birini gorunce kalkip duvara vuriyim mecazen dedim sadece

Ciddi bu duygular oluyor mu?Şimdi hamile kalırım, ya bende o duygular ve istek olmazsa, dönüşüde yok ki:))Rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah

Birebir aynı şeyleri yaşadim ve duydum...birinin cocugunu gösterip bana kıskanmiyomusun bile soruyolar düşun yani...32 yaşındayım..hamile kalmamak icin elimden geleni yapiyorum..bunun cocuk sevmek sevmemekle bi alakası yok...sorumluluk sevmiyorum sadece...cocuk da cok severim hayvan da cok da güzel bakarım yaparsam ama gerekli oldugunu düsunmuyorum...cunkü her daim aklın onda kalacak sorumluluk fazla...bakiyosun cocugu olanlara cocuklar buyuyup evlenince yalniz kalıyolar yine...e o da yalniz kalcaksa ben de yalniz kalacaksam neden o kadar emek sarfedeyim, maddi ve manevi özgürlügümü mahvedeyim...cocugu olmadan da cok mutlu olan insanlar var...bence asıl bir insan mutlu olmak icin ille de bi cocuga ihtiyac duyuyosa anormal olan odur...herkes yapmak zorunda degil...zaten avrupa ülkelerinde çogu insanın cocugu yok cogunun hayvani var...

Ayrılırım, acı çekerim diye aşık olmamak gibi bir şey bu. Benim görüşüm bu.

Hiç çocuk istemediğim bir zamanda hamile olduğumu öğrendim, "hazır değilim" diye ortalarda gezdim, bebeği kaybedince içimden sanki ciğerim koptu.

Sonra tekrar hamile kaldım, yine süpriz bir hamilelik ve hazır değildim ama korkumdan söylenemedim:)) içimde tuttum.

Ama şimdi diyorum ki hayatımın en güzel kokusu hissi her şeyiymiş bu:) çok şükür rabbime..

Çocuk isteyince insan dert sahibi oluyo zaten, istemiyosan ne ala, boşver rahat rahat devam et hayatına mis gibi

Bir arkadaşım 38 yaşınsa yeni anne oldu, tebrik etmek için aradığımda " hiç mi dostumuz yokmuş? Hiç mi kimse bizim kulağımızı çekmemiş? Bu kadar geç kalmışız bu sevgiye.." Dedi.

bende hic evlenemezsem degil cocuk eşim bile olmadan nasıl yaslılık gecer die düsünüyom bazen.Sanırım kafayı yedim

Yeminle aynı duygular.

Bence anormal olan birşey yok, herkesin kendi hayatı,kendi tercihleri.. İstemiyor olabilirsiniz kimse bu durum yüzünden sizi yadırgayamaz,kınayamaz.

Mesela benim de 1 kızım var,yaşımda daha çok genç ama birdaha asla diyorum 1 yeter.

Ama şuan bile toplumdan insanlar aa yap bitane daha beraber büyür çıkarlar arkadaş olurlar vs diye baskı kuruyorlar.

O yüzden toplumdaki kimsenin söylediğine aldırış etmeyin, siz kendi hislerinize ve eşinize bakın gerisini koyverin gitsin.

Çocuklar hayatta ki izinizdir kısa ve öz. Elbet zor hayat hep endişe üzerine gidiyor çocuk olduktan sonra, ama biraz bencil düşünüyorsunuz anneniz babanızda bu şekil bencil bir düşünce içinde olsaydı sizin gibi bir evlada sahip olamayacaklardı. Hayatı şartlanarak yaşamayı sevmiyorum, bende kendime sormuyor deilim evlenmek ve sonrasında çocuk yapmak şart mı bu düzen illa ki böyle mi gidicek diye. Evlenmeden önce hayatımın evlendikten sonra biteceğini zannediyordum çünkü önceki hayatıma alışmıştım evlilik yolun yarısı gibi geliyordu bana sonrasında onu aştım, sonrasında çocuk olunca hayatım biticek sanıyordum bu sefer öyle bir endişe içine girdim çocuklu kadın hayatı bitmiş kadın demek geliyordu bana ama bebeğim oluncada onun da ne kadar boş bir endişe olduğunu anladım. O varken yaşladığımı bile fark edemicem sanırım çünkü hayatımın hepsi eşim ve çocuğum oldu . Yaşamım aksine bitmiyor ömrüme ömür ekleniyormuş... Yemyeşil bir ağaç gibi hayata başlayıp kuru bir yaprak gibi yitip gitmek istemiyorum bu yüzden çocuğum ardımdan kalan tek fidanım olacak.

Ciddi bu duygular oluyor mu?Şimdi hamile kalırım, ya bende o duygular ve istek olmazsa, dönüşüde yok ki:))Rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah

Ben de hadi artik bebek bekliyoruz dediklerinde allah korusun dedgm istemiyorum dedigm zaman olmustur simdi diyenlere Ammiiiiiiiiinnnnn diyorum... Ben hic istemiyordum cocuklari da bebekleride minciklamam uzaktan severim biri bebegini anlattigi zaman icimden bayilirdim... emindim hamile olmadigina 19 gun gecikti adetim hergun idrarda cift cizgi cikmasin diye dua ettim. Sonra 19 gunde kipkirmizi ikinci cizgi o kadwr ii hatirliyorum dukkanin vc sindeydim ikinci cizgiyi gorunce kalbim agzimda kollarimda ayaklarimda atiyordu o kadar hizliydiki yere oturdum elimi karnima koydum ben dedim ben iki canliyim artik o kadar mutlu oldum birden ki. Aslinnda istemiyorum degilmis ben kendimi oyle sartlandirmisim. Hayatimim en guzel 1 haftasiydi sabah onla uyanmak gece mercimegm buyuyor diye cektigim rahim kasilmalari. Elimi rahmime koyup sukurler olsun dedim. Agrilar korkular hersey gelip gecti. Kurtaji hatirliyorum da istemiyorum dememek lazimmis istemek gerekiyomus allahtan hayirlisini herseyin hayirlisini simdi olmuyor o kadar eksigimki bazen diyorumki keske allah bana boyle bir aci yasatmasaydi. Olursa da birden anne oluuosun ilk ogrendigin anda. Emin ol bu duygulari yasiyosun. Biraz uzun oldi ama emin ol bu boyle... bir ogretmen arkadasim vardi 2 sene doldu korunuyordu. Birgun birakmis demis dikkat edelim bikac ay diye. Ilk ayinda hamile kalmis o kadar agladi ki o kadar uzulduki anlatamam. 2 gun sonra gordum ona cok alismis simdi saglikli bir oglu var. O gun agladin dedigimde aptalmisim dedi !!!

Of... Biraz daha açık yazsaydın en azından boşluk bıraksaydın keşke gerçekten uzatmışın...
İstemiyo olsan bu kadar kafaya takmazdın bence böyle düşünen insan biraz daha görüşleri farklıdır bence gerçektente umursamaz kimseyi sen baya dinliyosun zaten etrafını bence.
Ayrıca madem toplumsal açısından kural gibi görünen iş evlilik çocuk ikinci çocuk gibi genel geçer kurallara farklı açıdan bakıyosun ne takıyosun kafaya..

Varan 1 burda, geriye kalanlar nerde?
Bebekler melektiri bekle bekle bittim burda yahu nerdesiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…