COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

Bu sizin tercihiniz oldugu icin kimseyi ilgilendirmez. Merak ettigim tek bisey var. Istememe nedeninizin sorumluluk almak surekli birini dusunerek yasamak istememeniz oldugunu soylemissiniz. Hayat ne getirir bilmiyorum gercekten allah korusun ama varsayalim esiniz bir rahatsizlik veya sakatlik gecirdi. O zaman da omur boyu sorumluluk bekliyor sizi. Yani bu bir ornek sadece. O yuzden hamile gorunce duvara vurmak yerine hasta muhtac birini gorunce bu hareketi yapmaniz daha mantikli olurmus gibi geliyo. Cunku hamile kalmamak zaten sizin elinizde ama saglik malesef degil. Hamilelik de bi hastalik degil insanlari mutlu eden birsey. Yani kisaca cocuk istememeniz gayet dogal oz iradenizle istediginizi yapin ama beklediginiz hassasiyeti siz de gostererek. Farkinda olmadan hamileligi size sevdirmeye calisanlarin yaptklarini siz de onlara yapmis oluyorsunuz.

İstememeniz çok normal. Herkes anne-baba olacak diye bir durum söz konusu değil. Eşinizle de bu konuda anlaşmışsınız. Ama benden bir abla tavsiyesi, ileride isterseniz ama olmazsa diye sağlıklıyken ve menopoza girmemişken bir yumurtanızı dondurtun. İleride duygularınız nasıl değişir hayat ne getirir bilemezsiniz. Tıbbın bu nimetinden faydalanın derim ben özetle.

bir arkadaşım var 2 çocuk sahibi, çocukları için ölür o derece.

ama o da diyor, çocuk sevmeyen yapmasın. toplumda herkes çocuk yapmalıymış gibi bir algı var, ve çok da uymuyor işte herkese.
İstemiyorsanız yapmayın bence de :)

Olabilir.bi arkadasimin annesinin arkadasi var onunda cocugu yok 50 kusur yasinda.esiyle birlikte mutlular lakin.cok yalniz..yasitlari hep kizinin evine gider torunlariyla zaman gecirir..o ise esiyle birlikte bu durumdan sikilmis.ve sanirim pismanlar..ben hissettim o duyguyu o kadinla..cok iyi dusunun yinede

Reactions: lra
Az bekle birazdan annelik dünyanın en kutsal .... Bla bla blalar gelecek ..

Tercihlere saygı diyorum ben . Hele bir de doğurup da anne olamamışları gördükçe bunu gercekten gönülden istemeyenler yapmasın istiyorum .. Sonra o çocuklarla aynı toplumda bizler de yaşıyoruz ...

Hatta gerçekten çocuk yapma sebebi olamayacak şeyleri sıralayabilirim

1. Eltim/görümcem hamile ya da hamile kalmak üzere ben de eksik kalmayayım.

2.evliliğim mantar, kocam evime bağlansın hatta bağlanmak yetmez kölem olsun mümkünse hemen Bi çocuk yapayım

3. ama ben anneyimle başlayan cümleler kurayım, baby showerdan, çocuklu partilerden eksik kalmayayım.

4. Çocuğum var ona kardeş yapayım . ( 20 tane de çocuğunuz olsa onların hepsi ayrı birey, kimse için kimsenin dünyaya gelmesine vesile olunmamalı , o çocuk için de bir çocuğu isteme sebepleri tekil olarak taşınmalı ; hatta bu tarz fikri olanlar içinden geçirse dahi dışından dillendirmemeli bence sonuçta kardeşi ile kanlı bıcaklı olan da çok , kötüyü çağırmamalı )

Ama bir çocuğu gercekten istemek, onu birey olarak görmek, topluma layıkıyla kazandırmayı istemek ve bunun için Hakedilen emeği , fedakarlığı göstermek şekliyle anne olabilmek .. Kutsal olan bu benim gözümde ..

Naçizane

neden tuhaf olsun kı...
en azından aman cocuk evlılıgı guclendırsın mantıgıyla, aıleler ıstıyor yapım bı tane kenarda kalsın mantıgıyla cocuk yapmadıgınız ıcın tebrık ederım.
zira suprız yumurtadan cıkan oyuncak halıne getırdı bazı ınsanlar dunyaya cocuk getırme meselesını.
gercekden bı omur sana verılen emanet kalbı ,bedenı en dogru sekılde yetıstırebılecek kısıler cocuk yapsa keske .

Ahanda ben işte, aynı duygu ve düşünceler...Ama bir tarafta müthiş bir toplum baskısı, 40 yaşından sonra çok pişman olursun, kafanı taşlara vurursun istersin ama olmaz, ben ne ettim dersin diyorlar!!!Evlilik çocuksuz olmaz, eşinin baba olmaya hakkı yok mu diyorlar, eşimde biraz meyilli baba olmaya Doğurganlık çağım geçmek üzere, bu konu çok kafama takılıyo

Bana tuhaf geldi, aslında tuhaf gelen çocuk istemiyor olmanız değil. Çocuk fikrine bakış açınız...Hamile görünce duvara tutunmalar, ayy Allah korusun demeler; çocuk şımarıklığı gibi ifadeler beni şaşırttı açıkçası. Yoksa hayat sizin isteyip istememek sizin kararınız. Sorumluluk alamayan insanlar zaten çocuk sahibi olmasında.

cok dogru soyluyorsunuz . annem de umarim is isten gectikten sonra ikiniz de pisman olmazsiniz umarim diyor...iste o kisminda ben de buyuk konusamiyorum.suan icin kararim kesin ama insanoglu bu bigun yaslaninca ne hissedecegimi de simdiden bilemiyorum

Ben 7aylık evliyim ailemle akrabalarımla farklı sehirlerde yasıyorum dün gittim ailemin yanına çocuk sorusundan gına geldi artık olmadığını iddaa edenler bile oldu henüz düşünmüyorum diyorum imalı bakıslar..
Birde hiç yapmıcam desem topa tutarlar mazallah..
Çevre yüzünden zor gerçekten süreklı açıklama yapmak zorunda bırakabilirler sizi..

İstememenizi anlamıyorum, ben de çocuk canlısı bir insan değildim ama evlenince istemeye başladım. Ama sizden çoook iyi bir anne olur bence. Çünkü çocuk sahibi olmanın ne kadar ciddi bir sorumluluk olduğunun farkındasınız...
Allah isteyenlere hayırlısı ile versin tabii ki.

3 , 4 yıl önce ben de çok istiyordum ama artık eskisi kadar ayıp baymıyorum ben de. Zaten evli de değilim, 2. bir katılımcım olmadığı için istesem de olmaz
Çocuk ağlaması, kakası, kusmuğu ,ilerde bakımı büyütmesi, okulu dertleri beynim hiç almaz gibime geliyor.

ben de tahtalara vuruyorum hamile misin diyen olursa. :/
çünkü istemeyen biri için bu bir felaket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…