- 15 Temmuz 2014
- 1.201
- 965
- 358
- Konu Sahibi esesrara84
-
Ahanda ben işte, aynı duygu ve düşünceler...Ama bir tarafta müthiş bir toplum baskısı, 40 yaşından sonra çok pişman olursun, kafanı taşlara vurursun istersin ama olmaz, ben ne ettim dersin diyorlar!!!Evlilik çocuksuz olmaz, eşinin baba olmaya hakkı yok mu diyorlar, eşimde biraz meyilli baba olmayabiraz once okudugum bir konudan yola cikarak aklima geldi ve sormak istedim sizlere de..
Ben de esim de cocuk istemiyoruz. ben aklim erdi ereli cocuk sevmedim. sevmedim derken nefret edip dovmuyordum cocuklari. ama konusulur ya kucukken benim 2 cocugum olsun erkek olsun kiz olsun vs. ben hep istemedim. hic kimsenin cocuguna agucuk gugucuk minikmtontik hanimis falan yapamadim. kiyamam tabiki allah herkesin cocugunu bagislasin uzun omurlu saglikli olsun herkesin evladi. ama ben gercekten hic istemedim. evlenince istersin dendi hep dogru olabilir dedim. ama evlendim yine istemiyorum. pinpirikli bir insanim. yigenime baktim annemle beraber 3 sene. univ yeni bitirip ankaraya dondugumde ablam dogum yapip ise baslamisti. mamasini yedirdim altini degistirdim hasta oldu ablam uyurken ben uyanik saniye uyumadan basinda bekleyip saga dondu ustunu orttum sola dondu ustunu orttum. uzerini degistirirken kurutma makinesiyle isitip giydirdim. yatagina kurutma makinesi tutup isitip oyle yatirdim.kisaca sevmeyip iskence yapmiyorum cocuklara bunun icin acikladim.ama omrumce birinin sorumlulugunu almak istemiyorum.buyuyecek hep kalbim agzimda aman hasta oldu mu aman dustu mu aman biri itti de bi yerini kirdi mi. sonra okul..aman univ okunsun aman is bulsun. sonra baslayacak evlenecegi insanlar nasil olucak bilmemne derken omrum boyu hep onu dusunecegim.ben zaten zor bir hayat yasadim ( herkesin derdi kendine buyuk kimse yanlis anlamasin kimse pamuklar icinde buyumuyor ) ama artik kafa dinlemek esimle gezmek esime bakmak istiyorum sadece. o bana yetiyor. asla tahammulum yok artik cocuk aglamasina simarmasina. anne olmak istemiyorum.ama insanlar bezdiriyor. benim ailem biliyor istemedigimi saygi da duyuyorlar. esim de istemiyor. ama onun ailesi ozellikle eltilerim beni bezdiriyor. simdi olmuyor sanacaklar oysaki korunuyoruz hem de hem hapla hem kondomla.ama insanlar istiyor diye cocuk yapamam. zerre istemiyorum ve 31 yasindan sonra da isteyecegimi sanmiyorum.hamile gorunce bile elim duvara gidiyor allahim sen koru diye. istemek dogal da istememek neden degil? esim mutlu ben mutlu insanlara ne ? ozur dilerim uzattim ama gercekten bezdiriyor insanlar. bekarlara derler ne zaman evlilik evliye derler ne zaman cocuk diye. iste o misal ....
cok dogru soyluyorsunuz . annem de umarim is isten gectikten sonra ikiniz de pisman olmazsiniz umarim diyor...iste o kisminda ben de buyuk konusamiyorum.suan icin kararim kesin ama insanoglu bu bigun yaslaninca ne hissedecegimi de simdiden bilemiyorumIstememek en dogal hakkiniz. Ama istemeyeceginizi bilmiyorsunuz. O yuzden bi gun bu imkaniniz kalmadiginda isterseniz ne yapabilirsiniz alternatif bulmalisiniz. Bi gun isterim diye cocuk sahibi olunmaz. Ama o zmn pismanliklada yasanmaz. Bu sizin seciminiz tek gereken her ihtimali dusunmeniz. Insanlari ciddir almayin uzulmeyin.
cok dogruaynı toplum size, 2. ne zaman diye de soracak, şimdiden hazırlıklı olun.
aaaaÇocuk bakımının zor olduğunu gördüğün için seni anlıyorum
Bende 1 Çocuk yaptım ömrümü yedi
Bana tuhaf geldi, aslında tuhaf gelen çocuk istemiyor olmanız değil. Çocuk fikrine bakış açınız...Hamile görünce duvara tutunmalar, ayy Allah korusun demeler; çocuk şımarıklığı gibi ifadeler beni şaşırttı açıkçası. Yoksa hayat sizin isteyip istememek sizin kararınız. Sorumluluk alamayan insanlar zaten çocuk sahibi olmasında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?