ÇOCUK İSTEMİYORUM

Kesinlikle.
Hayatımı birine adamak istemiyorum bende.
Uyuduğum uyku bile kaliteli olmayacak birini düşünmekten hayat hep diken üzerinde olmak için çok kısa...

Ne istediğinden emin değil iseniz lütfen anne olmayın. Çünkü bu olduktan sonra pişman olunacak bir şey değildir. Annelik kararlara, planlara göre olmaz bu içinize düşer, iliklerinize kadar istersiniz, olmayınca olsa dağları delerim dersiniz kısacası bu bir aşktır. Size bu his gelmediği için anlayamazsınız ve lütfen bu his geldiğinde anne olun yalnızca.

16 "yıllık evliyim. Baştan beri çocuk istemiyorum. Çocuk sevmiyorum. Evliliğimin 15. Yılında arkadaş ısrarı sonucu bir defa denedim. Neticede insanlar yıllarca uğraşıyor çocuk için. Allah tarafından hamile kaldım. Çok pişman oldum ama aldırmadım. Hamilelik boyunca çok mutsuzdum. Hele bir doğsun gör nasıl değişecek duyguların dediler. Şu anda 10,5 aylık. Duygularım değişmedi. Çok sevimli ama bende annelik duygusu oluşmadı. Zamanı geri alma şansım olsa kesinlikle çocuk sahibi olmazdım. Eski neşem yok. Sürekli bir tedirginlik halim var.en ufak şeylerde mutlu olurdum, şu anda hiçbir şey beni mutlu etmiyor. Özellikle bir ömür boyunca başka bir canlının sorumluluğunu taşımak bana ağır geldi. Allahtan eşim var. Biraz daha büyürse duygularon değişir mi bilmiyorum.

Allah size kolaylıklar versin dilerim..
sizi çok ama çok iyi anlıyorum bu yüzden yapmayacağım ben..
Ne yazık ki dönüşü yok o yüzden fazlaca güç ve sabır dilerim

çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Abimin 10 aylık bebesine 9 aydır bakarken karar verdim..Tüm günü 2 saatlik uykuyla geçirip gecenin 4’ü olupta hala kucakta sallanmayı ve anca öyle uyumayı beklerken sinirimden hüngür hüngür ağlamıştım,işte o zaman karar verdim...Hatta geçen oturmaya bi arkadaşları geldi bizimkilerin “Ayy bi kardeşi olsa yazık” falan dediler,o an tüm gözler bana çevrildiğinde nasıl delirdiysem “Ben bakmam bana sakın güvenmeyin,sevmeden sevmeye gelenler ikinciyide der üçüncüyüde oturdukları yerden konuşmak kolay tabi sen bakan kişiye soracaksın.” diye bağırdım resmen...Şu an yeğenim var,ilerde o evlenir çocuk yapar onun çocuğunada ben bakarım diye avutuyorum kendimi

Yaza tatil planlamak,araba peşinatı biriktirmek siZin için lüksse ve istemiyorsanız çocuk yapmayın zaten. Bu şartlarda çocuk bakmanız zor. Çocuk nasibiyle gelircilerden değilim,mantıklı bakmak lazım olaya. Bugün bir çocuk yetiştirmek için epey masraf yapmanız gerekiyor çünkü. Ne bulursa onu yer,evin ötesindeki okulda okurculardanda değilim. Bu şartlara sahip olmasam ciddi söylüyorum çocuk yapmazdım.

İstemiyor olsaydın ya olmazsa korkusuna kapılmazdın. İstiyorsun ama şuan değil. Arabanızı alın,tatilinizi yapın,zamana bırakın. bende çocukları pek sevmem ama bebeklik dönemlerine bayılırım. Kendi çocuğun farklı oluyor ayrıca. Başkalarının çocuklarıyla kıyaslanamaz. Kısacası akışına bırak.

Ben oğluna çok düşkün bir anneyim. Çünkü çok zor sahip oldum. Buna rağmen sizi hiç yadırgamadım yargılamadım. Allah yardımcınız olsun ve Allah kalbinizi evladınıza karşı ısındırsın inşallah

ben konuyu anlamadim ,

cocuk istemiyor da milletin cocuk yap israrindan mi dertlisiniz,

cocuk istiyor ama suan sartlariniz elvermedigi icin erteliyor ve de sonrasinda ya olmazsa diye mi endiselisiniz.

ama cocuk istemiyorum, olmazsa diye de endise ediyorum deyince bir garip gelmiyor mu size de ?!?!?!

hic boyle bir arada kalmislik durumum olmadi.
sartlarimiz cocuga elvermezken erteledim,
cocuk istedigimde cocuk yaptim,
artik daha fazla cocuk istemem dedigimde de tuplerimi baglattim.

ne istediginizi yeniden dusunun,
ama karar vermekte de aceleli olmayin, zaten evliliginiz cok yeniymis,
suan cocuk istiyorum deseniz bile hem bu sebeple hem pandemi sebebi ile erteleyin derdik hepimiz zaten.

İşte ben de bundan korkuyorum. İstemememe rağmen olmaması ihtimali beni korkutuyor. Kafayı yedim galiba
Yok ben de korkuyordum vaktinde. Ama kontrollerime gittiğim için doktor her şeyin yolunda olduğunu söylüyordu. Yolunda gerçekten ama sebebini bulamadılar. İkinciye hemen doğal yolla hamile kaldım

Bence istedikten iki yıl sonra çocuğunuzun olacağını hayal edin. Mesela 28 yaşındayken çocuk istediniz, bir yıl olmadı, ikinci yıl tedavilerle geçti. İki yıl sonra hamile kaldınız. Yaş 30 oluyor yani çok geç bir yaş değil. Şimdi kaç yaşındasınız bilmiyorum ama böyle planlamak mantıklı.

cok tatlısınız

Kendi bakış açınız da size kalsın. Zor çocuktan kastım sizinkinden daha zor çocuk; yani anlayamazsınız.

Doğru söylüyorsunuz fakat ben çocuk isteği olmayan kişiye karşı söyledim.

Eşlerin soğumasının sebebi çocuk değil. Sorumluluk almayı bilemeyen, birbirine destek olamayan ve zoru görünce kaçan eşler. Bugün çocukta soğuyan yarın ciddi bir hastalıkta da benzer tavır sergiler.

Ben çocuk istemeyen birine gerçekleri söyledim zaten.

Kendi bakış açınız da size kalsın. Zor çocuktan kastım sizinkinden daha zor çocuk; yani anlayamazsınız.
Siz söylemeseniz kendi bakış açımı size empoze etmeye kalkardım zaten. Gayet insani bir soru sordum ama görüyorum ki ona bile cevap veriş şekliniz negatif. Neyse....

Sizin bitmemiş şanslısınız.

Benimki geçtiyse herkesinki geçer. 8-9ayda hafif kıpırtılar başlıyor, 1 yaş sonrası ise bol gel gitli ama gittikçe daha iyi oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…