ÇOCUK İSTEMİYORUM

bende aynı sizin gibi düşünüyordum. Bu yüzden evliliğimin 7. yılında çocuk yapmaya karar verdim. Siz hazır olunca kalbiniz sizi yönetiyor zaten. Hiç acele etmeyin.
En doğru zamanı size hisleriniz söyler. Elaleme de afedersiniz b.k. yemek düşer.
Gezin tozun, evliliğinize , yapmak istediklerinize doyun. Sonrasında kısmetse olur zaten

Ya işte o çocuğun uyuyası varmış ne diyeyim. Çocuk büyütmedim tecrübem yok fakat kuzenim bebeğinde yaşadım o bahsettiğim şeyleri. İnanılmaz bilgili araştıran bir anne, pedagog çocuk psikiyatrı taşımadığı yer kalmadı. Çocuk asla uyumuyor. Gözünden uyku akar ama yatırmaya kalkınca kıyametleri koparır.
Annesine 1 sn rahat vermez hep paçasında. Ay nasıl zor bir çocuk anlatamam. Benim öyle çocuğum olsa tımaranelik olmuştum. Maşallah sizinkine.

Geçen akşam haberlerde görmüştüm; Eşlerden biri makul sebebi olmaksızın çocuk istemezse kusurlu sayılacakmış Ne kadar saçma sapan birşey, neye göre kime göre olacak o makul sebep acaba? Tam konusuydu da aklıma geldi bu gereksiz karar Çocuk konusu çok hassas kimsenin sorgulamasını müdahale etmesini kaldıracak bi konu değil.

Gezin dolaşın ne zaman hazır hissederseniz o zaman deneyin biz de istemedik hemen eşimle 4 yıl gezdik dolaştık sonra da 3 senede oldu toplam 7 sene sonunda kucağımıza aldık pişman mıyım diyecek olursak biraz fazla uzun süre beklemişiz çocuk olduktan sonra dedik ki biz bu evde nasıl vakit geçirmişiz ki hiç canımız sıkılmadan diye evlat başka birşey Allah isteyen herkese tattırsın inşallah tabii güzelliği gibi zahmeti de var zahmetsiz rahmet olur mu derler beraber gittiğimiz tatillerde biraz zor olsa da yaptığı hareketler güldürmesi yorgunluğu götürüyor siz de eğer evlat sahibi olursanız o zaman anlarsınız ne demek istediğimi

Evet işte bu yüzden stres oluyorum ben de gereksiz. Herkes ileride fikrin değişir istersin diyor birazda bundan dolayı korkuyorum.
Bana da hep annem ve annem yaşında teyzeler, istemem deme öyle sonra Allah aratır falan diye diye psikolojimi bozdu... Hayır pek inançlı bir insan da değilim niye takıldım onu da bilmiyorum kafamda bir yerde yer etti sanırım. Hep çevre yüzünden bunlar

Ama işte sizinki de böyle olabilir

Yani çok da uyuması kolay bir çocuk değildir ama uyuduğunda uyanmaz

Neden benimki istisna olsun da sizdeki kötü örnek kural olsun

Benim çevredekiler de benimkine benziyor bir iki bebek hariç

Zira bir arkadaş oğlunun gece geç uyuduğundan sözde şikayet ederdi ama sabah 11 e kadar uyuyor işimi bitiriyorum derdi yani aslında çocuğu sabah kaldırsa belki akşam makul saatte yatardı ama o da işine gelmezdi

Eşimde biliyordu evlenirken çocuk istemediğimi o da istemiyor eşimden yana bu konuda çok şükür bir sıkıntım yok. Birde kedimiz var onu da çok sevmiyor ama benim için katlanıyor.

Yani yaşayıp bilmeden nasıl bu kadar negatif yazdığınızı anlayamadım açıkçası. Bal gibi hepsi yaşıyor demişsiniz gülüyorum sadece :) tamam tabiki bir süre yorgun uykusuz oluyorsunuz ama sonra hepsi geçiyor. O oluyor bu oluyor kesin hepsi yaşıyor tarzı yaklaşım bence doğru değil. Siz istemiyormuşsunuz yapmazsınız olur biter. İki tane çocuğum var yukarıda yazdığınız olumsuzlukların yarısını bile yaşamıyorum çok şükür. Ki biri daha yenidoğan sayılır. Bilmediğiniz konularda yanlış ve kesin hükümle yazmakta ne biliyim

öncelikle herkesin dediği şeylere bir kulağınızı kapatın, sizin yaptığınız bebeğe onlar bakmayacağına göre fikirlerini de önemsemeyi bırakmalısınız. benim arkadaşım asla çocuk sahibi olmak istemiyor, hem rahatına düşkün hem sevmiyor. çevresi istediğini söylesin o bu fikirde. çocuk istememekte bir tercih. ama siz çevre lafından etkileniyorsanız içten içe istiyorsunuz ama hemen olmasın gezeyim tozayım diyorsunuz bence. sizinle aynı yaştayız, 2 yıllık evliyim. evlendiğimizden beri ve öncesine çok gezdik. çoğu yere birlikte gittik, şu anda da bir kedi ailesiyiz ben hayatım boyunca erken anne olmak isteyen biri oldum, hatta bu 5-6 aydır çocuk tedavisi görüyordum olmayınca ara verdim. eşimde çok isteyen biri. zor da olsa her yere götürmeye alıştıralım, gezmeye alışık olsun diyor. sen bir yere gitmek istediğinde bende bakarım diyor ve bakar da gerçekten biz bu şekilde bir karar verdik. ne şimdi istememekten ne sonra istemekten korkmayın. insanların fikirleri de değişebilir, sonra isterseniz yine olur olmaz diye korkmayın. ben erken istedim de olmadı ama elbet bir zamanı vardır diyorum. istemezseniz de herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. çevrenize de bu şekilde söyleyin

Biraz sakin olun öncelikle.

çocuk istemezsiniz saygı duyarım ama sizde çocuklu ailelere saygı duymak zorundasınız.

Daha hic tecrübe etmediğiniz bir sey hakkında bu kadar kesin hükümlü olamazsiniz.

Bu söyledikleriniz en zor denilen bebekte en fazla 7 8 ay sürer ki her bebek kolik uyumaz bebek değildir.

Kimsenin hayatınin mahfolduğu felan yok herkeste instamom lar gibi tek sıfatı x in anneside olmuyor. ona bakarsanız evlenmeyelimde cunku o zamanda x in karısı oluruz mazallah.

evliligin ilk zamanlarıda alisma sureci olur ve zor gecer genellikle o zaman bekarlarda desin ki tartisma cikmayan evlilik yoktur hem evlenince x in karisi oluyorsunuz bireyselliginiz kalmıyor hayatınız mahfoluyor evlenmeyin. sizin bakış açınizla evlenmemekte lazim ama siz evlenmişsiniz. ha dersiniz ki ben eşimle kavga etmiyorum benim evliligim iyi işte her cocuk dogan evde de esler soguyup hayatlar mahfolmuyor. alısma sureci atlatılınca gayette mutlu hayatlarimiza geri donuyoruz.

Duyar felan kasmıyorum. bakış acinizı genişletmeye calışıyorum. hiç tecrübe etmediğiniz durum hakkında bu kadar keskin "dogru budur nokta" şeklinde genellemelere girmeyin.

Çocukları sevmiyorsanız anne olmayın derim, çünkü tahammülü zordur ve sadece sevgiyle bakılabilir bir çocuk.

İyi de henüz yeni evliymişsiniz düşünmemeniz çok normal.
Hatta hiçbir zaman düşünmeseniz bu da normal.
Çocuksuz olarak tadını çıkarın evliliğin, sonra da isterseniz ve olursa evli mutlu çocuklu olursunuz

Ben evliliğimin 3. Yılında ikizlerimi kucağıma aldım. Ve her sene tatile gittim. Engel olmadılar hiç.

Başlık hatalı bence. Çocuk istemiyorsanız, kararınızda kesinseniz ileride pişman olur muyum düşüncesi olmaz kafanızda.
Şimdi öyle sallamak kolay, tabiri caizse. Büyük konuşmayın bence. Zaten isteyince de öyle kolay olmuyor.
Benim gibi 1 seneyi aşkın hamile kalamayanlar var.
Ben de sizin gibi ilk aylar henüz istemiyorum, hemen kalmayayım bari dedim. 1 seneyi geçti tık yok, relax biraz

Şunu söyleyebilirim ki gerçekten çocuk sevmeyen, istemiyorum diyen birinin bu tarz kaygıları olmaz.
Etraftan da etkilenmez.

Lüks mü?

Annelik tüm lüksleri evladının yoluna sermek isteyip kendi lükslerinden bir bir vazgeçmek çoğu zaman..

Ve bu şuan korkunç görünüyor olabilir.
Anneliğin alışma döneminde de bir parça korku verir.
Ama gerçekten lezzetli dönemler geldiğinde
O şartlarda seve seve yapıyorsun, bundan keyif alıyorsun hatta.
Öyle de değişik bir duyguymuş.
Allah isteyen, hakkını verebilecek herkese nasip etsin.

E siz daha yeni evlisiniz. Bunu ben bile biliyorsam cevrenizdekiler aklini yemis sanirim. Evlenir evlenmez ne cocugu yahu?

Bence buda bir secim ama zamaninda yapmayanlarin hepsi cok pisman bir taneside benim. Keske zamaninda yapsaydim diyorum buyuk rahatsizligim var suan belkide hic olmayacak.suan olma ihtimali var denersem. Ama cok sorunum var oda suan olamaz. Kafam bin bir karisik. Yas geciyor. Ama mesela ben tatilden arabadan ziyade dusunurdum luksu degilde ben cok narin hassas hemen hasta olan gunelrce migreni tutan biriyim dusunuyorum o bebege geceleri kim bacakak.kendime gelemiyorum bu lanet migrenden gunlerce.herseyden onemlisi onun cani sagligi ama syma subasina tek konuda katiliyorum mutlu anne mutlu cocuk. O yizden yasiniz genslcse biraz erteleyin

Bende sizinle aynı kafadayım ama yaşım 34 eşim 36 ,6 yıllık evliyim.Maalesef ülkemizde bizim gibi insanlara psikopat gözüyle bakılıyor :) çocuk sorumluluğu almaya cesaret edemiyorum hayatımın en az 25 yılını bir çocuga adamak istemiyorum kendim için yaşamak istiyorum bencil diyebilirsiniz belki ama hayatımı sonuna kadar yaşamak istiyorum farklı ülkelerde farklı şehirlerde yaşamak istiyorum mesela.yaşınız genç 30-32 ye kadar yolu var ama yaş aldıkça bence tahammül seviyesinden dolayı insan uğraşmak istemiyor kendinize bir süre daha 3 4 sene müddet verin öyle karar verirsibiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…