çocuk istiyoruz ama kayınvalidemin bakacak olması ve yanıma taşınır diye korkusu:(

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.
birçok karşı çıkanlara rağmen 2 yaşından sonra kreşi savundum hep.
Kızım beklenmeyen hamileliğim nedeniyle çok erken kreşe başladı. 2 yıldır kreşte ve ondaki değişim beni çok gururlandırıyor.
Uzun yıllar annaneyle kalmasını istemiyorum.
Hem anneme kıyamam hem yavruma.

işte o görmeyiverdiğimiz seyler ileride çocuğumuz kişiliğinde rol oynayabilir mesela neden bunuda düşünmüyorsun ... kaldı ki benm annem fazla bakmamıştır çocuklarıma aynı ilde yaşamıyoruz cünkü baktığı dönemler olmuştur ama hiç bir zman boşver oluversn dememişimdir bir yalnışını gördüysem mutlaka söylemişimdir çünkü o benm annem bana kırılmazda küsmezde ... annemede söyleyemiyceksem ben kime söyleyeyim

şahsen benimde bebeğim olursa sürekli annem bakamaz ve illaki k.validemede ihtiyacımız var..
bende çalışıyorum ve işi bırakma gibi bir durumum maalesef yok.

açıkçası bebeğim olursa yavrum,konuşmaya derdini anlatmaya başlayana kadar onların bakmasını isterim..

ondan sonrasında ise iyice araştırıp temiz bir kreşe vermeyi düşünürüm...

sonuçta kendi yaşıtlarının arasında büyümesinin faydaları daha çok..

ninelerinide bizimle birlikte görüp hasret giderirler artık:)

benden sana dost tavsiyesi biran önce bebek fikrinizi uygulamaya çalışın...

hamile kalmak sandığınız kadar kolay olmayabiliyor...

canım ne güzel yazmışsın
içimdekileri dökmüşsün resmen
benimde 9.5 aylık dünya tatlısı bi oğlum var
çalışıyorum.işten ayrılma gibi bir durumum yok zaten
2 yaşından sonra kreşe vericem.şimdi
babaannesi bakıyor dedesiyle birlikte.hemde kendi evini bırakıp bize geliyor.bizde bakıyor
okadar fedakarlık yaparak.şimdiye kadar hiç söylenmedi.okadarda yoruluyor biliyorum
gözüm arkada kalmıyor.sürekli oyunlar oynayıp,yürütüyorlar.dışarı çıkarıyorlar.
nasıl seviyorlar.sorunlarımızda oluyor aynı evde.bazen dayanamıcak hale geliyorum
ama anlatıyorum,konuşmaya çalışıyorum.
inat,sinirli bir bebek olmasın istiyorum.bazen uygun bir dille eşime söylüyorum.
eşim uyarıyor.kesinlikle birebir muhattap olmuyorum.bazen yaptığım yanlışlarda olmuştur.
sonuç itibariyla azcıkta göz yummamız gerekiyor bence.

evet çocuğa babannesi bakarsa büyük ihtimalle çocuk ona daha düşkün olcak..bna babannem bakmıştı annem çalıştığı için onun yeri bnde apayrıdır ve doğal olarak annem yanımda olmadığı için o en güzel zmnlarımda annemle yaşamadıklarımı yaşadım babannemle hep geçmişe baktığımda anılarımda babannem vardır yani..bnmle hayat buluyodu resmen sn gidince bn napıcam yalnz kalıcam diye üzülüp ağlardı bn evlendkten bikaç gün sonra da vefat etti 5 ay oldu hala ilk günkü gibi acısını yaşıyorum..ya bazı şeyleri göze alın çocuk kimin yanında büyürse ona daha yakınlık besler bu kaçınılmaz yada işten ayrılıp çocuğnuza kendiniz bakın ve en gzl zmnlarını en anneye muhtaç zmnlarını sizinle geçirmesine izin vern..

tabiki kızına kıyamaması normal ama bende insanım onun yerinde ben olsaydım bi yerimm ağrısa bile ben yıkardım nihayetinde ameliyattan çıkmış derdim... sonuç mu ? sonuç ise çok komik bence ne ekersen onu biçersin .. yaşlanınca gider kızına tıpış tıpışşş bakar kızı bi zahmet..... ahtım var yeminim var iki cihan bir araya gelse bakmam bakmammmmm

ben o şekilde düşünmüyorum.çocuktan çocuğa değişir.benimde yeğenlerim var 3 tane annem baktı.
ama anneleri gelince bambaşka oluyor.sabahtan başlıyorlar annem ne zaman gelecek diye.anneleri gelincede yüzümüze bakmıyorlar.
anne başkadır.
sonuç itibariyle çalışan anneler için iki seçenek var.ya bakıcı yada babanne/anane
kreş 2 yaş öncesi için çok erken.bakıcıdansa babanne/anane nin bakmasını tercih ederim
tabi bu tercih meselesi.

ben bu filmi her yerde seyrediyorum..sanada sonuna kadar katılıyorum....torun sevgisiyle yanıp tutuşurlar....sen gece boyu uyuymazsın çocuğun gazından sabah uyuyacağın 1 yada 2 saat odanın kapısına vururlar kahvaltı hazırla diye...yada misafir gelir rica edersin ufak tefek yardım istersin uyuyan çocuğu uyandırır kolundan çeke çeke hemde 40 günlük çocuğu.....annene sölediğin gibi sölesende kocana şikayet eder... kocanda ana kuzusuysa..yapayalnız hissedersin...ben bunların bin beterini yaşadım sürekli... şimdi çocuğum 12 yaşında...okadar yıprandımki artık eşim ailesinin yanına kışlık izinde yalnız gidiyo... çünkü depresan ilaçları kullandım..şimdi çok rahatım...herkesin kayınvalidesi aynı değildir elbet..ama insanoğlu kendisine nasıl gelinirse öğle karşılık verir...kayınvalidem bana sevgiyle gelseydi bende onu severdim...ama o bunu tercih etti....yanılıyomuyum arkadaşım

oğluma kayınvalidem bakıyor;

Çokda güzel bakıyor...

Evet birebir annenin istediği gibi herşey olmayabilir

Bu bakıcıda olsa aynı kendi annen olsada aynı

Eğer çocuğu bir başkasına baktırmayı düşnüyorsan bu aileden biri olmalı bana göre..

Ben çok memnunum şimdilik...!!! İLerde ne olur bilemem büyüdükçe..

Ama titiz davranması hoşuma gidiyor..

Beni rahatsız eden şeyler oluyor zaman zaman ama bu kendi annemde olsa kaçınılmaz...

Ben 2 yaşına kadar kendim baktım

1 senedir de kayınvalidem gayet güzel bakıyor..

Oğlum son derece sakin ve düzgün yetişiyor Allaha şükür...

Öncedende hiç bu konuda önyargılı olmadım kayınvalideme karşı...

Ancak bu benim yaşadıklarım..

Sizin kayınvalideniz ve yaşam şekliniz nasıl seyreder onunla ilgili peşin hükümlü olmak yanlış...

Eğer çekinceleriniz varsa kesinlikle kendiniz büyütün...

Bu günler br kere gelir hayatta

sende haklısın canım
kayınvalidenin yaptığı yanlış.sana kıyıyor ama kızına kıyamıyor.
bişey daha var sen ısrarla yıkama diyorsun ama oda sana senin lafın benim bişeyim diyor
inatla yıkıyor.bende hoş görülü davranamam bu durumda

sanada sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.sizinkiler elle yoğurt yedirmişler benim kayınvalidem leblebiyi ağzında çiğneyip 6 aylık çocuğuma yedirdi.beterin beteri var.evet çocuk sayısyla annelik değerlendirlilemez.çocuğa verdiğin emekle değerlendirilir

valla cnm senn yaşadıkların kadar ağır yaşamadım ben ne yalan söyleyeyim.... kocam ana kuzusu ... şikayet etsede vızz gelir... orduyu getirsinler dönmem kararımdan ben o yüzden fazla yanaşamazlar bana ... ona rahmen sivrilmeye kalkar kaynananam sonra alır tepkisini otuverir totosunun üstüne :) önce cocuklartımın sonra kendi mutluluğum için yaşamayı felsefe edindim ben... rahatsız olduğum bi ortamda durmam çıkar giderim mesafe ne olursa olsun farketmez ... başkalarının mutluluğu için yaşamaktansa kendi mutluluğum içinde ölmeyi yeğlerim... sözllerinde çok haklısın sonuna kadar katılıyorum sana ...

ahhhh şimdi bende öle düşünüyorum ozaman 20 li yaşlarda insan cahilmi oluyo salakmı oluyo anlıyamıyorumki...keşke senin gibi yada şidiki gibi davransaydım..kendimi bukadar yıpratmak en büyük hatam oldu..ama zararın neresinden dönersen kardır.bu site süpermiş insan rahatlıyo valla

benmkide zeytini çiğneyip yedirmeye calışırken yakaladım ... sonra ogünün akşamı evde yemek yiyoruz kocamın ağzına elime uzattım çıkar ciğnediklerini annene yidircem dedim :)

benmkide zeytini çiğneyip yedirmeye calışırken yakaladım ... sonra ogünün akşamı evde yemek yiyoruz kocamın ağzına elime uzattım çıkar ciğnediklerini annene yidircem dedim :)

ayyyy çok güldürdün beni valla süpermiş...bu kocalar herşeyi hakkediyo.. bende siyanürlü börek yapmayı bile düşündüm biara:))

belli ki yaşınız benden büyük cünkü ben 23 yasında 2 çocuk annesiyim ilk yıl acemi bi gelinliğim oldu sonra baktım ezmeye calışıyorlar alttan alttan .... hiç umurumda olmadı beni üzeni bende ezdim ... sanırım yetiştirme tarzıyla alakalı bişi ...yaşla ilgili deil... eşim çok dertli yetiştirilme tarzımdan hasbam ezemiyorlar ya o yüzden .... ben halimden çok memnunum huyumuda suyumuda çok seviyorum maaşallah.. beni seveni sever beni üzenide üzerim....

ayyyy çok güldürdün beni valla süpermiş...bu kocalar herşeyi hakkediyo.. bende siyanürlü börek yapmayı bile düşündüm biara:))

:) yok ya kocam yazık kıyamıom aslında ana kuzusu .... aslında herseyi anası hakediyorda .. kocamda arada kaynıyo işte gariban :)

Hiç dertlenmeyin.
Çünkü çocuklar bulundukları ortamların sınırlarını iyi bilirler.
Şöyle ki; babaannesi ne kadar pohpohlarsa pohpohlasın çocuk aklı ermeye başladığında annesinin kurallarının farkına varır.
Ve şu da var dede, anneanne, babaanne gibi sevgiye boğulacağı kişilerin arasında büyüyen çocuk çok daha mutlu ve sağlıklı bir birey olur.
Baştan kurallarınızı yine de koyarsınız.
İsteklerinizi açıkça belirtirsiniz.
Bir de bence bu durumu şans olarak görmelisiniz, zira bebeğe anneanne ya da babaanne bir bakıcından daha iyi bakar.

Kızımın saçları hususunda takmışlardı kafaya bu çocugun saçlarını sıfıra vuracağız

Anne neden kızımın saçlarını kesiyorsunuz ? el cevap ; daha sık çıkacakmış kızımın saçı

Anne benim saçlarım çok sık kaldı ki traş etmeyle saç sıklaşacaksa varsın olmayıversin az saçı olsun kızımın erkek çocuğu değil ki bu kız çocugu dımdızlak kafayla dolaşmasından hoşlanmıyorum..Ama sürekli bu bana tekrarlandı durdu, inada bindirdim işi kesmelerine musaade etmedim annesi benim kararı verecek olanda benim.Gebeliğim boyunca ellerini suya sabuna dokundurmayan kişiler için çocugumun asla bakım konusunda söz hakkına sahip olmalarına musaade etmedim..Memlekete gittiğimde kendi annem kızımın saçlarını kesince ne yaptım ? anneme tepkimi sert bir dille ifade ettim, sevmiyorum neden kestin dedim..Daha da elini sürmedi kızımın saçlarına.

Bu sitede bırakın çocuguna kayınvalidenin bakması işini ona ille de onların istediği isimi vermeleri dayatılmış kişilerle dolu..nelerini okuduk, gördük, duyduk biliyoruz.Neyse konu zaten bu değil..

Herkesin eşinin ailesi hususunda deneyimleri farklı olabilir..ben şayet kayınvalideme bakması için vermezdim çünkü bakacakları ortam ve yapıları benim beklentilerimi karşılamıyordu,zaten bakmak içinde öyle ayılıp bayılmadılar.Ama kızım ufakken çalışma hayatına atılmış olsaydım kaldı ki kızım 3.5 yasındayken çalışmaya başladım işte o zaman isterdim kayınvalidemin kısa süreliğine bakmasını ya da annemin..O da evladıma bakacak çok daha iyi bir kreş ve vakıcı bulana kadar..çünkü bakıcıya isteklerinizi kolayca sıralayabiliyorsunuz ama kaldı ki bakıcıya verirkende guvenilir kişileri seçmek ve eve mutlaka onları gözlemleyebilecek kameralar yerleştirmek şartıyla..

Kendi annemin bakmasını isterdim evladıma evet..ama annem o evde tek yaşamıyor babam kardeşlerim var kimsenin özel yaşamına mudahele etme hakkım yok çünkü ikiside okuyor ders çalışıyor babam deseniz sigara müptelası ve sinirli arada bir küfürde eder ve ben bekârken babamın sigara içmesinden ,küfürlerinden, yerli yersiz bağırmalarından nefret ederdim. İşte bu sebeble evladımın annemin evinde de büyümesini istemezdim ..

Bu iş aslında şartlara da bağlı maddi durumu iyi olmayan bir insanın çalıştıgı 1 kuruşa bile çok fazla ihtiyacı olursa maalesef başka seçenek kalmıyor mutlaka ki herkes evladını en iyi şekilde büyütmek yetiştirmek ister, yaşadığımız şehirde görümcem dahilinde başka hiçbir akrabamız yok olsa da yukarıda yazdıklarımdan ötürü zaten düşünemedim evladımın ailede büyümesini..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…