Arkadaşlar ben o dönemi geçirmedim. Benim 1,5 yaşına gelmemiş bir oğlum var.
Annem bakıyor ona.
Kızım kreşte.
benim de annemin onaylamadığım bir çok tavrı var. Mesela yemek konusunda zorlama.
bunu anneme anlatamadığım için doktor kontrolünde doktorun ağzından duymasına rağmen çocuklarımı zorlayabiliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor olsa da diğer taraftan bakıyorum olaylara.
Çocuğum güvende.
Onu çok seven biriyle birlikte.
Güvenliğini en çok düşünen kişiyle birlikte.
Sosyal hayatını, özgürlüğünü kısıtlamasına rağmen şikayet etmeden çocuğuma bakan kişiyle birlikte.
Ve benim çocuğuma bakarken hiçbir maddi manevi beklentisi olmayan kişiyle birlikte.
Bu onun görevi değil, geçim kaynağı değil.
İsteyerek bakıyor. Mecbur olduğu için değil.
Benim anlatmak istediğim bunlardı.
Yani öyle büyük fedakarlık ki o yaştaki insanlar için torun bakmak.
Bazı şeylerini de görmeyiversek.
Anlatmak istediğim sadece bu
Arkadaşlar ben o dönemi geçirmedim. Benim 1,5 yaşına gelmemiş bir oğlum var.
Annem bakıyor ona.
Kızım kreşte.
benim de annemin onaylamadığım bir çok tavrı var. Mesela yemek konusunda zorlama.
bunu anneme anlatamadığım için doktor kontrolünde doktorun ağzından duymasına rağmen çocuklarımı zorlayabiliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor olsa da diğer taraftan bakıyorum olaylara.
Çocuğum güvende.
Onu çok seven biriyle birlikte.
Güvenliğini en çok düşünen kişiyle birlikte.
Sosyal hayatını, özgürlüğünü kısıtlamasına rağmen şikayet etmeden çocuğuma bakan kişiyle birlikte.
Ve benim çocuğuma bakarken hiçbir maddi manevi beklentisi olmayan kişiyle birlikte.
Bu onun görevi değil, geçim kaynağı değil.
İsteyerek bakıyor. Mecbur olduğu için değil.
Benim anlatmak istediğim bunlardı.
Yani öyle büyük fedakarlık ki o yaştaki insanlar için torun bakmak.
Bazı şeylerini de görmeyiversek.
Anlatmak istediğim sadece bu
canım ne güzel yazmışsınAyrıca şunu da belirtmek istiyorum.
birçok karşı çıkanlara rağmen 2 yaşından sonra kreşi savundum hep.
Kızım beklenmeyen hamileliğim nedeniyle çok erken kreşe başladı. 2 yıldır kreşte ve ondaki değişim beni çok gururlandırıyor.
Uzun yıllar annaneyle kalmasını istemiyorum.
Hem anneme kıyamam hem yavruma.
bence bu olaya bakılabilecek en yanlış taraf...size yaptıkları ayıp, kızına farklı davranması ona kıyamaması normal...bunlara takılmayın...
şu an ona babaanne gözüyle bakarsanız durum yumuşar...durum yumuşayınca siz rahat edersiniz...
ya ben çok rahatım bu konuda...kendini yıpratmayı hiç anlamıyorum çünkü konuşabiliyorum sanırım...
istemediğim şeyi anneme de kayınvalideme de rahatça söylerim ben...sıkıntı olmaz...
CANM BELLİKİ ÇOK İYİ NİYETLİSİN .... ama ben senn gibi deilim ... çünkü biri suan 10 aylık diğeri ise tam 2 yasında 2 tane bebek büyütüyorum ve kimsenn yardımı olmadan baktım...ki kaldı ki bebek sahibi olmadan öncede hiç çocuk görmedim desem yeridir....çocuğumu yıkamış belliki iş güzarlık etmiş .... ama ben neden yıkamadım dersin... çünkü kızım hastalanınca ardından oğlumda .. eşim çaLIŞIYOR YANIMDA KİMSEK YOK 2 BEBEK AĞLAR BEN ÇILDIRIRIM BİRİNİ ALSAM KUCAGIMA DİĞERİ AĞLAR...YANİ EZİYETİNİ ÇEKECEK OLAN YİNE BENM....kaldıki kayınvalide ile gecmişim uzundur anlatsam bitiremem... yani sırf ben a dedim diye z yi uygulayan bi kadındır bu hep böyle oldu... düşün ki bu kadın çok yardım sever... ben doğumdan cıktım sezeryan hastaneden eve geldim zor yürüyorum komsular gecmiş olsuna geldiler .. kalktılar... bana sende iyi gibisin ayyy ben bu bulaşığı nasıl yıkayacagım hastayım dediii ki rahatsızlığına inanmıyorum taş gibi kadın.... bende anne madem rahatsızsın sen git yat ben yıkarım dedim .. o gitti yattı ben iki büklüm bulaşık yıkadım... bulaşık bitti kendine gitti abur cuburr bişiler hazırladı onları yedi...derken bi hafta sonra görümcem doğum yaptı ... 5. günü aradım normal doğum ... bana daha yeni yeni yürümeye başladı yürütmüyorum dedi....bana bulaşık yıkattıran kadın kızını 5 gündür yürütmüyor du vs... vsss.. yani anlayacagın arkadasım ben senn gibi pozitif ayy canm kıyamam tarzından bakamıyorumm
sende haklısın canımtabiki kızına kıyamaması normal ama bende insanım onun yerinde ben olsaydım bi yerimm ağrısa bile ben yıkardım nihayetinde ameliyattan çıkmış derdim... sonuç mu ? sonuç ise çok komik bence ne ekersen onu biçersin .. yaşlanınca gider kızına tıpış tıpışşş bakar kızı bi zahmet..... ahtım var yeminim var iki cihan bir araya gelse bakmam bakmammmmm
Neden önyargılı bakıldığını düşünüyorsunuz ? Oysaki bu bu sitedeki kadınların uydurması değildir taa eskilerden beri gelen bir süreçtir. Kayınvalidelik herzaman diktadör olmayı hayal eden bir zümreyi kapsıyor..(istisnalar hariç )
Ve herzaman ben daha iyi bilirim fikrine sahipler buna kendi annem de dahil..Kayınvalidem biz eskiden çocukların ellerini ayaklarını bağlıyorduk der daha aklıma gelmeyen ama duyduğumda hayretler içinde kaldığım bir sürü muamele..4 aylık çocuga salça yedirmeler ağzına anne sütünden hariç yogurd yedirmeler parmaklarıyla hemde ..gel gelelim anneme Çok defa annemi de uyarmışlığım vardır ne kadar titiz olduğumu bilir ve benim çocuk yetiştirmeme karışamaz..karışmamalıda o nasıl anne olmayı becerebilmiş ise ben de becerebilirim ..kimse doğar doğmaz anne olmuyor çünkü deneyim şart.
kayınvalidem daima bir sürü çocuk büyüttüğünden dem vurur yani ben mi daha iyi bileceğim sen mi daha iyi diyor..kaldı ki bana göre çocuk sayısı değildir anneyi daha iyi anne yapan ona gösterdiğin ilgi alakayla dogru orantılıdır herzaman çok çocugu olanların çok daha iyi anneymiş gibi lanse edilmesi beni deli etmiştir..tabi yazılarım bu kısımlarından sizi tenzih ediyorum yazmışken tüm fikrimi ortaya döktüm
ben bu filmi her yerde seyrediyorum..sanada sonuna kadar katılıyorum....torun sevgisiyle yanıp tutuşurlar....sen gece boyu uyuymazsın çocuğun gazından sabah uyuyacağın 1 yada 2 saat odanın kapısına vururlar kahvaltı hazırla diye...yada misafir gelir rica edersin ufak tefek yardım istersin uyuyan çocuğu uyandırır kolundan çeke çeke hemde 40 günlük çocuğu.....annene sölediğin gibi sölesende kocana şikayet eder... kocanda ana kuzusuysa..yapayalnız hissedersin...ben bunların bin beterini yaşadım sürekli... şimdi çocuğum 12 yaşında...okadar yıprandımki artık eşim ailesinin yanına kışlık izinde yalnız gidiyo... çünkü depresan ilaçları kullandım..şimdi çok rahatım...herkesin kayınvalidesi aynı değildir elbet..ama insanoğlu kendisine nasıl gelinirse öğle karşılık verir...kayınvalidem bana sevgiyle gelseydi bende onu severdim...ama o bunu tercih etti....yanılıyomuyum arkadaşım
valla cnm senn yaşadıkların kadar ağır yaşamadım ben ne yalan söyleyeyim.... kocam ana kuzusu ... şikayet etsede vızz gelir... orduyu getirsinler dönmem kararımdan ben o yüzden fazla yanaşamazlar bana ... ona rahmen sivrilmeye kalkar kaynananam sonra alır tepkisini otuverir totosunun üstüne :) önce cocuklartımın sonra kendi mutluluğum için yaşamayı felsefe edindim ben... rahatsız olduğum bi ortamda durmam çıkar giderim mesafe ne olursa olsun farketmez ... başkalarının mutluluğu için yaşamaktansa kendi mutluluğum içinde ölmeyi yeğlerim... sözllerinde çok haklısın sonuna kadar katılıyorum sana ...
sanada sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.sizinkiler elle yoğurt yedirmişler benim kayınvalidem leblebiyi ağzında çiğneyip 6 aylık çocuğuma yedirdi.beterin beteri var.evet çocuk sayısyla annelik değerlendirlilemez.çocuğa verdiğin emekle değerlendirilir
benmkide zeytini çiğneyip yedirmeye calışırken yakaladım ... sonra ogünün akşamı evde yemek yiyoruz kocamın ağzına elime uzattım çıkar ciğnediklerini annene yidircem dedim :)
ahhhh şimdi bende öle düşünüyorum ozaman 20 li yaşlarda insan cahilmi oluyo salakmı oluyo anlıyamıyorumki...keşke senin gibi yada şidiki gibi davransaydım..kendimi bukadar yıpratmak en büyük hatam oldu..ama zararın neresinden dönersen kardır.bu site süpermiş insan rahatlıyo valla
ayyyy çok güldürdün beni valla süpermiş...bu kocalar herşeyi hakkediyo.. bende siyanürlü börek yapmayı bile düşündüm biara:))
Hiç dertlenmeyin.
Çünkü çocuklar bulundukları ortamların sınırlarını iyi bilirler.
Şöyle ki; babaannesi ne kadar pohpohlarsa pohpohlasın çocuk aklı ermeye başladığında annesinin kurallarının farkına varır.
Ve şu da var dede, anneanne, babaanne gibi sevgiye boğulacağı kişilerin arasında büyüyen çocuk çok daha mutlu ve sağlıklı bir birey olur.
Baştan kurallarınızı yine de koyarsınız.
İsteklerinizi açıkça belirtirsiniz.
Bir de bence bu durumu şans olarak görmelisiniz, zira bebeğe anneanne ya da babaanne bir bakıcından daha iyi bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?