çocuk istiyoruz ama kayınvalidemin bakacak olması ve yanıma taşınır diye korkusu:(

işte tüm mesele bu oysaki maddi durum elverdikçe mutlaka bir anne büyütmeli cocuğunu .. bu konunun tartışması bile olamaz.... bir cocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz ......yalnız aşım kaygısız basım diye boşuna dememişler...

Son düzenleme:

Biliyor musun ben 5 yaşındayken ayrıldık dedemlerin evinden annem birlik oturdu 5 yıl ve ben annem babam beni dedem ve babaannemden ayırdı diye nefret ettim onlardan, ufaktım bilinçsizdim..dedemi de babannemi de çok seviyorum hala ama annemin aslında haklı olduğunu çoooook zaman sonra öğrendim ama geç öğrendim...şimdi farkına varıyorum ben annemin ve babamın kurallarına göre büyümedim dedemler çok şımarttı beni ve ilk torun olduğum için ikiside sürekli beni çok sevdiklerini söylerlerdi kaldı ki ben de onları çok seviyordum ve çocuk olduğum için annemin bana emri vaki yaptığı şeyleri dedemlere sırnaşarak aştım onu yok saydım..annemi üzdüm anlayacağın..

Ah annem hakkını helal et bana seni çok seviyorum

bilinç çok önemli bu tip mevzularda annenin yeri ve konumu aileler tarafından asla dışlanmamalı onlar evet bu ailenin bir parçası ama sadece dede ve babaanne ya da dede ve anneanne olarak kalmalılar yoksa iş sarpa sarabiliyor

Bana gore cocuk yapmaya karar verdiyseniz bir sekilde isinide ayarlamalisin.

Ben full time calisiyordum hamile oldugumu ogrenince part time calismaya karar verdim ve bu istegimi dile getirdim.

Is dogurmakla aksamdan aksama bebegini gormekle bitmiyor cunku. Tabikide gerek annen gerek kayinvaliden yardimci olabilir ve buda her zaman sinirli olmasi lazim. Benim kuzenim bunun acisini cok cekti hic bir zaman cocugunu ilk dis cikardigini goremedi, ilk emeklemesini nede ilk yurumesini hic birseye sahit olmadi.

Annesi telefonla arayip kizim bugun cocugun yurumeye basladi dedi. Sevinci ne kadar olabilir ki?

Anneannesine anne dedesine baba demeye baslamisti cocuk hakli olarak. Bence en guzeli kendini isini ayarlaman...

Simdi kuzenim milyon verse gecmise donulmuyor. ALLAH nasip kismet ederse bebegimin herseyiyle ilgilenmek isterim.

Annemle kayinvalidemdeminde yerleri basim uzerinde.

İşte bu yüzden baştan kuralları koymak önemli.
Elbette kimse kimsenin rolüne bürünmemeli bu konuda kesinlikle katılıyorum.
Ara ara sınırların hatırlatılmasında fayda var.
Dünya tatlısı bir k.validem var.
Ben okuldayken öğleden önce oğluma bakar.
Ben nasıl dersem, nasıl istersem harfiyen uygular.Ve hatta bazen nasıl yapması gerektiğini sorar.
Ufak şımartmalarına ses çıkartmam, çünkü oğlum da onunla çok mutlu.
Bayram tatilini iki gün uzattı.Perşembe,Cuma bir tanıdığımız baktı oğluma.
Dün kadını aramış, eve geldim beni de aradı.Çocuk nasıl, sıkıntı oldu mu diye.
Anne ben annesi olarak iyi baktığımızı düşünüyorum sen tasalanma, tatilin tadını çıkar dedim.
Karşılıklı güldük.
Kötü niyetli olmadığının farkındayım.O da benim kötü niyetli olmadığımı biliyor ama mesajı aldı.
Bir de çocuklar kuralları mekanlara göre algılıyorlar.
O yüzden çocuğun anne ve baba ile birlikte ayrı bir evde yaşaması şarttır.

Siz sanırım dediklerime bir bütün olarak bakamadınız.
Görmeyiverelim dediğim şeyler saldım çayıra meselesi değil.
Öyle büyük bir fedakarlık ki yaptıkları.
Hiçkimse mükemmel değildir.
Ayrıca çocuklarımın kişiliklerini en az sizin kadar ben de düşünüyorum.
Onun için sürekli uzmanlardan fikir alıyorum.
Kardeşi olacak diye çocuğumun ruh sağlığını düşünerek aklına ilk psikologdan yardım almak gerektiği gelen bir anneyim ben.
Boşver olsun demek aman bakılsın da nasıl bakılsın demek değildir. böyle bir şeyi iddia etmedim.
Çocuk büyütmek çok zor. Bu görevi üstlenen ebeveynlerimize biraz daha saygı göstermenin, tolere edilebilecek bazı yanlışlara göz yummanın çocuğun kişiliğine nasıl zarar verebileceğini anlayamıyorum.

arkadaşlar teker teker yorumlarınızı okudum çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
Kendi annesi bakan arkadaşlar siz kayınvalidesi çocuğuna bakan annelerden daha şanslısınız.Annenize daha rahat davranabilirsiniz.Benim annemde eğer bebeğime bakabilseydi hiç düşünmezdim.
Kesinlikle bir konuda hepimiz hem fikiriz bebeğe çok mecbur kalınmadıkça Anne..bakmalı.
Şimdi düşüncem daha sabitleşti çocuğum olduğunda çok büyük sorunum olmassa bebeğim 2 yaşına gelene kadar kendim bakarım.sonrası Allah kerim.

ne kayınvalideler varya sanki gelinlere rakipp..sürekli ben biliyorum ayakları.iyi kayınvalideleri tenzih ediyorum..

benim kayınvalidem iyi biri ama sınırı yok işte.geçen bi akrabasına gittik bebeki nasıl öpüyo.bebek öpülürmü yaa.diyoki ben gittiğimde bebek uyuyo anne dese gelinim ben bozulurum.çok düşkün olurum heralde
İnşallah yakınımada taşınmazlar benim huzurumuda bozmazlar.eşim benle annesi arasında kalsın istemem ya beni üzer ya annesini.

benimde kızım 3 yaşında ve ben büyüttüm son 7 aydır çalışıyorum,ama yinede babanesine çok düşkün bebekliğinden beri onu görünce beni unutuyordu,arkasından ağlıyordu.Çalıştığım için artık evinde bakıyor kayınvalidem bazı akşamları eve götüremiyorum orda kalmak istiyo buda beni çok üzüyor.Babanesini daha çok seviyo diyorlr,emzirdiğim dönemlerde seni meme olmasa aramıycak bile diyorlardı buda benim canımı çok acıtıyor.Eskiden bebekti anlatamıyordu ama şimdi kendi sölüyo burda kalcm evi sevmiyorum gelmicem falan diye.Beni sevmiyormusun kızım özlemiyormusun diyorum,özlüyorum ama sen evde hep iş yapıyorsun diyo haftasonları çamaşır ev temizliği derken ona vakit ayıramıyorum belki ama dediğim gibi doğduğundan beri babaneci onun kucağında çok durdu 40 gün boyunca belki ondan diyorum kızım şuan bana kızdığında bile babaneme gidicem diyo çünkü orda hiç kural yok,yasak yok ne isterse alınıyor.dışarı çıktıklarında kaç çeşit oyuncak alınıp geliniyo devamlı abur cubur nasıl engel olucam bilmiyorum.üstelik yazın yazlığa gidiyorlar ve minik kızımıda götürcekler çünkü burda ona bakıcak kimsem yok,ilk defa ayrılcam,kayınvalidemde demezmi o ben varken durur aramaz seni diye nasıl bi işkencedir bu ya.Bi önerisi olan varsa yardım etsin bana çünkü kimseye anlatamıyrm derdimi,herkez normal bakıyo bu duruma...

İmza : Zoe..teşekkürler

Anneannenin yetiştirmesi ile babaannenin yetiştirmesi bile öyle farklı ki... Anneanne bakabilir çünkü sizi de o yetiştirdi sonuçta nasıl bir eğitim verdiğini biliyorsunuz ve iyi yetiştirdiyse muhakkak babaanneden daha iyi bakacaktır. Kuzenime babaannesi baktı ve hep kuzenimi annesine karşı kışkırttı. garip huylar edindi babaannesinden, olmayan temizlik alışkanlığı, bazı sebze ve meyveleri yememek, yalan söylemek, dedikodu yapmak ve cimrilik.

Çocuk yetiştirmek çok zor iş...

Bu arada konu 2 senelik :))

Son düzenleme:
haahahahah hiç dikkatimi çekmemişdi konunun eski olduğu dikkat ederdim genelde ama:)

benim çocuğuma da babanne bakıyor iyi baktığını düşünmüyorum.ama geçici bir süreç.sabrediyorum.

sevindiğim nokta ise ben eve gelince bebeğim çok mutlu oluyor.kucağıma atlıyor.babannesi gitmeye hazırlanırken gayet mutlu bir şekilde el sallıyor arkasından.bu tamamaen ilgi ile alakalı. ben bütün vaktimi bebğimle değerlendiriyorum.ellerimi bile o yanımdayken yıkıyorum.yemek hazırlarken yanımda.sürekli konuşuyoruz.arada öpüyorum.dışarı çıkarıyorum.yani evdeki bütün vaktim bebğimle geçiyor.çok şükür babanneye bi düşkünlüğü yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…