- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Cokopremses
-
Borcumuz yok çok şükür. Maddi olarak bir sıkıntı yok.Maddi durumunuz nasıl çok borç har var mı?
2 çocuk sahibi olarak eşinizi çok çok haklı buldum :))
gerçekten de üzerine bolca düşünülmesi gereken bir karar.
eşinizin hazır olması elbette önemli, ama sizin hazır olmanız çok daha önemli. hamilelikle birlikte 3 yıl kadar işin çoğusu sizde olacak çünkü.
siz hazırsanız biraz daha ısrarcı olabilirsiniz.
ahaha ben bir gün işten eve gidip, eşime çocuk yapmaya karar verdiğimi söylemiştim, o da bana da haber verdiğin iyi oldu demişti
Çok güzelmiş sizinki de
Peki eşiniz hemen kabul etmiş miydi siz böyle söylediğinizde? İstekli miydi? Sonrasında ne yaptı? :)
biz ikimiz de çocuk isteyen insanlardık zaten, sadece evliliğin ilk 2 yılı bu konuyu açmayalım demiştik.
ben işte 1,5 yıllık evliyken eve böyle döndüm. sorun olmadı.
zaten hapla korunuyordum, işte hapı bıraktım, üzerinden bir iki ay geçsin istedik falan filan derken bu fikre daha iyi alıştı o da.
siz de bu şekilde konuya girebilirsiniz, yani önce tamam çocuk yapalım, sonrasında bir hazırlanma dönemi, ne bileyim ilaç alıyorsanız ikinizden biri bırakabilirsiniz, sigara alkol varsa azaltırsınız, sağlıksız besleniyorsanız değişime başlarsınız gibi gibi, o arada da bu fikre daha çok ısınırsınız.
Hap kullanıyorum ben de. Peki hapı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız?
ben bıraktım, 2 ay kadar prezervatif ile korundum, hapın etkisi varsa atılsın istedim.
hatta 3 ay bekleyecektim, burada okuyorum, hemen hamile kalacağını mı sanıyorsun falan diyorlar,
e dedim haklılar, 3. ay korunmadım, hamile kaldım.
alacağın olsun KK
Evet kararın ortak olması benim için de önemli.İlk kimin düşündüğünün bir anlamı Yok. Önemli olan beraber karar vermeniz tabi ki. İki taraf içinde büyük sorumluluk demek çocuk sahibi olmak. Bu sorumluluğu kendinde sorgulamakta herkesin hakkı .
babanun anneyi ikna etmesnden daha mantikli annenin babayi ikna etmesi. diger durumda anne hazir olmuyo ikna ile kabul ediyo ve cocuk agir geliyor bazi durumlarda. ama soz hazrsaniz esiniz de kesnlkle hayir demiyorsa cok dusunmeyin onun niyetini. annenin hazr olmasi daha onemli babanin hazir olmasindan.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasıp etsin inşallah :)Benim eşim de çok çekimserdi bu konuda, isteyip istemediğimi bilmiyorum hiç çocuk sahibi olmadım ki demişti bana :) E kendince haklıydı. Konuşmamızdan 6 ay sonra hamile kaldım. Oğlum 16 aylık şu anda. Kaza kurşunu 2 numara da yolda geliyor :)
Oğlum doğduktan sonra baktı baktı ve.. neden 8 ay beklemişiz ki keşke hemen yapsaymışız dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?