• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk konusunda benim gibi kararsız olan var mı?

bende çok kararsızdım çok şükür eşimle mutluyum
olsun mu olmasın mı diye gelgitler yaşarken şu an 4 aylık hamileyim çok mutluyum
işimi bırakıp kendim istediğim gibi büyüteceğim onu
her gününü gözümün önünde yasayacak
eski korkularım yok oldu bu güne kadar iki kişiydik bundan sonra 3 kişi olacağımızı düşündükçe havalara ucuyorum
karnımda onun varlığını hissedince tüm kararsızlıklarım yok oldu
minick dünya tatlısı bebeğimle uyuyacağım

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım,Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin.
Çok şükür benim de eşimle sorunum yok,mutluyuz.
Bizim gel-gitlerimiz dünya kaynaklı, dünyanın gidişatı falan filan.
Bunları önemsememeyi, önemli olanın bizim sorumluluğumuzu yerine getirmek diğerini Allah'a bırakıp tevekkül etmek olduğunu kanıksayınca yaparız gibi geliyor banazemuszemus

tesekkür ederim
bencede önemli olan anne babanın sorumluluklarını yerine getirmesi
düzgün bir aile ortamında yetişmiş bir çocuk hem kendine hemde topluma ama meslek olarak ama kişilik ahlak olarak zaten faydalı olur
dünyanın gidişatına gelince eğer bunu düşünürsek yıllar öncede bizim doğmamamız gerekirdi
ve eğer bu gidişatın düzelmesini beklersek sanırım bi çocuk sahibi olmadan göçer gideriz
dediğin gibi anne baba olarak üzerimize düşeni yapıp Allaha tevekkül etmeliyiz
ve eğer anneler babalar üzerine düşen özellikle manevi vazifeleri yerine getirmiş olsalardı
dünya bugün yaşanası insanlarla dolu olurdu ve bizimde korkularımız olmazdı
istisnai durumlar hariç

tesekkür ederim
bencede önemli olan anne babanın sorumluluklarını yerine getirmesi
düzgün bir aile ortamında yetişmiş bir çocuk hem kendine hemde topluma ama meslek olarak ama kişilik ahlak olarak zaten faydalı olur
dünyanın gidişatına gelince eğer bunu düşünürsek yıllar öncede bizim doğmamamız gerekirdi
ve eğer bu gidişatın düzelmesini beklersek sanırım bi çocuk sahibi olmadan göçer gideriz
dediğin gibi anne baba olarak üzerimize düşeni yapıp Allaha tevekkül etmeliyiz
ve eğer anneler babalar üzerine düşen özellikle manevi vazifeleri yerine getirmiş olsalardı
dünya bugün yaşanası insanlarla dolu olurdu ve bizimde korkularımız olmazdı
istisnai durumlar hariç

Çok doğru söylüyorsun, "eğer anneler babalar üzerine düşen özellikle manevi vazifeleri yerine getirmiş olsalardı
dünya bugün yaşanası insanlarla dolu olurdu ve bizimde korkularımız olmazdı"
Daha faydalı bireyler ve toplumlar için sorumluluğunun farkında anne ve babalar olmalı.Çocuk dünyaya getirmeden önce o olgunluğa ne kadar erişip ne kadar erişmediğimizin hesabını yapıp, gerekli yetileri geliştirmeye çalışmalıyız.Sanırım hala o hesabın sonucunda ortaya çıkan eksiklikleri tamamladığımıza inanmayanlardanım. Az kaldı hissediyorum, sorumluluklarının farkında olan bunları yerine getirecek olgunluğa ulaşmama az kaldı. zemuszemus

karnında bir can taşıdığını öğrenince onu görünce o olgunluğa birden eriştiğini hissedeceksin:teselli:

ve hamilelik süresince bir çocuk nasıl yetiştirilmeli neler yapılmalı
neler yapılmamalı bunun muhasebesini yapacak vaktin bol olacak
sonunda bebeğini kollarına aldığında artık neler yapacağın ne istediğin şekillenmiş olacak

ve hamilelik süresince bir çocuk nasıl yetiştirilmeli neler yapılmalı
neler yapılmamalı bunun muhasebesini yapacak vaktin bol olacak
sonunda bebeğini kollarına aldığında artık neler yapacağın ne istediğin şekillenmiş olacak

Arkadaşım öyle içten anlatıyorsun ki çok heyecanlandım birden. nerdeyse hemen çocuk ister hale gelcem,

eğer icinde bi kıpırtı bi heyecan uyanıyorsa
eşinlede iyi anlaşıyorsan ve eşinde bi çocuk istiyorsa ben çok düşünüpte
çok bekleme derim

Biz eşimle yaklaşık 2.5 yıllık evliyiz.
Henüz bebeğimiz yok. Benim işlerimin yoluna oturmaması sebebiyle erteledik.
Şu sıralar iş için haber bekliyorum, bu yüzden hamile kalmasam daha iyi olur.
En az 1 sene daha bekleyeceğiz. Ama nerede bebek görsem içim gidiyor.
Sanırım hazırım bebek sahibi olmaya. Hatta bazen bununla ilgili hayaller
bile kuruyorum. Ama bir yandan da maddi sorunları çözmeyi bekliyorum.
İnşallah hepimiz için hayırlısı olur arkadaşlar.

Arkadaşlar Merhaba,

2 seneyi geçgin bir süredir evliyim. Evliliğimin daha 1, yılında eşim başladı çocuk çocuk diye. Ben kendimi, evliliğimi, maddi durumumu düşünerek ve o zaman yeni işe başladığım için istemiyordum ve hala istemiyorum. Ama tam tersi eşimde o kadar çok istiyor. Artık hergün her saat bu konu yüzünden tartışıyorum ve moralim çok bozuk. Ben diyorum ki 1 sene daha toparlarız diyorum ama nafile. son iki gündür eve çok geç geliyo. Telefonlar suratıma kapanıyor ve ben çok kötüyüm. Kızlar yardımcı olun tek sorun bu .

Arkadaşlar Merhaba,

2 seneyi geçgin bir süredir evliyim. Evliliğimin daha 1, yılında eşim başladı çocuk çocuk diye. Ben kendimi, evliliğimi, maddi durumumu düşünerek ve o zaman yeni işe başladığım için istemiyordum ve hala istemiyorum. Ama tam tersi eşimde o kadar çok istiyor. Artık hergün her saat bu konu yüzünden tartışıyorum ve moralim çok bozuk. Ben diyorum ki 1 sene daha toparlarız diyorum ama nafile. son iki gündür eve çok geç geliyo. Telefonlar suratıma kapanıyor ve ben çok kötüyüm. Kızlar yardımcı olun tek sorun bu .

Senin adına gerçekten üzüldüm arkadaşım,:teselli: eşine gerekçelerini,beklemek isteyişinin sebeplerini söylediğinde ne diyor? Evliliğimi maddi durumumu düşündüğüm için istemiyorum istemişsin,eğer evliliğini ile ilgili problemlerin var ise çocuk bunu çözmez aksine daha da kötü hale getirebilir.Çünkü çocuk büyütürken siz ikiniz bir olmalısınız,yoksa çok büyük bir sorumluluk.Hem bu sorumluluğu kaldırmak,hem de diğer sorunları çözmeye çalışmak daha çok yorar.

Senin adına gerçekten üzüldüm arkadaşım,:teselli: eşine gerekçelerini,beklemek isteyişinin sebeplerini söylediğinde ne diyor? Evliliğimi maddi durumumu düşündüğüm için istemiyorum istemişsin,eğer evliliğini ile ilgili problemlerin var ise çocuk bunu çözmez aksine daha da kötü hale getirebilir.Çünkü çocuk büyütürken siz ikiniz bir olmalısınız,yoksa çok büyük bir sorumluluk.Hem bu sorumluluğu kaldırmak,hem de diğer sorunları çözmeye çalışmak daha çok yorar.

Sadece çocuk sorunumuz var . Ben diyorum ki evim olsun seneye kadar birşeyler biriktirelim ve elimizden geleni yapalım diyorum ama o bizden sonra evlenip maddi olarak bizden daha kötü olan evli ve çocuklu arkadaşlarını bana örnek gösteriyor. Ekonomik olarak ev sıkıntım var onu da çözmek istiyorum. Ama çok gerginiz telefonları kapalı. Ve ben sinirlenip ağlamaktan başka bişey yapamıyorum.senağlama

Ama arkadaŞım herŞey dÖrt dÖrtlÜk olmuyorkı
haklısın sende ama bu kadar bebek ısteyen bı eŞ varken
neden ertelıyonuz
ya hemen olmazsa
allah bÜyÜk yardımcı olur ev konusundada
mılletın eŞı Çocuk ıstemıyo dıye topık aÇıyo
eĞer evlılıĞınızde problem yoksa bence adamı bu kadar bekletme derım ben
tabı karar sızın saygı duyarım ama nebılıyım bu kadar ıstıyosa vardır hıkmetı

Sadece çocuk sorunumuz var . Ben diyorum ki evim olsun seneye kadar birşeyler biriktirelim ve elimizden geleni yapalım diyorum ama o bizden sonra evlenip maddi olarak bizden daha kötü olan evli ve çocuklu arkadaşlarını bana örnek gösteriyor. Ekonomik olarak ev sıkıntım var onu da çözmek istiyorum. Ama çok gerginiz telefonları kapalı. Ve ben sinirlenip ağlamaktan başka bişey yapamıyorum.senağlama

Eğer mali problemin sadece ev almak ise ve eşinle ilgili başka bi problemin yok ise bence de herşeyin dört dörtlük olmasını bekleme.
Ve senin istememe sebebin ev almak ve yeni olduğun işinde bi kariyer yapmak ise ise, bence bu kadar sorun yaşamaya ve birbirinizi yıpratmanıza gerek yok arkadaşım.:teselli:

var.. ben :1rolleyes:

nasıl aşacağımız konusunda hiç bi fikrim yok
sadece aileler korkutuyor beni huzursuz olursam diye kafamçokkarıştı

Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 yıllık evliyim, hala çocuk isteyip istemediğimden emin değilim.Bazen evet olmalı,iyi bir evlat yetiştirmeliyim,diyorum.
Bazen de yok dünya öyle,yok böyle deyip gel-gitler yaşıyorum.
Tabi çalışan bir bayan olduğum için kime emanet ederim, kim bakar düşüncesi de bu gel-gitleri artırıyor.
Çocuk sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum,siz hiç gel-git yaşadınız mı,yaşadıysanız nasıl aştınız?
Çocuk sahibi olmayanlara da diyorum ki,bu kararsızlığı bir ben mi yaşıyorum
fisfisfis

Canım ben 4 yıllık evliyim. Aynı şeyleri yıllarca ben de düşündüm. Önce uzun bi süre eşime, eşimin ailesine adapte olmaya çalışmakla geçti evliliğim.

Sonra da dediğin gibi bu dünyaya çocuk getirsem nasıl yetiştireceğim korkusu sardı. Çünkü doğurmak mesele değil, önemli olan o çocuğu doğru bi şekilde yetiştirmek. TV lerdeki cinayet haberlerini, internetteki sapkınlık haberlerini falan duydukça midem kalkıyodu... Günümüzde insanlar insanlıktan çıkmış durumda. En mide bulandırcı şeyler bile çok normal karşılanır oldu. Sanki uyuşmuş gibiyiz. senağlama

Ama bi yandan da eşimin çocuk isteğini gözardı edemedim. En sonunda Allah'a sığındım.
Şimdi 11 haftalık hamileyim. Her gece dua ediyorum Rabbim sen evlatlarımıza güzel ahlak, iyi huy ver, evlatlarımızı yanlış yollara saptırma diye.

Peygamberimizin bir hadisi var: " 3 dua reddolunmaz: Mazlumun duası, misafirin duası, anne babanın evladı için ettiği dua." Çocuklarımız da Allah'a emanet..

benim yalnızlık korkum var.
ankarada öğrenciyken bir komşumuz teyze vardı. yaşı 70 civarında. kariyer yapacam diye ocuk yapmamış. şimdi çok pişmanım diyordu. yalnızlık çok zor kapımı çalan yok diyordu.
işte o hale düşmemek için çocuğum olsun istedim. tabi tek sebep bu değil ama bir örnek sadece

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım,Allah kalbinize gönlünüze göre sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin.
Duygularıma o kadar güzel tercüman olmuşsun ki,
Bizim sizden farklı olarak sorunumuz aynı kaygıları eşimin de yaşıyor olması, birimiz bu kaygılardan bir an önce kurtulmalı ve diğerini ikna etmeli vereliniortak

bi de maddiyat konusu var tabi
ama ben senin düşündüğünün tam zıddını düşünüyorum
eşim savurgan biri. parayı gereksiz yerlere savurduğunu düşünüyorum.bebeği bu yüzden istedim
bebeğimiz olduğunda baba olduğunu anlayacak ve bunun yükünü omuzlarında hissedecek. her baba çocuğunun en iyi şartlarda büyümesini ister. bu sayede paramızı bizim için harcayacak. bilmem anlatabildim mi?

bi de maddiyat konusu var tabi
ama ben senin düşündüğünün tam zıddını düşünüyorum
eşim savurgan biri. parayı gereksiz yerlere savurduğunu düşünüyorum.bebeği bu yüzden istedim
bebeğimiz olduğunda baba olduğunu anlayacak ve bunun yükünü omuzlarında hissedecek. her baba çocuğunun en iyi şartlarda büyümesini ister. bu sayede paramızı bizim için harcayacak. bilmem anlatabildim mi?

Sorumluluk bence de eşinin savurganlığını en azından azaltmasında büyük fayda sağlar.

sewgili ablacığım benden ne kadar büyüksün bilmiyorum bekar bir bayan olarak sana ne kadar yardımcı olabilirim onu da bilmiyorum ama bence olması gerektiği anı sen hissedersin.egerki hala şüpelerin war egerki hala kendini bu sorumluluga tam manasıyla hazır hissetmiyozrın o halde wakti war demektir.ben olması gereken wakti senn hissedeceğine inanıyorm.. ewet şimdi dediğin zamandır dogru zaman bence çelişkilere zihnini we yüregini kapa.we kalbini dinle....
bu arada hamile kalırsan da bizi haberdar et olmazmı..

Back
X