Çocuk konusunda benim gibi kararsız olan var mı?

bende çok kararsızım 3 seneye yaklaşıyor evliliğimiz ve gerek eğlence hayatı yaz tatilleri gezmelerimiz tozmalarımız arkadas ortamımız çok ..
bütün bunlar bitecek mi diorum abimler yeğenim olduğundan beri sinemaya bile gidemiolar..
bi taraftanda yasım 24 madem erken evlendim genç anne güzelliğinide yasayıp diorum ama çok kararsızım
eşimde aynı şekilde böyle sadece ikimiz ve az sorumluluk tatlı geldi heralde bilmiorum yaaa offff

Ben daha yeni evliyim ama hic sicak bakmamisimdir kendi cocuklarimin olmasina..! Cocuk sahibi olmak, büyütmek o kadar cok fedakarlik istiyor ki...o bebegin, rahime yerlesmesiyle birlikte siz hayatinizin yönünü degistirmeye basliyorsunuz ister istemez...!

Sanirim ben kendimi biraz fazla seviyorum ve rahatima´da düskün birisi olarak...o kadar fedakarligi veremem kanaatindeyim..! Evet, biraz bencil olabilirim ama en azindan kendimi kandirmiyorum..! Ilerde cocugum olmazsa eger, cok fazla üzülecegimi zannetmiyorum..en azindan suanki düsüncem bu!

Tabiki bir yandan´da diyorum ki: Ya insan bu dünyadan göcüp gittimi, bir ani bir hatira birakmali kendisinden geride kalanlara...kendinden olan birsey olmali...!

Hadi HAYIRLISI!

evet canım.çocuk birçok şeye engel olabiliyor.1,5 yaşında bir oğlum vargamyoncuiremsu.yürümeye başladığından beri gittiğimiz heryerde ya ben ya babası peşinde dolaşıyoruz,böyle olunca da baş başa oturup sohbet edemiyoruz:1no2:.sinema dediğin gibi hayal oldu...(ama filmleri evde seyrediyoruz)
hayatını 3 kişi üzerine tekrar düzenliyosun.uykusu yemek saati falan filan.ilk sene zor sonrasında yavaş yavaş bir düzen oturuyor.
çocukla, bir aile olarak yaşamak da ayrı bir tat:teytey:.allah isteyen herkese nasip etsin...

amin canım

tam 4 yildir evliyim arkadaslar bebek istemiyordum bende hemde hic

halbuki cocuklari cok severim ,iste kendime yakistiramamazlik vardi birazcikta,birazda üniversiteye baslicak olmamda

kah esimden haberli kah esimden gizli hep korundum durdum ,tam 4 seneyi devirdim anlicaginiz

ta ki temmuzun ikinci haftasi midemden feci rahatsizlik gecirene kadar :gitme:

reglde olmustum oh ne guzel ama gel velakin aldigim haplar havaya ucmasin mi rahatsizligimdan dolayi :sinifsinif:

ve istemeyerek hamile kaldim ,hamileyim simdi

ohooo bana kalsa daha on sene on bes sene cocuk yapmicamda

suan bosluk mu desem ne desem adini koyamadigim bir his var uzerimde kafamçokkarıştı

hakkimda hayirlisi her zaman derim diyorumda

Rabbim ne olur cocuk hasretiyle yananlara cocuk versin :Saruboceq:

Son düzenleme:

Genç anne olmak güzel olsa gerek,

Anne olan herkesten aynı cümleyi duyuyorum arkadaşım,keşke daha önce olsaydı diyolar,
Vardır bir hikmeti:)

Benn de tabi kendine faydalı bir birey olmasını istiyorum,Yüreği insan sevgisi dolu olan bir birey de zaten tek başına kendine değil topluma da faydalı bir birey olur.Bunu istiyorum.
Olumsuz toplumsal dayatmaların karşısında duracak kadar güçlü bir kişilik olması mutlu eder,ama tüm toplumsal sınırlamaların değil olumluyu ve olumsuzu ayırt edip neyin karşısında duracağını bilen bir birey olması daha da mutlu eder.
Benim korkularım var, toplum kaynaklı korkularım var, sadece kendine faydalı olmaya çalışanların benim çocuğuma zarar vermeleri konusunda korku ve kaygıya sahibim.

hayatımızın gelip ortasına oturacak, herşeyi ona göre ayarlıcaz,bu tabi insanın omuzlarına ciddi bir sorumluluk olarak biniyor.

Ben 4 sene yapmadım
hiç pişman değilim
tam zamanında oldu bence
ama şimdi oğlumsuz bir hayat düşünmek bile istemiyorum

ben çocuk yapmaya karar verene kadar yaşım geçecek heralde böylece karar verme derdi diye bişey kalmayacak ortada...

bazen bizde artık bi bebeğimiz olsun diyoruz ama bazen de ben çok korkuyorum
Eşimle yaşadığımız tatsız tartışmalarımız, borçlarımız, kirada oturmamız, ona iyi bir gelecek verip veremeyeceğimin endişesi ve de hayatımızın geri kalanını ona göre planlamak zorunda olmak beni korkutuyor.
Bende çok istiyorum anne olmayı, bir evlat sahibi olmayı ama acaba daha erken mi diyorum hep kendime...
Nasıl aşılır bu duygular korkular bilmiyorum ama yine de hamile kalsam sevinçten havalara uçardım...

bende eşimde bizde çocuk istiyoruz 17 aylık evliyim ...ama düşünüyorumda aslında rahatlık meselesi yada sorumluluktan kaçmak deil benimkisi...ben sadece daha bilinçli daha ayakları yere basan,onun yerini aldığı anda o ağırlığı o sorumluluğu taşıyabileceğimi hissettiğim zaman daha olgun bir kadın olarak anne olmak istiyorum...onu gençlik heycanıyla dünyaya getirip hiç birşey anlamadan bu süreyi geçirmek istemiyorum....sonuçta bir can dünyaya getireceksin ve bu bence en büyük sorumluluk...her anlamda ayaklarımız yere basmalıki o sorumluluğu alalım...ben böle düşünüyorum...üstelik çocuk delisiyim hemde tam bir deli...

merhaba canım bende senın gibi 2 senelık evliyim ve henuz cocugum yok istiyomuum bende bilmiorum karar veremıorum senın gibi..ama benım karar veremememın nedenı daha yasımın küçük olması sanırım 20 yasındayım daha kendımı anne olarak göremıorum ama bezen kucagma bebek aldıgımda benım de olsun istiorum ayrıca ailelerimizdende cok baskı var artık torun sevmek istioruz die...kısacası kararsız olan tek sen diilsin canım..

Canım senin karar vermek için bana göre daha çok vaktin var,çünkü bana göre oldukça gençsin.ben 29 yaşındayım ve kararımı bir ana önce vermek durumundayım:)
Bakalım hayırlısı inş
.

Canım senin karar vermek için bana göre daha çok vaktin var,çünkü bana göre oldukça gençsin.ben 29 yaşındayım ve kararımı bir ana önce vermek durumundayım:)
Bakalım hayırlısı inş
.

e bence senin artık zamanın gelmiş...bende 24 yaşındayım cesaret edemiyorum senin yaşına elmeyi bekliyorum :) yap yap sen :)

kızlar 2 yıllık evliyim 25 göstersemde 32 yaşındayım ve hala kararsızım korkuyorum hemde çoooooook... kendime 1 yıl daha süre tanıdım son 1 yılım bebeksiz ama son yılım oldugunu düşününce bile çok moralim bozuluyor ((( ama onu çok da istiyorum yani ne yardan ne serden vazgeçiyorum

Son düzenleme:
canım bir çoçuğum var ama ikincisinde kararsızım bu gidişte aralarında 15 yaş fark olacak ....
gelecek korkusu engelliyor insanı ama çoçuğun olunca her şey daha güzelleşiyor mesela sen lunaparka eşinle gitmek çoçuğunla gitmek ayrı bir şey bence çoçuklu olmak daha zevkli yaşam ona göre ayarlanıyor ...zevkler değişiyor mesela parka gitmeyi seviyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…