Evet canim bekle, sakin yapmamiz gerekiyor falan diye dusunme. Zamani gelince sende de anne olma durtusu uyanicakKendimden umudu kesmeyeyim o zaman simdilik :)
belki bigün bende hissederim :)
Konuyu gorunce direk girdim ve gercekden ayni seyler bendede var aynilari 6 yillik iliskimiz var ve 1 senelik evliyiz esim artik cocuk isttiyor iliskimiz cok guzel hicbi sorun yok fikir ayriligimizda yok denecek kadar az.... eşim mükemmel bir insann ve öyle bir baba olacagina inaniyorm.ama bi turlu hadi yapalim diyemiyorm bu bizimkisi şımarıkliķmi acabaDert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.
Esimle 8 senelik birlikteliğin ardindan 2 senedir evliyiz. Hem sevgili olduğumuz donemde hem evliligimiz boyunca çok sukur sorunsuz bi iliskimiz var. Cok nadir fikir ayriligina duseriz , iyi anlasiriz , toplam 10 senede 10 kere sesimiz yukselmemistir.
Artik biraz da cevredekilerin surekli sormalari üzerine cocuk konusu uzerine dusunuyoruz. Ben cekimserim ama esim yavas yavas citlatmaya basladi yapsak mi artik diye.
Şimdiye kadar hep "hazir olana kadar " yapmayalim diye bi dusuncemiz vardi ama neden bilmiyorum sanki ben hicbizaman hazir olamayacakmisim gibi hissediyorum. Kendimi anne olarak goremiyorum. Aslinda cocuklari severim, benim 3 esimin 1 yegeni var ölurum onlar icin. Sorumluluk sahibi biriyim genel olarak. Esimden yana da bi derdim yok ama nedense bi turlu hadi artik bi cocugumuz olsun da diyemiyorum.
Sonra boyle dusundukce kendimi suçlu hissediyorum. Cocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var , ben böyle dusunuyorum ya istedigimiz zaman Allah nasip etmez cocugumuz olmazsa o zaman nasıl vicdan azabi cekerim diye kuruyorum kendi kendime.
Cevremde benden daha kucuk daha rahat insanlar olmalarına ragmen erkenden anne olmus ve hamilelikleri boyunca deli gibi hevesli o kadar insan var ki, kendimden yana supheye dusmeye basladim artik.
Ya bakamazsam ya iyi bi anne olamazsam ya eksik kalirsam, belki de annelik benim yapabilecegim bisey degildir gibi milyon tane kuruntu geciyo icimden susturamiyorum.
Bilmiyorum ben mi anormalim, yoksa boyle korkulari olan başkaları da var mi merak ediyorum.
Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.
Benim ertelemem yaşla alakalida biraz aslinda ben 23 yasindayim henuz ondan ertleemk istiyirum ama eşim 30 yasinda ve baba olmak istiyor artikDert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.
Esimle 8 senelik birlikteliğin ardindan 2 senedir evliyiz. Hem sevgili olduğumuz donemde hem evliligimiz boyunca çok sukur sorunsuz bi iliskimiz var. Cok nadir fikir ayriligina duseriz , iyi anlasiriz , toplam 10 senede 10 kere sesimiz yukselmemistir.
Artik biraz da cevredekilerin surekli sormalari üzerine cocuk konusu uzerine dusunuyoruz. Ben cekimserim ama esim yavas yavas citlatmaya basladi yapsak mi artik diye.
Şimdiye kadar hep "hazir olana kadar " yapmayalim diye bi dusuncemiz vardi ama neden bilmiyorum sanki ben hicbizaman hazir olamayacakmisim gibi hissediyorum. Kendimi anne olarak goremiyorum. Aslinda cocuklari severim, benim 3 esimin 1 yegeni var ölurum onlar icin. Sorumluluk sahibi biriyim genel olarak. Esimden yana da bi derdim yok ama nedense bi turlu hadi artik bi cocugumuz olsun da diyemiyorum.
Sonra boyle dusundukce kendimi suçlu hissediyorum. Cocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var , ben böyle dusunuyorum ya istedigimiz zaman Allah nasip etmez cocugumuz olmazsa o zaman nasıl vicdan azabi cekerim diye kuruyorum kendi kendime.
Cevremde benden daha kucuk daha rahat insanlar olmalarına ragmen erkenden anne olmus ve hamilelikleri boyunca deli gibi hevesli o kadar insan var ki, kendimden yana supheye dusmeye basladim artik.
Ya bakamazsam ya iyi bi anne olamazsam ya eksik kalirsam, belki de annelik benim yapabilecegim bisey degildir gibi milyon tane kuruntu geciyo icimden susturamiyorum.
Bilmiyorum ben mi anormalim, yoksa boyle korkulari olan başkaları da var mi merak ediyorum.
Biz de yaşım ve okulum yüzünden istemiyoruz. Aslında bebek aşığıyız ama henüz yapmamamız gerek diye düşünüyoruz. Ben de sizin gibi hiç bi zaman hazır olmayacağımı hissediyorum. Ben doğuramam, içimde bir canlı gelişmesi psikolojimi bozacak gibi geliyor. Halbuki küçük bi bebekten daha tatlı birşey yok gibi...Dert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.
Benim ertelemem yaşla alakalida biraz aslinda ben 23 yasindayim henuz ondan ertleemk istiyirum ama eşim 30 yasinda ve baba olmak istiyor artiketrafdanda baski oluyordu gorumcem ozellikle sürekli hemde sanki dogsa o bakacak aramaz bile.... ama ben susturdum artik korkuyo bisey demeye :) şimdide eşim tutturdu.
Bende sevindim yalnız olmadigima banada bir iki söylediler ama susturdum bende ama eşim israrci benim suanBasta soyledigin gibi bende artik simariklik mi yapiyorum kendime dert mi cikariyorum diye dusunmeye başladığım icin acmistim konuyu, en azindan yanliz olmadığımı öğrenmek iyi geldi :)
Bana oyle cok bi baski yok soruyolar sadece hani 2 sene oldu dusunmuyomusunuz gibilerden. Millet sordukca bi acaba oldu. Esim de cok israrci degil simdilik sadece dile getirmeye basladi hic bahsetmezken, bana bırakir oyle israr etmiyo..
Kv bi ara ayari kacirip hadi hadi demeye baslamisti milletin yaninda. Bi kere yanlizken acik acik sen milyon kere de soylesen biz ne zaman istersek o zaman olucak bi daha da elalemin yanında söylersen bende açık açık nasil korundugumuzu anlatmaya başlarım dedim. Deli deliyi görünce sopasini saklar hesabi o gunden beri ağzını acmiyo :)
Konuyu cekinerek acmistim ama iyi geldi bi tek bende var sandigim seyler herkese oluyomus demekki. Zamana bıraktım bakalim dusunmemeye calisicam, insallah bigün hazir olurum ve Allah nasip eder. Sizin icin de hakkinizda hayirlisi olsun .
Herkese tesekkur ederim yorumlari icin.
Cocugu istemiyorsun veya hazır degilsin diye cocugu olmayanların cocuk hakkini sen çalmış olmuyorsun.
Bende vardı. 2 yıl sonra denemeye başladık ve 6 ay olmadı doktorlara gitmeye başladık. Ve neden geç kaldım diye kendime kızdım hep. Neyseki tedavi gerektirmeden bebeğimiz oldu.Dert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.
Iyi guldum enteresan bakis acisi :)
Kastettigim sey "ya isteğim zaman da olmazsa o zaman kendimi suçlarmiyim" di
Kuruntu yapıyorum dusundukce , dusunmicen artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?