Asla anneliğe hazır olmadan anne olmayın...
ben de böyleyimDert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.
Esimle 8 senelik birlikteliğin ardindan 2 senedir evliyiz. Hem sevgili olduğumuz donemde hem evliligimiz boyunca çok sukur sorunsuz bi iliskimiz var. Cok nadir fikir ayriligina duseriz , iyi anlasiriz , toplam 10 senede 10 kere sesimiz yukselmemistir.
Artik biraz da cevredekilerin surekli sormalari üzerine cocuk konusu uzerine dusunuyoruz. Ben cekimserim ama esim yavas yavas citlatmaya basladi yapsak mi artik diye.
Şimdiye kadar hep "hazir olana kadar " yapmayalim diye bi dusuncemiz vardi ama neden bilmiyorum sanki ben hicbizaman hazir olamayacakmisim gibi hissediyorum. Kendimi anne olarak goremiyorum. Aslinda cocuklari severim, benim 3 esimin 1 yegeni var ölurum onlar icin. Sorumluluk sahibi biriyim genel olarak. Esimden yana da bi derdim yok ama nedense bi turlu hadi artik bi cocugumuz olsun da diyemiyorum.
Sonra boyle dusundukce kendimi suçlu hissediyorum. Cocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var , ben böyle dusunuyorum ya istedigimiz zaman Allah nasip etmez cocugumuz olmazsa o zaman nasıl vicdan azabi cekerim diye kuruyorum kendi kendime.
Cevremde benden daha kucuk daha rahat insanlar olmalarına ragmen erkenden anne olmus ve hamilelikleri boyunca deli gibi hevesli o kadar insan var ki, kendimden yana supheye dusmeye basladim artik.
Ya bakamazsam ya iyi bi anne olamazsam ya eksik kalirsam, belki de annelik benim yapabilecegim bisey degildir gibi milyon tane kuruntu geciyo icimden susturamiyorum.
Bilmiyorum ben mi anormalim, yoksa boyle korkulari olan başkaları da var mi merak ediyorum.
Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.
Herkes anne olmak zorunda değil, çocuk için ölüp bitmek zorunda değil. İlerde vicdan azabı çekmek ne alaka? Çocuk yapmak sevap işlemek, ya da insanlık görevi filan mı sanılıyor? İstemezseniz yapmazsınız. Bazı insanlar istemediği halde sizin gibi düşündüğü için çocuk sahibi oluyor. Sonra olan o kadınlarla o çocuklara oluyor. Biraz mantıklı düşünün, ayaklarınız yere bassın. Gerçekçi davranın. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur, ya da hazır değilseniz değilsinizdir. Yapmak zorunda değilsiniz. "Aaa olur mu hemen yap, hamile kalır kalmaz değişiyorsun, hazır oluyorsun merak etme" gibi pazarlık yapan insanların da gazına gelmeyin. İnsan bu tür konularda bin kere düşünüp hareket etmeli. İknayla ısrarla olacak şey değil çocuk sahibi olmak.
Yaşınız kaç bu arada?
25 yasimdayim
Benimde hep cekincelerim vardi 10 yillik evliyiz, 3 sene kadar once karar verdik artik yapalim diye bu seferde bebek bizi bekletti, karar verdikten sonra o ay hamile kalicam sanmistim ama her ay adet oldugumda kahroluyordum. Cevrenin ne dedigini bos verin, siz kendinizi hazir hissettiginiz zaman baslayin calismalara
Cok tesekkur ederim, evet cok sey degisti zamanla anne olma duygusu geldi bana ve gercekten cok istedim. Bide yaslandigimi hissettim sanirimHeh iste bunu merak ediyorum
Bisey değişti mi o 7 senenin sonunda yani hazir hissettiniz mi istediniz mi
Yoksa kac sene oldu hadi yapalim artik mi dediniz
Allah saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin bu arada.
Cok tesekkur ederim, evet cok sey degisti zamanla anne olma duygusu geldi bana ve gercekten cok istedim. Bide yaslandigimi hissettim sanirim
Çok güzel.Herkes anne olmak zorunda değil, çocuk için ölüp bitmek zorunda değil. İlerde vicdan azabı çekmek ne alaka? Çocuk yapmak sevap işlemek, ya da insanlık görevi filan mı sanılıyor? İstemezseniz yapmazsınız. Bazı insanlar istemediği halde sizin gibi düşündüğü için çocuk sahibi oluyor. Sonra olan o kadınlarla o çocuklara oluyor. Biraz mantıklı düşünün, ayaklarınız yere bassın. Gerçekçi davranın. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur, ya da hazır değilseniz değilsinizdir. Yapmak zorunda değilsiniz. "Aaa olur mu hemen yap, hamile kalır kalmaz değişiyorsun, hazır oluyorsun merak etme" gibi pazarlık yapan insanların da gazına gelmeyin. İnsan bu tür konularda bin kere düşünüp hareket etmeli. İknayla ısrarla olacak şey değil çocuk sahibi olmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?