Çocuk meselesi

Çaresizliğinizi çok iyi anlıyorum evlendigimden beri bende yalnızım ve 3,5 yaşındaki ogkumu sizin gibi bende yalnız büyüttüm .Eşim polis.Calisma saatleri çok düzensiz yani öyle hafta içi 8-5 hafta sonu tatil gibi bir durumları yok maalesef .Evde olduğunda yardımcı olur ama bu düzensizlik ve oğlumu birakaxak kimsem olmadığı için ,kpss,YDS kurslarına ve pedagojik formasyon eğitimine gidemedim çünkü devamlılık gerektiren şeyler ve eşim bir gün evdeyse diğer gün yok oğlumu da götürmek olmayacağı için gitmedim .Tabiki bunları çocuktan önce halletmm gerekliydi ama olmadı işte ...

Şuan İngilizce sınavına çalışıyorum annemde kalıyorum .Gündüz annem oynadığı halde oğlum sürekli odaya gelip anne ne yapıyorsun aaa kitap mı aldın yok bende ders yapcam deyip deyip gidiyo :)) ve yemin ederim o zaman dilimi çöp oluyor cidden dikkatimi dağıtıyor zaten sıkıntım var ingilizceyle :) yani kimseye kizmayin kendi oğlum 1 taneyken bile dikkatimi dağıtıyor ve bazen gerçekten kafam kaldırmıyor başkası hiç katlanamaz .Sizin bı sucunuz yok ama ya eşiniz bakacak yada erteleneceksiniz maalesef

Kreşin parkındalar dışarı da değil.

Sanki cocuklari zorla elinize tutusturmuslar gibi konusuyorsunuz. Dogurduysaniz kendinize dogurdunuz ne yaşadiginiz da sizi ilgilendirir.
Engelleri kimse koymuyor size, kendiniz kendinize koyuyorsunuz cocukla yapilacak sey var yapilmayacak sey var. Cocuktan once yapsaydiniz. Cocugunuz var diye her ortamdan anlayis beklenmez.

Kurs zaten kreşin içinde

Kreşin kapalı olduğu saatte olan kursun kreşin içinde olmasının bir önemi kalmıyor haliyle.sizi anlıyorum bende ücretsiz izindeyim ve 2 çocukla tek başıma ilgileniyorum kimse yok yaşadığım şehirde.arkadasim bile yok.bunaliyorum ama önceliğim çocuklarım.malesef onlar büyüyene kadar ya da okulda olacakları saatlerde olan kurslar daha mantıklı.

Valla ben gayet cocuk sesinden rahatsız oluyorum ağlıyosa veya bagırıyosa
Kus cıvıltısı falanda gelmez
Cocukla ilgili bi kurs olabilir ama konsantre olamıyorlardır dikkatleri dagılıyordur kendiniz bile diyosunuz cok gir cık yaptılar diye normal karsılamanız ve herkesin bunu normal kabul etmesini beklemeniz bile tuhaf

Anlıyorum sizi Allah yardımcınız olsun.

Kreşin parkındalar dışarı da değil.

Ama yanlarında siz yoksunuz

Evet yanlarında siz yoksunuz.bu zamanda insan en yakına güvenemiyor büyük çocukları bile kandırıyorlar neler duyuyoruz neler okuyoruz.ben parkta yanında olmama rağmen hiç gözümü ayırmam site içinde bile.daha dikkatli olmanız gerekiyor.cocuklari dünyaya getirmeye karar verirken bazı şeyleri göze alıyoruz da getiriyoruz.

Bağırıp ağlasalardı tabi

Çocuğunuzu güvenilir bi komşuya bırakıp , ücret teklif edin.
2-3 saatliğine baksın , siz de kursu halledin.
Yoksa o ortamda çocuk olmaz.

İşte bu engelleri sizin gibi düşünen insanlar koyuyor da ona üzülüyorum zaten.

Eşiniz niye bakmiyor çocuklara? Tek çareniz bir bakici tutup öyle kursa gitmeniz.

Üniversite mezunuymuşsunuz. Milletin burda size kursa çocuklar ile gidilmediğini açiklamak zorunda kalmasi ne aci.

Siz misafirliğe gitmiyorsunuz, kursa gidiyorsunuz. Siz keyif için, ama başkasi cidden birşey öğrenmek için gidiyordur.

O zaman herkes her yere çocuk ile gitsin, üniversiteye, işe. Ne olacak dimi?

Bu insanlar kurs sonrasi cocuklarla calisacaklar ve cocuklarin girip cikmasindan cok ses yapmadiklari halde rahatsiz oluyorlar sikayet ediyorlar cok enteresan insanlarmis ben rahatsiz olmam cocuk bangir bangir bagirir kapi vurur saga sola satasir tamam da anlattiginiz gibi bir durum varsa yaptiklari hic hos degil

Kurstakiler haklı. Siz çocuk sesinden rahatsız olmuyorsunuz diye, sessiz ortamda çalışmak isteyenler de rahatsız olmayacak değil.

Kres ve etuttu birlikte oldugu ozel kresler var. Orada var mi bilmiyorum ama mesela ben oglumu ilk okula giderken etute vermistim. Okuldan sonra alip karnini doyurup odevlerini yaptiriyorlardi. Sonra da servisle eve birakiyorlardi ya da ben aliyordum. Oyle birsey yok mu?

Bu birkaç saatlik ucak/otobüs yolculuğu değil ki ya da 1 kereye mahsus bir durum değil ki insanlar anlayış göstersin. siz hala başkalarına gergin cevaplar veriyorsunuz.siz sürekli olan bir durum için anlayış bekliyorsunuz ama bu mümkün değil.kimse o kadar anlayışlı olamaz malesef.ben de çok bunalıyorum ama kimseyi rahatsız etmek istemem sürekli kimse benim çocuklarımı hergün çekmek zorunda değil.siz çok bunaldiginiz için sağlıklı düşünemiyorsunuz bence .

Insanlar cocuklarindan farkli bir kac saat gecirmek icin kursa geliyor, kimse cocuk gurultusu cekmek istemez haklilar.. aslinda daha onemlisi cocuklari nasil birakabiliyorsunuz yahu? Ne kadar yakin olursa olsun gozunuzun onu degil neticede, allah korusun neler duyuyoruz.. ya evde taki tasarimi gibi hobiler edinin ya da cocuklari birakacak bir yer bulun.. aksi halde siz de dinlenemezsiniz, orada cocuklarla ilgilenecekseniz ne anlayacaksiniz kurstan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…