Çocuk meselesi

giggles

Shady's back.🥴
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
13.059
49.306
528
Anket var koşun:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhabalar

Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum

Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim 😂

Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım 😬😬

Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.

Sanırım yine derleşesim geldi.🤷‍♀️

----------------------------------------------------

Son düzenleme:
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu

Sorunun cevabi burda. Evet 1 yil beklemen gerekiyor çünkü hamile kalman 1 sene sürebiliyor. Hiç bir hamilelik üzerine kitap okudunmu? Aslinda o yumurtanin o sperm ile birlesmesi nasil binde bir sans oldugunu okudunmu?

Sperm dogru yolu bulacakta (birçogu yolu kaybediyorlar, yada biryerde takili kaliyorlar) dogru formda olacakta, hizli olacakta,.. Hadi dogru yere ulasti. Bu defa daha yumurta orda olacakta, çatlamis olacakta, sperm içine girebilecekte,..

Yani 5 ay bundan dolayi daha hiçtir. Ve sistematik diye birsey yok bu hamilelik olayinda. Cocuk için sevisirsen o cocuk olmaz. Ne zaman istediginde sevisin. Ne kadar "ama biz baski his etmiyoruz, halen istedigimiz için sevisiyoruz" desende, o baski bilinç altinda hep daima vardir. O yumurtlama testlerinide at. Sadece gerginlik verir. Hadi 1 yil içinde olmadi, bu gerginlik ile yada stress ile 1 yil içinde denerseniz, 1 yil sonra hangi güç ile daha doktor ile tedavi olacaksiniz? Bos yere evliliginiz yipranir.

Bu 1 yil biraz free takilin, baktiniz gerçekten olmuyor, o zaman doktora basvurun ve gerekirse tedavi ile ilerleyin.

6 ay ile 1 yıl içinde hamile kalınır zaten bencede bi problem yoktur.

Sorunun cevabi burda. Evet 1 yil beklemen gerekiyor çünkü hamile kalman 1 sene sürebiliyor. Hiç bir hamilelik üzerine kitap okudunmu? Aslinda o yumurtanin o sperm ile birlesmesi nasil binde bir sans oldugunu okudunmu?

Sperm dogru yolu bulacakta (birçogu yolu kaybediyorlar, yada biryerde takili kaliyorlar) dogru formda olacakta, hizli olacakta,.. Hadi dogru yere ulasti. Bu defa daha yumurta orda olacakta, çatlamis olacakta, sperm içine girebilecekte,..

Yani 5 ay bundan dolayi daha hiçtir. Ve sistematik diye birsey yok bu hamilelik olayinda. Cocuk için sevisirsen o cocuk olmaz. Ne zaman istediginde sevisin. Ne kadar "ama biz baski his etmiyoruz, halen istedigimiz için sevisiyoruz" desende, o baski bilinç altinda hep daima vardir. O yumurtlama testlerinide at. Sadece gerginlik verir. Hadi 1 yil içinde olmadi, bu gerginlik ile yada stress ile 1 yil içinde denerseniz, 1 yil sonra hangi güç ile daha doktor ile tedavi olacaksiniz? Bos yere evliliginiz yipranir.

Bu 1 yil biraz free takilin, baktiniz gerçekten olmuyor, o zaman doktora basvurun ve gerekirse tedavi ile ilerleyin.
Bana böyle iç rahatlatıcı cevaplar lazımdı sanırım. Hiç okumadım aslında yeni yeni araştırmaya başladım diyebilirim. Bilgi eksikliğim olduğu doğrudur.

Yani aslında sadece çocuk için sevişmiyoruz tabi ki ama hormonal olarak bence isteğimiz o zamanlarda daha fazla oluyor genel olarak. Son 1 2 aydır yumurtlama olayını öğrendim öyle baktım kendimce. Belki de doğru yapamadım gerçi onu da bilmiyorum.

Kafayı oldu mu olmadı mı olayından çekmek lazım onu biliyorum ama her reglim yaklaşınca niyeyse bi acaba oluyorum sonra o 1 2 gün geçmez oluyor. Öyle evde duran boş bi insan da değilim ama hedefe odaklıyım herhalde çok meşgul de olsam aklıma geliyor 🤷‍♀️

2+2=4 matematiği ile olmuyor çocuk :)
Uygun anı zamanı var.
Siz hazır olduğunuza karar vermiş olabilirsiniz. Beyniniz ve vücudunuz size yetişememiş demekki :)
Doktora gidersem alay edecek diye korkuyorum ben de zaten 😂😂
Koca kadınsın bu iş öyle kolay mı diye 😂

Merhabalar

Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum

Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim 😂

Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım 😬😬

Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.

Sanırım yine derleşesim geldi.🤷‍♀️
1,5 yil denedik olmadı neler neler yapmadık ama bu süre zarfında olması için ne duyduysak hemde sonra saldık olmazsa tüp deneriz bu kadar kasmayalım diye düşündük bi ay sonra gebeliği öğrendik şok olduk
Sonra bi açıldı maşallah 6 yıla 3 bebiş maalesef 2 düşük sigdirdik demem o ki kafada da bitiyor

1,5 yil denedik olmadı neler neler yapmadık ama bu süre zarfında olması için ne duyduysak hemde sonra saldık olmazsa tüp deneriz bu kadar kasmayalım diye düşündük bi ay sonra gebeliği öğrendik şok olduk
Sonra bi açıldı maşallah 6 yıla 3 bebiş maalesef 2 düşük sigdirdik demem o ki kafada da bitiyor
Kafayı nasıl salabildiniz mesela?
Gerçekten çalışan gündemi dolu olan biriyim ama her regl zamanı kafam bi acaba yoksa oluyor

Simdi bu konuda 4.5 yıldir doktor doktor gezen biri olarak önerim şunlar.

Oncelikle doktorlar 1 yıl bekle kendiliginden olmuyorsa diyorlar ama eger sen dogru zaman oldugunu düsunuyorsan ve hemen olsun istiyorsan; doktora bu konuda 5 aydir olmuyor ama ben daha fazla beklemek istemiyorum ve gerekli tetkiklerin yapılmasini istiyorum demelisin.
Oncelikle reglinin 2. Veya 3.gününe kadindogum bölümünden randevu al. Alttan muayene edecek hazirlikli olmalisin. Rahme bakiyor, kalinligina, kist olup olmamasina ,perde gibi ,yapisiklik gibi herhangi bir engel olup olmadigina bakiyor. Ayni günde ac karnina gidersin ve bütün hormon ve vitamin degerlerine baktirirsin. (Doktorlar genelde vitamin degerlerine bakmayi önemsemiyor ama D vitamini kısırlığı diye birsey var ve bir arkadasim 8 yıllik ugrasin sonunda d ve b12 vitamini kullanarak gebe kaldi 😧. ) ayrica esinede baslangic olarak vitamin degerlerine bakilsin.
Eger hersey normalse ya yumurta takibi yapar yada bir terslik varsa tedavi olursunuz.
Malesef doktorlar önce ugrasiyorlar sonra olmayinca birde test yapalim diyorlar ve bosa zaman kaybi oluyor ve stresde cabası. Mesela ben 4.5 yilda 5 kimyasal gebelik yasadim doktorumun daha gecen yıl genetik test yapmak aklina geldi ve pırtilaşma problemim oldugu ortaya cikti.yani cöpe giden 5 gebelik aglama krizleri ,boşa alınan hormonlar harcanan paralar vs.vs.
Sonrasinda baktin hersey normal 3 5 ay daha olmuyorsa esine üroloji bolumune randevu alirsin sperm testi icin.sperm degerlerine bakiliyor ve gerekirse takviye vitamin verirler.
Keciboynuzu özü muz ve bol bol taze sıkılmis havuc suyu sperm kalite ve sayisini arttiriyor.
En onemliside stres yapma stres %100 etkiliyor

Bana böyle iç rahatlatıcı cevaplar lazımdı sanırım. Hiç okumadım aslında yeni yeni araştırmaya başladım diyebilirim. Bilgi eksikliğim olduğu doğrudur.

Yani aslında sadece çocuk için sevişmiyoruz tabi ki ama hormonal olarak bence isteğimiz o zamanlarda daha fazla oluyor genel olarak. Son 1 2 aydır yumurtlama olayını öğrendim öyle baktım kendimce. Belki de doğru yapamadım gerçi onu da bilmiyorum.

Kafayı oldu mu olmadı mı olayından çekmek lazım onu biliyorum ama her reglim yaklaşınca niyeyse bi acaba oluyorum sonra o 1 2 gün geçmez oluyor. Öyle evde duran boş bi insan da değilim ama hedefe odaklıyım herhalde çok meşgul de olsam aklıma geliyor 🤷‍♀️

Cünkü hedef koymussun, garip geliyor insana vücüdün seni bu konuda desteklememesi :)

Ilk önce panikleme. Burda evet bebek ve olmamasi üzerine çok konu açiliyor fakat her kadin tedavi ile yada çok uzun deneyerek hamile kalmiyor. O baski gitsin. Ve eger sadece takvimden baktiysan yumurtlamana, en fazla bir ay test ile bakabilirsin hangi günde yumurtladiginda. O takvimler her zaman dogruyu söylemiyor çünkü. Yinede tavsiye etmem. Ben dikkat etmedigim ayda, artik "baslarim bu yumurtlama testlerinede" deyip hiçbirini kullamadigim ayda hamile kalmistim.

Bu zamandan keyif alin. Artik "dur, korunmadik" korkulari yok :) Evet önemli karar aldiniz beraber ama hayatinizi simdiden bile buna sekillendirmeyin. Yasiniz genç, daha zamani gelir.

Oncelikle reglinin 2. Veya 3.gününe kadindogum bölümünden randevu al. Alttan muayene edecek hazirlikli olmalisin. Rahme bakiyor, kalinligina, kist olup olmamasina ,perde gibi ,yapisiklik gibi herhangi bir engel olup olmadigina bakiyor.
Bilgiler için teşekkür ederim.

Benim o kadın doğum muayenesinden deliler gibi ödüm kopuyor sırd o yüzden o işi öyle erteliyorum ki. Sadeve çocuk için değil normal bir muayene de olmak isterim aslında ama. Ama işte 🤦‍♀️ canım çok kıymetlidir acı veren her şeyden kaçınıyorum sonsuza kadar

Cünkü hedef koymussun, garip geliyor insana vücüdün seni bu konuda desteklememesi :)

Ilk önce panikleme. Burda evet bebek ve olmamasi üzerine çok konu açiliyor fakat her kadin tedavi ile yada çok uzun deneyerek hamile kalmiyor. O baski gitsin. Ve eger sadece takvimden baktiysan yumurtlamana, en fazla bir ay test ile bakabilirsin hangi günde yumurtladiginda. O takvimler her zaman dogruyu söylemiyor çünkü. Yinede tavsiye etmem. Ben dikkat etmedigim ayda, artik "baslarim bu yumurtlama testlerinede" deyip hiçbirini kullamadigim ayda hamile kalmistim.

Bu zamandan keyif alin. Artik "dur, korunmadik" korkulari yok :) Evet önemli karar aldiniz beraber ama hayatinizi simdiden bile buna sekillendirmeyin. Yasiniz genç, daha zamani gelir.
Aslında çok yakın bi tanıdığım da 9 yıl çocuk sahibi olamadı ve hepimiz bu sürece şahit olduk. Acaba bilinçaltımda öyle olmaktan mı korkuyorum diye de düşünüyorum doğrusu. Yoksa dediğiniz gibi yıllar sonra korunmama korkusu olmaması bulunmayacak bi nimet 😂

giggles giggles açmışsın konuyu :KK70:
Benim hala bebem yok korunuyoruz ama sabırlı ol demeye geldim.
Sonucunda stres yapınca da olmuyormuş.
Korunuyor musunuz bir de öyle deneyin :KK70:
Ay açtım açtım 5. Başarısızlıktan sonra dur bi de şu çok korunanların sırrını öğreneyim dedim 😂

Akışına bırakınca olanlardanız biz de.
Ovülasyon testi ile bakıp seks yapıyorduk.
Olmadı, doktora gittim. Kistim varmış olması mümkün değilmiş acil tüp bebek dedi. Çocuk sorumluluğundan değil de tüp bebekten korkup vazgeçtik. Yaşımız gençti(25) dedik 3 5 sene sonra bakarız. Saldım çayıra mevlam kayıra kafamıza göre seks yaptık.
Sonra regl olmayınca kist vardı ondan demek ki dedim.
Hamileymişim :D
Hatta bu ne zaman olmuş olabilir falan diye araştırdık(?), yumurtlama günümde ilişki yok eminiz ama oldu.
Bu konuda gerçekten 2+2=4 değil.

Bilgiler için teşekkür ederim.

Benim o kadın doğum muayenesinden deliler gibi ödüm kopuyor sırd o yüzden o işi öyle erteliyorum ki. Sadeve çocuk için değil normal bir muayene de olmak isterim aslında ama. Ama işte 🤦‍♀️ canım çok kıymetlidir acı veren her şeyden kaçınıyorum sonsuza kadar

Bende cok korkuyordum halada çekiniyorum ama mecbur kendini rahat birakmak zorundasin. Benim doktorumun bir hastasi 5.tup bebekten sonra kendiliginden gebe kalmis. Yani tamda artik olmaz dedigi anda. Yani stres yapmamak lazim aslinda. Benim ilk cocugum doktorlarin infertilite teshisinden sonra oldu. 😆

Yaaa mis gibi korunmadan sex. Yaptığınız yanınıza kar😂 Bütün şartlar bir araya geldiğinde zaten döllenme olacaktır. Keyfini sürün...
Şemalarımdan çıkamıyorum sanırım
Matematik gibi ee doğru zaman doğru iş nasıl olmaz ki modundayım 😂😂
Aslında gerçekten evlenmeden önceki korunma stresi yok aslında onun keyfini sürmek gerek
İnsanın canı sorun çekiyor sanırım düze çıktıkça

Back
X